|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Salut! Va rog ajutati-ma si pe mine!Ma numesc Raly,am nascut acum un an si jumatate,sunt in concediul pentru cresterea copilului si mai am inca cateva luni de concediu.Problema este ca atunci va trebui sa ma intorc la servici nu am ce sa fac cu copilul,parinti nu am iar soacra mea inca lucreaza,crese nu sunt deloc la noi in oras nici macar particulare,iar gradinitele nu primesc copii decat de la 3ani,vreau sa spun ca pur si simplu nu am ce sa fac cu copilul.Intrebarea mea este as putea cumva sa beneficiez de somaj?Poate mai e cineva in situatia mea Va multumesc |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Eu m-am interesat despre somaj pentru cineva si mi s-a spus ca se poate beneficia de somaj doar in cazul in care firma disponibilizeaza personalul sau daca se desfiinteaza postul pe care muncesti. |

| Iti multumesc pentru raspuns.Speram totusi sa fie in favoarea mea si spun asta fiindca fabrica la care am lucrat inainte face angajari non stop.Uff.Ce o sa ma fac? |

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Intr-adevar e o situatie dificila ... la o femeie de incredere la care ai putea lasa copilul te-ai gandit? |

| Nu la asta nu m-am gandit,cred ca asta iese din discutie mai ales dupa ce a aratat aseara la tv despre bona care batea bebelusul.Cred ca prefer sa stau acasa fara bani pana il va primi la gradinita decat sa-l las pe mana unor astfel de jigodii!!!!!!! Uf oare nu se gandeste nimeni in orasul asta si la copilasii mici sa infiinteze o cresa???????Chiar si privata! |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Buna Raly! Dificila situatia ta,dar nu imposibil de rezolvat! Din ce oras esti? Multa sanatate la BB si stai linistita,se pot intampla multe pana va implini 2 ani! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| si mai este o problema, ca sa intri la somaj trebuie sa te indisponibilizeze, ori chestia asta nu se poate face decit dupa 6 luni dupa ce ai reinceput serviciul, deci ai avea de asteptat si ar ramine o perioada neacoperita. ceea ce poti face insa, in situatia in care mai alaptezi, ceea ce e greu de crezut, ai putea solicita program de 6 ore |

| Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.Ai dreptate mai sunt inca 6 luni si se pot intampla multe,dar stii eu m-am gandit din timp asa cum cred ca majoritatea femeilor o fac.Si apropo eu sunt din Medias,judetul Sibiu.Pa all. |

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Raly trebuie sa existe o solutie, bona, cresa ceva, nu cred ca nu se naste in oraselul tau si nu ar mai fii si alte mamici in situatia ta.
Vorbeste cu mamicile in parc, la locuri de joaca. Intreaba prietenele tale cu s-au descurcat. Se poate gasi oricand o femeie de incredere sa stea cu bb tau, la tine acasa. Poti monta in casa camere video sa poti vedea chiar si on-line sa poti vedea ce mai este pe acasa.
Bone care bat copii sunt mai peste tot in lume, Romania nu ar fii un caz deosebit, si aici in Israel au fost cazuri , asta nu inseamna ca nu se mai lasa copii cu bona, nu? Putina incredere ( doar putina ) atat cat sa te ajute sa iesi din impas.
Sa auzim numai de bine, si bine ai venit pe forum |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| danamaria wrote:si mai este o problema, ca sa intri la somaj trebuie sa te indisponibilizeze, ori chestia asta nu se poate face decit dupa 6 luni dupa ce ai reinceput serviciul, deci ai avea de asteptat si ar ramine o perioada neacoperita. ceea ce poti face insa, in situatia in care mai alaptezi, ceea ce e greu de crezut, ai putea solicita program de 6 ore
se poate disponibiliza si din prima zi, conditia e ca postul sa fie desfiintat, iar angajatorul sa nu mai faca angajari pe posturi similare. trecut prin asta, tocit codul muncii si legea privind somajul
somajul te-ar scoate din impas doar pt o scurta perioada de timp. indemnizatia se acorda in functie de vechime: 6 luni, 9 luni, 12 luni. Pt. vechime in munca de 10 ani primesti ajutor de somaj 6 luni. Nu mai exista alte posibilitati de prelungire si alte astfel de ajutoare. |

| va multumesc inca o data pentru sfaturi,oricum mai am putin de stat acasa,poate intre timp o sa se gaseasca o solutie,sunteti dragute ca mi-ati raspuns si m-ati incurajat,si bineinteles ca m-ati primit si pe mine in forumul vostru.Imi place acest site.Salutare tuturor. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 8/21/2007 Mesaje: 58
| Raly , sotul meu e din Medias , mergem din 2 in 2 saptamani acasa la parintii lui ... Nu pot sa cred ca s-au desfiintat toate cresele din oras , stiam ca e una in Gura Campului , acolo sta verisoara sotului meu si stiu sigur ca a dus copilul la cresa , dar asta era acum 3 ani ...se poate ca din lipsa copiilor sa se fi desfiintat .
Si in Vitrometan era o cresa ...e un cartier destul de mare si asta... Si-apoi toate mamicile din Medias ce fac cu copii daca n-au cu cine sa-i lase dupa terminarea concediului maternal ? |
|

| Era odata intr-adevar,si eu l-am dus pe cel mare acum 6 ani la Vitrometan,dar cresa asta nu mai e de mult,era anul trecut una dupa zid dar acum nu mai e nici una,poate pana peste 6 luni se va deschide vreuna particulara.Sunt clipe in care imi trece prin minte chiar si mie sa infiintez una.Pacat ca nu am destul curaj! |
|
|