In asteptarea unui inger
Subiectul anterior · Subiectul urmator
suflet de mama
Scris: Monday, July 27, 2009 1:18 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Bine v-am gasit! Sunt noua aici, am citit relatarile voastre despre nastere. Sunteti minuntate! M-ati emotionat profund.Nasterea in sine e un miracol si e bine sa fie dorita, asteptata.Dar nu intotdeauna e asa.Am sa va spun povestea mea, sper sa ma auda cineva,simt nevoia sa impartasesc cu cineva framantarile mele.Eu am 40 de ani si trei copii nascuti prin nastere normala. Desi traim vremuri grele, toti trei au fost copii doriti, nu facuti la voia intamplarii. Dar viata rezerva surprize.Un nou copil va intra in curand in sanul familiei mele, nu a fost dorit, nu a fost chemat, dar a fost trimis(asa consider eu)si va fi primit cu multa dragoste dar si cu durere in suflet.Probabil va ganditi ca voi mai naste un copil, ar fi bine sa fi fost asa, as fi preferat sa mai fac eu unul dar din pacate e vorba de fetita mea care nu are decat 17 ani si jumatate. Un copil ce va avea un copil. Dureros pentru o mama. Poate veti spune ca e vina mea, ca nu am stiut sa am suficienta grija de ea, nu am stiut sa o protejez si poate ca aveti dreptate. Dar faptul e consumat si nu se mai poate schimba nimic.Cu toate aceste e un copil cuminte, chiar daca a ajuns in aceasta situatie si tot copilul meu va ramane indiferent ce s-ar intampla. Problema este ca mai are inca doi ani de liceu, e foarte devreme pentru eu sa devina mamica si va trebui sa iau asupra mea acest rol, atat cat voi putea pentru ca instinctul de mama nu-i va da vioie sa-mi transfere suta la suta acest rol.Va fi foarte greu dar va trebui sa infruntam situatia, numai sa fie ele sanatoase. Nu v-am spus, va avea o fetita si se va naste cel tarziu pe 10 septembrie, cel putin asa spune medicul.Si mai spune ca probabil va trebui sa nasca prin cezariana pentru ca este foarte tanara si nu este sufucient dezvoltata.Dar eu am indoielii in aceasta privinta si parca mi-as dori sa fie o nastere naturala in speranta ca ii va mai mai usor dupa.Ma tot framanta fel de fel de ganduri si nu-mi gasesc linistea, e dureros sa-ti vezi copilul in astfel de incercare si sa nu poti face nimic.
Alina
Scris: Monday, July 27, 2009 1:31 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
suflet de mama wrote:
...e dureros sa-ti vezi copilul in astfel de incercare si sa nu poti face nimic.

Din contra, poti face totul.
Cum zici ca faptul e deja consumat, ca ea va naste cel tarziu pe 10 septembrie, cum TU ca MAMA esti impacata cu ideea, poti face absolut totul: sustine-o, fii alaturi de ea, asuma-ti rolul de mama "adoptiva" si ajut-o sa-si termine studiile. Anunta scoala, asta in caz ca cei de acolo nu stiu deja. Te vor ajuta, la randul lor, sunt obligati de lege.

Dificil, sorry
Laura
Scris: Monday, July 27, 2009 1:35 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
Suflet de mama, cuvintele tale tradeaza o tristete profunda. Si totusi, un ingeras de fetita va veni pe lume, e motiv de bucurie. Stii tu cat de mult imi doresc si eu o fetita? Si nu sunt sanse sa o am vreodata. pale Ce as face in locul tau: mi-as sprijini atat fetita (viitoarea mama), cat si ingerasul de nepotica. Asta e, se mai intampla, nu e nici prima, dar nici ultima. Pe tanara mama ajut-o sa termine scoala si poate va face si o Facultate. Pe cea mica, iubiti-o si sprijiniti-o cat puteti de mult si bine. Dragostea e foarte importanta pentru un copil. coeur
Mult succes in toate! angel pupici majoreta
suflet de mama
Scris: Monday, July 27, 2009 1:36 PM

