|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Salutare, Stie cineva daca se pot da grefe sub 1 an (si daca nu , de ce)? Parerile sunt impartite. Multumesc |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| da de ce tii neaparat sa-i dai grefe? |

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| user_galati wrote:Salutare, Stie cineva daca se pot da grefe sub 1 an (si daca nu , de ce)? Parerile sunt impartite. Multumesc
Eu nu am dat. E foarte acida iar stomacelul lor nu este inca gata sa accepte. Poate apare si eritem fesier. |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Daca pana acum i-ai dat suc de portocale, nu are ce sa-i faca rau...Da-i in combinatie initial apoi ii dai numai din grepfruit... Sucul de grepfruit este foarte bun pentru copilasii cu tendinte de constipatie...
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Nici eu nu i-am dat pana acum si nu am de gand asa curand, mi se par si un pic amarui eu asa le simt si nici eu nu prea mananc. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Ely wrote:Nici eu nu i-am dat pana acum si nu am de gand asa curand, mi se par si un pic amarui eu asa le simt si nici eu nu prea mananc.
Subscriu! |

Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| taki wrote:Subscriu!
si eu.... nu mananc grefele nici sa ma bati |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Eu si Miri le-am dat la greu suc de gref rosu piticilor. In primul rand, sucul de gref rosu nu este amar, ci doar putin mai acru. Dar vitamina C tine raceala departe, asa ca nu vad ce rau ar face. Dar, daca puiul tau e predisspus spre diaree, nu iti recomand. Poti face un test dandu-i suc amestecat cu putina apa fiarta si racita. de altfel, toate sucurilese dau la inceput asa. Vezi daca ii place si cum reactioneaza la el. Vei sti apoi ce sa faci! |
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| cute_baby_of_mine wrote:In primul rand, sucul de gref rosu nu este amar, ci doar putin mai acru. Dar vitamina C tine raceala departe, asa ca nu vad ce rau ar face. Dar, daca puiul tau e predisspus spre diaree, nu iti recomand. Poti face un test dandu-i suc amestecat cu putina apa fiarta si racita. de altfel, toate sucurilese dau la inceput asa. Vezi daca ii place si cum reactioneaza la el. Vei sti apoi ce sa faci!
Subscriu. |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| cute_baby_of_mine wrote:Eu si Miri le-am dat la greu suc de gref rosu piticilor. In primul rand, sucul de gref rosu nu este amar, ci doar putin mai acru. Dar vitamina C tine raceala departe, asa ca nu vad ce rau ar face.
Ai dreptate, Lenus!Sara a fost foarte incantata de sucul de gref rosu! |

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Eu la David i-am dat de pe la 9 luni suc de gref amestecat cu suc de portocala, si i-a placut foarte mult. Nu a patit nimic si nici vreo reactie adversa nu mi-a facut. Azi i-am dat la fel sucul de la o portocala si de la o jumatate de gref alb,...mie cel rosu mi se pare mai amarui si parca nu e asa zemos... Defapt si noi suntem mancatori de gref, il mancam taiat in doua cu putin zahar deasupra si cu lingurita |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Eu nu i-am dat inca, poate mai tarziu. Dar, daca i-ai dat porto si vrei neaparat sa incerci grapefruit: dupa masa de fructe poti incerca cu sucul de la o feliuta, doua, in amestec cu alt suc. Pt. evitarea eritemului: urmaresti cand "presteaza" si schimbat imediat.
referitor la gustul amar: inlatur pielita(ea are gust amar) si mananc pulpa, fara zahar. |

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu i-am dat gref de cateva ori pana intr-un an si l-a acceptat foarte bine.De fapt nu intentionam sa ii dau, dar cand am mancat eu, i-am dat si lui.I-a placut si am repetat treaba de cateva ori.Greful nu este alergogen, contine foarte multa vitamina C si, daca copilul o accepta, este foarte buna.Este intr-adevar acida, ca orice alt fruct, dar daca se respecta principiul "orice fruct pe stomacul gol" nu are cu ce sa intre in fermentatie si sa produca neplaceri stomacului.
Acum, Matei nu mai mananca gref...ca deh...si-a dezvoltat alte gusturi pt alte fructe, dar cand si cand mai gusta.I-am mai dat si suc de gref, acceptat cu retinere. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Multumesc pt raspunsuri, Din cate inteleg, dpdv medical nu prezinta risc. De mancat grefa, bebe al meu mananca (care nu sunt nici pe departe acre - mai ales in perioada asta). Bea din paharel, stramba un pic din nas si apoi cere iar.
Portocala mananca de pe la 7 luni, fara probleme.
In general am observat ca ceea ce le place lor nu e musai sa ne placa si noua (nu as putea manca ce mananca ei, piureurile de la Nestle sunt oribile la gust).
|
|
|