Implant dentar sau lucrare clasica?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
giulia_mamik
Scris: Thursday, February 24, 2011 9:20 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
Fetelor,de curand am inceput sa imi fac dantura...si am ajuns la etapa maselelor lipsa.Am 3 de toate...una sunt hotarata sa o pun fiindca doar la o masea trebuiesc scosi nervii...cealalta parte de legatura e un stift.Restul legaturulor sunt masele sanatoase tun...plans .M ar durea sufletul sa stric masele bune.Si daca ar fi numai asta ...ar fi ceva.Dar citind riscurile pe net, m am cam pus in dilema.Am aflat ca in oras la mine se pot face impalanturi dentare,scumpe ce e drept dar ar fi o optiune in timp.Si implanturile la randul lor implica riscuri.Va rog sa imi spuneti parerea vostra vis a vis de subiectul acesta.Multumescpupici
Dr. Mihnea cafadaru
Scris: Tuesday, March 1, 2011 1:43 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/19/2008
Buna seara,

nu va va raspunde una dintre fete, dar sper ca raspunsul meu sa va ajute. Implanturile dentare sunt o optiune foarte atractiva, isna la un pret, se pare, destul de mare pentru nivelul nostru de trai. Riscuri exista, intr-adevar, dar sunt riscuri ca la orice operatie. Aceste riscuri pot fi "tinute in frau" printr-o conduita a igienei si a medicatiei postoperatorii imediate si tardive. Avantajele sunt de necontestat...se pastreaza integritatea dintilor vecini, atunci cand acestia exista, se poate realiza o lucrare protetica fixa pe ele, la pacientii care au pierdut toti dintii, etc.

Astept cu interes alte intrebari!

Dr. Cafadaru Mihnea
kasha
Scris: Wednesday, February 22, 2012 10:38 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/22/2012
da implanturile dentare sunt un lucru foarte bun daca stim sa alegem un doc bun care sa se priceapa cum sa-l puna.deobicei la pacientii tineri nepunandu-se problema de respingere a implatului.insa trebuie sa avem grija si la protetica pt ca inpofida faptului ca nu e un lucru atat de complicat unii doctori nu au experienta necesara in a face asta.asta mi s-a intamplat mie la clinica Velvet Dental unde desi totul arata frumos la exterior si esti intampinat cu zmbete in esenta sunt neprofesionisti si fara etica;nu iti ofera garantie desi semnezi un contrat cu ei.echiapa este foarte tanara si cu greu ai gasi un medic bun acolo mai ales ca se perida in general si e posibil sa mai gasesti medicul si sa nu cui cere explicatii.conducerea se scuza frumos si tu ramai cu prblemele.EVITATI velvet dental!!!!! daca tineti la sanatatea dvs si informati-va inainte de a va alege medicul.
bereea
Scris: Thursday, February 23, 2012 8:36 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Iulia, ce ai ales pana la urma.Si eu imi voi lucra toata dantura in vara, dar se pare ca eu nu am optiunea implanturilor dentare.(nu au voie sa-mi lucreze pe os)Totusi am sa ma interesez serios pe tema aceasta.
Domnule doctor, o persoana care acum aproape 7 ani a facut radioterapie in zona gurii poate face implanturi dentare? Doctorul meu radioterapist si orl-ist mi-au spus nu sau poate nu m-am explicat eu bine.Dar ma intereseaza parerea dumneavoastra.Multumesc.
giulia_mamik
Scris: Friday, February 24, 2012 12:58 PM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
Bereea,ce mult timp a trecut de cand am adresat intrebarea asta.Am renuntat si la lucrari si la implanturi.Am hotarat cu doctora mea sa nu punem nimic.La radiologie,una din masele la care urma sa mi scoata nervii,are radacinile strambe.La capat sunt intoarse.Deci i ar fi greu si cu risc sa mi scoata nervul fiindca daca ramane vreo bucatica de nerv nescos,compromitem toata maseaua.DOctora mea nu pea e de acord cu implanturile.Pe langa faptul ca in timp osul din jurul implantului se poate macina,garantia lor e micabanghead .Ideea e ca ma voi ingriji de dintii ramasi incat sa nu mai pierd vreo unul si merg inainte cu lipsurile de rigoarebanghead .Sunt ciocan pe capul fiica'mi cu spalatul pe dinti sa nu ajunga asa.Si pana la varsta asta ne laudam cu o dantura de invidiatsic
bereea
Scris: Saturday, February 25, 2012 8:14 AM
Nivel