Alina wrote:
Din contra, poti face totul.
Cum zici ca faptul e deja consumat, ca ea va naste cel tarziu pe 10 septembrie, cum TU ca MAMA esti impacata cu ideea, poti face absolut totul: sustine-o, fii alaturi de ea, asuma-ti rolul de mama "adoptiva" si ajut-o sa-si termine studiile. Anunta scoala, asta in caz ca cei de acolo nu stiu deja. Te vor ajuta, la randul lor, sunt obligati de lege.

Dificil, sorry

Asta e hotararea pe care am luat-o, o voi sustine cu tot ce pot atat cat va fi nevoie,sunt pregatita sa cresc acest copil fiind ca si al meu.Dar durerea ramane, numai timpul o poate vindeca si ingerasul care sta sa vina.
Andi&Mariuca
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
bine ai venit alaturi de noi! mi se pare minunat ca esti o mamica moderna, deschisa la minte, apropiata de copilul tau, ca o intelegi si o sprijini. bravo bravo sunt convinsa ca asta o va ajuta foarte mult.

situatia fetei tale nu este cea mai fericita, putea sa mai creasca inainte sa isi asume acest rol atat de greu insa... pe vremuri, copiii asa se faceau, la 16-17-18 ani si iata ca au ajuns sa fie bine, adica sa fie azi parintii nostri, bunicii nostri (mama mea a fost nascuta la 18 ani, mama ei la fel). eu cred ca situatia voastra nu este singulara si mai cred ca daca veti fi alaturi de ea si o veti sprijini, totul va decurge bine. cu siguranta fiica ta va invata ceva din aceasta experienta de viata.

eu va doresc mult succes, sanatate multa ca sa puteti creste puiul mic care va veni pe lume si, nu in ultimul rand, nastere usoara fiicei tale, indiferent cum va fi: natural sau cu cezariana.angel
Alina
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Laura wrote:
Pe tanara mama ajut-o sa termine scoala si poate va face si o Facultate. Pe cea mica, iubiti-o si sprijiniti-o cat puteti de mult si bine. Dragostea e foarte importanta pentru un copil. coeur

newclap newclap newclap newclap
ingerash
Scris: Monday, July 27, 2009 1:53 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
suflet de mama,chiar ai suflet de mama,ai toata admiratia meaangel coeur coeur coeur
suflet de mama
Scris: Monday, July 27, 2009 1:53 PM

Laura wrote:
Suflet de mama, cuvintele tale tradeaza o tristete profunda. Si totusi, un ingeras de fetita va veni pe lume, e motiv de bucurie. Stii tu cat de mult imi doresc si eu o fetita? Si nu sunt sanse sa o am vreodata. pale Ce as face in locul tau: mi-as sprijini atat fetita (viitoarea mama), cat si ingerasul de nepotica. Asta e, se mai intampla, nu e nici prima, dar nici ultima. Pe tanara mama ajut-o sa termine scoala si poate va face si o Facultate. Pe cea mica, iubiti-o si sprijiniti-o cat puteti de mult si bine. Dragostea e foarte importanta pentru un copil. coeur
Mult succes in toate! angel pupici majoreta

Da, cuvintele imi tradeaza tristetea, tristete nascuta din durere pentru fetita mea dar sufletul imi este impartit in doua pentru ca ma gandesc si la copilul care va veni, e un suflet nevinovat care are nevoie de dragostea noastra si o va avea. Le voi sustine pe amandoua atat cat imi sta in putinta.
Imi pare rau pentru tine ca nu-ti poti implini visul de a avea o fetita. E dureros cat de multe femei nu pot avea copii!
suflet de mama
Scris: Monday, July 27, 2009 2:00 PM

