Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Credeti ca numele pe care il alegem la nastere are vreo importanta asupra derularii vietii ulterioare a copilului?
Am intalnit deseori prenume de copii de genul "Andreiut" la baiat, sau "Alex" la fata... Andreiut suna foarte bine cand e mic, dar cand e ditamai barbatul nu stiu cum mai suna...
Cateva aspecte interesante despre semnificatia si alegerea numelor gasiti si pe www.7p.ro:
-Numele Iti Poate Determina Destinul? -Exista „nume bune” si „nume rele” pentru copii? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| N-as judeca niciodata o persoana dupa numele pe care il are, deci nu cred ca numele poate influenta ceva. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2014 Mesaje: 541
| bereea wrote:N-as judeca niciodata o persoana dupa numele pe care il are, deci nu cred ca numele poate influenta ceva. Asta esti tu, far din pacate exista multi oameni superficiali care ar rade de tine din cauza numelui care il ai. Sunt de acord cu Adriana, numele puse copiilor trebuie sa se potriveasca si adultilor |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Pentru mine are mare importanta....fiecare nume are o semnificatie. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| unde putem gasi oare cum influenteaza numele destinul copilului? un link ...ceva |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu nu cred in influente astea mistice ,asta e alta poveste. Insa da, un nume tamp si de om prost ,ii afecteaza viata copilului.Cine vrea sa numeasca copilul Andreiutz sau dupa stiu eu ce zane antice ,sa se gandeasca de doua ori, copilul traieste in lumea lui nu a ta si are viata proprie.Tre sa care in spinare un nume pus din prea mult zel de parinti cu fixuri.Lumea reala mai ales in copilarie si adolescenta e cruda ,copii pot fi rai asa cu fetele lor angelice ,nu mai spun de adolescenti, acolo e lupta crancena pt supravietuire .Viata e destul de stresanta si competitiva fara sa te mai keme Andreutz sau Agripina. |
|
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| t-mihaela wrote:Eu nu cred in influente astea mistice ,asta e alta poveste. Insa da, un nume tamp si de om prost ,ii afecteaza viata copilului.Cine vrea sa numeasca copilul Andreiutz sau dupa stiu eu ce zane antice ,sa se gandeasca de doua ori, copilul traieste in lumea lui nu a ta si are viata proprie.Tre sa care in spinare un nume pus din prea mult zel de parinti cu fixuri.Lumea reala mai ales in copilarie si adolescenta e cruda ,copii pot fi rai asa cu fetele lor angelice ,nu mai spun de adolescenti, acolo e lupta crancena pt supravietuire .Viata e destul de stresanta si competitiva fara sa te mai keme Andreutz sau Agripina.
Doar asa ca chestie - chiar acuma ateva zile la un reportaj am aflat ca Agripina a fost mama lui Nero...
Dar ce ziceti de Garabet? Ma gandesc la parintii lui Garabet Ibraileanu
|
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| t-mihaela wrote:Eu nu cred in influente astea mistice ,asta e alta poveste. Insa da, un nume tamp si de om prost ,ii afecteaza viata copilului. Si numele extravagante pot pune copiii in posturi ridicole! Stiu un baiat care a incasat multe glume fiindca il cheama Orlando.....nu mai spun de numele carora li se atribuie sensuri peiorative . Eu i-am pus fiului meu celui mare un nume neobisnuit, Abner, si mereu s-au creat probleme din cauza asta....la un moment dat chiar am vrut sa-i schimb numele fiindca ma saturasem sa dau explicatii De aceea, celorlalti copii le-am dat nume mai uzuale si a fost mult mai bine! Mi-aduc aminte de o imprejurare.....o prietena a vrut sa-i puna baietelului ei un nume biblic, Neemia! Doctorita cu care a nascut i-a zis: "Este un nume semnificativ, un nume biblic, insa cand va fi mare se va rusina de el"! Prietena mea s-a ofensat, i s-a parut deplasata remarca, insa timpul a dovedit ca doctorita a avut dreptate! Era foarte dificil sa-l strige pe baiat pe nume, gasise un diminutiv, Miuta, care nu era nici el prea fericit....in fine...mi se pare mai bine sa punem copiilor nume potrivite cu tara in care traim! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/11/2014 Mesaje: 1
| pacat nu le-ai afisat pana sa nasc si eu |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/16/2015 Mesaje: 2
| Aveti dreptate! Copii sunt nemilosi atunci cand altul are un nume mai special. De asemenea, numele care are cacofonie este si el un motiv pentru care copii se amuza. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| In religia mea fiecare nume are o semnificatie si chiar literele inseamna ceva dar asta nu va spune nimic voua.in general numele trebuie sa semnifice persoane sau ceva pozitiv asta il favoriza pe copil in viatza lui.Daca numele este pus fiindca ati avut pe cineva in familie pe care l-ati iubit si vreti ca ,copilul vostru sa-l poarte trebuie ca persoana respectiva sa fie o persoana buna ,cu o viatza linistita si fara abuzuri cica energia lui poate fi transmisa si copiilor.la noi de exemplu nu se da niciodata numele unei persoane care a murit prea tanara deci in amintirea ei nu conteaza cat de draga ne-ar fi fost .dar vedeti asta conteaza numai aici in israel si l-a noi in iudaism.Eu mi-am dat copiilor nume cu semnificatii diferite si vad asta in caracterul lor astazi chiar la o varsta destul de mica. Se mai spune ca copii singuri isi atrag numele care li se potrivesc si daca nu le plac sau nu le-au primit pe cele dorite le vor schimba la maturitate.Nu vi s-a intamplat sa va ganditi la un nume toata sarcina si cand ati nacut si v-ati vazut copilul sa-i da-ti alt nume? Daaa este sufletul care alege numele care-i se potriveste cel putin asa este la noi.
