|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Anul acesta Andrei va sustine primul examen important din viata lui, Evaluarea Nationala. Am inceput pregatirile, romana, matematica, intram in linie dreapta catre tinta dorita de el.
Isi doreste sa intre la Colegiul National Mihai Viteazul din Bucuresti, sectia de mate-info. Este destul de provocator pentru ca media de admitere este foarte mare, liceul situandu-se pe locul 4 in Bucuresti, dupa Sf Sava, Lazar si Vianu. Media de admitere in 2019 a fost 9.45, pentru sectia de mate-info.
Urmatorul pe lista, tot mate-info este Tudor Vianu - 9.57 media de admitere in 2019. Apoi Caragiale, cu 9.33 media de admitere la mate-info. Apoi Iulia Hasdeu - 9.40 mate-info bilingv engleza, sau 9.27 la mate-info simplu.
Ce copii mai avem pe forum care se pregatesc anul acesta pentru Evaluarea Nationala? |
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Buna Adriana,
Cand spui evaluare nationala, te referi la examenul de clasa a 8-a in urma caruia se intra la liceu?
Daca da, ii uram multa bafta si putere de invatare lui Andrei, sa intre la ce liceu si profil isi doreste
In alta ordine de idei, exista cumva topicuri despre aceasta admitere - reguli , pondere medii , licee bune / oras, profiluri , etc?
Multumesc frumos! |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| roxinthya wrote:Cand spui evaluare nationala, te referi la examenul de clasa a 8-a in urma caruia se intra la liceu?
Da, da!
roxinthya wrote:In alta ordine de idei, exista cumva topicuri despre aceasta admitere - reguli , pondere medii , licee bune / oras, profiluri , etc?
Nu cred. Oricum, ce era valabil anul trecut nu mai e valabil anul acesta si cu siguranta si va mai fi la anul...
Succes tuturor copiilor!! Sunt multi pitici pe-aici care, de la anul, vor fi liceeni. Ce-a trecut timpul!! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| kali |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Cum s-au descurcat copiii la examen? |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Din pacate noi am avut o surpriza foarte neplacuta.
La romana ne asteptam la 9.90 si a luat 9.05, iar la mate ne asteptam la 9.30 si a luat 8.95.
Cum era si firesc am facut contestatii la ambele materii. Andrei a lucrat foarte mult, peste 100 de teste de antrenament si la mate si la romana, iar in ultima luna lua numai 10 la mate si intre 9.50 si 10 la romana.
Zis si facut, facem contestatie la ambele materii si... ce sa vezi, surpriza.
Dupa contestatii a obtinut 8.45 la romana si 8.65 la mate...
Asta in conditiile in care a avut o fetita in clasa care era sa ramana repetenta si care la romana a luat 9.60... ceea ce era imposibil...
Modul in care s-au facut corecturile anul acesta a foat execrabil, au foat diferente si de 2, 3, 4, 5 puncte intre nota initiala si cea de dupa contestatii...
El a avut media 5-8 de 9.76, asa ca media generala i-a iesit 8.79... foarte jos pentru a mai prinde un liceu cat de cat OK in Bucuresti... Anul acesta copii cu medii intre 8 si 9 vor intra la licee la care anul trecut s-a intrat cu 7...
Prin urmare noi am optat pentru inscriere la un liceu privat, si suntem foarte incantati de aceasta decizie pentru ca este cel mai bun liceu din Bucuresti pe mate-info, liceu care pregateste olimpici si nu numai, nu ca ne-am dori neaparat sa mergem in directia aceea, dar unde lucrurile arata si sunt cu totul altfel. Clasele sunt de cca 20 elevi, profesorii sunt axati pe copii, sunt foarte multe cluburi, au biblioteca unde poti ramane si studia, cantina, si unde va invata inca 2 limbi straine, franceza si turca. Predarea pentru 5 materii este in limba engleza, incepand de anul acesta vor avea manuale electronice, pe tableta...
Poate ca asa trebuia sa se intample ca sa ne orientam spre un liceu particular, altfel nu am fi luat in considerare aceasta optiune care se ppare ca in final este cea mai buna pentru ce vrea sa faca el in viitor.
Deci, noi putem spune ca din 1 iulie de cand am semnat contractul, suntem liceeni.
Voi ce ati facut? Cum vi s-a parut EN de anul acesta? |
| Felicitari, Andrei!
Eu nu prea cred in liceele astea de " mofturi" unde intra elevi de 10( nici in asa ceva nu cred) si care vor fi masacrati de profesori " foarte buni"
Este o vorba: un picior in fund, un pas inainte si, vorba ta, cred ca de fapt chiar ati fost norocosi. Succes! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Andrei, felicitari! Anul acesta a fost mai atipic examenul. Prezenta in clase s-a facut cu o ora jumatate inainte. Mult stres adunat. Al meu a luat 9.52. Media 5-8 il coboara un pic. Maine vom afla unde vom fi repartizati. La primele 3 licee din Iasi, sigur nu. Concurenta e foarte mare anul acesta. Felicitari tuturor copilasilor pentru munca depusa! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| A intrat la Liceul de informatica, adica exact unde si-a dorit. |
|
| monica irimia wrote:A intrat la Liceul de informatica, adica exact unde si-a dorit.
Felicitari! Mult succes! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| Acum am citit mesajul Adriana ai luat o decizie foarte buna chiar daca e costisitoare se va vedea in timp Felicitari tuturor copiilor
|
|
|