Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Metode de imunizare la copii Vorba ceea: "inteleptul isi face sanie vara si car iarna" cred ca functioneaza si la noi, mamicile, in ceea ce priveste pregatirea copilului si, de ce nu, chiar si a noastra, ca adulti, pt sezonul rece. mie mi-a recomandat pediatra noastra sa incepem de pe 6 august, dupa ce terminam cu antibioticul si ne facem bine , sa ii dam piciului Ribomunyl, un imunostimulator puternic si, din ce am mai auzit si citit, cu efecte f bune. asta ca sa il pregatim de o eventuala "escapada" la cresa (ma gandeam sa il duc pe acolo, macar ca sa vad cum reactioneaza si daca e ok) si pt ca in ultimele 2-3 luni mi-a racit de cateva ori bine si am ajuns la antibiotice.
voi ce le-ati dat pt imunitate? cu ce efecte? ce stiti despre Ribomunyl? mai mult decat prospectul? are sau nu efectele scontate?
aaa, am uitat sa va zic ca este un fel de vaccin oral, se adiministreaza ca pulbere.
RIBOMUNYL, pulb. susp. Substanta activa: diverse Producator: Laboratoires Inava Pierre - Fabre
Indicatii: Recurente ale infectiilor tractului respirator superior, sfera ORL, infectii respiratorii, la pacientii cronici: Infectii respiratorii superioare si ale sferei ORL: rinofaringite, laringite, sinuzite, otite. În pneumologie: infectii intercurente, infectii recidivante ale tractului respirator, complicatii ale rino-traheo- bronsitelor si bronsitelor.
Reactii adverse: Foarte rar a fost observata sialoree la începutul tratamentului.
Compozitie: Fractiuni ribozomale: 70% ARN standard, ribozomi de Klebsiella pneumonie (35%), Streptococcus pneumoniae (30%), Streptococcus pyogenes (30%), Haemophilus influenzae (5%) 0,750 mg. Fractiuni membranare: Klebsiella pneumoniae - proteoglicani 1,125 mg. Excipient: q.s. 1 pliculet.
Actiune: Stimularea imunitatii antiinfectioase; stimularea imunitatii specifice prin fractiunile ribozomale continute; stimularea imunitatii nespecifice.
Administrare: Prima luna: 1 pliculet pe zi dimineata, 4 zile pe saptamâna timp de 3 saptamâni. Apoi timp de 2-5 luni 4 zile pe luna.
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Andismom wrote: voi ce le-ati dat pt imunitate
Am inceput de la 1 august cu septilin sirop. Trebuia sa incepem mai devreme dar am amanat. Facem 3 luni si apoi repetam in februarie. Din experienta propie o sa putem vb. abia la primavara. Dar stiu din experienta altor mamici ca este ft. bun. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Andismom wrote:voi ce le-ati dat pt imunitate?
Eu i-am dat Catincai, nu si lui Tudor, Bromhovaxon, cred ca dupa varsta de 2 ani. I l-am dat in etape de 3 luni, septembrie, octombrie, noiembrie si l-am reluat apoi martie, aprilie, mai.
Andismom wrote:cu ce efecte?
Sincer, nu stiu daca a ajutat-o acest imunostimulator sau marea sau Isoprinosine (ceea ce imi recomnda mereu pediatra atunci cand au ceva viral).
Andismom wrote: ce stiti despre Ribomunyl?
Eu personal nu am auzit de acesta pana acum, dar asta nu inseamna ca nu e bun, prospectul mi se pare OK. |
|

| Alina wrote:
Eu personal nu am auzit de acesta pana acum, dar asta nu inseamna ca nu e bun, prospectul mi se pare OK.
nu as vrea sa vorbesc tampenii dar cred ca Ribomunyl este pt bacterii iar Isoprinosine este pt virusuri. lucruri total diferite, right? si ce te faci daca copilul contacteaza cel mai des bacterii si nu virusuri sau invers si ii dai un tratament total diferit decat ceea ce ii trebuie lui?
acest Ribomunyl se ia in cure de cate 5 luni si se zice ca e graozav. we shall see!
|
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Anca, nu am vrut sa te supar de fel, am spus doar ca nu am auzit de acesta. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu nu i-am dat nimic lui Dav. E obligatoriu sa ii dau? adica atata timp cat nu a fost bolnav decat cateva raceli banale? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Noi am luat anul trecut incepand din septembrie septilin si a fost incredibil, Alex nu s-a imbolnavit defel o pana la petrecerea de la Predeal de la sfarsitul lui martie cand a facut o rinita alergica de la caldura teribila din camera. NU as alege Ribomulyn pentru ca este de fapt un vaccin, vad ca are in compozitie tot felul de tulpini de bacterii si tare cred ca funtioneaza mai bine imunostimularea cu ajutorul plantelor. Apoi mai este faptul ca Andrei va merge la cresa, o sa intalneasca zeci si sute de bacterii si virusi si atunci se justifica alegerea lui Ribomulyn. Multa sanatate Andrei si intalniri cat mai placute dar nu cu virusii. |
|

