|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| «Eu vorbesc, tu asculti Tu vorbesti, eu ascult Nimeni nu vorbeste amîndoi ascultam Nimeni nu vorbeste, nimeni nu asculta. Tacere.»
«De unde izvorasc rugaciunile?»
«Daca ai un ceas Stii cît e ora Daca ai doua Nu poti fi sigur niciodata.»
«Egoul iese imediat la iveala, E de ajuns un cuvînt de lauda sau de critica.»
«În cazul în care crezi ca esti ceea ce spun prietenii sau dusmanii tai ca esti, este limpede ca nu te cunosti.»
O fapta facuta din dragoste si bunatate poate ca nu va schimba cursul istoriei, dar daca va schimba viata cuiva, atunci merita tot efortul.
Cînd realizam ca Dumnezeu ne iubeste, stim ca totul o sa fie bine.
Cînd îndrumi pe cineva pe calea cea buna, trebuie sa mergi si tu pe ea.
Nu putem controla tot ce se întîmpla în jurul nostru dar putem controla modul în care alegem sa reactionam.
Ca sa ai success cu oamenii trebuie mai întîi sa îi iubesti.
Nu este nimic mai desavîrsit si mai curat decît dragostea lui Dumnezeu pentru tine, fara limite si conditii.
Nu judeca pe cineva dupa cum este astazi, ci încearca sa vezi ceea ce poate sa devina mîine.
Societatea are anumite zile destinate pentru oferirea de cadouri, dar deseori darurile neasteptate sînt cele ce înseamna cel mai mult.
Cu cît esti mai entuziasmat de viata, cu atît mai multa bucurie vei gasi în ea.
Aceeasi raza poate lumina doua obiecte si produce doua efecte diferite, în functie de cîta lumina absoarbe si reflecta fiecare obiect. Tot asa, o singura experienta poate afecta doua vieti în moduri diferite.
Oamenii cu adevarat însemnati nu se simt importanti ci îi fac pe altii sa se simta importanti.
Putine lucruri sînt mai frumoase decît o floare în desert. Aceeasi floare ar trece neobservata într-o pajiste plina cu flori.
Ai grija sa nu adaugi la povara altora. Ceea ce ceri sau astepti de la ei poate parea putin, dar pentru ei ar putea fi ultima picatura.
Niciodata nu e un moment nepotrivit sa faci ceea ce trebuie.
Esti nemultumit de felul în care îti merge azi? Schimba cursul zilei încurajînd pe cineva care pare sa aiba o zi la fel de proasta ca a ta.
Cînd vei ajunge Acasa vei sti ca drumul anevoios pîna acolo a meritat din plin.
Viata e mai mare decît problemele ei.
Trandafirii îi gasesti doar în tufisuri pline cu tepi. Poeziile cele mai frumoase izvorasc din inimi frînte. Din coconul strîmt se naste fluturele în splendoarea lui. Doar dupa ce ai ajuns în vîrf de munte poti admira un peisaj ca rupt din basme.
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste imposibilul.
Entuziasmul nu e un accesoriu la viata, ci o necesitate.
Daca te straduiesti sa faci avere banii tai vor fi tinuti minte. Daca te straduiesti sa obtii glorie statuia ta va fi tinuta minte. Dar daca traiesti pentru altii tu vei fi tinut minte si vei trai vesnic în inimile celor carora le-ai dat dragoste si speranta.
Cind ajungem la capatul puterilor si acceptam ca avem slabiciuni si avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu atunci ne descoperim adevaratul potential.
Accepta ceea ce nu poti accepta, iarta ceea ce nu poti ierta si da ceea ce nu esti obligat sa dai.
Omul face rachete sa ajunga pe Luna. Dumnezeu a facut Luna.
În orice moment se gaseste cineva în preajma care are nevoie de bunatatea si ajutorul tau.
Alegerile pe care le faci si nu sansele pe care le ai îti determina destinul.
Orice om stie cel putin un lucru pe care tu nu-l stii.
Rosteste numele oamenilor cu care stai de vorba. Pentru ei este cel mai placut sunet, dovedind în acelasi timp preocupare din partea ta fata de ei ca indivizi.
Cu ajutorul lui Dumnezeu ceea ce este dificil poate fi realizat imediat, ceea ce este imposibil s-ar putea sa-ti ia un pic mai mult.
O mare parte din ceea ce vezi depinde de ceea ce cauti.
