Help! Refuza laptele!!!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alina
Scris: Sunday, September 9, 2007 1:49 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Miruna, inseamna ca ti-a placut in concediu. Bravo, pui.firstprize
Andi, se poate deci.firstprize
sousourel
Scris: Sunday, September 9, 2007 3:25 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
V a avut si el momentele lui , cand ne chinuiam sa bem laptele....seara nu mai primeste de f mult timp lapte, in schimb haleste cca 450 - 500 ml de iaurt, iar dimineata, incet am ajuns la 300-350 de ml, dar nu mereu. Cand mi-a refuzat si dimineata laptele i-am dat tot iaurt. Adevarul e , cred, ca sunt destul de mari sa aiba preferinte...mofturi, dar sa nu fie cumva intoleranta la lapte, despre care citeam candva ca poate aparea la copilul mic.
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, September 9, 2007 8:51 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
sousourel wrote:
V a avut si el momentele lui , cand ne chinuiam sa bem laptele....seara nu mai primeste de f mult timp lapte, in schimb haleste cca 450 - 500 ml de iaurt, iar dimineata, incet am ajuns la 300-350 de ml, dar nu mereu. Cand mi-a refuzat si dimineata laptele i-am dat tot iaurt. Adevarul e , cred, ca sunt destul de mari sa aiba preferinte...mofturi, dar sa nu fie cumva intoleranta la lapte, despre care citeam candva ca poate aparea la copilul mic.

sa stii Mada ca si eu m-am gandit la o intoleranta! dar...sa va spun ce am facut in seara asta: i-am dat bibi cu lapte inainte de a-i face dush si l-a baut pe tot!yes yes yes tinut de tati in brate si am incercat sa ii dau bibi, l-a luat si a baut singurel 200 ml de lapte cu cereale si indulcit cu o lingurita de miere de albine poliflora. multumesc mult pt sfatul cu indulcitul cu miere!pupici pupici se pare ca asta era micul secret.

sper ca de acum incolo sa nu ne mai izbim de refuzul laptelui pt ca eu cred ca inca este prea mic ca sa nu mai bea lapte.

apropo de intoleranta la lapte: de cateva zile bune are pe fata o chestie, ca un fel de iritatie, nu e de la caldura sau de la ceva evident. o fi oare de la lapte? poate sa apara asa ceva? debuteaza ca niste bubite mici, rosii si apoi se amplifica, se inrosesc si mai tare si dupa cateva zile incepe sa se usuce pielea in zona respectiva. ati patit asa ceva?scratch
Kiki
Scris: Sunday, September 9, 2007 9:03 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Anca, bine ca ai rezolvat problema! cool
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, September 9, 2007 9:13 PM
Nivel

sper ca am rezolvat-o!cyclops pupici
Miri
Scris: Sunday, September 9, 2007 9:21 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mult succes cu lapticul, Anca!
Sa stii ca si noi am avut perioade in care SARA nu prea a mai dorit sa bea lapte, iar faptul ca i-am adaugat miere nu a facut-o sa aibe "sentimente" mai bune, fata de el.uff
oana_nicole
Scris: Tuesday, September 11, 2007 9:27 AM
Nivel

Anca, offff, imi pare rau ca ati trecut si prin episodul asta neplacut. Sper ca s-a rezolvat acum si Andi papa iarasi lapticul foarte bine. Am inteles ca ati trecut pe laptele de vaca, se poate ca asta sa fi fost motivul. uff Mi-e tare teama de momentul cand vom trece si noi pe laptele de vaca... Laptele formula este inca "alimentul" pe care il mancam cu cea mai mare placere, daca am renunta si la el... pale
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, September 11, 2007 1:12 PM
Nivel

oana_nicole wrote:
Anca, offff, imi pare rau ca ati trecut si prin episodul asta neplacut. Sper ca s-a rezolvat acum si Andi papa iarasi lapticul foarte bine. Am inteles ca ati trecut pe laptele de vaca, se poate ca asta sa fi fost motivul. uff Mi-e tare teama de momentul cand vom trece si noi pe laptele de vaca... Laptele formula este inca "alimentul" pe care il mancam cu cea mai mare placere, daca am renunta si la el... pale

pupici

nu stiu daca de la laptele in sine a facut fitze ci cred, mai degraba, din cauza ignorantei mele vis a vis de faptul ca este mai putin dulce decat cel praf.banghead fool

de cand ii pun miere in el, il bea cu placere. seara am schimbat ritualul, nu ii mai dau bibi si in pat ci ii dau bibi prin casa, la tati sau la mine in brate, sau il bea singurel, apoi baita si apoi nani. cred ca il enerva faptul ca trebuie sa bea lapte cand era si obosit.

asa ca, mare grija, cand vei trece si tu pe laptele de vaca, sa ii pui miere sau sa il fierbi cu zahar inainte ca sa nu patesti ca mine!pupici
oana_nicole
Scris: Tuesday, September 11, 2007 1:52 PM
Nivel