Da, si fiica-mea e fara nici o carie, dar asta penru ca il mosteneste pe taica-su + ingrijire atenta.
am avut si eu probleme cu o masea buclucasa, dar m-a rezolvat un profesor doctor la Iasi.Si mie imi lipsesc cateva masele si ma batea gandul.Stiu ca fratale meu isi va face ceva implanturi la vara la acelasi doctor de care pomeneam mai sus.
Dintii mei sunt foarte slabiti din anumite motive (ca pana atunci n-am avut mari probleme cu ei) si se macina /rup foarte usor.La vara vreau sa-mi fac toata dantura din partea de sus, altfel risc sa-i pierd.
petro
Scris: Sunday, September 16, 2012 8:11 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Buna fetele, vin si eu cu cateva impresii pe subiectul asta. Mi s-au pus si mie 2 implanturi dentare ieri dimineata la ora 10:30. La mine, in partea stanga sus era singura solutie. Am facut in prealabil un tomograf detar pe zona 24-27 si sinusul maxilar stang ca sa vada medicul cum e osul, daca e vreun chist s.a.m.d. Ce sa zic, interventia in sine n-a fost dureroasa deloc. A trebuit sa iau un antibiotic cu o ora inainte de interventie si un ibuprofen imediat dupa. O ora dupa a fost totul ok, pana a trecut efectul anestezicului. Am singerat 2 ore, iar durerea a fost de nesuportat. am luat cateva calmante (cred ca vreo 4 alcool) si m-am pus in pat cu un prosop mare sub cap. Dupa vreo 3 ore m-am trezit. Prosopul a fost plin de saliva cu sange, insa durerea a mai trecut, iar spre seara aproape ca m-a lasat de tot. Convalescenta e scurta dar terifianta. Acum simt putin discomfort, dar sper sa treaca pana imi scoate atele, peste 7 zile. Continui cu antibiotic la 12 ore si apa de gura langa mine. Mi-a spus doctorul sa clatesc de cateva ori pe zi. Dupa 2 zile pot sa si spal usor cu periuta, dar nu cred ca am curaj sa ating zona respectiva. Nu stiu cum va fi in timp, dar sper sa nu mai fac vreunul prea curand. Succes celor care aleg calea asta si mult curaj!!!
Annaa
Scris: Monday, October 22, 2012 4:00 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2012
Buna, am si eu o intrebare, cat te-au costat impanturile? Portelan? Urmeaza sa-mi fac si eu si sunt oripilata de durere/frica, dar si de pret, sincera sa fiu.
Multumesc anticipat si mult succes in continuare. La mine, de miercuri incepe calvarul. brrr...
bereea
Scris: Monday, October 22, 2012 8:21 PM
Nivel

Din cate stiu eu, un implant costa in jur de 400 de euro
Annaa
Scris: Tuesday, October 23, 2012 11:43 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2012
Multumesc frumos pt raspuns. Rasfoind si citind mai mult,imi dau seama ca sunt din ce in ce mai mult in ceata! Nici nu stiu ce alegere sa fac..dar vad eu maine, la fata locului! Am emotii cu privire la felul cum lucreaza,la cum o sa iasa, sa nu iau vre o hepatita... s.a.m.d.

Va doresc sa aveti un zambet frumos. Ana.
taki
Scris: Sunday, May 19, 2013 5:39 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
bereea wrote:
Din cate stiu eu, un implant costa in jur de 400 de euro

Serios?

Eu mi-am pus anul trecut 2 implanturi Straumann si m-au costat €3.000! Bine, eu le-am pus in Jp, dar impanturile straumann sunt destul de scumpe oriunde in lume!
bereea
Scris: Sunday, May 19, 2013 7:48 PM
Nivel

Doctorul stomatolog din Romania mi-a explicat ca un implant dentar inseamna 3 dinti , deci 400 x 3 = 1200 euro, un pret deloc accesibil oricui.In Italia costa mult mai mult, preturi apoape inaccesibile.
taki
Scris: Sunday, May 19, 2013 7:50 PM
Nivel

bereea wrote:
Doctorul stomatolog din Romania mi-a explicat ca un implant dentar inseamna 3 dinti , deci 400 x 3 = 1200 euro, un pret deloc accesibil oricui.In Italia costa mult mai mult, preturi apoape inaccesibile.

Cum adica un implant dentar inseamna 3 dinti? Ai nevoie de 3 implanturi?
bereea
Scris: Monday, May 20, 2013 8:03 AM
Nivel

Scuza, m-am zapacit.Ma refeream strict la mine, pentru ca in viitor imi voi pierde doua masele si voi fi nevoita sa-mi fac implant si operatie pentru adaugare de os(din cauza radioterapiei am facut o paradontoza severa ).Medicul mi-a explicat doua implanturi vor insemna de fapt 3 dinti si costul va di undeva in jur de 1200 - 1400 euro.
taki
Scris: Monday, May 20, 2013 10:28 AM
Nivel

bereea wrote:
Scuza, m-am zapacit.Ma refeream strict la mine, pentru ca in viitor imi voi pierde doua masele si voi fi nevoita sa-mi fac implant si operatie pentru adaugare de os(din cauza radioterapiei am facut o paradontoza severa ).Medicul mi-a explicat doua implanturi vor insemna de fapt 3 dinti si costul va di undeva in jur de 1200 - 1400 euro.

Am în?eles! angel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.