Hotel des Invalides
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, January 10, 2014 12:10 PM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17818
HOTEL DES INVALIDES

A fost fondat in anul 1671 de Louis XIV, Regele Soare.
A vrut sa ofere cazare pentru veteranii de razboi cu dizabilitati.
Initial au fost planificate doar cateva baraci, insa Louis XIV a ales un design al arhitectului Liberal Bruant cu o cladire impresionanta, o curte regala si o biserica.

Fatada frontala fata in fata cu Sena are 196m lungime. Intregul complex are 15 courtyards, cea mai mare fiind cour d'honneur, care era folosita numai pentru parade militare.

Cladirea a fost finalizata in anul 1676 si a adapostit peste 4,000 de veterani de razboi. O esplanada larga de 500m proiectata de Robert de Cotte separa Hôtel des Invalides de Pont Alexandre III si Sena.


Dôme des Invalides

In 1676 la cerere ministrului de razboi al Regelui Soare s-a adaugat ca anexa a complexului si biserica Saint-Louis.

A fost construita de Jules Hardouin Mansart dupa un proiect de Libéral Bruant, arhitectul Hôtel des Invalides. Biserica a fost deschisa pentru soldati in anul 1679. Biserica este conectata direct cu capela regala, cunoscuta mai bine sub numele Dôme des Invalides. Aceasta capela cu un dom de 107m a fost pentru uzul exclusiv al familiei regale. Constructia domului a fost incheiata in 1708, la 27 de ani dupa ce a fost pusa prima piatra.
S-au facut planuri sa se inmormanteze ramasitele familiei regale aici dupa moartea regelui Louis XIV, si in 1840 regele Louis-Philippe a repatriat ramasitele imparatului Napoleon de la st. Helena – unde fusese inmormantat dupa moartea sa cu 19 ani in urma, pentru a-l aduce aici.

Hôtel des Invalides gazduieste si numeroase muzee:
- Muzeul armelor – un mare muzeu militar localizat pe ambele parti ale cour d'honneur. Acopera istoria militara din early Middle Ages pana la al 2-lea razboi mondial. Are arme, uniforme, harti, bannere nu numai din western world, dar si din tari ca Turcia, China, Japonia si India.
- Muzeul hartilor 3D – prezinta modele detaliate la scala ale fortaretelor franceze si oraselor fortificate din secolul al 17-lea.
- Musée de l'ordre de la Libération – dedicat eliberarii Frantei in al 2-lea razboi mondial si leader-ului sau, generalul Charles de Gaulle.

Localizare: Hôtel des Invalides se afla in al 7-lea arondisment, la sud de Sena si la est de scoala militara.
Adresa: Rue de Grenelle 129
Program de vizitare: Este deschis zilnic de la 10:00 la 19:00. Pretul unui bilet / adult = 9.5 euro
Vazut din Tour Eiffel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.