Homeschooling
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Wednesday, October 26, 2016 9:02 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
shirel wrote:
Kali,Big Laugh Big Laugh mai chiar ai avut o parere proasta despre femeile care stau acasa!Big Laugh Big Laugh sic Rad daaa fiindca nu te cred nu am vazut niciodata scriind ceva rau despre asta.pupici pupici

Proasta chiar nu; mai degraba gresita ptc. mi se parea ca au ales calea cea mai usoara.
Sigur... e usor cat ai copii putini si mici dar mai tarziu...
aurishta
Scris: Saturday, October 29, 2016 12:10 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Josefina wrote:
Va urmaresc si eu pe vreun subiect,mai iau idei despre una-alta(pentru care va multumesc),dar la subiectul asta imi vine sa zic "pas" sau fel de "piei,ispita!"..***************
....Am zis si am fugit.Insist sa nu dati cu rosii.E loc de orice parere si fiecare raspunde undeva ce face cu viata primita in mod direct si personal.
Daca nu vrei sa discuti despre asta, de ce mai treci pe-aici? Stii sa participi la o dezbatere? Pentru orice subiect din lumea asta exista pareri pro si contra. Nimeni nu detine solutia perfecta....sau poate ca unii cred ca doar ei o detin, nu stiu....
Dar aici, ca la orice alt subiect, discutam civilizat, nu dam cu rosii, nu ne amenintam cu Judecata de Apoi, ci dam dreptul fiecaruia sa traiasca asa cum crede de cuviinta ca e mai bine!Macar aici! Insa una dintre regulile de baza ale participarii la discutii este sa iti asumi si sa iti sustii declaratiile daca ti se cere, nu sa dai cu axiome si sa fugi! Nu este politicos!
bereea
Scris: Saturday, October 29, 2016 5:40 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
kali wrote:
aveam impresia ca alegerea de a sta acasa e dintr-o proasta gestionare a propriei vieti. Imi dau seama ca am gresit si am simtit nevoia sa justific o veche parere eronata de-a mea... pe care cred ca am exprimat-o si pe-aici, pe forum.

Eu inca mai cred acest lucruLol , dar nu gandesc acest lucru despre toate femeile.Sau , cel putin, nu mi se potriveste mie. In nici un caz toate femeile care au 3/4/5 copii si stau acasa, sunt ca Aurisha. Unele dintre ele isi trintesc pur si simplu pruncii in fata tv-ului si ele isi vad de "treburi".

Cand au aparut discutiile din presa despre homeschooling si discutam despre acest lucru cu sotul meu care nu intelesese exact despre ce este vorba, Ale a venit foarte speriata la mine si m-a intrebat daca am de gand sa o retrag de la scoala si sa o pun sa invete acasa.Desi nici ea nu a inteles la inceput despre ce este vorba, cu siguranta ei nu i se potriveste homeschooling-ul pentru ca iubeste sa mearga la scoala, se implica si are rezultate bune.Iar noi, ca parinti, o ajutam sa studieze in plus muzica pentru ca-i place, vizitam locuri istorice despre care povestim impreuna, visitam muzee, vizitam tari si orase noi , locuri despre care Ale e incantata sa caute informatii si sa ne povesteasca si noua, deci un pic de homeschooling facem si noi.Cel putin asa cred.
In schimb, am o verisoara care a hotarat acest lucru pentru copii ei din motive personale, acum 2 dintre ei sunt deja studenti.Pentru ei a fost drumul potrivit.
t-mihaela
Scris: Saturday, October 29, 2016 6:36 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Eu am observat un lucru...toate femeile se plang cat de obosite sunt cu serviciu si copii de crescut etc.Si paradoxal sau nu , toate se uita stramb la cele care stau acasa , care aleg , ete na, sa nu munceasca sic Intrebarea mea este, daca ati avea libertatea financiara sa nu munciti , ati mai munci? Intrebarea e retorica , bineinteles ca maine demisia e pe birou la sef.Eu nu mai bag in seama toate mizeriile si daca cineva ma intreaba de ce nu muncesc raspund" Pentru ca imi permit "si ii inchid gura .Decat sa hamalesc 8 ore la stapan imi beau cafeaua dimineata pe terasa si servesc program liber ales.O sa merg la munca poate intr-o zi dar acum ete n-am chef.Proasta gestionare? Nici vorba .Refuz pur si simplu ca am alceva mai bun de facut cu viata mea.Fiecare isi traieste viata cum vrea, nu e treaba nimanui ce face ce nu face sic Femeile care stau acasa nu accepta sa munceasca pentru ca nu se merita.Au pus in balanta ce dau si ce primesc si nu iese socoteala.Dai timp din viata ta, energia pe o zi o consumi pt altii si cand ai nevoie pentru ai tai, nu mai este, la culcare ca esti obosit.Dai libertatea ta , accepti concedii ca "rasplata" , viata e traita in weekenduri si concedii o data pe an ....cati ani are viata ta ? Unele femei isi dau seama ca pur si simplu nu se merita.
aurishta
Scris: Saturday, October 29, 2016 7:38 PM
Nivel

