Homeschooling

Options Homeschooling
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aurishta
Postat: Friday, December 19, 2014 1:15 PM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2011
Postari: 5536
Locatia: Bucuresti
Cris-DL wrote:
Aurisha, succes! Ai ales o scoala-umbrela?
Inca nu...am ceva "in vizor", dar sa vedem! Mai sunt si alte lucruri de pus la punct pana acolo!
Lilly of the valley
Postat: Friday, December 19, 2014 3:26 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
kali wrote:

...
Legat de stressul scolar, noi am incercat sa-l prevenim nu sa-l reparam, iar asta ca urmare a sechelelor noastre din copilarie cu foi rupte si facut liniute si bastonase pana la refuz... cereri sau asteptari prea mari, impovarare, etc...alcool Ok... prin urmare... mi-am " externalizat " responsabilitatile legate de scoala ori de cate ori a fost nevoie. Cu alte cuvinte, am hotarat impreuna cu al meu sot ca noi sa nu ne stresam niciodata copiii din cauza temelor, sa nu punem presiune, sa nu ridicam vocea sau sa devenim iritati daca se blocheaza undeva ( desigur, nu trebuie generalizat si nici dus la extrem ceea ce povestesc eu, pentru ca impins de la spate practicam, motivatie practicam, etc... iar responsabilitati avem si noi, ne implicam dar numai in masura in care ne putem pastra calmul iar ei nu se crizeaza ). Asadar, de fiecare data cand au intampinat greutati, nu au inteles ceva suficient de bine sau pur si simplu au simtit nevoia de sustinere, am apelat la invatatoare. Mai des la inceput... din ce in ce mai rar acum iar anul viitor ma astept sa nu mai fie nevoie deloc.....


Tocmai datorita crizelor mele cu cel mare am recurs la usoara detasare, mai alesca fata e un alt tip personalitate. Baiatul a clacat in gimnaziu tocmai din cauza asteptarilor excesive si a suprasolicitarii, in stransa legatura si cu situatia din familie de atunci.

kali wrote:

...A nu se intelege gresit. Copiii mei nu fac meditatii de la scoala primara asa cum multi ne judeca ( de aceea mi-a luat ceva timp pentru a scrie asta pe forum si o fac pentru ca stiu ca sunt cateva persoane care vor intelege ce povestesc eu aici... de restul nu ma intereseaza )...


Am ales si eu varianta after school cu invatatoarea, ulterior am apelat si la meditatii cu alta persoana, fiind mai inceata si cu nevoie de suplimentare a lucrului, pt ca nu sunt mama rabdare si calm.
Si se vede in modul in care ea lucreaza, e mai sigura, mai activa. Usor-usor incepe sa inteleaga ca la scoala merge sa invete, nu sa obtina calificative, acestea din urma fiind doar o consecinta a muncii ei. Frica ei fiind strict legata de obtinerea unui calificativ mic, desi nu a obtinut niciodata unul mai mic de B. Dar a trebuit sa lucrez si la comportamentul multora, pt ca obisnuiesc sa intrebe ce nota ai obtinut in loc de "Ce ai invatat azi?" sau "Cum a fost azi?".
Desi isi iubeste invatatoarea, noi nu am apelat la ea pt meditatii avand o abordare care nu se pliaza tocmai pe problema noastra. Am apelat la o invatatoare mai in varsta, pe care o vede ca si pe o bunica.

Perioada de varf a stressului legat de scoala a fost la sfarsitul clasei a II a, cand au dat Evaluarea si strict legat de matematica. Invatatoarea i-a amenintat alcool (ca stimulent cicaNuStiu )cei care nu vor obtine calificativ maxim, vor fi repetenti. La unii a functionat ca mobilizare, in cazul nostru a avut efect invers. Tot atunci a renuntat la activitatile extrascolare, in stransa legatura si cu starea de sanatate a ei.

Si nu voi ezita vreodata in a alege varianta meditatii la orice obiect, daca situatia o impune.

Cum i-am sugerat si Aurei la subiectul le gat de stress, cheia rezolvarii problemei e atitudinea fetei fata de perfectiune.
aurishta
Postat: Sunday, January 11, 2015 7:29 PM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2011
Postari: 5536
Locatia: Bucuresti
Am gasit ceva interesant....nu-i musai sa faci o scoala traditionala ca sa ai succes! Stiu ca asta nu-i (inca) valabil in Ro, dar tot este interesant! https://www.thebestcolleges.org/the-worlds-15-most-extraordinary-homeschoolers/
aurishta
Postat: Friday, February 6, 2015 4:36 PM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2011
Postari: 5536
Locatia: Bucuresti
Am intrat astazi pe site-ul acestei scoli-umbrela: https://www.homelifeacademy.com/ ... mi-a atras atentia!
Si am aflat despre copiii care fac HS ca pot merge la facultatile de la noi cu regim de copii straini, adica sa isi plateasca scoala!
Lilly of the valley
Postat: Saturday, March 28, 2015 10:27 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
https://www.csid.ro/family/crestere-copii/homeschooling-o-optiune-educativa-mai-buna--9421334/
aurishta
Postat: Saturday, March 28, 2015 10:59 AM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2011
Postari: 5536
Locatia: Bucuresti
Multumesc, Lilly, interesant articolul!Cheek Kiss
Am mai fost, nu cu mult timp in urma, la o conferinta despre HS si despre diferite optiuni...deja am o preferinta !Am avut imensa placere sa reintalnesc acolo pe una dintre fostele profesoare ale copiilor mei, o persoana exceptionala ca om si cadru didactic! Si dansa face eforturi si demersuri legale pentru a fonda o scoala particulara care sa poata functiona si ca scoala-umbrela la noi in tara, dupa modelul si cu implicarea activa a unei asemenea scoli deja cu traditie si multe acreditari in UK!
Pentru inceput, am decis sa nu o inscriu pe Angelica la clasa zero...sa vedem ce voi face in continuare!
aurishta
Postat: Monday, April 27, 2015 10:36 PM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2011
Postari: 5536
Locatia: Bucuresti
Am primit o invitatie la o tabara de hs...este non-religioasa...poate intereseaza pe cineva. Printre organizatori este si fam Ivan, cei despre care v-am povestit ca locuiesc cu copiii intr-o rulota si circula, astfel, prin intreaga lume! https://www.facebook.com/events/812617442124867/
Tzepii
Postat: Tuesday, April 28, 2015 9:16 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Intrat: 2/13/2006
Postari: 1855
Locatia: Romania-Bucuresti
Quote:
O dezbatere nationala pe tema homeschooling-ului (educatia la domiciliu – n.r.) va fi organizata în curând de catre Agentia de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Preuniversitar (ARACIP), din cadrul Ministerului Educatiei.


