Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Alexandra nu mai incape in scaunul de masina si toata iarna a stat pe bancheta din spate a masinii. Din pacate centura este problematica, ii vine peste cap, o prindem mai mult la burtica dar stiu ca nu are nici un rol de protectie. As vrea sa-i cumpar un inaltator mai ales ca odata cu venirea caldurii o sa iesim mult din localitate si nu stiu ce ar trebui sa aiba un inaltator. Asa cum am cumparat doua scoici de masina pt bebe ca la prima me-am pacalit sper sa nu patim la fel si cu inaltatorul. Ce stiti despre inaltatoare? Le folositi? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu pentru Maria am luat un scaun de masina care are incorporat inaltatorul de bancheta ( se poate folosi si separat ) . ideea e ca folosit ansamblul ii protejeaza coloana , capul, poate dormi in el si ii tine si centura asa cum trebuie, fara sa o incomodeze . Caut foto sa exeplific imediat ! Aici pana in ani nu ai voie sa circuli cu copii fara scaun sau suport bancheta ! Deci .... Maria & Mario attached the following image(s):
![productimagetemplate[2].jpg](/i.ashx?a=20397)
|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Nici Daria nu mai incape in scaun si nu stiu cum se face ca era dinasta mare ...centurile o apasa pe piept de-i sta respiratia.Eu as lua un inaltator cu spatar ca e mai comfortabil,noi stam destul de mult in masina ,mai ales vara .Nicoleta , si Alex e cam micuta pentru inaltator simplu eu zic sa-i cumperi dinasta cu spatar si eventual buzunare pentru pahar si snack .Cred pe la 7 ani as opta pentru inaltator simplu fara spatar |
|

| De asta v-am intrebat, stiam eu ca aflu noutati saru'mana. Sa inteleg ca spatarul se detaseaza de inaltator? Culiseaza pe spate cum o fac scaunele pentru todler? Intradevar ar fi bun cu spatar cu tot, ar sta mai comod. Asta vine cu centura lui sau o folosim pe cea de la scaun? Ultimul scaun avut era de la Chico, scria ca-i pana la 20 kg dar nici vorba, ii venea doar daca avea Alex tricou pe ea si ca si Daria centurile erau la maxim si-i lasau dungi pe piele. Smecheri si astia cu kg lor, 20 kg la picioare poate ca nu la tot corpul. Am mai cautat pe net dar imi place la nebunie ca nu srie decat "Inaltator" , nu vezi nici o alta proprietate. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Spatarul se poate detasa complet ! Cand e complet , spatarul se lasa in 3 trepte pe spate. Se ajusteaza suportul din jurul gatului - capului , in 3 pozitii ! Centura masinii vine prin locuri speciale trasa , si nu incomodeaza copilul deloc ! Se poate folosi si in sistem ISOFix - pentru masinile dotate cu acest sistem de siguranta-prindere de bancheta! E pentru pana la 11 ani ! Insa dupa dimensiunile Mariei o incape pana la 18 ! |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Noi avem inaltator cu spatar, care se poate lungi in functie de copil. E de la Graco, am vazut si la Sasha si David la fel. Cand mergem la drum mai lung si vrea mandra sa doarma, i=l intind pe bancheta din spate si e gata patul (o prind cu centura din mijlocul banchetei). Il avem de aproape un an, si suntem intantati toti de el: Miruna ca are scaunelul ei special, si isi pune centura ca noi, de la masina, si noi, ca ea e in siguranta in spate.
Uite scaunelul nostru, si posesoarea care a adormit in parcarea supermarketului:

Si scaunelul
 |
|

| Vai ce posesoare frumoasa , tot o floricica delicata ai ramas. Sper sa ne incante si pe noi noua achizitie, de fapt ea statea bine in scaun, nu comenta dar saraca chiar nu mai incapea in cel vechi.
Oana, asta a economie, nu mai faci nici o investitie pana la majoratul Mariei .
Si noi tot fusiforma suntem, mancam putin ca-i criza. |
|

| g_nicoleta2000 wrote:Vai ce posesoare frumoasa  , tot o floricica delicata ai ramas. Sunt sigura ca veti fi incantate de achizitie.
Nici Miru nu spunea nimic, desi vedeam ca o strange in fata centura, dar imi era mie tot mai grau sa o manevrez in scoica, ocupa tot mai mult loc, parca si am prins si o oferta asa ca am comandat imediat |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Mami, se numeste booster seat si se poate folosi de la 1.15 cm inaltime si de la 18 la 36 de kg. Si da, este foarte indicat. Roxanel attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| si noi i-am cumparat la Glad pentru ca asa prevede si legislatia rutiera. Al nostru e de la Chico si a fost in jur de 50-60 de lei. E extrem de util si partea cea mai buna e cand ai mai multi copii ca poate fi folosit si de urmatorul |
|

| fdianamaria wrote:si noi i-am cumparat la Glad pentru ca asa prevede si legislatia rutiera. Al nostru e de la Chico si a fost in jur de 50-60 de lei. E extrem de util si partea cea mai buna e cand ai mai multi copii ca poate fi folosit si de urmatorul
Sau il dai la altii cum am facut noi cu toate asa ca daca o sa mai am alt copil o sa trebuiasca sa o iau de la capat
Roxanel, saru'mana, stiu ca-i booster seat dar intrebam in romaneste ca sa inteleaga lumea despre ce vorbesc. Uite ca pana nu am intrebat nici nu stiam ca inca mai folositi scaune pentru copii, pe la gradi la Alexandra nimeni nu mai tine copilul in vreun scaun si chiar ma miram ca tare incomod mai stau mititeii pe bancheta. Cred ca o sa iau unul cu tot cu spatar detasabil ca sa poata sa faca si nani in el daca se intampla minunea si adoarme in timpul zilei. Vara este totusi mai obosita, pana la tara adormea asa ac sper sa o poata face si confortabil. Saru'mana de raspunsuri, ce bine pregatite sunteti |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Noi inca mai avem un scaun normal , nu scoica, desi nu se poate dormi in el si desi i-am luat un colacel de suport pentru gat tot fara succes.
Nu se poate lasa pe spate, conform regulilor, caci nu mai este bun pentru siguranta copilului. Pe aici este obligatoriu sa ai scaun de copil si chiar m-am uitat si aparent trebuie sa-l folosesti pana copilul face 1.35 nu 1.15 cum am scris mai sus.
Noi avem ceva similar cu cel din imagine si care se poate separa si transforma in booster seat. Roxanel attached the following image(s):

|
|

| Nico, ai luat scaunel? |
|

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| danab wrote:Nico, ai luat scaunel? si noi tre sa luam scaun pt davisut, se gaseste si la noi(Romania) ca si cel al lui roxanel? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| noi avem un scaunel care se poate transforma in booster de cand Leea avea vreo 2 ani juma`. . pe atunci era mai corpolenta, acum e destul de inaltuta. principalul factor pe care trebuie sa-l ai in vedere e inaltimea copilului. |
|
|