Imunitatea dupa 1 an
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Friday, August 25, 2006 6:58 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Am tot auzit ca pana implinesc un anisor, bebeii au o imunitate beton, mai ales daca sunt alaptati...ce se intampla dupa ce implinesc un anisor si sunt in continuare alaptati? Ca nu vad de ce le-ar scadea imunitatea...am auzit eu aiurea sau se intampla ceva in sistemul lor imunitar, datorat faptului ca stau la san foarte putin comparativ cu lunile incipiente? Exista vreun supliment ce le-ar putea fortifica imunitatea in afara de alimentatie?
Alina
Scris: Friday, August 25, 2006 12:31 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Imunitatea copilului nu ar avea de ca sa scada dupa implinirea varstei de un an, mai ales imunitatea celor alaptati, faptul ca au au primit sau inca primesc lapte matern le creeaza o imuntate crescuta macar pe perioada copilariei.
Deci, stai linistita. thumleft
alinastef
Scris: Tuesday, October 31, 2006 12:56 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am un baietel de un an si jumatatemami de fetita .I-am dat san pana la un an si doua luni, apoi a inceput necazul cu raceala , rosu in gat si laringitelebanghead . Deci chestia cu datul sanului si cu imunitatea prelungita la mine e nulanervi . Nu stiu ce sa-i dau pentru imunitate, ce ma sfatuiti?

alinastef attached the following image(s):
heart_angel[1].gif

danab
Scris: Tuesday, October 31, 2006 1:06 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Alinastef, in farmacii gasesti Imunogrip care se da copiilor peste un an.
alinastef
Scris: Tuesday, October 31, 2006 1:08 PM
Nivel: Guest

Multumesc.Am sa incerc!uff
Anaida
Scris: Tuesday, October 31, 2006 1:19 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Lui Razvan i-am dat septilin si i-a mers foarte bine cu el!
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, October 31, 2006 1:27 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Anaida wrote:
Lui Razvan i-am dat septilin si i-a mers foarte bine cu el!

Septiline este grozav. Am luat inainte de a fi gravida si nu m-am imbolnavit mai bine de un an. Lui razvan ii dadeai o pastila intreaga sau o portionai?
leut
Scris: Tuesday, October 31, 2006 1:29 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Citesc si eu ce mai scrieti ca dr. mea e batuta-n cap. Nu mi-a spus nimic despre cresterea imunitatii dar stau linistita pentru ca, asa cum am mai spus, Alex nu a facut niciodata febra sau alte chestii.
Oricum, mai avem putin si facem D3 asa ca o sa intreb care-i treaba cu imunitatea.
Anaida
Scris: Tuesday, October 31, 2006 1:39 PM
Nivel

g_nicoleta2000 wrote:

Septiline este grozav. Am luat inainte de a fi gravida si nu m-am imbolnavit mai bine de un an. Lui razvan ii dadeai o pastila intreaga sau o portionai?

Prima oara i-am dat pe la 10 luni (facuse o viroza urata la inceputul verii si dra mi l-a recomandat ca sa nu recidiveze curand boala), desi pe prospect scrie ca se administreaza copiilor peste un an. I-am dat atunci timp de o luna cate o jumatate de pastiluta. Dupa ce a implinit un an am inceput adevarata cura...timp de 3 luni (adica toata iarna) i-am dat cate o pastiluta zilnic, o jumatate dimineata, celalalta dup-amiaza...nu mi-a racit niciodata pe timpul iernii.
Acum am inceput sa-i dau saptamanal oscilococcinum (o doza). Vreau sa-i dau pana in decembrie. Cred ca a inceput sa-si faca deja efectul (ii dau din septembrie), ca, in afara de niste raceli usoare, nu a patit nimic de cand a intrat in colectivitate.
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, October 31, 2006 1:47 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Anaida, saru'mana de raspuns. Eu am o buba pe creier cu osciloccocinum.. fluturi si alte stoluri .... chiar nu stiu exact ce nu-mi place la granulele asteafool
Vesna
Scris: Tuesday, October 31, 2006 3:49 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
g_nicoleta2000 wrote:
Eu am o buba pe creier cu osciloccocinum.. fluturi si alte stoluri .... chiar nu stiu exact ce nu-mi place la granulele asteafool

Credeam ca numai eu am bube de-astea cu Oscilo...hohot

Mie, multumesc lui Dumnezeu, nu mi-a racit niciodata Razvan pana acum, nici cand il alaptam, nici dupa ce am intrerupt. Nu stiu daca are, deci, sens sa-i dau ceva...scratchO sa intreb si eu pe dr cand o sa mergem...

Stiam si de echinaceea ca ar fi buna pentru intarirea imunitatii. Ati dat bb-ilor pana acum?
Maria & Mario
Scris: Tuesday, October 31, 2006 4:41 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

stele_pe_cer
Scris: Tuesday, October 31, 2006 10:36 PM
Nivel

Se pare ca imunitatea copiilor alaptati la san nu are nici o legatura cu alaptarea in sine.Imunitatea sugarului si a copilului mic este parte mostenire genetic (si implicit transmisibila si pe calea alaptarii), parte legata de modul de alimentatie al copilului, pe langa laptele matern sau praf.

Daca mama este bolnavicioasa, sau are multe toxine in organism, alaptarea nu face mare lucru in privinta imunitatii.Si, ca sa ma conving mai bine, am citit relatarile unor mamici, care spuneau ca degeaba au alaptat peste 1 an, 1 an jumate, ca copiii lor sunt bolnaviciosi.La fel cum, mamici care nu au alaptat deloc sau foarte putin timp, au avut copii sanatosi tun.Asta inseamna ca alaptarea nu este suficienta garantie pt.o sanatate de fier a copilului.Este ideala, dar nu suficienta.

Medicul nostru homeopat , in care am mare incredere caci merge foarte mult pe o linie cat mai naturala, ne-a recomandat stimularea imunitatii doar in doua cazuri:

1.cand copilul merge in colectivitate, administrarea se face cam cu 3 luni inainte;

2.cand copilul a avut raceli/imbolnaviri grave la activ, generate de o imunitate scazuta.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.