Profil: Inawar
Despre
Utilizator: Inawar
Nivel: Avansat
Statistici
A intrat: Monday, November 14, 2016
Ultima vizita: Wednesday, August 25, 2021 11:26 PM
Numarul de postari: 1,525
[0.14% din toate postarile / 0.53 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 14
Postat: Sunday, May 2, 2021 5:00 PM
Dragi mamici, sa aveti Paste fericit cu sanatate alaturi de micutii vostri!

img
Postat: Tuesday, April 13, 2021 12:00 AM
alina89 wrote:

Nu pentru acum ma simt vinovata cu TV`ul ci pentru ca in sarcina cu Nico il lasam mult la tv pentru ca nu ii mai faceam fata si in primele 2-3 luni cu nico la fel de cate ori alaptam era la tv. El la 2a6l spunea mai putine cuvinte decat spune acum nico la 1a7l si era clar ca din cauza TV`ului s-a intamplat asa pentru ca cum l-am taiat definitiv din program cum s-a schimbat complet si a inceput sa scoata si el cuvinte si sa fie mai linistit, facea tantrumuri din orice la tv si era mult mai agitat. Acum nu se uita la TV pentru ca merge la gradi iar seara il iau mai stam putin afara, cina si nani, iar in weekend ne facem de lucru toti 4, curatenie, mancare plimbare afara si nu avem timp de TV.
Legat de dulciuri el la 3a3l primeste dulce odata pe saptamana, un sfert de prajiturica de la cofetarie si se plange mereu ca e prea dulce si mai mult ajunge pe jos decat sa manance, dar prajituri facute de mine in casa fara zahar mananca cate ii dau Crazy Dar este integrat foarte bine la gradi si a mai aflat de pe acolo de persoanejele de pe hainele lor ce e cu ele Lol eu am incertcat sa ii pun si desene din astea la moda dar incepe sa tipe si cere desene cu trenuri sau sa vada filme cu avioane/trenuri/ferme etc viata la ferma Crazy

DA, mai vreau bebe3, dar sunt constienta ca nu sunt prea sanatoasa la cap pentru ca este atat de greu cu ei 2 incat nu stiu cum m-as descurca cu 3 baieti Lol cel putin zilele astea cu toti bolnavi in casa fara sa iesim deloc, Doamne.. mi se pare de nesuportat, nu stiu cum sa fac sa ne mai intelegem si sa ne treaca timpul mai repede..

Eu tot aud ca la al treilea e si mai usor :)) primii doi se joaca intre ei, merg la gradi, scoala si asa ai timp de bebe.
Si mie mi-ar placea dar eu nu mai indraznesc sa fac a treia cezariana intr-un timp atat de scurt iar daca e sa mai astept 2-3 ani voi fi trecuta de 40 de ani asa ca stiu sigur ca ramanem in formula asta.
Noi suntem in continuare toti acasa, sotul lucra iar eu incerc sa-i tin ocupati. Inca nu au inceput sa se bata, deci suntem ok la capitolul asta. L-am tot atentionat sa nu mai tipe la ea cand pune mana pe o jucarie cu care se joaca el ci sa o lase putin si pe ea ca e curiosa, a inceput sa mai cedeze. Ii da putin in mana apoi o ia inapoi :)) bineinteles ca dupa nici 5 min el isi face de lucru cu altceva iar ea are ocazia :))
Dimineata dupa ce mancam pun muzica la tv ( preferata lui e “ aia care se trizesti si se spala pi dinti” adica meghan trainor - me too) incepem sa strangem din jucariile imprastiate apoi dam drumul la aspirator sa se plimbe. Seara nu prea mai strang, decat un strict necesar, mancam, apoi sta sotul cu ei ca eu sa fac dus si sa le pregatesc lor pt nani, apoi fac ei baita, pijamale, iaurt si gata ziua.
La capitolul dulciuri, suntem ok ca nu prea cere. Ii mai dadeam la un moment dat kinder felie de lapte, ocazional. In schimb ii place sa se urce pe scaun si sa caute prin dulap ceva bun :))
Avem biscuiti digestivi, cereale inele, biscuti tedi, pufuleti, daca are pofta sa rontaie una din astea ii dau dar nu inainte de masa ca nu mai mananca mancare. E slabut si nu imi fac griji ca se ingrasa prea tare de la 1-2 biscuiti :)
Dupa ce isi ia ce are chef din dulap mergem afara in curte, il rog apoi pe sot sa mai stea cu ei iar eu gatesc pranzul cam jumate de ora apoi la nani cu cea mica.
Daca ploua si il las cu jucarii pana o adorm sau la tv mereu face galagie si e tot mai dificil, ca imi ia mai mult timp. El la tv mai mult de 15-20 min nu are rabdare sa stea, chiar am noroc din punctul asta de vedere.
In rest, cat e vremea frumoasa incercam mai mult pe afara, abia asteptam sa se incalzeasca.

img
Postat: Monday, April 12, 2021 11:06 PM
Adina Mariana wrote:
Sa te vad cum iti convingi sotul de acumaLol
De pe calendarul asta am calculat eu si mie si la toate cunostintele mele si a fost asa.Inainte calculam normal gen eu am ramas la 29 ani gravida in luna ianuarie si acolo spune fetita,pana mi-a spus o prietena ca se calculeaza cu un an in avans ca cica chinezii is in urma cu un an ceva de genul.Si apoi am calculat ca am 30 ani nu 29 si asa intradevar era baiat si baiat a iesit.