Andismom wrote:
bine ai venit alaturi de noi! mi se pare minunat ca esti o mamica moderna, deschisa la minte, apropiata de copilul tau, ca o intelegi si o sprijini. bravo bravo sunt convinsa ca asta o va ajuta foarte mult.

situatia fetei tale nu este cea mai fericita, putea sa mai creasca inainte sa isi asume acest rol atat de greu insa... pe vremuri, copiii asa se faceau, la 16-17-18 ani si iata ca au ajuns sa fie bine, adica sa fie azi parintii nostri, bunicii nostri (mama mea a fost nascuta la 18 ani, mama ei la fel). eu cred ca situatia voastra nu este singulara si mai cred ca daca veti fi alaturi de ea si o veti sprijini, totul va decurge bine. cu siguranta fiica ta va invata ceva din aceasta experienta de viata.

eu va doresc mult succes, sanatate multa ca sa puteti creste puiul mic care va veni pe lume si, nu in ultimul rand, nastere usoara fiicei tale, indiferent cum va fi: natural sau cu cezariana.angel

Incerc sa fiu cat mai aproape de ea si sa o sustin, mai ales sa-si termine studiile, si nu doar liceul pentru ca are capacitatea de a merge mai departe si ar fi pacat s-o las sa-si franga aripile. Nu va fi usor, dar viata merge inaninte!Cu siguranta are de invatat din aceasta experienta, deja se simte la ea o maturizare in gandire. Dar sper sa fie bine.
E adevarat, si mama mea la 17 ani era deja casatorita deci fiziologic n-ar trebui sa fie o problema asa grava.
Multumesc pentru tot.
Laura
Scris: Monday, July 27, 2009 2:01 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
suflet de mama wrote:

Imi pare rau pentru tine ca nu-ti poti implini visul de a avea o fetita. E dureros cat de multe femei nu pot avea copii!

Mami, eu pot face oricand un copil, dar situatia financiara nu-mi permite. pale De nu ar fi rata uriasa la apartament, maine as mai concepe unul. Dar am deja un baietel si ma bucur de el. coeur Te imbratisez si-ti doresc numai si numai bine! coeur computerlove
suflet de mama
Scris: Monday, July 27, 2009 2:02 PM

inger7 wrote:
suflet de mama,chiar ai suflet de mama,ai toata admiratia meaangel coeur coeur coeur

Multumesc! Desi nu stiu daca e ceva de admirat, eu cred ca e ceva firesc, natural ce vine din instinctul matern.Cred ca fiecare mama ar reactiona la fel.
suflet de mama
Scris: Monday, July 27, 2009 2:07 PM

Laura wrote:

Mami, eu pot face oricand un copil, dar situatia financiara nu-mi permite. pale De nu ar fi rata uriasa la apartament, maine as mai concepe unul. Dar am deja un baietel si ma bucur de el. coeur Te imbratisez si-ti doresc numai si numai bine! coeur computerlove

Sa-ti traiasca baietelul, sa fie sanatos si sa-ti aduca bucurii!
Kiki
Scris: Monday, July 27, 2009 2:43 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Sunt sigura ca te vei descurca, vei putea face totul, cum iti scria Alina. Doar ai facut-o pana acum si inca de 3 ori, nu? coeur Sper sa gasesti puterea necesara de a-ti sprijini fiica si de a o ajuta sa isi termine studiile si sa isi creasca fata asa cum trebuie. Numai bine! grup
kali
Scris: Monday, July 27, 2009 3:01 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
suflet de mama wrote:

Asta e hotararea pe care am luat-o, o voi sustine cu tot ce pot atat cat va fi nevoie,sunt pregatita sa cresc acest copil fiind ca si al meu.Dar durerea ramane, numai timpul o poate vindeca si ingerasul care sta sa vina.

