Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Ne-au iesit primii dintisori... ii spalam? nu numai ca peste tot se recomanda ca imperios necesara spalarea dintilor la bebelusi (de la primii dintisori) ci chiar au aparut pe piata tot soiul de paste de dinti cu periute speciale pt sugari (ex. Nenedent care are un soi de degetar si pasta aferenta pt spalat)... eu am pasta de dinti pt copil, dinti avem... 5 mai nou si al 6-lea pe drum dar... nu l-am spalat niciodata pt ca m-am gandit ca s-ar putea sa nu ii placa. ce scuza buna! am citit chiar recent ca o modalitate f buna de a evita caria de biberon este spalatul pe dinti de la primul dintisor si vizita periodica la stomatolog cu bebelusul de la primii dinti. voi ii spalati pe dinti pe bebei? ce parere aveti despre chestia asta? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| La mine fiica-mea de abia sta sa o dau cu gel pentru gingii d-apai sa o mai spal si pe dinti |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Roxanel wrote:La mine fiica-mea de abia sta sa o dau cu gel pentru gingii d-apai sa o mai spal si pe dinti
Cunoastem situatia!
|
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Noi am trecut de ceva vreme la periuta pt copii...ca nu mai era cale sa bag degetul la V in gura. Acepta un timp, apoi mai intoarce capul...se distreaza cand ma vede si pe mine, iarasi accepta. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu o spal de pe la 7 luni pe Cristina. Nu folosesc pasta de dinti ci doar apa si avem o periuta speciala pt gingii. Chiar ii place pt ca ii mai alina durerile privocate de aparitia dintilor. Anca eu zic sa incerci si sa vezi daca ii place sau nu. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| De spalat, noi inca nu spalam, ca n-avem ce! Sara molfaie in schimb periuta umezita cu apa, si ii place tare mult, asa ca sper ca vom avea succes si cu periajul primului dintzisr(da Doamne sa vina odata! ) |
|
| Miri wrote:De spalat, noi inca nu spalam, ca n-avem ce! Sara molfaie in schimb periuta umezita cu apa, si ii place tare mult, asa ca sper ca vom avea succes si cu periajul primului dintzisr(da Doamne sa vina odata! ) La fel am inceput si noi cu o periute asemanatoare acesteia de acum. Miri, cand o sa aiba ceva dintzuci sa te speli pe dinti in fata ei in timp ce ea molfaie din periuta sa vezi cum dupa cateva seri va incerca sa te imite. Cristina asa a facut si acum daca mergem la baie sa ne spalam pe maini si vede periuta o cere sa se spele. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Niko, pai Sara de aceea molfaie periuta, ca ma vede pe mine spalandu-ma pe dintzi si trebuie sa-i dau periuta ei, ca altfel nu scap de ea! |
|
| Miri wrote:Niko, pai Sara de aceea molfaie periuta, ca ma vede pe mine spalandu-ma pe dintzi si trebuie sa-i dau periuta ei, ca altfel nu scap de ea! Aha! Bravo ei. Cristina molfaie periuta la inceput pt ca o "gadilau" gingiile si scarpinatul asta cu periuta ii calma durerile. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| Clara are 4 dintzisori si unul pe drum. Am intrebat pediatra saptamana asta de spalatul pe dinti si daca e cazul sa-i administrez fluor. Mi-a zis ca trebuie sa incepem spaltul dintilor abia cand are 8 dinti crescuti complet (4 sus si 4 jos). Mie mi se pare cam taziu, asa ca ma gandesc serios sa incep deja. Ea nu adoarme niciodata cu bibe in gurita, dar totusi.... In legatura cu fluorul mi-a zis ca in niciun caz sa nu-i dau zymafluor. Cica doar daca faceam prostia sa incep din timpul sarcinii sa iau eu fluor, atunci era obligatoriu sa dau si la copil. Se pare ca unii dr ginecologi recomanda gravidelor sa ia fluor in timpul sarcinii in perioada cand se formeaza mugurii dintisorilor fatului si mare gresala fac. Io, sincera sa fiu, a fost prima data cand am auzit de adminstrarea fluorului in timpul sarcinii. Voi dati fluor la copii? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| papi wrote: Voi dati fluor la copii?
Eu nu ii dau. Chiar am sa intreb si aici. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/22/2006 Mesaje: 69
| roby are 1 an si 2 luni...i-am cumparat super periuta si pasta de dinti de la colgate pt varsta lui ca sa ne pregatim si noi de spalarea pe dinti dar degeaba...nu accepta nici un chip.face o chestie de genul blea cu limbuta si pff pff...eu incerc marea cu sarea in continuare sper ca intr-o zi sa accepte mai bine periuta si pasta.cat despre fluor...nici eu nu i-am dat...sunt pareri si pareri contradictorii |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| papi wrote: Voi dati fluor la copii?
Nici eu nu i-am dat. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| nu's cum naiba ca mereu ajungem off-topic! da, fie, va zic si eu parerea mea despre fluor: NU hotarat!:302: de ce? pentru ca am citit articole si topicuri pe forumuri unde se spunea ca este cancerigen si ca trebuie administrat neintrerupt nici macar cu o singura doza pana la 18 ani! hellooooooooooo people! wake up! eu uit sa ii dau si vigantol uneori darmite fluor! pediatrul mi-a recomandat sa ii dau din prima luna si dupa ce am citit despre fluor am renuntat si nici nu ii voi da! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/22/2006 Mesaje: 69
| ce ma bucur ca ai spus asta andi...ca tare mult ma temeam cand auzeam pe toate mamicile cum administreaza fluorul la copii si eu nu...mi-ai luat o piatra de pe inima |
|
|