Am calculat acum la mine si a iesit fix cum am, primul baiat, apoi fata. Nu credeam in calendarele astea dar vad ca asta m-a nimerit Lol

img
Postat: Sunday, April 11, 2021 1:22 PM
maria2013 wrote:

Carti cartonate (eventual Hoinari prin anotimpuri), carti cu sunete, Catelusa vorbitoare, Lego Duplo, cuburi, Mozaic cu nasturi mari, jocuri de sortare, de lemn.

Imi poti spune te rog de unde mozaic cu nasturi mari, daca ai luat asa?
Multumesc :)

img
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 13
Postat: Thursday, January 7, 2021 10:02 PM
alina89 wrote:

Eu nu i-am lasat pe niciounul niciodata cu ea, nu am incredere in ea absolut deloc si cand mergem in vizita la ei gaseste sa ii dea pe sub masa o prajiturica ceva ca e sanatoasa, ce are. Nu respecta absolut deloc modul nostru de crestere. Dar asa cum zice si Georgiana copii ei au fost crescuti de bunici si de sora ei cat era ea insarcinata, ea nu mai are idee nici o farama de cum sunt copiii asa mici si de socru nu mai zic ca numai prin deplasari si strainatate a stat. Dar isi dau si ei cu parerea.. ah cel mare are obiceiul sa repede ca papagalul tot ce zicem noi si socrul de colo ca cum ii permitem sa ne ingane asa, ca ne ia la misto si nu ne respecta copilul. ma luase durerea de cap, mie mi se urca repede tensiunea la replici din astea bounce

Alina, citind acum de cel mare ca repeta ca papagalul.. la fel facea si Seba, acum a mai rarit cu repetarea, a inceput sa stapaneasca mult mai bine vorbirea insa eu m-am speriat sa nu fie o problema, ceva de spectru autist. Citisem la un moment dat de ecolalie ca e specifica, ca repeta fraze intregi dar se pare ca a fost o etapa si felul lui de a dezvolta propozitii complexe..

img
Postat: Thursday, January 7, 2021 9:54 PM
Alle.p wrote:
Andra, 8nca nu am gasit un nume pentru micutaLol nu reusim sa ne punem de acordHilar
Mie imi plac Ania, Ariana, Anisia. Sotului nici una din variantele mele. Am citit zeci de liste cu nume si parca nimic nu ni se pare potrivit alcool

Mai aveti timp :)
Eu la fel, am ales cateva nume, sotul nu era hotarat , a mai venit si el cu 2 variante care nu mi-au placut mie.. pana in ziua cand am nascut si trebuia sa o inregistreze, a lasat ce am ales eu :))

img
Postat: Monday, January 4, 2021 12:09 PM
La multi ani, mamici! Sa aveti parte de sanatate si bucurii in noul an, alaturi de puiutii vostri! hearts

Am vazut ca ati scris de baita, eu am folosit o salteluta antiderapanta in vana, care se poate umple cu apa si ii placea sa se joace pe ea. Cred ca cat de curand o scot iar sa o folosesc si la cea mica.

Mihaelaalin, felicitari pentru baietel! Cred ca e suficient de imbracat la 24-26 de grade. Si soacra mea e friguroasa si ma punea sa-l imbrac mai bine cu inca o bluza dar am facut ca mine... Pe vremuri se infofoleau bebelusii pentru ca nu prea era caldura, acum nu mai e cazul..

img
Postat: Thursday, December 17, 2020 1:58 PM
Mihaela14 wrote:

Oana o fi cea mai concludenta cea rectala, dar eu nu i-am luat-o niciodata asa. La cea axiala stiu ca se considera febra de la 37,2 si i-o masor cand il alaptez ca atunci nu se misca. Mie medicul de familie mi-a zis sa-i pun paracetamol preventiv.
Acum este ok, se simte bine puiul meu hearts

Ii poti lua rectal atunci cand ii schimbi pampi, introduci usor varful si cat il tii de vorba, cred ca nici 30 sec, deja termometrul bipaie si iti afiseaza valoarea.

img
Postat: Thursday, December 17, 2020 1:55 PM
oanatm wrote:

Temperatura se ia corect rectal la bebelusi. Eu personal nu i-am dat nimic preventiv.

LE: Febra se considera de la 38 intrarectal.

Total de acord.

img
Postat: Friday, December 11, 2020 10:14 AM
fluturash26 wrote:
Mamici sunt epuizata de fetita din dotare, o fi tipic varstei nu stiu, am mai auzit cazuri dar...
Se pune problema culcatului seara cand ma vrea expres pe mine sa o adorm, urla pana merg sa o adorm. Bun! O adorm si plec sa adorm baiatu ca nici el nu adoarme cu sotul decat rareori.Tin sa specific ca adoarme la maxim 21 si la 6 s-ar trezi de tot ea pentru ca merge la cresa.
La cresa doarme , mananaca totul e ok vine bucuroasa.
Peste noapte dupa ora 12 se trezeste urland, are ochii deschisi dar daca se duce sotul urla si tipa de mama focului, mama mama sa vina mama...uneori is cu el la san, il trezeste si pe el chiar daca dormim in alta camera..o reala placere...
Nu stiu ce sa mai fac, or fi maselele.. pavor nocturn? Eu nu is lamurita dar nu cred ca se incadreaza in pavor nocturn. Ati patit asa? De ex aseara dupa 2 nu a mai dormit deloc, am mers langa ea a adormit dar cand sa plec langa baiat s-a trezit...doarme asa iepureste sa nu poti pleca de langa ea.pale uff

E o perioada si din cauza fratiorului si vezi daca au iesit toate maselele. Poate o dor si vrea ca tu sa fii langa ea, la fel cum primeste atentie si cel mic.

img