|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Micuta mea le primeste de voie-de nevoie.Ii e frica sa nu ajunga la spital si primeste orice.Daria nu face des febra dar cand face,nu i cedeaza cu panadol sau altele,pe cale bucala.Musai trebuie sa actionam pe alta cale .Mi e mila de ea dar n am ce i face... Clalina,tu trebuie sa fii mai puternica.E normala atitutudinea ta fiind Sara mica dar cu cat va creste mai mare cu atat vei deveni mai "calita",sa spunem.Fiindca vei trece de multe ori prin episoade de genul si ti se vor parea normale la un moment dat... |
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| semnam si noi condica pe 2012 cu tati la pat si cu diagnosticul: gripa. a avut frisoane de miercuri seara si apoi a vomat o data. miercuri spre joi a dormit bine. joi dimineata a luat un nurofen si o asrpirina, si acum am aflat ca nu se da aspirina la gripa. pai, nene...nu scrie nimic pe cutie, dar nah..si noi nestiutori joi pe la 4 am inceput cu paracetamol. pe la 7 jumate iar l-au luat frisoanele. i-am dat iar pe la 8 jumate paracetamol si l-am uns pe spate cu vicks si i-am pus pe frunte un ungunet din ala chinezesc. dar nu are probleme respiratorii, nu tuseste, nu il doare in gat. azi dimineata ne-am dus la doctor. el era ud tot de sudoare, dar rece. doctorul ne-a dat sa luam Tamiflu. nu stiu daca stiti de el, dar se mai dadea si cu gripa porcina, parca. nu stiu daca s-a dat in ro. in fine. si a zis sa ii dau din asta de doua ori pe zi si paracetamol la 4-6 ore. lichide multe, si odihna la pat. si cu toate astea nu pot sa nu ma ingrijorez, ca m-am apucat sa citesc ce e gripa, si am ajuns sa citesc toate trasnaile pe net...acum mor de frica sa nu aiba ceva foarte grav
am trimis-o pe sophie, ieri dimineata la camin si de ieri dupa amiaza la bunici. am inteles ca la copii virusul incubeaza mai mult? sper sa nu ia si ea saracuta, ca mi se urca lumea in cap. |

Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Lilou, parca tin minte ca ai spus ca ea a facut prima febra, nu? Deci el al uat-o de la ea....Nu se manifesta la fel la toti... Si ai mei au avut saptamana trecuta, Teo 4 zile cu febra de 40 si barbata-meu (de cand il stiu de 8 ani de zile nu a facut febra mai mare d e 38) a facut 39...Eu si Alex nimic.....deci noi am avut candva virusul asta si am facut imunitate... Tamiflu se da peste tot (cel putin si aici) cand e caz onfirmat prin laborator ca e Influenta, in functie si de valoarea creatininei, se da si profilactic. Sanatate multa Lilou! |
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| in cazul asta, ea nu a facut o forma asa grava. adika a trecut doar cu nurofen si vicks si miere de albine, ceiut. acum tati a zis ca se simte putin mai bine ca dimineata. o fi de la pastila.
multumim mult de urari |

| Am vazut pe undeva pe forum (nu mai tin minte pe unde... ) ca anul atsa valul de gripa a inceput mai devreme, uitaati ce am gasit...cel putin pentru zona asta: http://www.google.org/flutrends/ca/#CA Deci nu a inceput deloc mai devreme ci ca de obicei. Sanatate si spalati-va mainile cat mai des |

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Da Praslica, eu postasem pt zona unde locuiesc. Uite aici
When will flu activity peak?
The timing of flu is very unpredictable and can vary from season to season. Flu activity most commonly peaks in the United States in January or February. However, seasonal flu activity can begin as early as October and continue to occur as late as May. The 2011-2012 season began late and was relatively mild compared with previous seasons (see 2011-2012 Flu Season Draws to a Close for more information). The 2012-2013 influenza season began relatively early compared to recent seasons (see Press Briefing Transcript: U.S. Influenza Activity and Vaccination Rates for Current Season) and by January 11, 2013, flu activity was high across most of the United States. It is not possible to predict when the season will peak or how severe the 2012-2013 season will be, but based on past experience, it’s likely that flu activity will continue for some time. During the past 10 influenza seasons, the proportion of people visiting doctors for influenza-like illness (ILI) remained at or above baseline for an average of 12 consecutive weeks, with a range of 1 week (2011-2012 season) to 16 weeks (2005-2006 season). During the pandemic, the proportion of visits to doctors for ILI remained above the national baseline for 19 consecutive weeks.
Sursa : http://www.cdc.gov/flu/about/season/flu-season-2012-2013.htm
Eu am auzit la CNN da' merge si linkul ca e informatie oficiala si publica.
Aici unde am postat http://forum.7p.ro/Cum-sa-prevenim-gripa--raceala-la-copii-in-sezonul-rece.aspx?g=posts&t=15289&find=unread |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| praslea_cel_voinic wrote:Am vazut pe undeva pe forum (nu mai tin minte pe unde...  ) ca anul atsa valul de gripa a inceput mai devreme............
A inceput....va spun din proprie experienta! |

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Ce se intampla daca nu iei niciun fel de medicament pentru gripa? |

| Chiar reusesti sa nu iei nimic pentru gripa? Am avut gripa si cu tot cu antiinflamatorii am avut 39 grade celsius..Parca acasa erau niste siropuri antiinflamatorii naturiste, nu am incercat niciodata... Parerea mea e ca daca nu iei nimic dai in convulsii de la febra si nu vreau sa ma gandesc mai departe...Stiam cand treceam peste 39, incepeam sa am frisoane, mi se raceau extremitatile si bagam imediat Ibuprofen...cu Teo am patit-o cand era mai mica, i se racisera extremitatile, incepea sa se faca vinetie, avea 40 grade... |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| zaza_ wrote:Ce se intampla daca nu iei niciun fel de medicament pentru gripa?
Stii cum zicea un fost profesor de-al meu?O raceala tratata trece in 7 zile,iar una netratata intr-o saptamana! |
|
|