Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| mikaela wrote:Si ca sa te citez "nu m-am adresat nimanui personal si direct..
stiu, glumeam si eu, nu m-am simtit vizata..
cat despre conditii, nu stiu daca-s chiar de occident, mie mi se par chestii normale (daca as vedea ca-mi aduce binuri de colectare separata chiar m-as simti ca-n occident )... doar nu-si imagina cineva ca stam cu mormanul de gunoi in fata casei sau il aruncam pe unde putem....
ingeras, la noi taxa lunara alocata serviciilor de salubritate asigura doar golirea tomberonului, asta ziceam.. nu are nimic altceva inclus, daca vrei un tomberon in plus (pt alt tip de deseuri de ex.) ti-l cumperi si platesti in plus, dar ei tot la un loc le colecteaza urmand sa le sorteze la centru.. presupun oricum ca e mult mai mica taxa la noi (aprox. 4,5 euro pt 2 pers.) |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| eu iti inteleg bucuria ingerash, insa sant de acord cu fetele...este usor de aratat cu degetul dintr-un sistem gata pus la punct de altii....si noi colectam separat hartia, flacoane,conserve in sac oferit de firma care colecteaza gunoiul la 2 sapt , iar celalalt vine saptamanal , si mi se pare ok, atat cat tine de mine, de curtea mea.... edit:mi se pare ok, referitor la intervalul de timp la care se colecteaza gunoiul. |
|
Inregistrat: 1/26/2010 Mesaje: 1902
| Fetelor sa nu va para rau ca traiti in Ro. Am umblat si eu prin lume si am vazut si bune si rele..La noi sunt multe de facut si sta in puterea noastra: de a merge la vot, de a ne sti drepturile si obligatiile, de a educe pe cei din jur si de a ne autoeduca si noi. Cei care vin in Ro dupa un timp mai indelungt vad progrese. Asa ca tot inainte si cu capul sus! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| N-avem cum sa invatam de la altii,nimeni nu invata de la altii,doar pe pielea lui. Referitor la sortarea gunoiului,eu il sortez cat de cat si-l pun in pungi da il duc in acelasi tomberon cu blocul vecin care e bloc social,unde oamenii traiesc din ajutorul social si din alocatia copiilor,credeti ca ei dau 2 lei pe un set de pungi de gunoi?si de ce sa-l sorteze?La ce-i ajuta pe ei asta?Cine ce le face daca nu-l sorteaza?Sunt prea multe de vorbit aici |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Topicul este super bun sunt exemple frumoase care binenteles trebuiesc retinute si urmate daaaaaaar peste tot si fiecare tara are problemele si gunoaiele ei si Romania si Israelul si america si Italia deci am vizitat multe locori si drept sa va spun nu as putea spune ca este cineva perfect ,noi fiecare ca oameni oriunde ne-am afla trebuie sa ne ingrijim cat mai bine despre conditiile cum vrem sa traim si sa ne arate imprejurimile deci fiecare cu ce ne se potriveste si aici in Israel se procedeaza asa cu separarile de gunoaie si ce credeti ca nu avem gunoaie pe strazi aruncate avem ,in italia am vazut tot la fel si in multe alte tari plus ca verdeatza si parcuri frumoase ca in Romania cu multe flori le admir mereu cand vin in vizita si iarasi sunt multe orase care sunt atat de curate pe bune in romania totul depinde nu de tara ci de cetateniii care locuiesc si in ce zone locuiesc .Eu apreciez orice ce imi place indiferent unde ma voi afla si Romania este pentru mine mereu o amintire placuta (cu toate ca suferintza a fost mare)si cu iubire o voi vizita mereu si voi tine ca si copii mei sa o admire si sa o cunoasca ca fiind tara in care m-am nascut si crescut ....asa cu tot gunoiul care este in ea. |
|
Inregistrat: 1/26/2010 Mesaje: 1902
| Shirel frumoasa atitudine! Asa trebuie gindit iar alte lucruri trebuie la toti sa ne dea de gindit! |
|
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| Shirel asa este ai dreptate ...eu in viata mea de cand sunt am vizitat alte doua tari decat a noastra ...si am trecut si prin altele in calatoriile mele ...si asa este totul tine de cetatenii oraselor ..localitatilor ..s.a.m.d ...peste tot si in tara dar si in alte tari sunt sau nu sunt respectate locurile in care traiesc oamenii...sunt locuri in care lingi miere vorba romanului si in altele in care iti lasa de dorit ......si noi avem multe locuri frumoase in romania ...si poate ca multe dintre noi nu am avut ocazia sa le vizitam ...sa stim cat de frumoasa este Romania noastra |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| In vacanta aceasta mi-am petrecut aproape doua saptamani la fratele meu, unde este destul de greu cu sortatul gunoiului. Cred ca atunci cand devine un obicei e ok, dar eu am stat doar cu lista in fata - aveam 5 cosuri de gunoi - ca sa vad ce si unde arunc. Si n-ai voie sa gresesti pentru ca amenzile sunt cam 300 de euro si fiecare sac are un codice , deci te poate depista rapid. La noi in oras nu este obligatori, eu il sortez pentru ca sunt un bun cetatean si tin la mediul inconjurator, dar e mai simplu: pun sticle de plastic separat, de sticla separat, cartoanele si hartia separat si...cam atat.Am observat in vara aceasta ca pana si pe plaje sunt cosuri separate si trebuie sa fii atent cand arunci gunoiul. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Asa si aici.Cutiile au desene ce indica pentru ce sunt destinate(hartie,carton,aluminiu,scule,borcane).Am vazut prin statiunile de la malul oceanului diverse bin-uri.Cand mergem sortam ce aruncam,dupa picnic.