| Alina wrote:Anca, nu am vrut sa te supar de fel, am spus doar ca nu am auzit de acesta.
nu ma superi mami! ei, ce e cu tine , draga mea? cum sa ma superi? ziceam si eu ca sunt diferite chestiile astea pt ca tocmai ce citisem pe net despre cele doua imunostimulatoare. nu am vrut sa intelegi ca te contrazic. no way!
Kiki, eu nu stiu ce sa iti zic...intreaba si tu pediatrul mai ales ca il vei duce la cresa din septembrie, poate ca nu e rau sa ii dai ceva. oricum, in ultimii ani, am sesizat ca asa s-au tot modificat virusurile ca e ceva de speriat. pana si unele antibiotice f puternice nu le mai fac fata. am inteles, de pe unde am mai citit eu, ca si daca copilul raceste dupa acest tratament, formele sunt mult mai usoare si fara complicatii neplacute. |
|

| Andismom wrote: Kiki, eu nu stiu ce sa iti zic...intreaba si tu pediatrul mai ales ca il vei duce la cresa din septembrie, poate ca nu e rau sa ii dai ceva. oricum, in ultimii ani, am sesizat ca asa s-au tot modificat virusurile ca e ceva de speriat. pana si unele antibiotice f puternice nu le mai fac fata. am inteles, de pe unde am mai citit eu, ca si daca copilul raceste dupa acest tratament, formele sunt mult mai usoare si fara complicatii neplacute.
Asa-i, nu indrazniti sa duceti copii la cresa fara imunizari speciale sau cel putin eu nu as duce-o pe Alex in colectivitate fara sa o pun la punct intai. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Anca, in vederea mersului la cresa, pediatrul mi-a recomandat vaccinul antigripal si atat... |
|

| g_nicoleta2000 wrote:
Asa-i, nu indrazniti sa duceti copii la cresa fara imunizari speciale sau cel putin eu nu as duce-o pe Alex in colectivitate fara sa o pun la punct intai.
ooooooooooooooooo, lume noua! unde te-ai ascuns frumoaso? si pitica? nu mai zici nimic de ceva vreme!
Kiki, e ok ce ti-a zis dr atunci. noi vom lua chestia asta care e tot un vaccin dar e oral. voi probabil il veti face pe cel injectabil right? |
|

| Andismom wrote:ooooooooooooooooo, lume noua! unde te-ai ascuns frumoaso? si pitica? nu mai zici nimic de ceva vreme! [b] :
Nu ne-am ascuns, am fost pe aproape, vacante multe dar scurte presarate cu mult lucru da ca rezultat nici un minut de timp pentru forum. Am mai intrat noi cate o juma de minut pe saptamana dar trebuia sa renunt la ceva ca sa pot sa rezolv lucrurile in ordine ierarhiei familiale. Acum ca sa nu deraiez la de subiect complet, noi incepem imunizarea la 1 septembrie la fel ca si anul trecut, mi se pare cam devreme 1 august. La ce data merg copii la cresa ca am uitat? |
|

| g_nicoleta2000 wrote:Nu ne-am ascuns, am fost pe aproape, vacante multe dar scurte presarate cu mult lucru da ca rezultat nici un minut de timp pentru forum. Am mai intrat noi cate o juma de minut pe saptamana dar  trebuia sa renunt la ceva ca sa pot sa rezolv lucrurile in ordine ierarhiei familiale. Acum ca sa nu deraiez la de subiect complet, noi incepem imunizarea la 1 septembrie la fel ca si anul trecut, mi se pare cam devreme 1 august. La ce data merg copii la cresa ca am uitat?
pai stai nitel, al meu nu merge inca sigur, eu am doar o idee sa ii caut o cresa si sa il duc sa vad ce va face si dc e ok, daca sta, daca nu se imbolnaveste, ca as avea si eu nevoie de o gura de aer, intelegi tu ce zic.
pediatra mi-a zis din primavara sa o luam din august cu ribomunyl si pt ca se ia 5 luni deci ar insemna ca o cura completa se termina exact in februarie, cand este apogeul epidemiilor. asa am inteles eu. sunt batuta in cap? |
|

| ma zapacesti cu " batuta in cap"
Stiu cum este cu curele astea numai ca personal si repet ca este parere personala neavizata ma simt mai bine ca in perioadele de varf ale epidemiilor Alex sa fie cuprinsa intr-o cura si nu sa o fi terminat deja. Daca as merge la pediatru nostru cam tot aceeasi schema ne-ar prescrie, anul trecut cand i-am spus ca nu s-a imbolnavit defel m-a intrebat daca i-am dat Riri-ul asta , eu habar nu aveam de el, cand i-am spus ca i-am dar Septilin s-a uitat la mine ca la baba care freaca copilul cu otet. Deci pediatrii vor recomanda tot timpul imunostimulatoare sintetice, nu se risca nimeni sa se increada in produse naturiste pe care doar cateva mamici le-au testat. Un alt imunostimulator de exceptie tot din punctul meu de vedere este Imunogrip junior de la Plant extract, Alex daca fornaia putin si-i dadeam 2 ml ii trecea ca prin minune. Apoi daca tot sunt la sfaturi de babe sa mai adaug si faptul ca toata iarna avea a mea printesa cel putin o gustare ce continea kefir in care eu iarasi cred ca-i grozav ca imunostimulator; impreuna cu mar sau banana este sanatate curata |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| eu nu i-am dat Leei si nici lui Andrei nimic imunostimulator. Pana zilele acestea Leea nu a mai racit de cand avea 10 luni, am papat doar ff multe fructe. S-a vedea de acum incolo ce vom face ca e cam certata cu mancarea in general. E o idee cu Andrei ca raceste foarte des la caile respiratorii superioare. |
|
|