Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Generalitati
Copii de sex masculin care nu sunt circumcisi au o predispozitie la infectie urinara, in primul an de viata, mai mare decat cei circumcisi. O igiena si ingrijirea corespunzatoare a penisului necircumcis scade posibiliateate de infectie. Barbatii necircumcisi au sanse crescute fata de cei circumcisi sa contacteze o boala cu transmitere sexuala.
Igiena locala
Nu fortati preputul peste marginea glandului penisului (capatul dilatat). Initial preptul unui bebelus poate fi greu de tras la loc. Dupa primii ani de viata preputul devine din ce in ce mai retractabil desi poate dura ceva mai mult. Pana la varsta de 4 ani preputul este retractabil in totalitate. Pana la aceasta varsta e bine ca baiatul sa fie spalat sau invatat sa se spele cu apa si sapun la exteriorul penisului. Retractarea preputului prea devreme poate duce la formarea de cicatrici sau deteriorari tisulare. Dupa ce retractarea preputului devine facila trebuie curatat sub el in mod regulat. Pentru a curata sub preput, acesta se trage usor catre corp pana cand nu se mai poate. Curatarea trebuie facuta cu grija si folosind apa si sapun. Dupa curatarea si clatirea zonei preputul se repune in pozitie peste glandul penisului. Un baiat de 3-4 ani poate fi invatat sa isi curete zona de sub preput ca parte integranta a igienei sale. Pana la pubertate curatarea trebuie sa fie ocazionala. Dupa ce un baiat ajunge la pubertate el trebuie sa isi curete zona de sub preput zilnic. Daca preputul unui baiat nu se retracta in totalitalitate pana la pubertate e necesara consultarea unui medic.
sfatul medicului.ro. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Din motive personale, nu ii voi face circumcizie baiatului si as vrea sa stiu mai multe detalii despre ingrijirea cocoselului. La fetite mi se pare mult mai simplu. Cand face kk, trebuie sters bine si cocoselul pe interior? Se trage pielicica sa se curete sub ea? ousoarele?...cum se procedeaza exact? Se spala numai cu apa sau si cu sampon/sapun de bebe? E adevarat ca trebuie trasa des sa nu se lipeasca? Am o verisoara care luni de zile a mers cu baiatul ei la pediatra sa ii dezlipeasca cocoselul...si ii facea baie zilnic, il curata cat de bine putea...e foarte atenta cu igiena, mai exagerata ca multe dintre noi si uite ca tocmai ea a patit-o. M-ar ajuta foarte mult niste explicatii mai detaliate . |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Nu comentez la metodele folosite acasa , ca nu are rost ! Fiecare face cum crede !
Eu am fost sfatuita de doctorita sa il spal normal, firesc , fara sa insist, fara sa retractez nimic ...... Si nimeni aici nu a facut asa ceva baietilor ! Am vorbit si cu soacra-mea ca a crescut doi baieti si ea nu a facut nimic din ce s-a scris sus ( cu retractat , cu pediatra etc etc ) Poate dupa 4 , 5 ani ..... vom vedea ! |
|
| Daca nu-i intra kk sub pielicica, nu vad nici eu motive sa speli pe interior. Urina e sterila, deci nu vad ce infectii ar putea face decat de la kk. Intreb si eu ca nu stiu cum e: in mod normal, cand baby face kk, intra la cocosel sau nu? I se strange vreo mizerie acolo? |
|

| Nu intra Miha ! Cuculetzul e mai in fata , sus, nu ca la fetitze aproape si noi chiar nu am avut probleme ! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Doamne cate minuni!Igiena se face normal cu apa si sapun,gel de dus pentru bebe...ma mai sfatuia soacra sa-i pun mereu puta in sus ca cica nu va fi fertil si multe alte bazaconi,si satula ca Ionut mereu era ud pe burtica,am lasat-o in plata ei sa vorbeasca Delfinasa,kk-elul nu prea ajunge in fata,nu este ca la fetite. |
|
| E, daca nu intra kk si pielicica nu se lipeste sa aiba disconfort la urinare, mi se pare ok sa nu il deranjezi degeaba. Nepotului meu i se lipea des pielicica si ii obstructiona gaurica. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Chiar la asta ma gandeam si eu, cum ii voi face igiena intima caci n-am nicio idee. Delfinasa, multumesc ca ai gasit si activat topicul! Interesant ce spuneti voi aici. Care e faza cu circumcizia, se practica in mod regulat sau e doar o chestiune religioasa? |
|

| misha wrote: Chiar la asta ma gandeam si eu, cum ii voi face igiena intima caci n-am nicio idee. Delfinasa, multumesc ca ai gasit si activat topicul! Interesant ce spuneti voi aici. Care e faza cu circumcizia, se practica in mod regulat sau e doar o chestiune religioasa?
Circumcizia a ajuns sa fie obligatorie in SUA.Chiar am vazut zilele trecute un filmulet .
delfinasa,probabil avea intr-adevar o problema. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| ingerash wrote:ma mai sfatuia soacra sa-i pun mereu puta in sus ca cica nu va fi fertil .
Off bine ca am aflat si eu in sfartit de ce fina ii pune putza in sus celui mic... cand am intrebat-o n-a stiut sa-mi spuna dar mi-a zis ca asa face si nu stiu cine ... saracu copil mereu se uda si ea imi spunea ca transpira... ... Doamne mare ti-e gradina |
|

|
Si uite asa copilasul poate raci saracul copil mai repede din aceea "transpiratie" |
|
| Nu imi fac probleme cu circumcizia...este optionala la noi...a devenit populara, dar cine nu vrea sa-i faca copilului, nu o face. Eu nu vreau sa chinui copilul cand poate trai foarte bine si fara asta. Nici in familia mea nu s-a facut baietilor. Nici in religia ortodoxa nu se practica traditia asta.
Misha, eu cred ca tine mai mult de optiune personala si religie.
Asa se zice: ca daca-i asezi cocoselul in sus baiatului ii creste virilitatea ? Ce superstitie aiurea
Ca sa nu raman in aer cu problema nepotului meu cu lipirea pielii la varf: deci daca nu o tragi s-o cureti, pielicica nu se lipeste si nu blocheaza urinarea? |
|

| delfinasa wrote:Asa se zice: ca daca-i asezi cocoselul in sus baiatului ii creste virilitatea  ? Ce superstitie aiurea 
Ma chiar intrebat daca Vasi este viril,nu mi-a venit a crede!
Quote:Ca sa nu raman in aer cu problema nepotului meu cu lipirea pielii la varf: deci daca nu o tragi s-o cureti, pielicica nu se lipeste si nu blocheaza urinarea?
Nu blocheaza,stai fara grija...as verifica la Ionut,dar el nu imi mai permite nici sa fiu in toaleta cu el,nici cand face baie
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/18/2010 Mesaje: 881
| delfinasa wrote:Ca sa nu raman in aer cu problema nepotului meu cu lipirea pielii la varf: deci daca nu o tragi s-o cureti, pielicica nu se lipeste si nu blocheaza urinarea?
Eu am tras pelicica s-o curat bine si pana la urma tot a trebuit sa-l operez de fimoza |
|

| Nu se lipeste , Miha !!!!!! |
|
|