Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| mamicilor am o mare problema si as vrea sa-mi dati si mie cateva sfaturi.
am lucrat pana in ultima zi de sarcina (30.05.07) si am nascut pe 31.05.07 Drept pentru care am hotarat impreuna cu angajatorul ca cele 126 zile la care am dreptul sa le iau dupa nastre, insa dupa 92 zile, mai exact la 01.09.2007 eu mi-am exprimat dorinta de a ma reintoarce la lucru, deoarece inainte de a ramane acasa am stabilit cu dir general ca ma voi intoarce dupa 3 luni, iar eu am incercat sa ma tin de cuvant, deorece mama s-a oferit sa ma ajute in cresterea copilului si totodata sal meu era destul de bun (1800 ron - salariu care nu era negociat de 1 an deorece se stia ca o sa il negociem la intoarcerea mea la lucru). Ok toate bune si frumoase pe 23.08.07 am luat leatura cu dir gen pt stabilirea ultimelor detalii legate de intoarcerea mea la servicu si SURPRIZA, dansul nu mai are nevoie de serviciile mele nici acum si nici peste 2 ani si mi-a recomandat sa imi gasesc de lucru in alte parte. Haideti sa va dau si un sfat cat se poate de bun: incercati sa faceti bine doar persoanelor care merita cu adevarat in locul meu a adus o prietena de a mea cu experienta zero absolut in contab pe care tot eu am angajat-o acolo dar pe care o plateste cu 1300 ron. Ea stia de la bun inceput ca eu nu ma voi mai intoarce acolo insa a stiut sa joace teatru cu mine f putin (cca 2 sapt) dupa care nici macar nu m-a mai cautat.
Va rog sa retineti ca eu mai am dreptul la 1 luna de postnatal dupa care ar fi treb sa merg sa depun actele pt cei 600 ron.
Concluzia este ca eu vreau sa ma intorc la lucru insa nu mai au nevoie de mine - am fost data afara - asa-i ca e impotriva legii decizia pe care el a luat-o cu mine?
Vreau sa va spun ca am 28 ani si lucrez la aceasta firma de 9 ani, iar sefii mei m-au apreciat foarte tare si m-au sustinut pana in ultimul moment - cel al nasterii copilului meu- insa trag concluzia ca ei doar s-au folosit de mine si m-au data afara. cel mai tare ma doare ca am iesit pe usa din spate si nu pe cea din fata, deoarece dupa 9 ani de truda nu cred ca meritam asa un tratament din partea lor.
Da-ti si mie cateva sfaturi va rog, doarece nu as vrea sa ma razbun sa-i fac reclamatie. De aceea nici nu dau numele firmei pt ca nu vreau sa-i fac de ras. Sunt destul de cunoscuti in Bucuresti. Eu sunt mai cu capul pe umeri decat ei si vreau sa le dovedesc pana la capat caracterul meu - acela de om cinstit nu de razbunator.
Va pup pe toate si va multumesc pt sfaturi si idei |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| eu nu m-as mai intoarce nici fortata. Sper ca iti dai seama ca ai tot dreptul sa-l dai in judecata, dar dupa ce te va primi inapoi probabil va face tot ce poate sa te faca sa demisionezi. Eu in locul tau as sta cu bebe acasa doi ani, pentru ca nici un salar din lume nu merita sanatatea si buna dezvoltare a puiului tau. Daca voi mai ramane gravida, pentru nimic in lume nu voi mai pleca inapoi la lucru pana nu face 2 ani. Orice decizie vei lua, gandeste-te la amandoi, adica si la binele tau dar si la binele lui. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Asa e . Il poti da usor in judecata ! Si daca accepta sa vii inapoi iti vor face viata un calvar. Bucura-te de bebe si de cei doi ani cu el. Are mare nevoie de tine , iar intre timp iti poti depune CV-uri , interviuri , daca intradevar vrei sa incepi munca !
Iar " prietena " ...... nu merita nici macar sa te consumi, gandindu-te la ea !
