Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| fetelor, nu stiu ce se intampla cu Andrei! de cateva zile, cam de cand am inceput cu laptele de vaca, imi face un circ dimineata si seara cand vede biberonul, ceva de speriat! urla, se zbate si nu mai vrea sa bea. seara il mai convingem noi cumva dar dimineata e dezastru! se pune pe urlat si nu ii convine nimic! eu cred ca urla si de foame dar nu se lasa convins nicicum sa il bea. zilele trecute l-am "fraierit" cu o broscuta de plus la care i=am dat (cica) biberonul de lapte si asa a baut si el.
eu chiar nu stiu ce se intampla si ce sa ii fac! credeti ca este din cauza laptelui? o avea un gust mai nasol asta de vaca? e mai putin dulce ca cel praf? ce sa fac? va rog dati-mi niste sfaturi!
ps: a mai avut momente si cand ii dadeam formula, de facea la fel! ziceai ca ii dai kk nu altceva! ce o fi cu el? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Ce lapte ii dai ? Laptele de vaca nu e la fel de dulce ca cel praf ! Poate fi si asta o Cauza. Incearca cun alt laptic, poate ca asta chiar nu ii place ! Oricum, nu ceda asa repede , dar nici nu sta si il " bibili 2 , ca se prinde cavalerul tau ca strategia lui da roade si nu mai scapi. Lasa-i sticlutza langa el si ...... gaseste-ti ocupatie.
Spor la gasit lapticul preferat ! Si pofta mare ! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Anca, eu am alta parere. Dace el mananca iaurt si branzica, unt, nu stiu daca e bine sa-l fortezi cu laptele, ca-si face "norma" de aici. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Alina wrote:Anca, eu am alta parere. Dace el mananca iaurt si branzica, unt, nu stiu daca e bine sa-l fortezi cu laptele, ca-si face "norma" de aici.
O sustin pe Alina . Eu am invat de la Alex ca daca nu-i place atunci nu bagam pe gat cu fortza. Daca merge pacalit sub alte forme bine, daca nu lasa-l un picut in pace. Incearaca sa il dai cu linguritza, s-ar putea sa-l incante mai mult, oricum eu nu am suportat niciodata mirosul laptelui de vaca asa ca-l inteleg ; Glumeam Anca, normal ca trebuie sa pape lactate indiferent de parerea lui. Mai poti sa-i parfumezi un pic lapticul cu ceva cereale de fructe, cine stie ce nu-i convine.... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| g_nicoleta2000 wrote:Mai poti sa-i parfumezi un pic lapticul cu ceva cereale de fructe, cine stie ce nu-i convine....
Da, chiar de ce nu incerci sa-i dai niste cereale cu lapte? Cei de la Nestle au multe sortimente. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mai poti incerca sa-i pui putina miere in lapte ca sa-l indulcesti. Eu am mai avut vagi succese cu Briana care nu mai bea lapte de la 3 luni. Si mi-a venit ideea cu mierea cu o luna in urma si surprinzator am reusit sa o fac sa bea o canitza. Succes la laptic in continuare!!! |
|
| acum chiar ca sunt disperata!
tocmai ce am venit de la un "circ" ce a tinut cam 40 minute: a refuzat total laptele de seara! l-am lasat cu bibi in pat, cum mi-ati sugerat, am incercat cu broasca, cu tot ce ne-a dus mintea si nu a vrut nici pace.
v-am ascultat sfatul sa ii dau alt sortiment de lapte. azi am luat Milli, nici vorba sa il bea.
nu inteleg o chestie: o fi de la laptele de vaca sau de la ce? s-a culcat nemancat, parca vad ca imi face ca acum cateva nopti cand a facut la fel (nu a baut lapte la culcare) si pe la 4:00 eu ii dadeam biberon, ca la bebelusi!
si, ca sa va raspund:
1. laptele, inclusiv cel formula si acum cel de vaca, intotdeauna (mai putin dimineata), i l-am dat cu cereale (in special cele de la Nestle). de fapt, cerealele au fost printre primele introduse la diversificare.
2. m-am gandit si eu sa ii pun miere in lapte dar nici aia nu il incanta f tare. o sa mai incerc maine si cu miere.
3. cu lingurita nu m-am apucat sa ii dau laptele. ar dura probabil o ora si ceva...dar o s-o fac si pe asta daca nu merge nicicum.
cred ca ma voi consulta si cu pediatra ca sa vad ce e de facut. stiu ca unii copii refuza laptele de la o anumita varsta dar eu zic ca nu e ok. si sa va zic o chestie: am avut surpriza ca si laptele formula sa mi-l refuze de multe ori. e drept ca nu atat de vehement! in ultimele cateva saptamani, in fiecare seara ramanea in bibi mai mult de 50 ml, uneori chiar si peste 100 ml.
greseala mea este ca i-am dat si cate "ceva" de mancare intre masa de la 5:00 si asta de lapte. poate ca de aici sa vina refuzul laptelui?
credeti ca este ok sa ii dau iaurt mai mult peste zi? adica sa ii bag un iaurt si la micul dejun? si apoi unul la gustarea de la 5:00?
