Gripa porcina, o noua pandemie ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roxanel
Scris: Wednesday, May 6, 2009 7:26 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Shirel spune-ne si noua cum se numeste vaccinul. Pe aici nu am auzit nimic.
mama Alessiei
Scris: Wednesday, May 6, 2009 7:42 AM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2009
Eu din cite am citit e un vaccin universal BIPCV (Bivalent Influenza Peptide Conjugate Vaccine), sigur si bine tolerat. Daca vor fi mutatii virale sunt necesare modificari ale vaccinului.alcool alcool alcool
Se mai recomanda si Tamiflu (folosit si in cazul gripei comune si a celei a pasarilor).
In Italia au fost 2 cazuri (copii intorsi din vacanta in Mexic) care s-au vindecat. pupici pupici pupici

mama Alessiei attached the following image(s):
3601.jpg

Roxanel
Scris: Wednesday, May 6, 2009 7:58 AM
Nivel

Eu din cate stiam Tamiflu este un antiviral nu un vaccin.
mama Alessiei
Scris: Wednesday, May 6, 2009 8:00 AM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2009
Vaccinul universal BIPCV si pilule Tamiflu pupici pupici pupici
Roxanel
Scris: Wednesday, May 6, 2009 8:38 AM
Nivel

mama Alessiei wrote:
Vaccinul universal BIPCV si pilule Tamiflu pupici pupici pupici

A ok.pupici
t-mihaela
Scris: Wednesday, May 6, 2009 4:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Nici eu n-am auzit de vaccin dar stiu ca se trateaza cu Tamiflu insa tratamentul nu da rezultate la toti bolnavii uff
kali
Scris: Saturday, May 30, 2009 6:54 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Fetele, care mai e situatia in Spania?
Stiti ca si in Ro au fost raportate primele 3 cazuri...
taki
Scris: Saturday, May 30, 2009 8:47 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
In Japonia, sunt peste 200 cazuri...uff
Ely
Scris: Saturday, May 30, 2009 2:06 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Kali aoleu nu am stiut ca a ajuns si in tarauff . Acum o saptamana au fost depistati cativa militari in Spania,dar nu stiu in ce zona,trebuie sa mai ascult stirile sa vad ce se mai aude ca nu prea am mai dat asa importanta acestei gripe.Dar nu te speria ,eu nu ma vrut sa plec in excursie cu sotul de teama gripei,dar am zis daca este sa se intample se intampla oriunde nu numai prin aeropoarte sau alte tari,asa ca am mers si bine am facut.pupici
Taki uff
Sharamir
Scris: Sunday, June 7, 2009 12:05 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/10/2009
Haideti sa facem putin haz de necaz...Noua ne-a ajutat Dumnezeu sa nu fim atinsi de aceasta gripa,dar pe aici circula cu intensitate o fotografie pe care vreau sa v-o arat.Cum se manifesta gripa porcina la israelieni?Asa...

Sharamir attached the following image(s):
gripa porcina in israel.jpg

crista
Scris: Sunday, June 7, 2009 12:31 AM
Nivel

Inregistrat: 1/27/2007
Eu sunt tare panicata de gripa asta uff, daca ar fi dupa mine as vrea sa mergem toti cu masti la gura.
Acum sunt deja 9 cazuri confirmate la noi in tara uff pe zi ce trece tot apar...
prietena mea a plecat aseata in concedu in Spania, mi-e groaza cand se va intoarce sa-i spun ca vreo luna n-as vrea sa vina pe la noi din cauza sa nu fi luat cummva de pe acolo gripa asta, mai ales ca in Spania sunt deja vreo 50 de cazuri...uff
Cam la stadiul asta de panicata sunt..pale
Roxanel
Scris: Sunday, June 7, 2009 7:46 AM
Nivel

crista wrote:
Eu sunt tare panicata de gripa asta uff, daca ar fi dupa mine as vrea sa mergem toti cu masti la gura.
Acum sunt deja 9 cazuri confirmate la noi in tara uff pe zi ce trece tot apar...
prietena mea a plecat aseata in concedu in Spania, mi-e groaza cand se va intoarce sa-i spun ca vreo luna n-as vrea sa vina pe la noi din cauza sa nu fi luat cummva de pe acolo gripa asta, mai ales ca in Spania sunt deja vreo 50 de cazuri...uff
Cam la stadiul asta de panicata sunt..pale

Crista eu zic sa nu te panichezi ca practic o poti lua de la oricine.

Chiar si de la vecinul cu care te intalnesti in fiecare dimineata, care a fost la coada la posta, care a stat langa o bunica racita, care are o fiica venita din Turcia, care are un sot belgian si care doar ce s-a intors din Scotia unde si-a vizitat familia care a venit din US.

Asa ca, nu trebuie neaparat ca prietena ta care merge in Spania sa-ti aduca gripa porcina in casa.pupici
kali
Scris: Sunday, June 7, 2009 8:48 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Am citi ca gripa asta porcina face, de fapt, mai putine victime decat gripa obisnuita si ca cica este un bun prilej de a distrage atentia de la criza mondiala. Nu e neaparat sa o luam de buna, dar...

Crista, sunt 9 cazuri in Ro- dintre care si un copil- si toti sunt bine.

Si noi plecam in Spania la sfarsitul lunii. Am ceva frica in ce priveste zborul- ca e spatiu mic, inchis, neaerisit si circula microbii- (insa am inteles ca si ai nostri au inceput sa ia masuri de precautie in aeroport), iar in rest... am incredere ca va fi bine.

Uite harta cu nr. de cazuri existente: http://flutracker.rhizalabs.com/

Ely
Scris: Sunday, June 7, 2009 4:12 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Roxanel wrote:

Crista eu zic sa nu te panichezi ca practic o poti lua de la oricine.

Chiar si de la vecinul cu care te intalnesti in fiecare dimineata, care a fost la coada la posta, care a stat langa o bunica racita, care are o fiica venita din Turcia, care are un sot belgian si care doar ce s-a intors din Scotia unde si-a vizitat familia care a venit din US.

Asa ca, nu trebuie neaparat ca prietena ta care merge in Spania sa-ti aduca gripa porcina in casa.pupici

Corectangel .
Al meu sot in ultimul timp are cate un zbor in fiecare saptamana in diferite tari eu ce sa mai zic.sorry ,dar asta-i serviciul si nu poti demisiona pentru ca ai putea contacta ceva ,riscuri exista la tot pasul poate sa fie ele de ordin medical sau de alta forma. Oricum exista destule boli care se pot lua prin contact direct nu numai aceasat gripa.Asa ca speram sa fie bine .hearts
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 7, 2009 4:13 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
si eu auzisem ca e mai putin periculoasa decat gripa umana obisnuita. mi se pare dubios ca se face atata circ mediatic pe marginea ei insa nu se izoleaza odata tulpina virusului ca sa se poata crea si vaccinul antidot. cineva cred ca are un interes aici, hm?fool
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.