Inainte de nastere trebuie sa ai o buna conditie fizica, dar cat de buna?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MariaIoana
Scris: Thursday, July 9, 2009 5:33 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna ziua la toata lumea, am o intrebare practica.
Sunt insarcinata in 12 saptamani si locuiesc in Canada.
Aici doctorul de familie si ginecologul repeta mereu ca nasterea e un proces foarte dificil din punct de vedere fizic si ca trebuie sa te pregatesti inainte si sa fii cat mai in forma, facand exercitii fizice. Trebuie sa ai muschi.
Pe de alta parte am citit ca daca exersezi prea mult fatul poate sa fie privat de oxigen.
Cat de mult trebuie sa te antrenezi?
Din experienta practica a celor care au nascut e o diferenta semnificativa cand nasti daca in timpul sarcinii mergi mult pe jos, sau inoti sau mergi cu bicicleta sau faci jogging sau yoga?
Ce exercitii sa facem? Cat?

Multumesc.
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, July 9, 2009 5:38 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Exercitiile fizice ajuta! Plimbarile lungi si exercitiile speciale pentru gravidute au avut mereu ca rezultat o nastere mai usoara!
Locuind in Canada, poti apela la un centru de fitness; sigur au programe pentru gravidute: fie aerobic, fie gimnastica in apa, etc. Apoi, la cursurile prenatale poti invata tehnici de respiratie care te vor ajuta!
Sarcina usoara in continuare!pupici
t-mihaela
Scris: Thursday, July 9, 2009 10:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Sa te antrenezi?Sa ai muschi ? Poate e timpul sa-ti schimbi medicul si de familie si obtetricianul ca-s dusi cu vaca amandoi alcool E bine sa fii o persoana activa, e drept, ceva yoga , pilates nu strica dar nu inseamna ca tre sa te ingrijorezi de marimea muschilor , te potri duce la cursurile alea prenatale acolo inveti mai multe.Esti in Ontario?Nastere usoara angel
MariaIoana
Scris: Saturday, July 11, 2009 2:12 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Multumesc pentru urari cute_baby_of_mine, iti doresc si tie nastere usoara.

t-mihaela, locuiesc in Montreal si o sa mergem la ce numesc ei "cursuri prenatale", nu stiu inca ce informatii o sa ne dea.(Sper sa gasim in engleza caci sotul nu vorbeste franceza).
Ce sa zic, doctorii nu cred ca exagereaza, ei zic sa fii cat de cat activ, imi imaginez in loc sa stai fara sa faci nimic toata ziua. Problema e ca am energie zero si dupa ce vin de la serviciu ma mut de pe canapea pe pat si invers pana ma culc.Doctorul de familie a zis ca in 3-4 saptamani o sa vina energia inapoi, de abia astept.
Miri
Scris: Saturday, July 11, 2009 2:26 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Draga Maria, nu e bine pentru tine sa lenevesti toata ziua, sunt sigura ca la asta s-au referit si medicii tai, e mult mai important sa iesi la plimbare, sa te mobilizezi sa faci si altceva...Ai doar 12 saptamani de sarcina, gandeste-te cum o sa fii cand o sa te apropii de 40...

E important sa te mobilizezi, sa-ti faci un program de care sa te tii...mult succes si cu exercitiile de la cursurile prenatale!
t-mihaela
Scris: Saturday, July 11, 2009 5:57 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
MariaIoana wrote:
Multumesc pentru urari cute_baby_of_mine, iti doresc si tie nastere usoara.

Ce sa zic, doctorii nu cred ca exagereaza, ei zic sa fii cat de cat activ, imi imaginez in loc sa stai fara sa faci nimic toata ziua. .

Asta e altceva.Sa fii cat de activ, s afaci exercitii speciale, fara ridicat greutati ,asta orice medic recomanda si e bine de facut.Dar eu ma refeream la partea cu "trebuie sa ai muschi" care m-a amuzat un pic.Pe internet gasesti centrele de prenatal pentru zona unde locuiesti sau chiar medicul iti poate spune cum se procedeaza sa participi la ele.daca ai ocazia sa faci bazin e cel mai indicat din cate stiu, o jumate de ora de balaceala in apa dupa ce vii d ela munca ...Partea cu sedentarismul o simt si eu.Am fost mereu o persoana activa alergam ca un iepure ( dupa autobuz ca mereu eram in criza de timp),mergeam in fiecare dimineata vreo 3 km pe jos eram un titirez.Acum de cand am pasit in Ca ,viata e mult diferita, ma rog ,tu stii, nu pleci nicaieri fara masina ca distantele sunt foarte mari , copii dupa tine...sunt o leguma .Exercitiile sunt foarte bune, dar pentru gravide nu toate sunt indicate parca avem si noi pe forum un topic despre ce exercitii se fac.Sarcina usoara si bebe papacios gravida
bereea
Scris: Monday, July 13, 2009 6:44 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Faptul ca nasti mai usor daca ai muschi la burta o stiam din liceu.Profesorul de sport mereu ne zicea ca e bine sa avem muschi tari, antrenati daca vrem sa nastem usor.Antrenati dinainte de a fi gravida, bineinteles.
sweet angel
Scris: Saturday, February 6, 2010 5:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
muschi atrenati la burtica? nu am mai auzit de asa ceva
Ladybug3
Scris: Friday, October 14, 2016 11:59 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/1/2015
Cele mai importante sunt cursurile si informatiile dinaintea sarcinii, sa vezi cate activitati ai de facut, in cate treburi te implici, ca sa iti fie tie si familiei tale cat mai usor si evident nou-nascutului sa fie perfect sanatos si fericit :)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.