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Si Dav mai refuza laptele din cand in cand. Ce fac? Il las in pace. Atata timp cat mananca destule lactate (iaurt, branza de vaci, cascaval) nu mai insist cu laptele. La culcare poate sa bea la fel de bine si ceai si apa. Se trezeste cu foame mai mare dimineata, e adevarat, dar nu il oblig sa-si bea laptele. |
|
| Kiki wrote:Si Dav mai refuza laptele din cand in cand. Ce fac? Il las in pace. Atata timp cat mananca destule lactate (iaurt, branza de vaci, cascaval) nu mai insist cu laptele. La culcare poate sa bea la fel de bine si ceai si apa. Se trezeste cu foame mai mare dimineata, e adevarat, dar nu il oblig sa-si bea laptele.
da...dar..... Dav se culca si se trezeste dimineata ca un copil normal pt varsta lui. nu se trezeste ca bebeii de o luna, doua, nu? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Andismom: din ce spun medicii(dar asta stii si tu cu siguranta) stiu ca este o etapa si ca o sa treaca. Pana atunci iti trebuiesc nervi de otel. Atata timp cat recupereaza din iaurt si branzica nu tb. sa-ti faci griji. Daca le-ar refuza si pe acestea ar fi o problema. Sigur ca poti sa-i dai mai mult iaurt cat timp refuza laptele. Tot medicii spun ca se poate asigura calciu din alte alimente.
Chiar daca e mai mica si fetita mea a avut etape de refuzat formula fara motive medicale. Am lasat-o in pace, sa-si revina chiar daca nu-mi convenea situatia. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Andismom wrote:da...dar..... Dav se culca si se trezeste dimineata ca un copil normal pt varsta lui. nu se trezeste ca bebeii de o luna, doua, nu?
Sa stii ca mi s-a mai trezit si la ora 5 si a mancat lapte ca bebeii. Singura diferenta e ca nu mai face nani dupa aia pana la pranz. |
|
| Darria wrote:Andismom: din ce spun medicii(dar asta stii si tu cu siguranta) stiu ca este o etapa si ca o sa treaca. Pana atunci iti trebuiesc nervi de otel. Atata timp cat recupereaza din iaurt si branzica nu tb. sa-ti faci griji. Daca le-ar refuza si pe acestea ar fi o problema. Sigur ca poti sa-i dai mai mult iaurt cat timp refuza laptele. Tot medicii spun ca se poate asigura calciu din alte alimente.
Chiar daca e mai mica si fetita mea a avut etape de refuzat formula fara motive medicale. Am lasat-o in pace, sa-si revina chiar daca nu-mi convenea situatia.
nici la noi nu este prima data cand refuza laptele! am aruncat cutii intregi (adunate in timp) de lapte! si nu pt ca ii faceam eu prea mult ci pt ca refuza sa il bea pe tot (cat bea el in mod normal).
stiu ca sunt unii copii care au "fluturi" si refuza laptele o vreme. am mai patit asa cam pe la 1 an (dar cu laptele de dimineata) si fetele mi-au sugerat atunci sa ii pun cereale in lapte si sa vad daca accepta iar bibi. si a acceptat. numai ca acum sunt probleme cu ambele mese de lapte.
eu tind sa cred ca nu are nici o legatura cu laptele asta de vaca. a mai baut si inainte lapte de vaca (dimineata cu cacao de ex.) si chiar mi s-a parut ca ii place.
sa fie oare pt ca este mult mai subtire decat formula, chiar si cu cereale in el si sa il deranjeze fluxul mai mare (ii dau cu acceasi tetina in stea ca atunci cand ii dadeam formula)? dar nici nu vrea sa il puna in gura, darmite sa vada cum ii curge! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Anca, la ora asta n-am timp(a se citi rabdare) sa citesc tot si promit ca o s-o fac maine. Ce am patit eu: la fel ca tine i-am dat ,mereu Cristinei laptele cu cereale. Pana cand a inceput sa-l refuze. Am descoperit insa ca sursa refuzului erau cerealele si nu laptele. Daca spui ca laptele il dai mereu cu cereala s-ar putea sa i se para prea dulce si atunci nu e cazul sa-i pui miere. Eu te sfatuiesc sa incerci sa-i dai laptele simplu, fara miere, zahar sau sare. Si inca ceva: odata Cristina mi-a refuzat complet laptele cu cereala cand abia deschisesem cutia de cereala. Cand am gustat si eu am observat ca avea un gust de mucegai. Era in termen dar probabil ca nu fusese depozitata corespunzator. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Anca, inlocuieste cerealele instant cu cele sub forma de ineluse sau prajiturele de la Nestle. Eu ii dau dimineata Mirunei cate un castronel de laptic cu cereale si-l mananca bine, cu placere. Chiar imi arata in lingurita "cuchiii si ineush". Si... Miruna, chiar daca isi mananca tot lapticul la culcare (pe la h 22) inca are masa de la 2 sau 3 dimineata - cam 180 ml (in medie) pe care o cere "mami, aptic". Noi am fost la Dorna Candrenilor in concediu si i-am dat laptic de la vacuta gazdei - a fost prima data cand am vazut la fiica-mea pofta de lapte tipa la mine "aptic, aptic" ! Pacat ca nu am cum sa-i dau mereu laptele ala, ca e cel mai bun lapte care l-am baut. |
|
| dupa episodul de aseara in care a refuzat total laptele si s-a culcat nemancat, azi de dimineata surpriza! a halit 250 ml lapte imediat (de foame cred) de vaca (ma incaptanez inca sa nu ii dau formula din nou) dar era indulcit cu o lingurita de miere. sa vedem ce va fi in seara asta.
Dana, nu am cum sa ii inlocuiesc cerealele instant cu cele cum zici tu. nu seara. dimineata o sa ii dau si eu cum papa Miruna dar pt seara trebuie sa vad cum voi proceda. |
|
|