...

Quote:
Tema „Despre alternativele educationale: Cât de oportuna este introducerea optiunii de educatie la domiciliu (homeschooling)?” a fost înscrisa pe ordinea de zi a dezbaterilor nationale care debuteaza pe 8 mai la Cluj-Napoca.


...

Quote:
Directorul ARACIP, expertul în Educatie Serban Iosifescu, a explicat pentru „Adevarul” ca fenomenul de homeschooling este practic în afara legii în România pentru simplul motiv ca nu este clar legiferat. „Frecventarea scolii e obligatorie potrivit Legii Educatiei si, teoretic, daca nu îti duci copilul la scoala, esti pasibil de amenda. În tarile unde se practica aceasta forma de educatie, ea este strict reglementata, inspectoratele scolare urmaresc situtia si ca sa se poata face asta si la noi, educatia la domiciliu ar trebui inclusa în lege. Daca se accepta, atunci trebuie construit un sistem de evaluare a cunostintelor copilului pentru a se asigura ca a atins nivelul de competente echivalent vârstei. Aici nu este vorba de implicarea statului în viata de familie, ci de asigurarea dreptului la educatie al copilului”


Articolul complet aici.
aurishta
Postat: Tuesday, April 28, 2015 9:32 AM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2011
Postari: 5536
Locatia: Bucuresti
Hihi...sunt curioasa unde va duce dezbaterea asta!topai topai
mamiemi
Postat: Saturday, May 2, 2015 12:47 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 2/3/2008
Postari: 1467
Locatia: Craiova
https://sorinaopreans.wordpress.com/2015/04/30/e-legal-sa-educiinveti-acasa-ii/
aurishta
Postat: Saturday, May 2, 2015 9:03 PM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2011
Postari: 5536
Locatia: Bucuresti
Bravoo Bravoo
Cera
Postat: Wednesday, May 20, 2015 8:30 PM


Nivel: Membru

Intrat: 6/3/2013
Postari: 20
Locatia: Bucuresti
Exact aceleasi intrebari le-am pus si eu de ani de zile. Super interesantadezbaterea voastra. Sper ca tot mai multi parinti sa fie preocupati de aceste lucruri. Inca cochetam cu ideea, dar m-am informat temeinic si acum "se coace" ideea.
aurishta
Postat: Saturday, June 13, 2015 12:27 AM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2011
Postari: 5536
Locatia: Bucuresti
Pe data de 11 iunie a avut loc a treia dezbatere despre educatie organizata de ARDOR si ARACIP ( https://docs.google.com/forms/d/1J3TBlsL__Skx_7wo7Ei9IMJKZxiDVl2-aVQWq4jOg94/viewform ) unde au participat si reprezentanti ai parintilor care fac sau doresc sa faca home-schooling! Am trimis si eu o scurta argumentare a pozitiei mele vizavi de aceasta tema! Maine si poimaine voi participa la doua evenimente de hs unde sper sa aflu, printre altele, si cum a fost la dezbatere. topai topai


Atasamente:
homeschooling.odt 17 KB, salvati 128 ori.


aurishta
Postat: Saturday, June 13, 2015 10:26 PM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2011
Postari: 5536
Locatia: Bucuresti
Primul comunicat oficial despre dezbaterea de la COnstanta! https://docs.google.com/presentation/d/1g1AL5faXtReBCknEhM8xMUXpBqeQwd1oo8mYSqgdEqw/edit#slide=id.p33
Eileen
Postat: Saturday, June 20, 2015 5:55 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Aurishta, ce argumenare frumoasa si 100% adevarata ai facut !!Bravoo Bravo tie ca te implici !! Intotdeauna am avut impresia ca invatamantul de la noi vrea sa te scoata cu toate meseriile dintr-o data . Niciodata nu am inteles de ce trebuie sa studiezi un milion de materii , care nu ti vor folosi in viata niciodata la ceva.
Ar trebui mai mult sa se axeze pe o specializare ...vrei medicina, pai cand termini sa fii expert pe domeniul tau, nu sa-ti dea diploma si atat.
Eu am terminat facultatea de economie, cu "specializare" (ca asa se spune dar este impropriu) contabilitate . Si daca nu ma lua un expert contabil sub aripa sa atunci cand am terminat facultatea, eram economist DOAR pe hartie.
La noi in tara daca vrei sa fii bun pe domeniul tau trebuie sa te dezvolti singur, in privat, la fel cum ai precizat si tu.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed