|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| Modul in care te organizezi cand faci curat te poate ajuta sau te poate incurca. Voi in ce ordine faceti curat cand va apucati? Cu ce incepeti?
Eu am 4 camere, bucatarie, debara, hol, balcon si 2 bai si uneori chiar nu stiu de unde sa mai incep. Mi se pare ca nici nu termin bine de facut curat ca trebuie sa o iau iar de la capat.
Apartamentul e semidecomandat, in sensul ca am baia mica, apoi camera alice, camera andrei, bucatarie, living, balcon, sufragerie si baia mare. Aaa, si pe hol, cam in dreptul bucatariei am debaraua.
Deci, cum ma sfatuiti sa incep? Poate aveti vreo metoda mai buna. Voi cum faceti?
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Modul meu de organizare este urmatorul, dar banuiesc ca nimik special : - trimit bebe afara - dau drumul la muzica - pun totul la loc in fiecare camera, vase la bucatarie, etc - sterg praful in toata casa - dau cu aspiratorul in toate camerele, ramane baia ultima - spal pe jos cu geamurile larg deschise ca se faca un strop de curent sa se usuce rapid - iar ultima ramane baia cu spalat chiuveta, cada, w.c., sters policoarele de praf si lustruit oglinzile Rezultatul este satisfacator...evident pana la primul intrus |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| Eu incep cu baia mica, si acolo e provocarea cea mai mare si de cele mai multe ori dupa aceea imi trebuie o pauza luuuunga pana ma mai apuc de altceva .
Apoi camera lui Alice: ordine, spalat geamuri (la 2-3 luni, nu in fiecare saptamana), schimbat lenjerie (1 data / saptamana), dat cu aspiratorul, sters praful, spalat pe jos.
Camera lui Andrei: la fel ca la Alice
Holul: ordine, aspirat, sters praful si spalat pe jos
Bucataria: ordine, spalat vase, aragaz, faianta, geamuri (aici ceva mai des, cam la 1 luna), sters praf si spalat pe jos
Debara: aici foarte rar imi fac curaj sa fac ordine
Balcon: udat florile si scuturat, geamuri (1 data / luna), sters praf si spalat pe jos
Living: ordine, aspirat, sters praf si spalat pe jos
Dormitor: ordine, spalat geamuri (la 2-3 luni, nu in fiecare saptamana), schimbat lenjerie (1 data / saptamana), dat cu aspiratorul, sters praful, spalat pe jos
Baia mare: faianta, policioara de la oglinda, oglinda, cada, WC, spalat pe jos
Si dupa ce termin toate astea, ma impusc pentru ca vine Alice din urma si recupereaza tot in nici 5 min
Rar se intampla sa reusesc sa fac tot ceea ce am scris dintr-o singura bucata, cap coada, pentru ca nu imi ajunge o zi intreaga pentru asta. De cele mai multe ori ma multumesc sa fac putina ordine, sa dau cu aspiratorul, sa sterg praful si sa spal pe jos, fara a intra in prea multe amanunte. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Eu incept curatenia asa:
office -> dormitorul nostru -> living -> bucatarie -> camera Sashei -> toaleta -> holul de la intrare -> holul mare -> baia, inclusiv cabine de dus.
Las ultima baia, dupa curatatul si frecatul ei, fac si eu un dus si sunt fresh...gata pentru o noua activitate.
Incep asa: schimburi de lenjerie pat, rufe la spalat, praf, sters oglinzi + sters geamurile de la dulapurile din bucatarie, aspirat in toata casa, frecatul parchetului in 4 labe ca se freaca mai bine ( asta o fac o data la 3 zile, ca imediat se observa praful pe el, chiar daca dau cu asipratorul parca breau sa luceasca non-stop ). Apoi, intru la baie, spalatul ei si la sfarsit inca o masina de carpe murdare de atata praf.
Asta este curatenia facuta o data la 3 zile sau 1 data pe saptamana, obligatoriu.
La cea generala...imi ia mai mult timp, deoacrece nu o fac pe toata-ntr-o zi ca nu am timp si nici rabdarea sufiecienta. Fac living + dinning table intr-o zi, office-ul + dormitorul nostru intr-o zi, camera Sashai + bucataria+ baile in alta zi. Incep de la perdele, geamuri, curat in sifoniere, haine in plus sau in minus, depinde de sezon...etc, etc.
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Mai... si daca faceti totul intr-o zi, mai aveti vreme si de altceva?!
Programul meu e saptamanal: luni: spal haine, calc, carpesc, daca e cazul, sterg praful, Marti: sterg in dormitor pe jos, scutur covorasele. Miercuri: altele (geamuri, usi....) Joi: spal haine, le pun in dulapuri..., spal baia Vineri: curatenie in toate camerele, bucatarie. Sambata: schimb asternuturile, altele. Si in plus, in fiecare zi, incep prin a matura bucataria, baia, terasa, ud florile, ma ocup de gaini, pui si caine (sau ii las sotului bucuria asta), iar din cauza abundentei de muste uracioase si enervante, cel putin o data pe saptamana, imi fac timp sa sterg geamurile de la bucatarie. O data sau de doua ori pe luna curat covorasele cu Vanish. Si zilnic, de pe la 12 incepand, gatesc pt Victor, pt noi si de asum inainte pt cat mai multi musafiri |