|
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Urata situatie!!! Eu as fi dat numele firmei , nu-s asa blanda ca tine! Judecand la rece, eu zic asa. Stai inca o luna in maternal si apoi intra in CIC. Daca nu esti foarte presata dpdv financiar, cateva luni in plus cu bb si ceva odihna pt tine iti vor prinde bine. Apoi cu experienta ta, iti poti cauta cu succes un job la o alta firma, fara sa iesi pe usa din dos de la firma ta, cum spui tu, pentru ca esti in CIC si este optiunea ta sa iti cauti in alta parte. Iar daca cei de la fosta firma nu iti vor da referinte bune, in caz ca vei avea nevoie, va fi oricum destul de limpede ca atitudinea lor miroase, adica pana sa nasti (timp de 9 ani!!!) ai fost foarte buna... si apoi brusc si dintr-o data nu! In plus, s-ar putea sa ai surpriza ca "prietena" fara experienta sa nu se descurce prea bine sau sa ceara si ea bani mai multi (la ce stres si munca inseamna un job in contabilitate) si sa te trezesti chemata inapoi la munca, iar atunci, daca vei dori sa te intorci, vei putea negocia de pe alte pozitii. Asa ca eu zic sa fii optimista, in afara de dezamgirea data de situatie, sunt sigura ca te vei descurca foarte bine cu experienta ta! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Fetele au mare dreptate!Stai acasa cu bebe, relaxeaza- te , atat cat poti s judeca lucrurile la rece, nu acum, cand esti prinsa intr mijlocul "razboiului"! Daca oamenii acestia s-au dispensat asa de usor de tine, crezi ca ti-ar fi usor sa te intorci printre ei?Crezi ca merita efortul ? Mult succes, sa-ti fie bine si sa iei decizia cea mai buna, pentru viitorul tau! |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| crenguta.eftimescu wrote:mamicilor am o mare problema si as vrea sa-mi dati si mie cateva sfaturi.
Concluzia este ca eu vreau sa ma intorc la lucru insa nu mai au nevoie de mine - am fost data afara - asa-i ca e impotriva legii decizia pe care el a luat-o cu mine?
e impotriva legii, nu poti fi data afara in timp ce esti in concediu .La noi in oras ieseau mamicile in concediu de la RAFO tocmai ca activitatea era cam zero si le era teama de disponibilizari. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Crenguta, cum spun si fetele, este total impotriva legii ca angajatorul sa nu-ti asigure postul la reluarea activitatii ....prietena ta, daca este angajata pe postul tau, este angajata pe o perioada determinata, pana atunci cand vei dori tu sa te intorci la serviciu .... poti face o sezizare la ITM si vei castiga in fatza lor, firma va fi somata sa te re-primeasca, probabil va lua si o amenda, dar nu stiu ce castigi tu din toata treaba asta, caci si daca iti reiei activitatea la aceasta firma mai mult ca sigur iti vor face zilele amare
Iti doresc mult succes !
|
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| cris22tyna wrote:Crenguta, poti face o sezizare la ITM si vei castiga in fatza lor, firma va fi somata sa te re-primeasca, probabil va lua si o amenda, dar nu stiu ce castigi tu din toata treaba asta, caci si daca iti reiei activitatea la aceasta firma mai mult ca sigur iti vor face zilele amare.
Subscriu la tot ce s-a scris, dar ar merita o astfel de sesizare pentru a intelege ca nu te-ai lasat pacalita si, nu in ultimul rand, pentru a le face tu insati viata amara. Experienta te va ajuta cu siguranta sa-ti gasesti un alt job, poate chiar mai bun. Eu asa as face, le-as trage un bobarnac peste nas si apoi nu as mai avea nicio treaba cu ei. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| Dupa cum stii cu reclamatia in Romania nu rezolvi mare lucru, si eu zic la fel stai cu cei 8 mil si bucura te de copil, sunt ani cu care nu te vai mai intilni, iar pentru diferenta de 5 mil cred ca oricind poti gasi sa lucrezi " fara acte" si 4 ore sau mai putin, nu 8 ore mai ales in contabilitate.
Angajatorul tau a gindit ca daca ai copil mic chiar daca il lasi cu alcineva tot nu vei mai putea sta peste program la serviciu, copilul se mai imbolnaveste si trebuie sa stai cu el, daca nu fizic cu gindul si-i lasi balta, iar in toate astea a fost ajutat de " prietena ta".
Nu cred ca au ceva cu tine, dar ca angajator a ales solutia cea mai convenabila pentru ei si acceptabila pentru tine si e f greu sa lucrezi intr-un loc unde nu esti dorita, nu merita nervii.
Si in doi ani se schimba multe, nu lua situatia in tragic, bucura-te de ce ai.
In alta ordine de idei, daca "te tin nervii " cere o recomandare de la dir general care tot ti-a promis...sa mergi in alta parte sa lucrezi " fara acte " si sa beneficiezi de cei 8 mil, oricum ai mult mai multe sanse.
|
|
| Am primit telefon astazi de la dl Director si m-a chemat sa stam de vorba, cerandu-si scuze ca a luat aceasta decizie. Joi am sa va dau de veste cum s-au purtat discutiile. Va pup si va multumesc pt incurajari. |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| crenguta.eftimescu wrote:Am primit telefon astazi de la dl Director si m-a chemat sa stam de vorba, cerandu-si scuze ca a luat aceasta decizie. Joi am sa va dau de veste cum s-au purtat discutiile. Va pup si va multumesc pt incurajari.
Ei, deci se poate, . Multa bafta. |
|
| Bafta sa se rezolve asa cum iti doresti. |
|
|