Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| am reusit si eu sa ma imbolnavesc din nou , ca doar stiti cum e la noi , cei bolnavi trebuie sa ne viziteze sa vada ce mai facem noi , vreo 2 zile am facut febra pana la 39,4 nu puteam sa stau nici in picioare de rau ce imi era, am mers la dr si mi-a dat tratament dupa ce mi-a pus diagnosticul :gripa
acum problema e ca de dimineata edy tuseste, nu vrea sa pape ,papa doar la san si max vreo 60ml de lapte praf si vreo 100ml de ceai , si seara mi-a facut si febra 38,4 i-am dat un supozitor . mi-e frica sa nu fi facut si el tot gripa, ca eu stiu ca gripa poate fi periculoasa. si plange dragul de el ,cred ca il doare si gatuletul. am fost la camera de garda si mi-a dat sa ii fac aerosol o data pe zi vreo 4-5 zile,si sa ii pun supozitor daca face febra peste 38.
stie cineva vre-un leac testat pt durerea de gat la bebelusi? mi se rupe inima cand il aud plangand |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Dar doctorul nu s-a uitat in gat? Daca nu ti-a spus ca are rosu in gat, atunci poate nu are.Aerosolul e foarte bun si pentru gatut si pentru tuse. Cand Ale are rosu in gat eu ii dau cu Tantum verde spray, dar Edy e cam micut.. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| lia mai bine nu-i mai da ceai, ca-i umple stomacelul si poate nu-i mai e foame... bine ca papa san... off, imi pare foarte rau pentru voi ca ati racit... mie mi-a recomandat o pediatra sa nu-i dau ever antibiotice, doar nurofen si paracetamol, alternate la 4 ore, daca are febra... dar poate trece si fara medicamente. eu cand simteam ca racesc, luam paracetamol, care trece si-n lapte. asa lua si el indirect, iar pana acum multumim lui Dumnezeu, nu am avut probleme. pup si multa sanatate! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Da la gripa nu prea sunt indicate antibioticele ,incearca sa-i scazi temperatura cu nurofen sau cu ciorapei cu otet. Nu-i ajunge laptele tau sau de cei dai si lapte praf?Sanatate multa si sa auzim de bine.Si noi suntem cu toti bolnavi ,vorbesc de copii cei mari si de maica mea, asta este la noi ziua este foarte cald iar seara si dimineatza foarte rece cum d-zeu sa suporte corpul nostru schimbarile astea bruste de temperatura. |
|

| Lia, te-ai gandit ca starea febrila (pala la 38,5 nu se considera febra)paote si de la dintisori? |
|
| puisorul meu chiar a luat gripa de la mine, mi-am pus ceasul sa imi sune din ora in ora sa ii controlez febra si dimineata termometrul pt frunte mi-a aratat 38,9. cel pt fundulet 38,3 i-am pus inca un paracetamol si dupa ce a papat tzita am observat ca la incheieturiile mainilor si intre degete are pielea uscata la fel pleoapele, am sunat imediat la 118 si le-am explicat care e situatia si mmi-au tr medic acasa pt copil. medicul a pus diagnosticul de gripa si mi-a zis ca pielea uscata cum am banuit eu, e putin dezhidratat copilul, dar nu e grav , daca nu vrea sa pape laptele praf sa incerc sa ii dau ceai de musetel , ceea ce ii si dadusem deja si i-am spus ca i-am mai dat nectar de mere pt copii de la 4 luni si mi-a spus sa ii dau in continuare, cat mai multe lichide. sa nu ii mai fac aerosol ca nu e recomandat pt el , mai ales cu solutia ce mi-a dat-o ieri la camera de garda , pt ca contine cortizon si el e prea mic pt asa ceva. tratament nu mi-a dat , pt ca gripa trece fara in 2-3 zile, numai febra sa i-o scad si sa il hidratez bine, daca ceva nu e in regula sa sun din nou si vine inca o data. acum doarme linistit ,printisorul , sper sa ii treaca cat mai repede. si de vreo ora si sergiu se plange de dureri de cap , a incept sa stranute...........el era singurul din casa nevirusat.
bereea , ieri dr a zis ca e prea devreme sa puna un diagnostic , inca nu se vedea nimic , doar ca tusea un pic . mi-e mi-a spus daca face 38 sa ii pun supozitor ca , febra urca f repede la gripa.
irinuca trebuie sa bea ceai ca laptele meu e putin , dupa ce a papat san eu ii dau inca 120 de lapte praf si acum nu il vrea, cumva trebuie sa il hidratez, orice lichid e bun a zis dr chiar si apa pt copii. cat paracetamol am luat eu zilele astea dar se pare ca tot nu a ajutat, dr a zis ca virusul de gripa se transmite si prin laptele matern.