| Pai, Sousourel, eu fac curat incepand de dimineata. Cand se trezeste Sasha ii dau bibe si cat se joaca ea 2 ore ( dupa aia adoarme ) eu misun precum Cenusareasa prin casa. Termin curatenia pe la ora 13-14...ca ma mai opresc sa intind rufele, sa fierb morcovii...supita Sashei. Dimineata nu am timp decat de un dus rapid, iar cafeaua o beau in 10 mii de reprize.
By the way, eu nu calc, urasc calcatul. Am noroc ca Taka se imbraca in jeansi si tricouri. Cred ca intr-un an se imbraca in costum doar de 3-4 ori. Ce am de calcat, de exemplu intalinirile de afaceri ale lui Taka la golf, pantaloni la dunga dar sport si tricouri cu anchior + guler...astea le duc la nufarul.
Este bine ca ai program bine stabilit, eu nu pot sa tin un astfel de program, intotdeauna ma abat de la el.
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Cum fac eu curat:Matei la el in camera, IN PATUT, cu mucarii, cu muzica relaxanta sau nimic (sau cand doarme el).
Eu am doar 2 camere, bucatarie, 3 holuri, baie mica, debara, holul comun cu parintii si balconul.
Incep intotedeauna astfel: -bucatarie (steres mobila, pervaz geamuri, masa, qiuveta, spalat pe jos.Dar inainte arunc ce lasa Eugen mai bine de nu stiu cate zile in frigi, cu promisiunea"nu arunca ca maine mananc ), adica un sfert de frigider... -holul mic - aspirat, sters/spalat gresia -baie - spalat cada, wiuveta, pe jos,WC -holul de la intrare in garsoniera - aratnjat jumatatea de dulap "uitata" de Eugen aiurea prin cuierul de la intrare (asta o cam fac zilnic , cu spumele de rigoare) -holul comun cu parintii - strang jucariile lui Matei, fac ordine in carut, tricicleta, pe pantofar, strans kitante, scrisori, kei, nimikuri in gerenal care imi raspesc mult timp, sterg pe jos, aspir -holul mare - aranjez jucariile lui Matei, aspir -camera noastra-strang jucariile lui Matei, aspir, sterg praful, oglinzile, si, cel mai important:strang teancurile de carti de pe jos, ca inca nu am gaist un suport eficient pt.atatea ... -balconul-curat florile de frunze moarte, le ud daca ora e propice, mai sterg ghivecele daca am kef, si pe langa ele daca e cazul -camera lui Matei -aspir si strang jucariile daca e cazul (de obicei nu e cazul ca le cara peste tot, pe langa mine, numai la el nu ...)
| Esti tare Stelutze ! Mie imi ia cam 30 de minute numai sa spal pe jos holul (unde am gresie) |

| Quote:stele_pe_cer wrote:
cu promisiunea"nu arunca ca maine mananc ), adica un sfert de frigider...
Da, mai stiu eu pe cineva si, dupa ce le arunc ma intreaba de cutarica cand de fapt cutarica depasise termenul de valabilitate de muuuult. |

| AdrianaC wrote:Esti tare Stelutze ! Mie imi ia cam 30 de minute numai sa spal pe jos holul (unde am gresie)
Me too, dar parchetul in toata casa. Ma mir cum de n-am facut rani in genunchi de atata smotru la lustruirea lui. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Ce gospodine sunt pe-aici...! Eu nu prea am ce curat sa fac.Parchet de lustruit nu am ,aici e mocheta in tot apartamentul, fara bucatarie.( Aha, mi-am amintit, tre' sa-mi iau aspirator nou).Intr-o ora am trerminat tot.Praful , aspiratul, spalat vase si cam atat Cand eram acasa imi trebuia o saptamana sa pun casa la punct si camera fetii nu era niciodata luna.Jucarii, acuarele, carti, creioane,omidute si bilute de par ,puzzle inceput si neterminat etc,etc prin toata camera. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu gresia o spal cel mai repede, mai greu este cu stersul prafului, ca am multe nimicuri si trebuie sa le mut, sa le asez la fel, apoi cu stransul hainelor, cu recatul cazii, qiuvetelor, cu spalatul faiantei (pana unde ajung eu, dar asta nu o fac decat rar, ca o detest ).
Mult imi ia si spalarea frunzelor florilor, bibilirea lor, ingrjirea migaloas, dra asta nu am pus-o in in timpul alocat curateniei, pt.ca intra mai degraba la hobby, mai nou |
|
|