|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| AlexandraRr wrote: Da. Din pacate statul roman ne obliga 42 de zile nu doar sa ne suspendam activitatea ci sa stam in concediu medical :( Eu as fi vrut sa imi iau concediu de odihna pentru dupa nastere insa am intrebat la munca si nu se poate
La tine e alta treaba pt ca esti angajata, PFA are alt regim. |

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| MaryPoppins wrote:
La tine e alta treaba pt ca esti angajata, PFA are alt regim.
Am citit dupa aceea ca era vorba de pfa, scuze, nu stiu ce am de-s asa ametita :)) |

| fluturash26 wrote: Si eu stiam ca se da ori una ori alta...pentru ca daca asa ar lua toti taticii stimulent pentru xa si ei au acest drept din cate stiu..
Cred ca aveti dreptate, parca dorm pe mine de vreo 2 zile, noroc ca-s in concediu :)) Eu ma intorc la munca pentru ca nu am cum sa pierd din pregatire, vreau sa plecam din tara cam in 1 an, si asa ma incurca mult ca trebuie sa iau concediu medical, de aceea poate ca n-am citit eu bine sau am citit superficial legislatia. Scuze, nu am vrut sa induc pe nimeni in eroare |

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Alexandra, probabil ca pe tine te incurca legislatia in ceea ce priveste zilele obligatorii de lauzie (pregatire, sporuri si altele pe care le-ai mentionat), insa astea sunt situatii izolate, altfel RO are printre cele mai bune legislatii din UE cu privire la drepturile gravidelor si indemnizatii pt cresterea copilului. Nu toata lumea are posibilitatea sa isi ia CO, plus gandeste-te cati angajatori ar face abuzuri daca nu are fi legislatie clara care sa protejeze gravidele si mamele. Si asa sunt situatii in care angajatorii incearca sa eludeze legea iar gravidele/mamele au de suferit pt ca nu le-a informat nimeni despre drepturile lor. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi insemnat sa fiu nevoita sa ma intorc la serviciu dupa cateva luni de la nastere, asa cum e in alte tari. |

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Fetele apropo cum stati cu sanii? Pe mine de doua zile au inceput sa ma doara sfarcurile si am saptamani bune de cand imi curg(cred ca vreo 4) gasesc brobonele in fiecare dimineata si pe timpul zilei mai simt asa cateodata rece la san.. E normal asta? Am gasit pe net ca da dar as vrea sa stiu daca mai este cineva in situatia mea.. |

| MaryPoppins wrote:Alexandra, probabil ca pe tine te incurca legislatia in ceea ce priveste zilele obligatorii de lauzie (pregatire, sporuri si altele pe care le-ai mentionat), insa astea sunt situatii izolate, altfel RO are printre cele mai bune legislatii din UE cu privire la drepturile gravidelor si indemnizatii pt cresterea copilului. Nu toata lumea are posibilitatea sa isi ia CO, plus gandeste-te cati angajatori ar face abuzuri daca nu are fi legislatie clara care sa protejeze gravidele si mamele. Si asa sunt situatii in care angajatorii incearca sa eludeze legea iar gravidele/mamele au de suferit pt ca nu le-a informat nimeni despre drepturile lor. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi insemnat sa fiu nevoita sa ma intorc la serviciu dupa cateva luni de la nastere, asa cum e in alte tari. Ai dreptate, pentru mine si cei din domeniul meu este un impediment. Singura chestie care ma incurca pe mine este ca eu am contract de munca pe perioada determinata, mai am 2 ani din contract si daca imi iau concediu medical ma obliga contractul ca dupa ce se termina astia 2 ani sa mai stau in plus zilele de concediu medical luate si noi vrem sa plecam cat mai repede, de aceea ma incurca, insa doar in situatia mea este problema aceasta. Initial planul fusese altul insa ne-a luat aproape 3 ani sa obtinem minunea din burtica acum incercam sa ne adaptam si sa facem sa fie totul bine intr-un fel, poate daca lucram in alt domeniu eram mai fericita cu legislatia dar ne descurcam noi cumva |

Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| fluturash26 wrote:Doamne ajuta sa fie fetita daca asta iti.doresti dar asteapta sa vezi ce zice si medicul, ca sa nu ii cumperi numai haine roz si sa fie baiat...eu le-am luat unisex, am doar un body roz  ca nici acum la 29 sapt nu is lamurita daca e fata sigur.sigur...niciodata nu sta sa vada exact... De aceea zic ca e mai bine sa iei unisex daca vrei sa iei
mersi de sfat. asa e , nu voi sti ce este deocamdata. unisex ..... nu prea am vazut sa mi placa. asta este. ii bun si asa oricum |
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/26/2018 Mesaje: 377
| Fetele, va pusesem zilele trecute un link cu informa?ii despre valabilitatea cardului de sanatate. Azi am fost la medicul de familie si mi-a confirmat ca valabilitatea cardului este de 7 ani de la data emiterii. Deci, cele care expira anul asta vor expira peste 2 ani. Asa ca , din punctul asta de vedere no stress! :) |

| Ratonita wrote:Fetele, va pusesem zilele trecute un link cu informa?ii despre valabilitatea cardului de sanatate. Azi am fost la medicul de familie si mi-a confirmat ca valabilitatea cardului este de 7 ani de la data emiterii. Deci, cele care expira anul asta vor expira peste 2 ani. Asa ca , din punctul asta de vedere no stress! :) Multumim pentru informatii, sunt foarte utile |

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| AlexandraRr wrote: Nu stiu daca inteleg bine insa eu dupa cele 42 de zile obligatorii vreau sa ma intorc la munca, sotul isi ia concediu de crestere a copilului si eu ma intorc la munca. In situatia aceasta eu depun actele pentru stimulent, nu sotul. Nu stiu daca la fel este si situatia ta, poate nu am inteles bine :*
Eu din cate stiu nu ai cum sa iei stimulent daca beneficiezi de concediu de maternitate/paternitate. Este ori una ori alta. |

Nivel: Membru
Inregistrat: 3/21/2018 Mesaje: 19
| Buna, fetelor! Am si eu o intrebare... Care sunt cele mai bune biberoane si tetine pentru nou nascuti? incerc sa fac usor, usor pregatirile....
PS: Am aflat ca avem o domnisoara |

| AnneMarie95 wrote:Buna, fetelor! Am si eu o intrebare... Care sunt cele mai bune biberoane si tetine pentru nou nascuti? incerc sa fac usor, usor pregatirile.... PS: Am aflat ca avem o domnisoara Felicitari pentru fetita Eu am cumparat de la avent biberoane din sticla cu tetine din silicon. Ei spun ca au sistem anti colici, insa este prima sarcina, nu stiu sa-ti spun daca chiar asa este. Spor la cumparaturi, asta mi se pare printre cele mai frumoase activitati din sarcina :)) |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/16/2018 Mesaje: 323
| AnneMarie95 wrote:Buna, fetelor! Am si eu o intrebare... Care sunt cele mai bune biberoane si tetine pentru nou nascuti? incerc sa fac usor, usor pregatirile.... PS: Am aflat ca avem o domnisoara
Si eu tot Avent. Recomandate de un medic pediatru. |
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 3/21/2018 Mesaje: 19
| Multumesc mult, fetelor :* |
|
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Ratonita wrote:Fetele, va pusesem zilele trecute un link cu informa?ii despre valabilitatea cardului de sanatate. Azi am fost la medicul de familie si mi-a confirmat ca valabilitatea cardului este de 7 ani de la data emiterii. Deci, cele care expira anul asta vor expira peste 2 ani. Asa ca , din punctul asta de vedere no stress! :) Multumim! E o veste buna! Chiar ma vedeam stand pe la cozi si vorbind cu functionari plictisiti... Am scapat de o grija! |
|
|
|
|