Aurishta,nu,mele este super frumos sper sa-i placa baiatului toata viatza,principalul este cum el se simpte cu acest nume .Cred ca ti-am mai spus in ebraica este Avner litera V si B se scrie la fel de aceeaia este interpretata gresit de unii in Biblie.Deci personajul este Avner si nu Abner ca in romaneste. |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| shirel wrote: Aurishta,nu,mele este super frumos sper sa-i placa baiatului toata viatza,principalul este cum el se simpte cu acest nume .Cred ca ti-am mai spus in ebraica este Avner litera V si B se scrie la fel de aceeaia este interpretata gresit de unii in Biblie.Deci personajul este Avner si nu Abner ca in romaneste.
Este frumos Avner , o sa-i spun asa de-acum incolo! Baiatului ii place foarte mult...este un nume deosebit care i se potriveste-manusa! A zis ca nici nu concepe sa fi avut alt nume! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
|
Daaaa suna asa de frumos si in romaneste si este un nume deosebit !Ai un baiat destept si ma bucur ca-i place numele lui asta inseamna ca asa chiar trebuie sa se cheme stie el ce stie.Eu am avut o discutie cu copii despre numele lor.Eden este super bucuroasa si-si iubeste numele la nebunie mai ales ca i-am explicat si semnificatia lui.Ea este exact asa cum este gradina Eden (paradisului) frumoasa,bogata in de toate vorbesc de caracter si plina de daruire ptr toti...!Shiraz poarta numele de la cantecul lui Moise pe mare SHIRA-cantec,poezie Az-atunci deci vesela si toata zi canta si vorbeste fara sfarsit. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Numele micutei noastre a venit in urma unui vis....o copila il scria intr-un jurnal.Scris frumos,caligrafic.Elisa nu am cautat semnifictia inca. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/16/2013 Mesaje: 1228
| Elisa
Forma a numelui Elisabeta - raspandit in Europa si in toata lumea, datorita in principal influentei Bibliei, Elisabeta isi are originile intr-un vechi nume ebraic Elisheba sau Elizewa. Corespondnetul "El" il denumeste pe "Dumnezeu", iar "sheba" cifra "sapte" - cifra perfectiunii si simbolul plenitudinii. Amandoua formeaza un cuvant compus cu semnificatia "Dumnezeu ete perfectiunea". Exista doua mari sfinte care au purtat acest nume. Elisabeta, sotia lui Zaharia, mama Sfantului Ioan Botezatorul. Ea a influentat foarte mult viata crestineasca, mai ales in ceea ce priveste sfintenia umana. Pomenirea Sfintei Elisabeta se face de bsierica orientala la data de 24 iunie, ziua de nastere a Sfantului Ioan Botezatorul, iar biserica occidentala la data de 5 noiembrie, impreuna cu Sfantul Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul O alta reprezentanta de seama a lumii monahale a fost Sfanta Cuvioasa Elisaveta, care a trait retrasa de lume, desculta, cu mult post, timp de 40 de zile. In onomastica noastra acest prenume este gasit in numar foarte mare in documente din secolul al XV-lea. De la el au plecat mai multe derivate: Lisaveta, Veta, Vetuta, Saveta, Elisafta, Elis, Elisa, Safta (are corespondent masculin Saftu, devenit ulterior nume de familie), Saftica, Eliza, Liza, Lizi, Lizica etc. Unii cercetatori considera ca si numele de Izabela descinde din Elisabeta. In limba spaniola, Elsiabeta s-a transformat in Elisabel, Lisabel si Isabel. |
|
|