Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| asa este. daca se incepe cu fluor trebuie administrat neintrerupt pana la 18 ani si exact acelasi produs. de ex daca se incepe cu zymaflour, pai acelasi zymaflour trebuie dat 18 ani. si daca peste vreo 5, 6, 7, 10 ani zymaflour nu se mai fabrica? ce ne facem? sa vezi atunci panica!!! si io zic NU hotarat fluorului. nici daca zicea pediatra sa-i dau, tot nu-i dadeam io nu m-am uitat inca la pasta de dinti pt copii, dar probabil ca acestea contin o anumita cantitate de fluor care cumulata cu ce primeste din alimentatie ar trebui sa fie suficient. zic si io. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Am inceput si noi sa ne spalam pe dintisori. De fapt, mai mult ne jucam...rontaim la periuta intr-una si lasam bale peste tot. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Intre Craciun su anul nou din cauza agitatie constante si a culcatului prea tarziu am uitat cateva seri de spalat pe dinti. De fapt nu uitam dar erau musafiri, ba eram plecati, ba era la bunici.. scuze peste scuze. Pe data de 3 cand ne-am revenit din alergari am vazut ca dinti lui Alex nu mai sunt perlutele albe si impecabile ci au prins o mazga ca de tutun . Noi nu dormim cu biberon, nici nu bem din el ci din canitza cu cioc dar uite ca daca gura nu-i spalata se vede. De atunci ma uit si in parc la copii si vad ca majoritatea eu dintisori ingalbeniti si incredibil de multi copii mici 3-4 ani nici nu-i mai au. Asa ca acum ne spalam in fiecare seara cu periuta si cel mai mult imi place ca atunci cand bea laptic imi spune "di'ti" adica dintii mamiiiii.... sa nu uiti de eiii ca-i vreau frumosi de pe acum. Ne place la nebunie spalatul pe dinti, intai o spala mami apoi periuta revine la Alex si-i mai spala si ea de cateve ori. Am invatat-o sa scuipe, nu-i reuseste dar mereu scuipam la chiuveta si-i fericita foc. Eu cred ca-i obligatoriu spalatul inainte de culcare, ajuta mult la igiena dentara mai ales a copiilor cu o mostenire mai slaba la acest capitol. Si mi-as reprosa tare mult daca pana ce ajunge la adolescenta nu ar avea o igiena dentara corecta.... asa ca la spalat pe dinti puisori.
Am vazut ca sunt copii care nu accepta calgelul si va este frica sa nu fie la fel cu periuta , nici lui Alex nu-i bagi nimic in gura dar periuta se pare ca are pile mari ca tare ne mai place |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| g_nicoleta2000 wrote:Intre Craciun su anul nou din cauza agitatie constante si a culcatului prea tarziu am uitat cateva seri de spalat pe dinti. De fapt nu uitam dar erau musafiri, ba eram plecati, ba era la bunici.. scuze peste scuze. Pe data de 3 cand ne-am revenit din alergari am vazut ca dinti lui Alex nu mai sunt perlutele albe si impecabile ci au prins o mazga ca de tutun  . ...
Si eu am observat ca dintisorii lui Dav sunt mai albi de cand ne spalam pe dinti . Ma bucur ca-i place. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Noi avem periute de dinti - set de la Primii pasi. Miru roade cu palcere periuta si chiar sta sa o perii. Inca nu am luat pasta de dinti, dar am sa iau cat de curand, de la Chicco. |
|

| Ce pasta de dinti trebuie sa folosim si de la cate luni se introduce? Nu o sa o pape pe toata? |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Am mai scirs pe undeva dar numai stiu la ce topic ca pasta de dinti pentru copii care nu stiu sa scuipe nu trebuie sa contina fluor ci xilitol. Pana acum noi am mers pe Nenedent dar cu perita de la oralb pe grupa noastra de varsta. |
|

| g_nicoleta2000 wrote:Am mai scirs pe undeva dar numai stiu la ce topic ca pasta de dinti pentru copii care nu stiu sa scuipe nu trebuie sa contina fluor ci xilitol. Pana acum noi am mers pe Nenedent dar cu perita de la oralb pe grupa noastra de varsta.
Hmmmm, trebuie sa ma uit si eu pe aici, prin Jp sa vad ei ce folosesc?! |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| am gasit si eu multe chestii pt bebei,de spalat gingiile, dintisorii cand apar,un fel de degetar cu firicele de silicon.eu luasem o periuta smechera pt Diana si am uitat sa o trimit, acum o roade Daria.Molfaie la perii aia de zici ca au zahar.si inca o treaba, cand o spal in chiuveta de cacalici ce-mi fura de pe etajera?Periuta.de pe o etajera plina cu de toate ea nimereste doar periuta si in timp ce-i schimb scutecul se "spala" singurica pe dinti |
|

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| mihaela75 wrote:am gasit si eu multe chestii pt bebei,de spalat gingiile, dintisorii cand apar,un fel de degetar cu firicele de silicon.eu luasem o periuta smechera pt Diana si am uitat sa o trimit, acum o roade Daria.Molfaie la perii aia de zici ca au zahar.si inca o treaba, cand o spal in chiuveta de cacalici ce-mi fura de pe etajera?Periuta.de pe o etajera plina cu de toate ea nimereste doar periuta  si in timp ce-i schimb scutecul se "spala" singurica pe dinti
macar se obisnuieste de pe acum cu periuta, deci nu va fi asa de greu cand va trebui sa inceapa sa se spele singurica |
|

| Fetele, David are acum 6 dintisori, 2 jos si 4 sus ce i-au oesit de vreo 2 saptamani; trebuie sa incepem si noi sa-i spalam deja cu periuta pana acum dupa ce mancam il stergeam pe ei doar cu o batistuta. |
|

| crista wrote:Fetele, David are acum 6 dintisori, 2 jos si 4 sus ce i-au oesit de vreo 2 saptamani; trebuie sa incepem si noi sa-i spalam deja cu periuta  pana acum dupa ce mancam il stergeam pe ei doar cu o batistuta.
Noi folosim "periuta" de cand aveam 2 dintisorii...ca acum avem 4 . Sasha o molfaie, ii place sa se spele pe dintisori. |
|

| Bravo Sasalici daca stii deja sa te speli pe dintisori...asa in felul tau Avem si noi de o saptamana jumate periuta de dinti degetar, foarte practica si pasta e asa de buna ca imi vine mie sa o mamanc Si la David ii place la nebunie periuta, e din silicon si de fiecare data roade la ea....cu 6 dintuci, cred si eu |
|

| Ehehe, intre timp am ajuns si noi la 6 dintisori si unul gata-gata sa iasa. Bravo, David pentru "periaj"! |
|

| multi dintisori inaine in liniste si fara dureri |
|
|