Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Buna ziua mamici! Am si eu o problema care imi sta pe creieri si imi fura linistea si pacea. Am 19 saptamani de sarcina aproximativ si inca de la inceput am niste scurgeri, secretie evident dar mie mi se pare ca nu ar fi doar atat. Am cerut sa mi se faca o analiza de secretie in urma careia a reiesit ca as avea niste spori de candida(nu stiu cum ca ma feresc si am mare grija de mine!)pentru care am primit tratament cu ovule. Acum intrebarea mea este..stiti cumva sa imi spuneti daca in analiza de secretie se vede vreo eventuala pierdere de lichid, doamne fereste :(? Sunt tare disperata adica nu am liniste stau mereu cu frica si o sa o iau razna. Doctorul a spus ca nu e nicio pierdere cand a vazut rezultatul secretiei, dar vreau sa va intreb si pe voi sa imi spuneti ce stiti..va multumesc! |
Inregistrat: 9/21/2017 Mesaje: 771
| Buna Andreea, este ceva normal sa ai secretii abundente in sarcina, este modul in care corpul tau se curata si previne o infectie. In sarcina se schimba nivelul unor hormoni si asta poate favoriza dezvoltarea candidei(care apare destul de des la gravide), plus ca imunitatea e putin mai scazuta in perioada asta. Daca ai facut si analiza lichidului si doctorul a zis ca e totul in regula atunci nu ai de ce sa te stresezi din cauza asta(mai mult decat orice gravida ). Ia tratamentul de la doctor si incearca sa folosesti un sapun fara parfum si cat mai natural pentru igiena zonei intime, si e de preferat ca lenjeria sa fie din bumbac, pentru ca pielea sa respire. O sa fie bine , trebuie sa te relaxezi si sa te bucuri de perioada asta frumoasa pe care o traversezi. Toate femeile cred ca isi fac griji in sarcina, e ceva normal, nu cred ca ai cum sa eviti grijile referitoare la copil dar nu lasa sa te copleseasca. Iti doresc sa ai o sarcina cat mai usoara de acum inainte si sa rezolvi si cu nesuferita asta de candida cat mai repede. Sa va dea Dumnezeu sanatate si tie si bebelusului!
|

Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Nu te ingrijora degeaba, scurgerile in sarcina sunt la foarte multe femei mai abundente decat de obicei si de multe ori se modifica si pH-ul vaginal (mai ales daca ai tinut tratament cu ovule sau ceva), ceea ce duce la vaginite, candidoze etc. Si eu am avut mai la inceput niste mancarimi ingrozitoare, ma trezeau noaptea, pur si simplu tampeam, simteam ca vreau sa rup carnea aia de acolo. Mi-am facut test de secretie (scurgerile erau abundente dar nu miroseau urat sau ceva) si nu a iesit niciun agent patogen, dar in continuare aveam mancarimi. Am inceput sa fac seara bai de sezut cu apa sarata si mereu dupa ce ma spalam in zona intima (cu sapun handmade natural, recomand!) clateam cu apa foarte sarata la final, asteptam 2-3 minute si tamponam cu servetele de hartie zona. Asa am scapat si n-am mai avut deloc probleme. Poti sa incerci, pe mine m-a ajutat acest tratament si cand am avut candidoza (facuta de la niste antibiotice) si a fost singurul lucru care m-a ajutat sa scap de mancarimi si a ajutat zona sa se vindece.
Pentru linistea ta in legatura cu lichidul amniotic, sa stii ca la un control ecografic de rutina medicul evalueaza si cantitatea de lichid, asa ca daca ai dubii poti verifica la urmatorul eco sau poti merge la urgente sa te vada. Mai bine sa mergi acolo in disperare de cauza si sa nu fie nimic decat sa stai cu griji si rusine ca sa nu deranjezi degeaba si Doamne fereste, sa fie.
Curaj |