Important - bani de la stat in cazul cand mama nu poate beneficia de CIC
Subiectul anterior · Subiectul urmator
evelina27m
Scris: Thursday, July 6, 2006 8:12 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/22/2006
Adriana, sper sa ma intelegi ca am deschis un subiect diferit, desi ceea ce am de spus poate fi incadrat la alt subiect. Dar este important si trebuie, macar o perioada, sa sara in ochi si sa fie informate in felul acesta mamicile.

In cazul in care mama nu are dreptul la indemnizatia de 8 milioane pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la 2, respectiv 3 ani, pentru ca nu are 12 luni anterioare nasterii lucrate, statul acorda tatalui cei 8 milioane daca vrea sa intre in concediu pentru ingrijire copil.
De cele mai multe ori, tatal nu poate ramane in concediu 2 ani petru a nu-si pierde locul de munca. In cazul acesta el va continua sa munceasca, dar are dreptul sa primeasca stimulentul de 3 milioane pentru faptul ca se duce la lucru. In plus, el isi primeste, normal, si salariul de unde lucreaza.
Stimulentul de 3 milioane se acorda tatalui in cazul in care mama nu beneficiaza de cei 8 milioane.
Pentru informatii suplimentare, pentru cele din sector 4, va puteti adresa la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia copilului sector 4, sos. Oltenitei nr.252-254, bl. 151, parter (de unde ati ridicat si indemnizatia de nastere), telefon 334.63.59/334.40.16.
Conditia esentiala pentru ca tatal sa primeasca acesti bani de la stat este sa fi avut 12 luni inaintea datei nasterii in care sa fi obtinut venituri profesionale supuse impozitarii, precum si in prezent sa obtina astfel de venituri (adica sa faca dovada ca s-a reintors la lucru).
Acte necesare pentru ca tatal sa beneficieze de stimulentul de 3 milioane:
- anexa 1, care se va completa o parte de tatal, iar o parte de mama copilului;
- o declaratie tip pe proprie raspundere pe care o va completa tatal copilului;
- o adeverinta tip pe care o va completa angajatorul tatalui.
Cele 3 acte specificate mai sus se ridica de la adresa mentionata anterior.
In plus, se mai cer:
- copie carte munca a tatalui;
- copie buletine tata si mama;
- certificat nastere copil - original si copie;
- copie livret de familie.

Am aflat intamplator de acordarea acestui stimulent si cred ca este de datoria mea sa va fac cunoscut si voua acest lucru. Legea vad ca este tinuta secreta, eu cand am intrebat la ei mi-au spus ca nu primesc nimic de acolo, decat mamele care au lucrat si se reintorc la lucru primesc stimulentul. Nici macar un afis nu exista acolo cu faptul ca si tatal beneficiaza de stimulent.
Eu am fost ieri personal la ei si am ridicat actele, mi-au explicat cum sa le completez, urmand ca astazi sa depunem dosarul.
Bafta in obtinerea banilor, ca vor mai acoperi macar o parte din nevoile copilului!
Miri
Scris: Thursday, July 6, 2006 10:51 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Multumim mult de informatie,Evelina!pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.