Gripa porcina, o noua pandemie ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Friday, May 1, 2009 9:18 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
imi dau si eu cu parerea: se stie ce industrie banoasa este cea farmaceutica... nu cred ca are rost sa mai comentam! apare un virus nou, o bacterie noua, o boala noua etc., pac si remediile aferente care ii imbogatesc pe unii si pe altii! dar nu asta este problema. cred ca pana la urma este firesc sa castige cate ceva companiile astea. ce ma ingrijoreaza pe mine si ma irita este faptul ca am senzatia tot mai des in ultima vreme ca ni se intampla ceea ce se numeste razboi biologic... poate ca am luat-o razna dar este atat de eficient si de usor sa terorizezi masele cu armele biologice... arunci un virus care se raspandeste foarte usor si mai tragi niste sfori! mai creste profitul unuia, se mai cearta niste tari intre ele, mai creste numarul depresivilor care nu mai au curaj sa iasa din casa.

din pacate, desi scenariile astea nu mi se pare prea futuriste, tot noi, muritorii de rand avem de suferit. eu acum stau si ma intreb daca sa ies din casa, sa ma mai duc la cumparaturi. paranoia, I know! dar daca ma intalnesc cu unul care a venit din Mexic? sau din alta tara cu boala asta?
shirel
Scris: Friday, May 1, 2009 2:40 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Shirel, gripa normala nu ucide.oare [/quote]

Miha,cine lucreaza in spital stie exact numarul de persoane care fac complicatii dintr-o simpla gripa si mor dar nimenii nu i-a asta la calcul.Daca am face un procentaj am vedea ca numarul si efectele sunt mult mai periculoase.Repet, cineva are interesul de a introduce aceasta panica in lume.Morti nu sunt multi dar panica este prea de tot.Eu una cred ca atunci cand a fost gripa pasariilor a fost mult mai periculos si cu mai multe victime.

danamaria
Scris: Friday, May 1, 2009 3:06 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/4/2007
Andismom wrote:
imi dau si eu cu parerea: se stie ce industrie banoasa este cea farmaceutica... nu cred ca are rost sa mai comentam! apare un virus nou, o bacterie noua, o boala noua etc., pac si remediile aferente care ii imbogatesc pe unii si pe altii! dar nu asta este problema. cred ca pana la urma este firesc sa castige cate ceva companiile astea. ce ma ingrijoreaza pe mine si ma irita este faptul ca am senzatia tot mai des in ultima vreme ca ni se intampla ceea ce se numeste razboi biologic... poate ca am luat-o razna dar este atat de eficient si de usor sa terorizezi masele cu armele biologice... arunci un virus care se raspandeste foarte usor si mai tragi niste sfori! mai creste profitul unuia, se mai cearta niste tari intre ele, mai creste numarul depresivilor care nu mai au curaj sa iasa din casa.

din pacate, desi scenariile astea nu mi se pare prea futuriste, tot noi, muritorii de rand avem de suferit. eu acum stau si ma intreb daca sa ies din casa, sa ma mai duc la cumparaturi. paranoia, I know! dar daca ma intalnesc cu unul care a venit din Mexic? sau din alta tara cu boala asta?

din nefericire cred ca ai mare dreptate.

"Miha,cine lucreaza in spital stie exact numarul de persoane care fac complicatii dintr-o simpla gripa si mor dar nimenii nu i-a asta la calcul.Daca am face un procentaj am vedea ca numarul si efectele sunt mult mai periculoase.Repet, cineva are interesul de a introduce aceasta panica in lume.Morti nu sunt multi dar panica este prea de tot.Eu una cred ca atunci cand a fost gripa pasariilor a fost mult mai periculos si cu mai multe victime."

si tu ai mare dreptate.

eu una nu sunt panicata, dar nu-mi place deloc situatia. nu pot spune ca nu ma gindesc cu teama, si nu la mine ci la copilasii astia nevinovati, dar acum.......stiti vorba aia cind e sa te ia fracu te ia si din bratele popii. scuzati expresia, dar asa e!
TeosOf
Scris: Friday, May 1, 2009 8:23 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Cum spune si Dana, nici eu nu sunt panicata, iar daca e sa te ia Aghiuta, te ia oricum.
Din ce am vazut eu la CNN, US va imprumuta Mexicul cu 250 milioane dollari din cauza acestei pandemii. Si poate nu numai pe ei. E si acesta un mod de a iesi din criza.
t-mihaela
Scris: Friday, May 1, 2009 9:27 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Fetelor, o fi, n-o fi afacere, nu stiu dar eu sunt panicata rau.Azi am stranutat de doua ori si ieri am avut o durere de cap cumplita.Stiu ca m-a luat exact dupa ce am vorbit cu Dia pe mess si stiu ca stranut ca am stat in ploaie dar... daca si cu parca fac ...gripa poarca :018:
TeosOf
Scris: Friday, May 1, 2009 9:59 PM
Nivel