shirel nu ii dau antibiotice , daca nu imi da dr , maine o sa merg cu el si la pediatra lui sa vad ce zice. eu lapte nu am avut suficient inca de la inceput , tot timpul i-am dat si lapte praf pe langa laptele meu. sanatate multa si la copii tai. |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| ufff,saracutul de el ,da-i multe lichide si urmareste c-am cat bea si in functie de cate pampersuri schimbi.Sper ca maine sa fie mult mai bine!Pupici la bolnavior! |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| Lia sanatate multa va doresc, sa se faca micutul bine repede ca tare greu e sa il vezi bolnav. de acum inainte spunele persoanelor "binevoitoare" si care au de impartit virusi sa stea la casa lor ca tu ai copil mic. |
|

| Sanatate lui Edy.sa ne tii la curent |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Multa sanatate, dragilor! Ce pacat ca trebuie sa treceti prin asta! Si asa e,Lia, nu te sfii sa le spui sa-si amane vizita sau sa stea cat mai departe de micut celor care sunt raciti sau gripati.Decat sa suferiti voi, mai bine sa se supere ei. Unii chiar nu au niciun pic de consideratie pentru cei din jurul lor! |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/11/2010 Mesaje: 279
| Lia , multa sanatate |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Lia,saptamana trecuta am fost gripati toti,inclusiv Alexandra. temperatura i-a ajuns pana la 40,daca nu ii dadeam alternativ Nurofen si Paracetamol,din 4 in 4 ore,nu stiu ce s-ar fi intamplat cu ea.de la 40 ii trebuiau 2 ore ca sa revina la 38,iti cam dai seama ca am disperat zilele alea,asa necajita am fost. am fost la pediatrie cu ea,cica sa nu-i dau nimic,decat antitermice si LAPTE de la san,contine anticorpi si e cel mai bun medicament pentru un sugar. sanatate multa |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Mela wrote:Lia,saptamana trecuta am fost gripati toti,inclusiv Alexandra. temperatura i-a ajuns pana la 40,daca nu ii dadeam alternativ Nurofen si Paracetamol,din 4 in 4 ore,nu stiu ce s-ar fi intamplat cu ea.de la 40 ii trebuiau 2 ore ca sa revina la 38,iti cam dai seama ca am disperat zilele alea,asa necajita am fost. am fost la pediatrie cu ea,cica sa nu-i dau nimic,decat antitermice si LAPTE de la san,contine anticorpi si e cel mai bun medicament pentru un sugar. sanatate multa Mela la fel am trecut si eu cu Erik acum o luna ,pana am ajuns la spital ca nu reuseam sa i-o mai scad.I-au facut un test nazal sa vada daca este gripa si asa a fost.I-a bagat un furtunas pe nas totul rapid apoi am sunat dupa 3 ore si rezultaul a fost pozitiv.
Lia multa sanatate baietelului ,e tare greu sa-ti vezi puiul bolnav. Si al meu a facut febra de dimineata sa vedem ce o mai fi,mi-e asa mila de el. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Of, of, of! Multa sanatate la pitici! |
|
| multumim ca va ganditi la noi astazi a fost ceva mai bine la noi, febra mi-a facut numai seara 38,1 a inceput din nou sa bea si lapte praf pe langa san, ma tot gandesc ca nu stiu ce faceam cu bebe daca nu aveam deloc lapte . l-am dus azi la pediatra lui si a zis ca e tot bine , vreo 2 zile poate sa mai faca febra si sa amanam vaccinul de vineri ,pt ca trebuie sa nu fi facut febra 4-5 zile inainte de vaccin. eu tusesc de nu mai pot ,transpir de curge apa de pe mine, ma doare capul , muschii dar macar nu mai fac febra, sergiu e in continuare cu dureri de cap si ii curge nasul, cred ca nu scapa nici el .
cat despre rudele care nu vor sa inteleaga nu am cu cine sa vb , ei o tin intr-una ca daca nu are febra nu sunt contagiosi, ei imi spune cand intreb cu simt daca sunt cumva raciti, imi raspunde : da , dar nu am febra si i-am explicat ca primele 4 zile cu sau fara febra transmiti boala , si peste vreo 2 ore vezi ca vine iar sa vada copilul si cand am vazut ca i-a pupat si manuta dar i-am spus din nou la sergiu ca mie mi-a ajuns de data asta , data viitoare o sa ii spun ca data trecuta cand s-a suparat si nu a vb cu mine o sapt ca nu are ce cauta la noi in camera .
mela nu am stiut ca si pe voi v-a vizitat gripa, off si cat e de nesuferita........saracuta alexandra , nu iti era frica cu ea , la febra asa de mare? ca eu intram in panica si la 38. nici la edy nu mi-a dat nimic , numai paracetamol pt febra la 6 ore , bine ca nu am avut nevoie mai des.
ely nici pe voi nu v-a ocolit gripa, dar erik nu era vaccinat pt gripa? aici la 6 luni se face vaccinul , dar nu e obligatoriu. sanatate si la puiutul tau , sa treaca repede febra.
nici nu stiu daca sa acceptam sa facem vaccinul antigripal la 6 luni ca se tot vb de avantaje si dezavantaje. voi v-ati vaccinat copii? sau chiar pe voi? |
|
|