Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| De la ce virsta?Ce cantitate?Cum il pregatiti? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cred ca grisul se poate introduce deja de la 6 luni dar, eu am fost sfatuita de pediatra sa-i dau lu' Bri gris ( nu cu lapte, probabil facut in apa doar ) pentru problema noastra cu hipercalcemia, deoarece se pare ca grisul este un mare chelator ( consumator ) de calciu . Si atunci sfatul meu ar fi sa fie dat cu moderatie pentru ca in general majoritatea bebelusilor au carente de calciu, nu in plus . Pofta buna ! Si mai exista un girs de la Humana cu mere Apfelbrei care este nemaipomenit de gustos. Der fapt mai toate "cerealele" din gama Humana sunt niste grisuri. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Tina wrote: deoarece se pare ca grisul este un mare chelator ( consumator ) de calciu . Si .
Multumim Tina de info, pe asta chiar nu o stiam. |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| noi papam gris...oricum mananca multe lactate si uneori ii suplimentez calciul cu Vi Sol in suc, asa ca n-am avut pana acum efecte adverse. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Diana, ii faci grisul cu lapte normal sau cu lapte praf? Eu pana acum i-am dat numai cereale si-as vrea sa-i fac si eu cate ceva... in casa!
|
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| I-am mai facut si eu gris cu formula si l-am amestecat pe urma cu mar ras, piersica, mango, applesauce, para si i-a placut...nu-i fac prea des ca...mi-e lene sa stau langa cratita sa invart mereu la el sa nu se lipeasca ca am avut cateva experiente cu el cand l-am ars tare (in cratita de teflon, am uitat-o vreo ora pe aragaz ) si tot la cereale am ajuns . |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| fac grisul cu lapte obisnuit de cumparat sau, daca n-am destul, il dublez cu apa fiarta. Nu e cine stie ce...dar neaparat sa nu-i dati mai mult de 1 data pe zi |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu am incercat sa-i dau seara,la culcare,dar uite ce reteta am gasit in cartea"Mama si copilul":200 m.lapte,75 ml.apa,2 lingurite zahar,2 lingurite gris. Bun,asta merge daca il faci cu lapte de vaca,dar daca il faci cu lapte praf? |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/30/2006 Mesaje: 381
| Eu ii fac aproape in fiecare zi orez dat la rasnita de cafea(-ce seamana foarte bine cu grisul care stiu ca e din grau) fiert cu 200 ml lapte praf, de comert sau de vaca si mai adaug ori mar ras, piersica sau caisa tot la fiert. papa elena de zapaceste ii dau ori dimineata ori seara. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| sora mea face asa fierbe gris, sau praf de orez din comert cu apa, il face mai subtire si apoi pune masurile de lapte praf, dar nu stiu daca e corect, vad ca bebe de 7 luni maninca si nu are nimic oricum baza e tot la cereale, nu-i da f des dar zice sa mai schimbe..... |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| in cele din urma... stie cineva o reteta de gris cu lapte praf? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Miri a dat o reteta, uite putin mai sus.
|
|

| Miri wrote:Eu am incercat sa-i dau seara,la culcare,dar uite ce reteta am gasit in cartea"Mama si copilul":200 m.lapte,75 ml.apa,2 lingurite zahar,2 lingurite gris. Bun,a sta merge daca il faci cu lapte de vaca,dar daca il faci cu lapte praf?
sar'mana Kali, am vazut si eu da' uite ce se intreaba si Miri: merge au ba si cu lapte pref? ca nu stiu cum reactioneaza minunea de lapte praf pus la fiert... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=1404 aici explica cum face... |
|

| Kali |
|
|