Mihaela, thumleft
bereea
Scris: Saturday, October 29, 2016 8:48 PM
Nivel

Eu m-as plictisi sa stau acasa, imi place sa am un serviciu, dar sa fac ceva ce-mi place. Serviciul meu are avantaje si dezavantaje, dar, per total, imi place.Fiecare face cum crede, cum se simte mai bine...deci radpund, desi intrebarea era retorica, ca statul acasa in conditiile actuale nu este pentru mine.
Josefina
Scris: Sunday, October 30, 2016 10:20 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/12/2015
Aurishta,fug pentru ca nu am nimic in plus de zis.Sunt foarte"patrunsa" de vorbele mele asa cum esti si tu convinsa de beneficiile invatatului acasa.Faptul ca multi spun ca fac ce vor cu viata lor ii da dreptul si Domnului sa ceara socoteala.Sau e...prea devreme?! Acuma,intre noi fie vorba,o rosie,doua,nu ai?!love
aurishta
Scris: Sunday, October 30, 2016 11:07 AM
Nivel

bereea wrote:
....Fiecare face cum crede, cum se simte mai bine...deci radpund, desi intrebarea era retorica, ca statul acasa in conditiile actuale nu este pentru mine.
Ma gandeam si la ceea ce spuneai despre Ale la alt topic....este la fel si cu hs...nu se potriveste oricui!
Ma bucura, insa, posibilitatea de a avea alternative....in "epoca de aur" n-aveai de ales....era musai sa te "inregimentezi" in toate zonele vietii.
bereea
Scris: Sunday, October 30, 2016 11:39 AM
Nivel

Asa este, Aurisha!
Josefina
Scris: Sunday, October 30, 2016 12:57 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/12/2015
Da,asa este!Cizmar-cizmar,ne impunea sa fim tovarasi dar incuraja dezvoltarea varfurilor si a omului "multilateral dezvoltat".Sa-i dea Dumnezeu odihna!Nu mai zic de rosii,ca nu dati sau n-aveti de dat! dance
t-mihaela
Scris: Sunday, October 30, 2016 5:53 PM
Nivel

Josefina,relax,nu avem rosiisalut
aurishta
Scris: Sunday, October 30, 2016 6:07 PM
Nivel

Lol Lol
bulibuli
Scris: Tuesday, November 1, 2016 10:29 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
t-mihaela wrote:
Intrebarea mea este, daca ati avea libertatea financiara sa nu munciti , ati mai munci?