Mai nou la noi in oras s-au amenajat dispozitive cu pungi,tip manusa pentru colectat dupa caini,au cosuri speciale cu capac....amenzi mari de altfel dar in anumite zone nu se respecta.
Noi am optat sa locuim in zona cu localnici educati,zona linistita,curata.Sunt servici care costa in plus(spalat bin-ul de gunoi,geamuri, pe abonament...).
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Si ce sa invatam noi de la "altii" ...cine e "noi " si cine e " altii " pana la urma.Care-i problema romanului de isi tot injoseste neamul atat ,ca nu are pungi pt caini, asta e problema ?Recunosc ca ma enerveaza la culme topicurile gen comparatie ca ce civilizati si destepti sunt "altii " si ce asa si pe dincolo sunt romanii ...Durerea e ca " altii" vorbesc frumos despre romani dar romanii vin si le dau cu tifla ,ete ca" noi "nu avem pungi de strans kk la catei. |
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Cat kk de catel vad pe drum pfiuuu, cu punga la nas si nu se apleaca de burta SUnt stereotipuri, astia sunt asa aia sunt altfel, e greu de generalizat...insa daca tot o fac, as vrea sa vad si eu rampe pt handicapati si scaune cu rotile in piata, nu o stigmatizare in masa a lor, ci accesibilitate si permisibilitate si la joburi si la servicii de toate felurile asa cum e mai peste tot in tarile astea "civilizate". Nah, ca zic si eu... |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| t-mihaela wrote:Si ce sa invatam noi de la "altii" ...cine e "noi " si cine e " altii " pana la urma.Care-i problema romanului de isi tot injoseste neamul atat ,ca nu are pungi pt caini, asta e problema ?Recunosc ca ma enerveaza la culme topicurile gen comparatie ca ce civilizati si destepti sunt "altii " si ce asa si pe dincolo sunt romanii ...Durerea e ca " altii" vorbesc frumos despre romani dar romanii vin si le dau cu tifla ,ete ca" noi "nu avem pungi de strans kk la catei.
Nici n-am bagat de seama titlul, n-am facut nici o comparatie cu nimeni, doar imi aminteam ca aici s-a vorbit despre gunoi, despre dividerea lui. Nimic altceva. Poate n-ar fi rau sa se schimbe titlul subiectului.
Apropo de "noi" si "altii" vara trecuta cand am fost in tara tatal meu mi-a prezentat mai multe cosuri de gunoi si mi-a spus ce unde si cum se arunca. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| t-mihaela wrote:Si ce sa invatam noi de la "altii" ...cine e "noi " si cine e " altii " pana la urma.Care-i problema romanului de isi tot injoseste neamul atat ,ca nu are pungi pt caini, asta e problema ?Recunosc ca ma enerveaza la culme topicurile gen comparatie ca ce civilizati si destepti sunt "altii " si ce asa si pe dincolo sunt romanii ...Durerea e ca " altii" vorbesc frumos despre romani dar romanii vin si le dau cu tifla ,ete ca" noi "nu avem pungi de strans kk la catei.
E dureros , dar acel roman care face asta , nu ridica un deget sa se schimbe ! Pe " altii" i-au schimbat amenzile mari si usturatoare, nu ca sunt ei mai civilizati ca "noi" . |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu cred ca titlul topicului este unul potrivit tuturor ,si nu ma refer la din ce tara suntem ,ce religie avem sau ce conducatori avem sau cat de civilizati suntem ci ca oameni sa invatam unul de la celalalt sa putem astfel impreuna sa traim cat mai frumos cat mai curat si cat mai bine pe acest pamant.Eu una am mai mereu cate ceva de invatzat de la toti care ma inconjoara de exemplu jucariile de care nu mai am nevoie si am foarte multe am vorbit cu Eden am adunat un grup de copii de la scoala si am deschis un bazar langa intrarea la piscina unde am vandut toate aceste lucruri cu preturi minimale.Bani adunati au fost donati la un orfelinat unde copii pot primi alte jucarii noi .Deci lucruri marunte dar care facandu-le ne ajuta sa fim mai buni si sa-i si invatzam pe ceilalti din jur sa fie la fel.Deci astept astfel de exemple de la care putem sa invatzam cate ceva ,asta inseamna ptr mine"Hai sa invatam de la altii"!!! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Shirel ai tu un fel asa de a spune lucrurile |
|
|