Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2387
| Pentru că se apropie iarna, ziua scade, iar poveştile spuse la culcare "lângă gura sobei" au mai mult farmec, vă invităm la un concurs de povestit pentru copii, pitici şi mai mari şi mai mici.
Regulamentul concursului "Hai să povestim":
Fiecare membru participant trebuie să posteze o poveste creaţie proprie. Nu pot participa la concurs şi vota decât membri forumului care au mai mult de 100 de postări. Perioada de desfăşurare este 26 octombrie - 11 noiembrie. În fiecare sâmbătă şi duminică se vor vota câştigătorii pentru săptămâna curentă.
Accesaţi acest link pentru mai multe informatii
Premiile concursului:
Premiul constă într-un volum din colecţia "Basmele Românilor".
Premiul poate fi livrat numai pe teritoriul României.
Sponsorul concursului este Jurnalul Naţional |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| interesant concurs |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Interesant concurs! As avea nevoie de o directie/orientare... doriti povesti de "moda veche" cu zane, zmei si feti frumosi sau povesti din timpurile moderne, gen SF? Poate ma izbeste o idee cat mai crosetez seara, nu se stie niciodata cu inspiratia asta... |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2387
| mikaela wrote:Interesant concurs! As avea nevoie de o directie/orientare... doriti povesti de "moda veche" cu zane, zmei si feti frumosi sau povesti din timpurile moderne, gen SF? Poate ma izbeste o idee cat mai crosetez seara, nu se stie niciodata cu inspiratia asta... Povesti "de moda veche" sau de SF, nu conteaza, numai "povesti electorale" sa nu fie :018: |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| erau o data 3 pisoi. Unul era de culoare alba, altul negru si altul maroniu. Intreaba copilul: mami de ce sunt colorati asa pisoii? Pentru ca cel alb bea lapte, papa branzica, mananca unt pe paine. Cel negru mananca ciocolata, napolitate Joe si stafide trase in ciocolata Cel maro mananca tocanite, macaroane, halva si bea cacao. Papa si tu si vei creste mare si frumos. |
|

Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Tzepii wrote: Povesti "de moda veche" sau de SF, nu conteaza, numai "povesti electorale" sa nu fie :018:
Esti tare Tzepii, n-am eu imaginatie asa de bogata!!! Si mai sunt si in urma cu politica romaneasca, cine mai vrea actualitati cand sunt toate porcarii? Inventeaza ei povesti pentru noi! Uite ca am cazut off-topic
Bibili, frumoasa povestioara, uite asa pot sa pacalesc fetita sa manance...dar oare ce sa-i spun cand ma intreaba ea de ce nu-si schimba culoarea? |
|

Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 1639
| as fi vrut sa va spun o poveste care o stiu de la bunicul,inventata de el, dar nu poate participa.Oricum eu va o spun ,imi aminteste de copilarie , o sa v-o impartasesc, ca o spun si fetitei mele.
Intr-un an,candva-ntr-o vara, Nu stiu unde si-n ce sat, Un ovreu mergand pe strada Intr-o curte a intrat. Si cum intra el pe poarta, Cu desaga in spinare, Hatz,ii sare inainte un dulau urat si mare! "Mai Grivei, zic zau asculta, Ca de cand umblu pe jos, N-am vazut in toata lumea un catel asa frumos! Am venit la badea Gheorghe,Si-apoi ce dac-am venit, N-am sa stau la dansu-n an, Plec indata!"........Dar dulaul si mai tare:"Ham!Ham!Ham!" "Badea Gheorghe,Badea Gheorghe,Iesi afara ca ma mushca! Badea Gheorghe!Badea Gheorghe!Ce pacat ca n-am o pusca!" Badea Gheorghe iese-afara da c-o piatra dupa caine. "Tine-ti inima jupane,nu sti proverbul care zice: "Cainele care latra nu te musca niciodata!?" "Stiu proverbul,"zice Itzic,"il avem si la ovrei, dar e vorba daca-l stie si Grivei!"
Sper ca v-a placut, bunicul mi-a zis ca e creatie proprie, atunci cand eram mica, tata zice ca si lui i-o spunea cand era mic, acum singura dorinta e sa va placa si voua chiar daca probabil; nu este acceptata in concurs.
|
|

Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Nu mai spune nimeni povesti pe aici? Bibili frumoasa poveste ...si eu trebuie sa-i zic vrute si nevrute lui Alex ca sa manance, eu i-am inventat o poezie...cate o data e cantec doar , doar termina ce are in farfurie...Eeeeeeee si candva am intentia sa public o carte pt copii, dar astept sa vad ce se intampla cu drepturile de autor
Am o randunica - tare frumusica Aripioare mititele - ochii ca doua margele, Pasarica mica - zboara te ridica Urca, urca - tot mai sus Pasarica, unde te-ai dus? Uite-o randunica - zboara fara frica Uite-o ici - uite-o colea Cum isi canta dragostea cand isi misca aripa... Este pasarica ta? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| RuxandraS wrote:  as fi vrut sa va spun o poveste care o stiu de la bunicul,inventata de el, dar nu poate participa.Oricum eu va o spun ,imi aminteste de copilarie , o sa v-o impartasesc, ca o spun si fetitei mele. Intr-un an,candva-ntr-o vara, Nu stiu unde si-n ce sat, Un ovreu mergand pe strada Intr-o curte a intrat. Si cum intra el pe poarta, Cu desaga in spinare, Hatz,ii sare inainte un dulau urat si mare! "Mai Grivei, zic zau asculta, Ca de cand umblu pe jos, N-am vazut in toata lumea un catel asa frumos! Am venit la badea Gheorghe,Si-apoi ce dac-am venit, N-am sa stau la dansu-n an, Plec indata!"........Dar dulaul si mai tare:"Ham!Ham!Ham!" "Badea Gheorghe,Badea Gheorghe,Iesi afara ca ma mushca! Badea Gheorghe!Badea Gheorghe!Ce pacat ca n-am o pusca!" Badea Gheorghe iese-afara da c-o piatra dupa caine. "Tine-ti inima jupane,nu sti proverbul care zice: "Cainele care latra nu te musca niciodata!?" "Stiu proverbul,"zice Itzic,"il avem si la ovrei, dar e vorba daca-l stie si Grivei!" Sper ca v-a placut, bunicul mi-a zis ca e creatie proprie, atunci cand eram mica, tata zice ca si lui i-o spunea cand era mic, acum singura dorinta e sa va placa si voua chiar daca probabil; nu este acceptata in concurs. frumoasa Ruxi |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| RuxandraS wrote:  as fi vrut sa va spun o poveste care o stiu de la bunicul,inventata de el, dar nu poate participa.Oricum eu va o spun ,imi aminteste de copilarie , o sa v-o impartasesc, ca o spun si fetitei mele. Intr-un an,candva-ntr-o vara, Nu stiu unde si-n ce sat, Un ovreu mergand pe strada Intr-o curte a intrat. Si cum intra el pe poarta, Cu desaga in spinare, Hatz,ii sare inainte un dulau urat si mare! "Mai Grivei, zic zau asculta, Ca de cand umblu pe jos, N-am vazut in toata lumea un catel asa frumos! Am venit la badea Gheorghe,Si-apoi ce dac-am venit, N-am sa stau la dansu-n an, Plec indata!"........Dar dulaul si mai tare:"Ham!Ham!Ham!" "Badea Gheorghe,Badea Gheorghe,Iesi afara ca ma mushca! Badea Gheorghe!Badea Gheorghe!Ce pacat ca n-am o pusca!" Badea Gheorghe iese-afara da c-o piatra dupa caine. "Tine-ti inima jupane,nu sti proverbul care zice: "Cainele care latra nu te musca niciodata!?" "Stiu proverbul,"zice Itzic,"il avem si la ovrei, dar e vorba daca-l stie si Grivei!" Sper ca v-a placut, bunicul mi-a zis ca e creatie proprie, atunci cand eram mica, tata zice ca si lui i-o spunea cand era mic, acum singura dorinta e sa va placa si voua chiar daca probabil; nu este acceptata in concurs.
Ruxandra, aceasta poveste nu poate intra in concurs.
Este "Cainele ovreiului", de George Toparceanu, mai scurtata 
Sursa: http://ro.wikisource.org/wiki/Th._Speran%C5%A3ia:_C%C3%A2inele_ovreiului |
|
| Kmy wrote:Nu mai spune nimeni povesti pe aici? Bibili frumoasa poveste ...si eu trebuie sa-i zic vrute si nevrute lui Alex ca sa manance, eu i-am inventat o poezie...cate o data e cantec  doar , doar termina ce are in farfurie...Eeeeeeee si candva am intentia sa public o carte pt copii, dar astept sa vad ce se intampla cu drepturile de autor Am o randunica - tare frumusica Aripioare mititele - ochii ca doua margele, Pasarica mica - zboara te ridica Urca, urca - tot mai sus Pasarica, unde te-ai dus? Uite-o randunica - zboara fara frica Uite-o ici - uite-o colea Cum isi canta dragostea cand isi misca aripa... Este pasarica ta?
Kmy, aceasta e o poezie din folclorul copiilor...
Pentru inscrierea la acest concurs, avem nevoie de o poveste creatie proprie. |
|
| Va asteptam cu povesti inventate de voi, pentru copiii vostri ! |
|

Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 1639
| Nu stiam ca este de Toparceanu, mi-o spunea bunicul,plus ca am mentionat ca nu particip cu ea in concurs, am scris-o doar pt ca imi aminteste de copilarie.daca am gresit ca am scris-o mii de scuze |
|

Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| AdrianaC wrote:
Kmy, aceasta e o poezie din folclorul copiilor...
Pentru inscrierea la acest concurs, avem nevoie de o poveste creatie proprie.
Poezia este creatie propie si a fost publicata in Revista MIorita in iunie 91 sau 92 cu ocazia zilei copilului pentru care am obtinut premiul Condeiul de aur. Poezia mai contine dopua strofe care nu sunt de moment pentru intelegerea lui Alex unica similitudine pt care am fost criticata si atunci este versul ¨ochii ca doua margele¨ dupa care cred ca te-ai ghidat si tu. Daca poezia mea a intrat in folclor ...nu pot decat sa ma bucur, cu toate ca la un simplu search pe Google nu apare nicaieri nimic asemanator in afara versului mentionat. |
|
|