|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Sunteti curajoase...jos palaria pentru tot ceea ce faceti.
Dar nu putem chiar tot invatamantul public la gunoi. Omul si omenirea invata din greseli inclusiv, perfectionand treptat chiar si invatamantul. Nici mie nu-mi plac multe, insa nu merg pana acolo unde sa arunc cu totul matematica si memorizarea. Au si astea rolul lor, intr-o masura cuvenita desigur. |

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| De acord si cu tine , home-schooling-ul nu se potriveste oricui. Si nu e vorba de a arunca matematica la gunoi , ci de a face o selectie a cunostintelor ce trebuiesc dobandite avand in vedere aspectul practic. Iar in ceea ce priveste perfectionarea sistemului...da, desigur, el se perfectioneaza continuu, doar ca...prea incet! Nevoia mea de reforma este ACUM, eu nu mai pot astepta ...copiii cresc si nu e timp de pierdut! Pentru mine, cel putin! |
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu una chiar am pus invatamantul public la gunoi, mi s-a acrit de el.Niciodata nu am stiut ce se face la scoala sa pot repeta acasa ,nu am cum pt ca copii scriu pe foi zburatoare ,e haos,teme o data pe luna .Copii mei nu sunt genii, ei invata daca te tii de ei,daca nu,nu.De anul asta am schimbat macazul,ma doare fix in papuci de curicula lor,pe langa scoala publica am pus copii intr-un centru cu tehnici de predare mai stricte,era sa zic "comuniste" .E un fel de after school in stil japonez ,varianta mai ieftina la scoala particulara pe care nu mi-as permite-o .Pe Dia am scapat-o ,sper sa o recuperez cumva,poate asa a fost sa fie .Si eu simt ca am pierdut timpul aiurea, mai ales cu Dia, dar n-am stiut atunci ce stiu acum,am avut prea mare incredere in invatamantul public. Nu punem insa matematica la gunoi, noooo,ca ne trebe sa socotim banii .Dar alegem ce vrem ce trebuie etc. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Mihaela, la care centru? Bafta multa si rabdare. |

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| De fapt, cand ai optiuni, poti alege ce ti se potriveste. Asa esti si cu inima impacata ca faci tot ceea ce poti.
Fetelor, succes cu HS! |
| Praslica,Kumon.Au un plan interesant,nu tin cont de curicula scolii ei iti evalueaza copilul dupa criteriile lor si apoi il baga initr-o categorie de unde incep sa lucreze .Imi place mult , totul are sens .Cel mai mare avantaj poate este stilul de lucru individual ca la college,copilul vine isi ia singur caietelul trece la lucru , daca nu stie ceva ridica mana .Nu sta nimeni sa le dea mura in gura ,se le predea la tabla.Parintii se implica acasa ca au teme zilnic ,ZILNIC TEME,yeees,iti vine sa crezi, copiii nostri de fapt au teme? Am visat mult la ziua asta Nu se face decat mate si reading/writing/comprehension dar nici nu imi trebuie mai mult ,celelalte nu ma supar sa le gestioneze scoala publica.De fapt le gestionez tot eu ca de frustrare si nevoie am cumparat curiculele pt cl 3-4 in cazul meu sa am si eu habar ce se i tampla la scoala . Cand o aveam pe D la gradi o tipa pe un forum mi-a spus sa am grija sa nu am incredere in sistemul public, ea avea copiii la particulare in Quebeq nu la noi.Eu ma gandeam ,eh, na ,isi permite sa faca fitze ca o avea bani ...Cat am gresit,vezi, judeci omul si peste ani plangi in pumni.Eu una am trecut de faza proasta , nu mai judec ca prea de multe ori s-a i intors roata,sunt cuminte Ok, ce ziceam...am lasat-o pe Dia in mainile mariei sale scoala publica( ,da, stiu ,cu litera mare , ignorati) mai ales ca Dia avea probleme mari de adaptare pe vremea aia...am distrus-o .Cam asta s-a intamplat.Cu astia mici am invatat lectia si o iau din pripa In final, ca m-am intins, cine e obligat sa imi educe copii?Eu!Esti cam pe cont propriu.Tu decizi ,nu scoala,nu curiculaTu esti singura raspunzatoare.
|
|

Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Welcome to the club! Noi facem Home Education din septembrie 2013. E adevarat, copiii mei sunt mici, 2 ani si jumatate, aproape 5 si aproape 8 ani. Cel mare ar trebui sa fie in anul 3 aici, iar mijlociul ar fi trebuit sa inceapa Reception Year, un fel de Clasa Pregatitoare sau Grupa 0 sau cum s-o mai numi in Romania. Eu sunt foarte incantata de faptul ca interactionam mult, invatam lucruri interesante impreuna, ca ii pot lasa in ritmul lor, ca ma pot ghida de interesele lor. Ar fi multe de spus... |
|

| Este fain ce povestesti, Mihaela , despre centrul acela! Am mai vazut ceva asemanator la Accelerated Christian Education....evalueaza copilul la fiecare disciplina si il preiau fix de la acel nivel, indiferenta daca e mare sau mic. Apoi, tot asa, copiii lucreaza individual si ridica mana daca au nevoie de ajutor, se autoevalueaza si reiau, daca este cazul respectivul subiect. Nu se trece peste, pur si simplu, cum se intampla la scoala obisnuita. Mi-ar fi placut sa merg pe sistemul lor dar, deocamdata, este prea costisitor pentru noi. In Bucuresti s-a infiintat o scoala particulara care merge pe sistemul asta ....in viitor intentioneaza sa devina si scoala-umbrela pentru homeschooleri! |
|

Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Mihaela, multumesc! Am auzit pareri impartite de Kumon, dar stii si tu cum e, fiecare are experienta lui. Bafta multa! Noi primim teme acasa la amandoi acum si facem teme si pe langa, carti din Costco pe curicula lor, mai ales a lui Alex. Din noiembrie ii scoatem de la before and after si am gasit pe cineva sa ii duca/ia de la scoala si sa faca si temele cu ei si sa speram ca o sa mearga mai bine varianta asta. Alexandra, te admir! Felicitari!  Admir toate mamele care fac homeschooling, aveti rabdare multa! |
|
| Kumon e franciza deci depinde de locatie.La al nostru e ok .Deocamdata nu am regrete,tutorii cam fac exces de zel dar nu ma deranjeaza. Lasa-mi pe pm sau txt daca ai auzit ceva negativ ca sa fiu si eu cu ochii in patru,poate-mi scapa ceva.pleaseeee
|
|

| Am gasit niste informatii bune pentru cei care fac sau intentioneaza sa faca hs in Romania. http://homeschooling.urbankid.ro/faq/ |
|

| Un reportaj cu si despre cateva familii care fac hs! https://www.youtube.com/watch?v=jMD44YvrEtw |
|
| Mie nu mi-a iesit cu succes HS cu adolescentul pt ca a fost prea tarziu deja am scapat-o din mana ...Insa ma gandesc serios s-o bag pe Darya la HS ,ea cere mereu HS,nu vrea la scoala ,nu e fericita.Ma doare sa vad un copil de 10 ani atat de trist ,in fiecare zi se trezeste vesela ,canta dar cand se intoarce plange si mi se pare ca are inceput de depresie .Motivele sunt doua:cpmpetitia si bulyingul. As da orice sa o vad fericita ,sa cante nu doar dimineata ci toata ziua ,poate o duc la lecti de canto imi pare mie ca cantatul asta devine serios.So, viata vine cu surprize ...vara asta e plina de intamplari
Sa facem haz de necaz,lol
t-mihaela attached the following image(s):

|
|

| t-mihaela wrote:...Insa ma gandesc serios s-o bag pe Darya la HS ,ea cere mereu HS,nu vrea la scoala ,nu e fericita.Ma doare sa vad un copil de 10 ani atat de trist ,in fiecare zi se trezeste vesela ,canta dar cand se intoarce plange si mi se pare ca are inceput de depresie .Motivele sunt doua:cpmpetitia si bulyingul. As da orice sa o vad fericita ,sa cante nu doar dimineata ci toata ziua ,poate o duc la lecti de canto imi pare mie ca cantatul asta devine serios.So, viata vine cu surprize ...vara asta e plina de intamplari Sa facem haz de necaz,lol Haioasa poza! Asa este si Pati, ca Darya ta...cred ca nu e zi pe lume sa nu ne implore pentru HS! Sa vedem , poate incepnd cu anul viitor sa facem rocada! In alta ordine de idei, Gabriel si Angelica se dezvolta foarte bine, nesperat de bine...ei sunt scolarii mei fericiti! Iar canto-ul, pentru Darya, poate fi o optiune serioasa , daca tot ii place asa de mult...cunosc personal o mama care a facut HS cu copiii ei si acum, fiica ei este studenta la canto, la conservatorul din Haga! Nu stiu cum e la voi in tara, dar la noi, cu siguranta HS-ul asigura cadrul optim pentru activitati extrascolare!. De pilda, copiii mei fac toti sport intesiv, cu exceptia Patriciei careia nu-i permite programul de la scoala si temele...ea vine mai rar, cand poate, desi isi doreste foarte mult sa faca performanta. |
|

| Revin cu o informatie interesanta! O eleva care a a absolvit acum liceul in sistem HS si-a inaintat dosarul scolar la CNRED pentru echivalarea studiilor , pentru a se putea inscrie la BAC-ul romanesc. In functie de materiile de pe diploma au incadrat-o la profilul potrivit si acum are liber la examinare! |
|
|