Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Incaltamintea din piele si ingrijirea ei
- Daca te-a prins ploaia sau zapada cu pantofii sau cizmele din piele, dupa ce ai ajuns acasa, sterge dungile albe produse de umezeala cu o carpa inmuiata in otet alb. Urmele de noroi le indepartezi, dupa uscare, cu o carpa moale sau cu o perie. - Nu purta aceeasi pereche de pantofi in fiecare zi. Acestia au nevoie de cel putin 24 de ore ca sa "respire" si sa-si recapete forma originala. - Pentru a preveni deformarea incaltamintei atunci cand nu este purtata, foloseste calapoade (sanuri) - piese din lemn sau plastic dur, care au forma labei piciorului. Pentru cizme, exista calapoade speciale, inalte, pe masura carambilor. - Cel mai bun produs de intretinere este crema de pantofi (culori si calitati diverse), care se aplica numai pe o suprafata perfect uscata. Aceasta asigura luciul, dar si umiditatea ideala, care previne uscarea si craparea fetelor. - Nu pune incaltamintea in apropierea surselor de caldura deoarece se va "strange" si scoroji. - Daca dispui de suficient spatiu, pastreaza toata incaltamintea din piele in cutiile de carton in care ai cumparat-o de la magazin. |
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Bune sfaturile . Prefer incaltamintea din piele si 99%din incaltamintea mea este din piele de foarte buna calitate pe care o port ani si ani. |
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| oanamaria wrote:...Prefer incaltamintea din piele si 99%din incaltamintea mea este din piele de foarte buna calitate...
Idem, dar nu le port foarte mult timp. Deja le schimb in al doilea an fie ca se demodeaza, fie ca se vede ca sunt purtate/ uzate. Bine, exceptie fac pantofii de ocazie si mai am unele piese din piele intoarsa pe care le port mai rar, astfel incat sunt impecabile si-mi permit. |
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Cica: "Pielea de culoare inchisa nu necesita o ingrijire nici foarte complicata, nici foarte minutioasa: Este recomandabil sa frecati suprafata produsului din piele cu o carpa moale inmuiata in apa calda si amoniac. Frecati petele cu o carpa moale inmuiata intr-un amestec de alcool si glicerina, in parti egale Chiar si partea interioara a unei coji de banana va poate fi de folos pentru curatarea hainelor din piele naturala"
Dar, eu am un pitic pe creier, chiar nu pot spala pantalonii din piele ?! Mie mi se pare un pic aiurea, sa-i tot imbrac, fara sa-i spal... deh, daca n-a avut taranu` pana acum... Voi cum procedati?
|
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Ii duc la curatatorie. |
|

| Waw, Cris, ce fain ca ti-ai gasit ce-ti doreai!! Mi-as dori si eu sa te vad, te rooog!! Poate asa ma mobilizez si eu ca, recunosc, nu am fost prea minutioasa in cautari pentru ca m-am concentrat pe cadourile pentru ceilalti, serbari, zile de nastere, petreceri cu piticii si m-am lasat pe mine la final.
Sa-i porti cu drag! |
|

| kali wrote:Waw, Cris, ce fain ca ti-ai gasit ce-ti doreai!! Mi-as dori si eu sa te vad, te rooog!! Poate asa ma mobilizez si eu ca, recunosc, nu am fost prea minutioasa in cautari pentru ca m-am concentrat pe cadourile pentru ceilalti, serbari, zile de nastere, petreceri cu piticii si m-am lasat pe mine la final.
Sa-i porti cu drag! Sar`mana mult Poate-mi trag o poza maine, la Luca, la serbare...
Nu am mai cautat nici eu, fiind la fel de aglomerata... a fost cu adevarat noroc, chiar daca partial, ca sunt un pic cam mari... i-am explicat Mosului cum ii vreau si-a gasit fix modelul dorit.
Da, Bereea, insa eu vreau sa-i spal cand mi se pune pata, daca se poate, nu sa-i duc mereu la curatatorie... cred ca incerc sa-i apal de mana.
|
|

| Cris-DL wrote:
Da, Bereea, insa eu vreau sa-i spal cand mi se pune pata, daca se poate, nu sa-i duc mereu la curatatorie... cred ca incerc sa-i apal de mana.
Poti incerca, in definitiv nu spalam cu totii adidasii in masina d esplat? Si tot piele e.Daca cumva se strind ii dai Deei!
Eu am o pereche de pantaloni de piele intoarsa, nu pot spne cat de scump e sa-i curat si nici nu-i pot purta in orice curatatorie |
|

| bereea wrote:Poti incerca, in definitiv nu spalam cu totii adidasii in masina d esplat? Si tot piele e.Daca cumva se strind ii dai Deei! Eu am o pereche de pantaloni de piele intoarsa, nu pot spne cat de scump e sa-i curat si nici nu-i pot purta in orice curatatorie
Ar fi chiar bine sa se mai stranga putin Incerc sigur, fiindca la asta ma gandeam si eu... ugg-urile + adidasi + unele cizme, nu s-au stricat si le-am spalat in masina, chiar! Este mai dificil/delicata pielea intoarsa... |
|

| Cris, daca pantalonii tai din piele sunt din acelasi material ca ai mei ii poti spala in apa calduta fara probleme. |
|

| bereea wrote:Cris, daca pantalonii tai din piele sunt din acelasi material ca ai mei ii poti spala in apa calduta fara probleme. Aaa, i-am spalat deja. Mercic
|
|

| Am uitat sa va spun ca si eu am intrat in clubul posesoarelor de pantaloni de piele de ceva vreme. Moda, asta! Cautam, acum, cum sa-i curat. |
|

| Sa-i porti cu placere!! |
|

| Merci! |
|

| kali wrote:Am uitat sa va spun ca si eu am intrat in clubul posesoarelor de pantaloni de piele de ceva vreme. Moda, asta! Cautam, acum, cum sa-i curat.
Sa-i porti cu placere!si pozeeeeee
Cris, mi se pare ca si tu ai ramas datoare |
|
|
|