Impaslire (Felting)
Subiectul anterior · Subiectul urmator
victoria1
Scris: Wednesday, October 3, 2012 8:12 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
ehheeee maine-poimine ne da domnisoara lectii pe youtubenewclapcomputerlove bravo fetei si tie Roxi.newclap
stelave
Scris: Thursday, October 4, 2012 9:30 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/15/2011
bravo fetelor! pupici pupici cool
ANI78
Scris: Thursday, October 4, 2012 8:29 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/10/2010
Roxie wrote:
Si aici e Denisa, care a facut si ea o floricica de lana (de fapt doua, dar doar pe prima am pozat-o:

si continuarea si rezultatul:
img

Denisa draga, felicitarinewclap newclap newclap
toata stima si admiratia pentru tine:018: :018: , eu nu stiu sa fac ce faci tu la 6 anisori, bravo!bravo bravo bravo
carla
Scris: Tuesday, October 9, 2012 8:12 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
o gentuta frumusica foc,si un colier la fel de frumos

carla attached the following image(s):
il_570xn.312581684.jpgil_570xn.381883567_6zrp.jpg

stelave
Scris: Thursday, October 11, 2012 6:45 PM
Nivel

carla wrote:
o gentuta frumusica foc,si un colier la fel de frumos

cat de frumoase sunt!!!!! Poate ajung sa fac si eu o floricica macar....computerlove
Roxie
Scris: Wednesday, October 17, 2012 9:55 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
Ce am mai facut in ultima vreme...

o brosa cu nori cosmici ras

marimar23m
Scris: Sunday, October 21, 2012 3:14 PM
Nivel

Inregistrat: 7/1/2012
Roxie wrote:
Multumesc frumos.

Stelave, cu totul dureaza cam o zi, ca trebuie sa le las la uscat. Procesul de impaslire in sine nu dureaza mult, o ora si ceva cu tot cu aranjarea lanii pe foaie si pregatirea materialelor. Depinde de lana si de cum e asezata pe folie, cand pui straturile de lana la 90 de grade fata de cel de dedesubt se impasleste cel mai bine si mai repede, cand fac o floare in forma de steluta cum e cea din poza, partea de dedesubt, fiindca fibrele sunt toate in aceeasi directie, merge mai incet. Iar cantitatea e in functie de cat de mare vrei sa iasa floarea. La impaslire, cand rulezi, lana impaslita se micsoreaza in directia in care rulezi, deci cand aranjezi lana uscata trebuie sa fie putin mai mare decat vrei tu rezultatul final.

Claud160, ai MP. Vad ca esti din Cluj, ce magazine de hobby sunt pe acolo? Poate au lana pe acolo.

Buna Roxy,am citit in mesajul tau ca atunci cand rulezi lucrarea ti se micsoreaza in directia in care o lucrezi,pentru a nu avrea probleme de acest gen ruleaz-o si in directia opusa,deci in forma de scruce si no sa mai ai probleme....

Atasamente:
floare.pdf 227 KB, salvati 416 ori.

marimar23m attached the following image(s):
screenhunter_02 oct. 21 09.16.jpgscreenhunter_03 oct. 21 09.16.jpgscreenhunter_04 oct. 21 09.17.jpgscreenhunter_05 oct. 21 09.17.jpgscreenhunter_06 oct. 21 09.17.jpgscreenhunter_07 oct. 21 09.18.jpgscreenhunter_08 oct. 21 09.18.jpgscreenhunter_09 oct. 21 09.18.jpgscreenhunter_10 oct. 21 09.18.jpg

marimar23m
Scris: Sunday, October 21, 2012 3:41 PM
Nivel

Inregistrat: 7/1/2012
bulibuli wrote:

Nu m-am putut abtine, rad de una singura hohot hohot hohot hohot hohot Cred ca nici tu nu ai observat ce-ai scris hohot hohot hohot

Lasand gluma la o parte, eu una asa minunatii de esarfe (si nu numai) n-am vazut de cand sunt eu!!!!!! Bravo, felicitari!!

hahaaaaaaaaaaaa acum am vazut si eu ce cazzate am scris.........nu am facut-o intetionat,cand scriu eu nu ma uit in monitor si verific ,mereu am fost sigura de mine de ceia ce fac dar acum am plesnito,imi cer mii de scuze
Roxie
Scris: Sunday, October 21, 2012 5:17 PM
Nivel

Marimar, super tutorialul atasat de tine! thumleft thumleft
Si foarte fain au iesit manusile. Am incercat si eu putin resist felting, momentan am una bucata manseta si o husa de telefon, cand se usuca si o finisez o pun aici. sic
marimar23m wrote:

Buna Roxy,am citit in mesajul tau ca atunci cand rulezi lucrarea ti se micsoreaza in directia in care o lucrezi,pentru a nu avrea probleme de acest gen ruleaz-o si in directia opusa,deci in forma de scruce si no sa mai ai probleme....

