Hai sa povestim - Basmele romanilor - Jurnalul National
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alimami
Scris: Thursday, November 18, 2010 6:46 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
Era odata o fetita numita Eliza..Nu,nu Eliza aceea cu lebedele, alta mai micutza si mai neastamparata, fara fratiori de ingrijit. Toata ziua mergea la cresa sa se joace cu ceilalti copilasi care o iubeau.
Era cea mai mica dintre ei si toti vroiau sa o pupe,sa o ia in brate, sa se joace cu mingea si cu baloanele impreuna. La masa,lua cate o bucata de paine repede si se intorcea la joaca, chiar daca ceilalti inca mai mancau.Ei cresteau mari,dar ea ramanea tot asa de micutza si mofturoasa la masa.
Seara,Eliza se culca in patutul ei,pe perinitza cu printese..Inainte de culcare mama ii zicea sa bea laptic,sa se faca si ea mare si dragutza ca si printesele de pe perna. Pentru a deveni si ea o printesa frumoasa ca ele,trebuia sa bea mult laptic..
Eliza a inteles asta si in fiecare seara cand vedea lapticul zicea : "Tot tot!". Mama spunea si ea ca Eliza va deveni si ea o printesa mare si frumoasa ca si cele de pe pernutza daca bea "Tot tot! lapticul". Si Eliza lua sticlutza si arata ca vrea sa-l bea tot tot..
RuxandraS
Scris: Thursday, November 18, 2010 8:26 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2009
A fost odata o fetita care nu ii prea placea sa fie politicoasa, nu spunea "buna ziua", "la revedere", "multumesc" si "te rog frumos",spunea doar "nu vreau".Atunci mamica ei a dus-o la un teatru de papusi care avea chiar aceasta tema:"Copiii politicosi!".Cand au ajuns in sala te spectacol papusa prezentatoare a salutata copii:
-Buna ziua copilasi,spune papusa
-Buna ziua, raspund copiii
Toti raspund cu exceptia fetitei noastre,ea a raspuns:
-Nu vreau!imbufnata
Spectacolul a inceput,iar de cate ori papusa spune copiilor cum trebuie sa fie politicosi,fetita spunea
"Nu vreau!"Vai ,vai! ce necajita era mamica ei.
Dar fetita nu stia ce urma.La sfarsitul spectacolului papusile au invitat toti copiii care au fost politicosi la un nou spectacol a 2-a zi, la spectacolul "Alba ca Zapada".Vai de mine! fetita noastra nu a fost invitata , pentru ca ea a spun "nu vreau" si era spectacolul ei preferat.Ce suparare!!!!!!!!
-Vezi puiu mamei,daca nu esti politicoasa pierzi foarte mult,a spus mama fetitei.
-Da mami, vad si imi pare tare rau,spune fetita.

Concluzia e ca: Copiii obtin mult mai multe lucruri daca stiu sa vorbeasca frumos si sa nu spuna la orice "nu vreau".

Sper ca v-a placut.Eu i-o spun asta Minei pentru ca avem o perioada de criza si povestioara acesta ne-a cam ajutat.
AdrianaC
Scris: Friday, November 19, 2010 8:09 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Haideti fetelor cu povesti !!!

Nu pot sa cred ca nu se mai inscrie nimeni ! Oricine poate inventa o poveste !!!

Pentru incurajare, urmariti povestea inventata de Andrei, pentru tati, care l-a si adormit pe tati printre altele (ascultati sforaiturile din fundal ras)

img
RuxandraS
Scris: Tuesday, November 23, 2010 10:14 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2009
povestile noastre, adica amea si a lui alimami nu se iau in considerare?se mai tine acest concurs?sorry
AdrianaC
Scris: Tuesday, November 30, 2010 7:40 PM

Va invit sa votati azi si maine una dintre povestile lui alimami si RuxandraS.

De asemenea, va astept cu povesti pentru aceasta saptamana... majoreta majoreta majoreta majoreta
raly
Scris: Tuesday, November 30, 2010 7:43 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Alimamifirstprize
ingerash
Scris: Tuesday, November 30, 2010 9:15 PM
Nivel

Inregistrat: 1/17/2008
alimamifirstprize hearts
Ana
Scris: Tuesday, November 30, 2010 11:03 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Ruxifirstprize
AdrianaC
Scris: Sunday, December 12, 2010 7:30 AM

A doua castigatoare a concursului este Alimami. Astept adresa pe PM.

Saptamana viitoare este ultima saptamana a concursului.

Va astept cu povesti de luni pana vineri inclusiv, iar sambata si duminica se va vota si ultimul castigator.
Kmy
Scris: Friday, December 17, 2010 8:27 PM
Nivel

Inregistrat: 9/13/2006
Nu stiu daca se mai tine concursul , dar noi avem cateva zile de cand am descoperit ca exista si altfel de tacamuri decat mica lingurita de plastic... si suntem extrem de incantati...ras

Într-o zi a avut loc o cearta între un cutit si o furculita, deoarece amandoua doreau sa fie incoronate regele mesei. Cutitul a strigat ca fara el, cei care stau la masa nu ar putea taia carnea sau alte alimente în timp ce furculita sustinea ca fara ea mancarea nu ar putea fi dusa la gura. Pentru a lamuri situatia , printesa farfurie a ordonat sa se astepte pranzul sa vina toti ai casei la masa si cine va fi folosit va fi declarat castigator. Dupa un timp au intrat in bucatarie mami, tati si... Alex. Mami a asezat in mijlocul mesei un bol cu supa si mare le-a fost mirarea cand la masa a venit o lingura stralucitore. Sosirea unui nou tacam atat de frumos si stralucitor i-a facut pe cutit si furculita sa se rusineze, dar tot se impingeau pe masa, apoi mama a adus salata si alaturi de lingura a intrat in castron si furculita. Dar stai, frunzele de salata erau prea mari si furculita a fost insotita de cutit. In acea zi, special pentru Alex, mama a pregatit compot de fructe si lingura cea stralucitoare si-a chemat fiica in ajutor in timp ce cutitul si furculita se odihneau in chiuveta alaturi de printesa farfurie. Taceau stanjenite iar printesa zambea rabdator privind lingurita care il servea pe baietel. Si uite asa discutia dintre cutit si furculita a luat sfarsit, ele intelegand ca toate tacamurile sunt importante si astfel la curtea reginei mese toti curtenii au trait fericiti ajutandu-l pe micul print sa manance singurel.
raly
Scris: Friday, December 17, 2010 9:54 PM
Nivel

Inregistrat: 12/17/2007
Kmy,genialbravo bravo
ingerash
Scris: Friday, December 17, 2010 11:15 PM
Nivel

Inregistrat: 1/17/2008
Kmynewclap newclap newclap newclap minunata poveste!firstprize
alimami
Scris: Friday, December 31, 2010 6:57 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2009
Am primit carticica.Multumesc Adriana.pupici
AdrianaC
Scris: Saturday, January 8, 2011 7:56 PM

Kmy, frumoasa povestea ! Te rog sa imi trimiti adresa pe PM.

Kali, nu am primit inca adresa ta.pupici
danab
Scris: Sunday, January 9, 2011 8:58 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Adriana, si Miruna inventeaza povesti, doar ca inspiratia ii vine cand sta pe "tronulet" hohot
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.