Categoric DA!! Pentru ca asta sunt, asta ma defineste pe mine ca om. Am fost ceea ce sunt inainte sa fiu sotie sau mama, mi-am dorit inca din copilarie (stiu cu precizie momentul cand am luat decizia constienta pentru acest drum in viata - aveam 12 ani - si de atunci dorinta nu m-a parasit nicio clipa) si mi-am concentrat toate eforturile pentru a obtine ceea ce mi-am dorit. Chiar daca nu as avea nevoie de bani (si, intre noi fie vorba, ma cam pot lipsi de "imensul" meu salariu), as simti ca renunt la visul meu, as pune deoparte ceea ce-mi doresc EU pentru mine in favoarea familiei. In plus, eu cred foarte mult in fraza "fii ceea ce vrei sa devina copilul tau", fii constient mereu ca tu esti exemplul pe care-l va urma in viata. Eu una asta vreau sa fie copilul meu: un om care-si urmeaza visul, stiu sigur ca va fi fericit daca va face totul din pasiune. Nu trebuie sa faca in viata ce-i spunem noi sau altii, vreau sa faca exact ceea ce-si doreste.
Si mai e si aspectul social, mi-ar lipsi foarte mult atmosfera de la serviciu, oamenii, echipa... nu toti oamenii sunt asa, dar unii chiar au nevoie de o viata sociala activa.

Sincer, eu cred ca foarte multe femei isi urmeaza cariera din pasiune mai mult decat din nevoia de a castiga bani. Cunosc insa si femei care au o satisfactie enorma din faptul ca sunt independente financiar, sau au un spirit de afaceri innascut si nu ar putea sa-l iroseasca. In plus, o femeie independenta finainciar poate oricand sa spuna "mi-am luat copiii si-am plecat, nu voi tolera un sot nebun care ma face nefericita de dragul copiilor", nu toate-s norocoase sa aiba casnicii fericite si soti buni, sunt multe femei care tac si-nghit o viata pt ca altfel nu au unde si cu ce sa-si creasca copiii.

Eu una pot sa accept ca sunt femei care asta au visat si si-au dorit de la viata: sa-si creasca copiii asa cum vor ele, in dragoste, armonie si pace, se simt implinite prin faptul ca au o familie la care multi viseaza, unita si fericita. Sunt perfect de acord cu asta, chiar sunt femei facute pentru asa ceva si tot ce iese din mana lor, de la prajituri pana la copii este extraordinar. Atata timp cat asta ti-ai dorit si nu ai renuntat la visele tale pentru familie inseamna ca esti fericita si nu ai nevoie sa te justifici in fata nimanui. Tu poti sa accepti faptul ca sunt femei care iubesc sa lucreze si o fac din pasiune nu din nevoia de bani? Totul e sa gasesti un echilibru in viata ta, ca oricum nu poti sa le faci pe toate perfect. Fa in asa fel incat sa nu-ti lipseasca nimic (si nu ma refer pe plan material), sa te simti tu completa.. si vei fi fericita.
t-mihaela
Scris: Tuesday, November 1, 2016 3:57 PM
Nivel

Buli,la tine se merita ,pasiunea si visul implinit sunt rasplata mai mult decat remuneratia.angel
bulibuli
Scris: Tuesday, November 1, 2016 6:23 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
t-mihaela wrote:
Buli,la tine se merita ,pasiunea si visul implinit sunt rasplata mai mult decat remuneratia.angel

LA multi se merita, si sotul meu de ex face ce-i place.. stii care-i partea buna in toate astea? Cand ajungem acasa totul se imparte: curatenia, copilul, mancarea, etc. nu e totul lasat in grija mea, amandoi muncim, amandoi impartim treburile casei. Suntem obositi, ne mai si plangem, lasam multe nefacute in favoarea copilului dar... e bine si asa. Si mamele care stau acasa sunt adesea epuizate si nu-si vad capul de treburi, asa ca... sa ne bucuram fiecare de ce avem mai de pret si sa mai lasam lucrurile ce suporta amanare. Eu una asta am invatat de cand am copil.. ca nu e musai sa faci totul AZI, exista si maine.. vorba aia: "vasele nu plang!"
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.