Fie ca întotdeauna sa-mi amintesc sa încurajez pe cineva. Fie ca întotdeauna sa-i multumesc Lui pentru prietenie si cei dragi. Si fie ca niciodata sa nu consider nimic în zadar.
Un cîrpaci a venit la rabin si i-a spus: - Spune-mi ce pot face în legatura cu rugaciunea mea de dimineata. Clientii mei sînt oameni saraci si nu au decît o singura pereche de pantofi. Îmi aduc seara tîrziu pantofii si sînt nevoit sa lucrez toata noaptea ca sa îi repar, pentru ca a doua zi dimineata sa îi pot înapoia. - Ce ai facut pîna acum? l-a întrebat rabinul - Sînt zile cînd îmi fac foarte repede rugaciunea dupa care ma grabesc sa ma întorc la munca mea, dar ma simt un pacatos. Alteori, renunt la rugaciune, dar si atunci ma simt un pacatos. Ori de cite ori îmi ridic ciocanul si bat cuiele în pantof, îmi aud inima oftînd: Cît de nefericit sînt ca nu îmi pot face munca de dimineata. Rabinul i-a raspuns: - Daca eu as fi Dumnezeu, as pretui acest oftat mai mult decît rugaciunea de dimineata.
Adrian Grigoras (www.artadeatrai.ro) |
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| |

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Quote:........ Un cîrpaci a venit la rabin si i-a spus: - Spune-mi ce pot face în legatura cu rugaciunea mea de dimineata. Clientii mei sînt oameni saraci si nu au decît o singura pereche de pantofi. Îmi aduc seara tîrziu pantofii si sînt nevoit sa lucrez toata noaptea ca sa îi repar, pentru ca a doua zi dimineata sa îi pot înapoia. - Ce ai facut pîna acum? l-a întrebat rabinul - Sînt zile cînd îmi fac foarte repede rugaciunea dupa care ma grabesc sa ma întorc la munca mea, dar ma simt un pacatos. Alteori, renunt la rugaciune, dar si atunci ma simt un pacatos. Ori de cite ori îmi ridic ciocanul si bat cuiele în pantof, îmi aud inima oftînd: Cît de nefericit sînt ca nu îmi pot face munca de dimineata. Rabinul i-a raspuns: - Daca eu as fi Dumnezeu, as pretui acest oftat mai mult decît rugaciunea de dimineata.
Frumos |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| "Daca te trezesti in bezna singurul lucru ce-l poti face este sa te obisnuiesti cu intunericul" Mi-a placut,n-am retinut cine a spus-o dar e adevarat.daca lupti impotriva beznei poti doar sa te sleiesti de puteri,mai bine sa te obisnuiesti cu el.E ceva de meditat,pentru ca de fiecare data cand apare ceva nou in viata,incercam sa ne impotrivim,ceea ce nu e benefic,in loc sa ne obisnuim sa convietuim cu noul |

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Iata un scurt dialog intre Leonardo Boff, un teolog brazilian si Dalai Lama.
Intr-o discutie despre religie si libertate avuta cu Dalai Lama, putin provocator,i-am pus o intrebatre , care mi se parea foarte importanta :
« Sfintia Voastra, care religie considerati ca este cea mai buna? »
Credeam ca va raspunde : « Budismul tibetan » sau « Religiile orientale cu mult mai vechi decât crestinismul. » Dalai Lama s’a oprit, mi-a suris si, privindu-ma drept in ochi… Ceea ce m-a surprins, caci se simtea provocarea din intrebarea mea. Mi-a raspuns:
« Cea mai buna religie este cea care te apropie de Dumnezeu. Este cea care face din tine, o persoana mai buna. » Putin surprins de raspunsul sau plin de intelepciune, l-am intrebat din nou: « Ce ne face sa fim mai buni? » El a raspuns:
« Tot ceea ce nu ne lasa indiferenti la suferinta aproapelui si ne face sa fim mai sensibili, mai detasati, mai amabili, mai umani, mai responsabili, mai corecti si cinstiti. « Religia care-ti ofera si-ti recomanda toate acestea, este cea mai buna religie. »
Câteva momente am ramas gânditor.Eram uimit, incântat , si mai sunt si astazi, meditând la raspunsul sau irefutabil si plin de intelepciune :
« Prietene, nu ma intereseaza de ce religie esti si daca esti credincios sau nu… Pentru mine, este important felul cum te porti cu ceilalti, familia ta, colegii de serviciu, prietenii tai si in general cu toata lumea. Aminteste-ti ca universul este influentat de actiunile si de gândurile noastre. »
« Legea actiunii si reactiunii nu se refera numai la fizica. Ea se aplica si la relatiile umane. Daca faci bine in jurul tau, ti se va raspunde cu aceiasi moneda. Daca te porti incorect, cu rautate, se va intoarce impotriva ta. »
« Cea ce ne spuneau bunicii este adevarat. Vei primi intotdeauna ceea ce le doresti celorlalti. A fi fericit nu este mâna destinului, este mai degraba consecinta optiunilor tale de a te comporta fata de cei din jur.»