Mihaela, nu te mai gandi la raupupici Sanatate multa!computerlove
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, May 5, 2009 9:32 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
si eu cred in teorii conspirationistealcool
si imi mai aduc aminte de panica din jurul gripei aviare, mai ales cand s-a blocat un sector intreg in Bucuresti.
petro
Scris: Tuesday, May 5, 2009 9:38 AM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Mai, eu imi amintesc de gripa aviara de acum cativa ani, cand la Transavia nu a fost descoperit nici un caz de gaina beteaga (bineinteles ca mai marii nostri au actiuni aici), iar la fermele de gaini din Codlea au omorat toate gainile (ca scadeau procentul de vanzari a primei firme). Eram in Codlea cand s-a declansat alarma de gripa aviara, cei la care mergem sunt prieteni apropiati cu un asociat de la fermele respective. Era cumplit de suparat omul ca ii inchide afacerea. Pandemie sau nu, bine ca nu e Craciunul!
TeosOf
Scris: Tuesday, May 5, 2009 11:20 AM
Nivel

petro wrote:
Mai, eu imi amintesc de gripa aviara de acum cativa ani, cand la Transavia nu a fost descoperit nici un caz de gaina beteaga (bineinteles ca mai marii nostri au actiuni aici), iar la fermele de gaini din Codlea au omorat toate gainile (ca scadeau procentul de vanzari a primei firme). Eram in Codlea cand s-a declansat alarma de gripa aviara, cei la care mergem sunt prieteni apropiati cu un asociat de la fermele respective. Era cumplit de suparat omul ca ii inchide afacerea. Pandemie sau nu, bine ca nu e Craciunul!

hohot hohot
mama Alessiei
Scris: Tuesday, May 5, 2009 1:52 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2009
Fetele, din cite am auzit la stiri situatia revine la normal in Mexic si in celelalte tari care au avut cazuri de imbolnaviri...boala se poate trata si persoanele supuse tratamentelor s-au vindecat :bowing: ...ce-i drept ne-au tras astia o sperietura groaznica...pale pale pale
t-mihaela
Scris: Tuesday, May 5, 2009 5:57 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Aseara la stiri am auzit cu urechile mele urmatoarea fraza: " Gripa porceasca ,in fine "swine flu",nu e cu nimic mai periculoasa decat gripa normala:...nu mai inteleg nimic fool Noi avem vreo 400 cazuri pe canada din care 40 in Toronto.Doamne ajuta.hail
shirel
Scris: Tuesday, May 5, 2009 6:17 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
t-mihaela wrote:
Aseara la stiri am auzit cu urechile mele urmatoarea fraza: " Gripa porceasca ,in fine "swine flu",nu e cu nimic mai periculoasa decat gripa normala:...nu mai inteleg nimic fool Noi avem vreo 400 cazuri pe canada din care 40 in Toronto.Doamne ajuta.hail

Eu ce v-am spus!La noi deja au gasit si vaccin impotriva ei!
Indata cu totii uitam de ea si cine stie ce mai vine la rand:gripa cailor cred ca ei urmeaza acuma!hohot hohot hohot
Mela
Scris: Tuesday, May 5, 2009 8:35 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
cei de la OMS spuneau saptamana trecuta ca mai devreme de sase luni nici vorba sa iasa pe piata un vaccin pentru gripa asta.si uite,se pare ca deja s-a realizat unul.

intr-un fel am fost si eu convinsa ca e ceva de suprafata,sa se ascunda alte necazuri si probleme.

acum doua seri am vazut interviu cu un barbat care s-a vindecat,zicea ca nu a fost nimic grav sau deosebit.

in fine,bine ca am scapat si de asta.chitara
bulibuli
Scris: Wednesday, May 6, 2009 5:19 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
shirel wrote:

Eu ce v-am spus!La noi deja au gasit si vaccin impotriva ei!
Indata cu totii uitam de ea si cine stie ce mai vine la rand:gripa cailor cred ca ei urmeaza acuma!hohot hohot hohot

pai am avut: boala vacii nebune, gripa aviara, gripa porcina... a mai ramas pestele care oricum nu e bun de mancat, ca traieste in ape poluate si daca mai fac si legumele gripa chiar nu mai avem ce manca alcool

mi se pare o isterie generala care ia amploare din nimic... eu refuz sa ma panichez, astia aici vand masti chirurgicale pe strada ca deh, la aglomeratia asta e usor sa se raspandeasca virusul.. eu nu port masca, se uita lumea in autobuz la mine cu mila, parca ma si vad cu un picior in sarcofag alcool
Kiki
Scris: Wednesday, May 6, 2009 7:12 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Si in Romania au adus vaccinurile (normal, e mai usor sa cumperi din afara, in timp ce Institutul Cantacuzino someaza in tara). Se pare ca totusi le-a venit mintea la cap pana la urma si se vor apuca sa il faca si in Ro, tocmai la Cantacuzino, dar nu iese pe piata pana in septembrie.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.