Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| HIDROCELUL
Ce este hidrocelul ?
Cel mai adesea este confundat cu o hernie inghinala, deoarece produce tot o umflare a scrotului. Fiecare testicul este inconjurat de un sac ce contine cateva picaturi de lichid. Cand se acumuleaza mai mult lichid in acest sac, scrotul apare umflat.
Adesea acest lucru se observa chiar de la nastere (si la Andrei a observat lucrul acesta), uneori insa se poate observa acest lucru si in timpul copilariei.
Nu trebuie sa va ingrijorati, cum am facut eu pentru ca nu stiam despre ce este vorba si ne speriase ca daca nu ii regreseaza in timp trebuie operat.
De cele mai multe ori, acesta regreseaza in timp, fara sa fie nevoie de vreun tratament. Daca totusi vedeti ca persista si produce jena sau disconfort si incepe chiar sa se mareasca in loc sa regreseze, se poate opera. Medicul vostru va decide daca este cu siguranta vorba de hidrocel si daca necesita neaparat operatie.
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Si eu am avut aceeasi problema cu Tudor. Explicatia e urmatoarea: Baietii cand se nasc au scrotul plin de lichid, lichid care trebuia sa sa absoarba pana la un an, se vede clar cu ochiul liber ca un saculet, deci ceva ce nu ar trebui sa fie acolo. Tudor a avut hidrocel la testicolul drept, am observat in jurul varstei de 1 an, de?! eu ca femeie de unde era sa stiu? Am zis ca mor si gata, am fost la pediatru, care initial mi-a zis ca e hernie, dar nu baga mana in foc fara echo. Am fost la echo, doctorita super draguta, ea in loc sa-l verifice ca lumea, sau mai exact sa-mi explice ca lumea, mi-l lauda ca ce frumos este, etc, l-a chemat si pe sotul sau, care e urolog si mi-a zis ca e nu stiu ce chist ... ei, inchipuiti-va cand am auzit "chist", ca nu e nimic grav, ca sa stau linistita. Doamne. Asta se intampla vineri dupa amiaza, eu sambata ii tatiam motul, mare chef de mot am mai avut, dar ... Am zis ca nu se poate ca trebuie sa caut un chirurg care sa puna mana si sa imi spuna ce e. e unul renumit la noi, dar e batran si acum, pentru bani, opereaza tot. Am renuntat la el si am cautat pe altcineva, tot chirurg care m-a lamurit. Hidrocelul nu-l afecteaza cu nimic, problema se pune doar daca creste brusc si il deranjeaza vizibil, daca nu se va retrage va trebui operat intre 3 - 5 ani, probabil ca sa se evite anastezia generala. Nu va inchipuiti cat de mangaiat a fost baiatul meu zilnic, am sa-i zic nurorii mele sa aiba mare grija de aceste parti ale corpului sau, ca eu tare l-am mai avut in grija, altfel ... In fine, se pare ca s-a retras, sper sa nu ma insel. Sper sa nu va fi plictisit. Scuze, daca da. |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Si la Andrei ne-a spus pediatra la inceput in prima luna ca are hidrocel, dar acum s-a retras complet, deci am scapat de operatie. |