La urma a mai adaugat:
« Ia seama la gândurile tale caci ele vor deveni Cuvinte. Ia seama la cuvintele tale caci ele vor deveni Actiuni. Ia sema la actiunile tale caci ele vor deveni Obiceiuri. Ia seama la obiceiurile tale caci ele iti vor modela Caracterul. Ia seama la caracterul tau caci el iti va conditiona Destinul, Iar destinul va fi Viata ta… …si… « Nu exista religie mai mare ca Adevarul.» |

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| PROTESTUL MAIMUTELOR
Odata o maimuta din evul anecdotic, Venind la sfat pe-o creanga de arbore exotic, A explodat: „Surate, sunt foarte ofensata Ca-n jungla hominida superevoluata A aparut o teza, vadit malitioasa, Ca Homo ar descinde din stirpea noastra aleasa... Eu protestez salbatic, ranita in mandrie, Ca se propaga-n lume asemenea prostie. Daca-ntalniti un singur nepot pitecantrop, Atunci, pentru banane sa va urcati in plop… Nu sufar comparatii cu tristul regn uman, Sunt multumita, nene, ca-s pur orangutan. Eu, chiar sa ma oblige in vreun laborator, N-as deveni port-bata si nici informator; Si cum progenitorii maimuta m-au facut, Sper sa n-ajung ca omul, un josnic involut! Pai, s-a vazut vreodata la noi atata ura? Oare la noi se minte, se-njunghie, se fura? Nu veti vedea prin lume, cat timp purta-vom coada, Gorile divortate si prunci lasati pe strada. Cine-a vazut in hoarda vreun irational Tampindu-se cu droguri, sau homosexual? Nu inspiram Marlboro, nu traficam munitii, Nu prea avem stiinta, n-avem nici superstitii, Nici carciumi, nici spitale, nici case de nebuni, Si nu platim pe altii sa faca rugaciuni. Ati intalnit prin codri vreun cimpanzeu betiv, Gibon care sa-njure sau pavian parsiv? Cat am umblat eu creanga, scuzati, n-am observat In obstea simiasca, cocotier privat, Nici garduri si nici paznici, nici pui murind de foame Sau omorati in taina de asa-zise mame. Lipsesc si teroristii, n-avem corupti, nici duri, Nici tari, nici prim-ministri pe care sa-i injuri. La mondiale suntem cu mult in urma noi, Incat n-am fost in stare de nici un prim razboi. Noi n-am avut ev mediu, ci numai mediu pur, Lipsit de inchizitii, de orizont obscur. Noi n-avem sfinti in temniti, nici versuri puse-n lanturi, Nici chefuri dupa care sa ne culcam prin santuri. E drept, n-avem militii in jungla, dar nici mafii, N-avem un staff al mortii, n-avem nici macar stáfii! (E trist s-ajungi vreodata privit la Zoo Park Dar maxima rusine-i sa pui pe altii-n tarc). Eu va invit pe toate acum la ratiune: Nu promovati aceasta credinta de minune; Sa nu apara-n jungla manipulari in masa, Cu dogme si partide in lupta lor de clasa. Ma tem ca ne pandeste o noua cruciada, O convertire a hoardei in monstri fara coada. De-o sa vedeti vreodata c-am coborat din pom, Maimutarind faptura care isi zice om, Opriti-ma la vreme, sa nu evoluez, Si, ajungand ca lumea, sa nu stiu ce sa crez... I-adevarat ca omul a coborat, ca soi, Dar, bre, fiti rezonabili, n-a coborat din noi! Florin Laiu Sursa: http://tornafratre.blogspot.ro/2010/05/protestul-maimutelor.html |

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
| N-as zice ca n-are dreptate! |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Super |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| |