Asta e prima si cea mai mare greseala pe care o poti face. Acest copil nu este al tau, deci nu ar trebui sa fie crescut de tine.
... Ca ii sustii financiar pe toti ai casei... ca stai cu bebelusul cat mamica nu se poate ocupa de el este ok, insa trebuie sa o implici in cresterea bebelusului, trebuie sa-i permiti sa ia decizii in ceea ce o priveste pe cea mica.
Nu uita ca esti bunica si firesc ar fi sa nu-ti depasesti atributiile care iti revin in mod natural.
Las-o pe ea sa-ti ceara ajutorul daca simte nevoia, nu-i stirbi autoritatea... nu o face sa se simta mica si fara obligatii. Nu e firesc sa-si continue viata ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, iar tu sa-i cresti copilul!.

Chiar daca e dificil si dureros pentru tine, copila ta trebuie sa-si traga lectia de viata, trebuie sa invete ceva din toata experienta asta- trebuie sa o responsabilizezi! Asta a fost decizia ei- las-o sa si-o asume- asta inseamna a face educatie- nu sa preluam noi din sarcinile copiilor nostri pentru ca nu vom fi mereu langa ei.
Atitudinea ta de acum va fi lectie si pentru ceilalti copii ai tai.

Cu parintii tatalui (daca e tot minor) sau cu el ai discutat? Sunt dispusi sa se implice? Financiar cum vad toata chestiunea?- ca si asta e important, mai ales pe viitor dupa ce ele se vor desprinde de voi.

Cu siguranta nu e cea mai fericita dintre situatii dar trebuie sa o abordezi cu capul pe umeri!
Deocamdata e in vacanta si e bine sa o rasfeti putin pentru ca greul va veni abia dupa. Stati mult de vorba, dragaliti-va, pregateste-o pentru ce va urma... las-o sa inteleaga ca se poate baza pe tine si ca ii intelegi transformarile ca femeie.
Ea cum vede toata problema?

Edit: De asemenea as face-o sa realizeze ca sprijinul il va avea in mare parte pana va termina liceul. Dupa aceea, ganditi-va la a da copilul la gradi cu program prelungit in timp ce fata ta face facultatea la distanta (sau ff, daca mai exista) si lucreaza sa-si intretina copilul (nah, cel putin teoretic, ca probabil nu se va putea intretine si pe ea si bebelusul incat sa nu le lipseasca nimic).

Printre toate astea, rolul tau adevarat e de a pastra o atmosfera placuta si vesela in casa... o armonie de care bebelusul si toti cei implicati au nevoie.
Si... nu uita de ceilalti 2 copii ai tai; nu-i neglija!

Bine ai venit printre noi!computerlove

suflet de mama
Scris: Monday, July 27, 2009 3:51 PM

kali wrote:

Asta e prima si cea mai mare greseala pe care o poti face. Acest copil nu este al tau, deci nu ar trebui sa fie crescut de tine.
...

In nici un caz nu am de gand sa-i fur dreptul de parinte! Dar nici sa las toata povara pe ea. Ca sa termine liceul cu note suficient de mari pentru a avea sansa sa mearga la o facultate va avea nevoie de mult timp ptr studiu si nu vreau s-o privez de asta.Iar ca sa faca o facultate la ff nu are mare valoare, nu va fi luata prea mult in considerare mai departe. Am s-o las sa-si continue studiile in mod normal dar si parte din responsabilitatile de mama. Mai tarziu, cand isi va termina studiile, isi va prelua in totalitate rolul de mama, dar pana atunci consider de datoria mea sa-i ofer ajutor.
Tatal nu e minor, e pregatit sa se implice financiar si nu numai, la fel si parintii lui, una peste alta pot spune ca e un caz cat de cat fericit.
Se pare ca totusi noi avem viziuni diferite, mi se pare normal, nu toata lumea gandeste la fel.
M-a mai sfatuit cineva sa dau copilul spre adoptie, dar pe mine nu ma lasa sufletul sa-l dau in grija unui strain, mai mult decat atat sa privez copilul de parintii naturali, iar pe parinti de copilul lor. Variante se pot gasi mai multe, dar asta e viziunea mea.
Multumesc pentru intampinare.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.