Anca, multumesc de "ponturi", foarte bine-venite. pupici pupici pupici Oricum cred ca o sa va bombardez cu intrebari la momentul respectiv. ras
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, September 11, 2007 2:04 PM
Nivel

oana_nicole wrote:
Anca, multumesc de "ponturi", foarte bine-venite. pupici pupici pupici Oricum cred ca o sa va bombardez cu intrebari la momentul respectiv. ras

cu mare placere!pupici pupici sper ca totusi voi sa nu incercati ce am incercat noi!maseluta
sousourel
Scris: Tuesday, September 11, 2007 9:22 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Anca, ma bucur ca Andi a revenit la sentimente mai bune apropo de lapte. Imi amintesc si eu ca initial amestecam laptele praf cu cel de vaca in proportie crescatoare.....timp de 2 luni, cred, abia apoi i-am dat exclusiv de vaca.

Cat despre intoleranta, stiu ca se manifesta prin greata, ameteli....nu sunt foarte informata. Bubitele pot sa fie si de la altceva.
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, September 13, 2007 9:08 PM
Nivel

am vorbit azi cu pediatra si am intrebat-o daca este ok sa ii pun miere in lapte. raspunsul a fost "da", categoric. nu se intampla nimic mai ales ca ii pun putina, 1 lingurita "timida" la fiecare bibi cu laptic. pediatra mi-a zis ca pot sa ii pun chiar o lingurita la fiecare 100 ml de lapte dar eu ii pun o lingurita la 200-250 ml. so, putem bea bine laptele cu miere!pupici yes
stele_pe_cer
Scris: Thursday, September 13, 2007 9:53 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Indulcirea laptelui il va determina pe copil in timp sa prefere alimentele dulci.Si, din pacate, dintii copiilor consumatori de dulciuri vor necesita o mai mare atentie.

Eu nu as pune nici miere nici un alt indulcitor in lapte.In oricare aliment mai treaca-mearga, dar in lapte nu.Pt ca laptele deste un aliment de cursa lunga, pe care copilul trebuie sa il consume de buna-voie, nu pacalit.

Si totusi, daca folositi mierea in lapte, o puteti inlocui cand si cand cu fructoza.Fructoza este un puternic indulcitor 100% natural, deci necesita o cantitate mai mica decat zaharul sau decat mierea.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, September 14, 2007 1:13 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
Indulcirea laptelui il va determina pe copil in timp sa prefere alimentele dulci.Si, din pacate, dintii copiilor consumatori de dulciuri vor necesita o mai mare atentie.

Eu nu as pune nici miere nici un alt indulcitor in lapte.In oricare aliment mai treaca-mearga, dar in lapte nu.Pt ca laptele deste un aliment de cursa lunga, pe care copilul trebuie sa il consume de buna-voie, nu pacalit.

Si totusi, daca folositi mierea in lapte, o puteti inlocui cand si cand cu fructoza.Fructoza este un puternic indulcitor 100% natural, deci necesita o cantitate mai mica decat zaharul sau decat mierea.

ai dreptate!banghead prima chestie la care m-am gandit si eu cand am inceput sa ii pun mierea in lapte a fost ca dintii vor avea de suferit. dar aveam de ales intre refuzul total al laptelui si a-i indulci.

eu vreau sa incerc sa ii pun tot mai putina miere in el, pana la a renunta complet la ea. dar treptat.

sincera sa fiu nici eu nu sunt de acord cu chestiile dulci. si, vorba ta, cu atat mai mult la ceva ce bea zilnic si va mai bea (sper) inca o vreme buna de acum incolo. el mai scapa la o praji sau ceva biscuti insa nu in exces.

oricum, am inceput si noi sa ne spalam pe "ditzii" ras cu pasta de la Nenedent si suntem f yes , daca ma vede si pe mine in baie facand chestia asta, atunci e musai sa o faca si el. sper ca periajul dintilor si fructele sa ne scape de problemele cu dintii. si, in plus, imi doresc sa imi mosteneasca dantura mea, aproape perfecta, cum mi-au zis toti dr stomatologi la care am fost!sic

Stele, unde gasesc fructoza?scratch eu ma gandisem ca poate nici glucoza nu ar fi o idee rea (sa ii fac eu acasa din zahar fiert in apa, concentratie 5%). ce zici? mersi de sfaturi!pupici
stele_pe_cer
Scris: Friday, September 14, 2007 1:25 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Andismom wrote:

Stele, unde gasesc fructoza?scratch eu ma gandisem ca poate nici glucoza nu ar fi o idee rea (sa ii fac eu acasa din zahar fiert in apa, concentratie 5%). ce zici? mersi de sfaturi!pupici

Mai, nu stiu cat de buna e glucoza,dar ceea ce spui tu cu zaharul am impresia ca este zahar invertit, care este mai nesanatos decat zaharul pur si clasic.Singurii indulcitori naturali 100% sunt mierea si fructoza.Fructoza o gasesti in market, la raoinul de zahar, vanilie si toate cele.Daca nu gasesti, iti iau eu din Cora ca la noi se gaseste.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.