Daaa, o rulez in toate directiile acelasi numar de ori. Doar daca cumva mi-a iesit stramba de la inceput, inegala, o "indrept" ruland mai mult intr-o directie (in cea pe care vreau sa o micsorez) si mai putin in alta. pupici pupici
Eu acum am o intrebare, pentru cine lucreaza cu lana impaslita. Mie imi iese impaslitul bine, se tin bine fibrele intre ele, nu imi ies gauri, fire zburatacite pe la margini, daaarrr...
...vreau sa imi iasa asa, deci textura din pozele astea, arata ca polar fleece. Si nu stiu cum sa fac, poate imi da cineva un pont.
Asa vreau sa iasa suprafata, parca ar avea niste mici bule regulate pe toate suprafata:

Se vede mai bine textura la poza asta:

mie imi pare ca seamana cu polar fleece-ul:
stelave
Scris: Sunday, October 21, 2012 5:40 PM
Nivel

aici cred ca lana este impaslita pe voal - nuno felting, din cate am citit eu, cred ca despre asta e vorbapupici
Roxie
Scris: Sunday, October 21, 2012 5:50 PM
Nivel

Stelave, nu cred ca la toate e pe voal, am vazut tutoriale unde era resist felting si atat, punea lana direct pe matrita. La manseta pe care am facut-o cu resist felting mi-a iesit cat de cat textura asta fara sa ii fac nimic deosebit, si am vazut-o in general la proiecte cu suprafata de dimensiuni mai mari gen geanta, tablouas, mansete, palarii/basti, dar unora le ies si la floricele mai mici de exemplu.
Vroiam sa mai intreb: folositi si plasa la impaslire, sau doar foaie cu bule?
Mihaela Andrei
Scris: Thursday, November 1, 2012 8:51 AM
Nivel

Inregistrat: 9/18/2010
Roxie wrote:
Si inca niste brose prin aceeasi tehnica. Am aflat si eu ca lana pe care am cumparat-o si folosit-o pana acum este lana cardata, adica e mai aspra si fibrele sunt incurcate intre ele. Ieri am dat comanda de lana pieptanata, in banda, abia astept sa ajunga sa vad cum se lucreaza cu ea.

ROXIE DRAGA, FELICITARI PENTRU REALIZARI!!!Sunt minunate!
Te rog, trimite-mi pe PM, daca se poate ce tipde lana folosesti si de unde o achizitionezi.tare mi-ar placea sa-mi accesorizez tricotajele cu floricele feltuite.Multumesc anticipat1
diana-andreea
Scris: Thursday, November 1, 2012 9:42 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Roxie wrote:
Marimar, super tutorialul atasat de tine! thumleft thumleft
Si foarte fain au iesit manusile. Am incercat si eu putin resist felting, momentan am una bucata manseta si o husa de telefon, cand se usuca si o finisez o pun aici. sic

Daaa, o rulez in toate directiile acelasi numar de ori. Doar daca cumva mi-a iesit stramba de la inceput, inegala, o "indrept" ruland mai mult intr-o directie (in cea pe care vreau sa o micsorez) si mai putin in alta. pupici pupici
Eu acum am o intrebare, pentru cine lucreaza cu lana impaslita. Mie imi iese impaslitul bine, se tin bine fibrele intre ele, nu imi ies gauri, fire zburatacite pe la margini, daaarrr...
...vreau sa imi iasa asa, deci textura din pozele astea, arata ca polar fleece. Si nu stiu cum sa fac, poate imi da cineva un pont.
Asa vreau sa iasa suprafata, parca ar avea niste mici bule regulate pe toate suprafata:

Se vede mai bine textura la poza asta:

mie imi pare ca seamana cu polar fleece-ul:

diferenta o face lana cu care lucrezi.Daca iei o bucata care costa 2£ 100 g si una care costa 30£ 100g se vede diferenta(zice baba din experientasic )
Roxie
Scris: Thursday, November 1, 2012 2:43 PM
Nivel

Multumesc, Mihaela! pupici

Diana, clar conteaza felul de lana pe care il folosesti. Si totusi, e rentabil oare sa folosesti lana de 30 lire 100 de grame la o geanta destul de maricica pe care o vinzi cu 125 dolari?
Eu cred ca trebuie sa fie o tehnica speciala ceva. Inca nu imi dau seama daca la o textura ca asta e folosita lana pieptanata sau lana cardata. Inclin sa cred din ce in ce mai mult ca exista totusi un suport de matase pe care se face impaslirea, cum zice si Stelave, si de aceea iese asa la final
Am inteles ca exista si o solutie speciala care accelereaza impaslirea... ceee La noi nu, dar pe la altii.

Si pentru ca am zis ca postez husa de telefon:
stelave
Scris: Thursday, November 8, 2012 8:30 PM
Nivel

Roxie, foarte reusita husa!

Va arat si eu primele mele incercari

stelave attached the following image(s):
100_6239.jpg100_6240.jpg100_6242.jpg100_6243.jpg100_6246.jpg100_6247.jpg100_6248.jpg100_6249.jpg

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.