Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/19/2018 Mesaje: 364
| maria2013 wrote: Pai eu stiu ca e recomandat ca sa calmeze. Poate ma insel, dar stiu ca se prescrie inclusiv pt stari de nervozitate, hiperexcitabilitate etc.
De asta am zis ca este posibil sa fi avut efectul acesta doar la mine.. Eram si in medical, poate era prea odihnita :)) |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| Gravidutelor, am uitat de pompita pt mucisori |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Mirunah wrote:Gravidutelor, am uitat de pompita pt mucisori
Eu as recomanda chiar un aspirator electric de nasuc, l-am folosit mai mereu acesta si doar de 2-3 ori batista bebelusului pusa la aspiratorul casei. |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| fluturash26 wrote:Pai tocmai si imi vine mai usor mie...acum ca se zice ca nu e bine sa iei inInte si multa lume mi-a zis asta e partea a doua... Eu am incredere ca va fi totul bine pana la capat... Da si mie mi se pare greu...nu stiu cum altii cu salarii mult mai mici decat noi se descurca... Noi sa fim sanatosi si bebe si sa il crestem bine.. Merci de sfaturi si cred ca o sa te tot mai intreb pe parcurs  cand voi mai avea nelamuriri... Trebuie sa calculezi bine preturile, ce iti trebuie , in ce ordine, trebuie sa te organizezi bine, am incercat si eu sa iau la fiecare salar dar am vazut ca mai tare ma incurcam si nici nu cumparam multe pentru ca mai intervenea cate ceva. Pana la urma noi am decis sa punem o suma de bani din salar deoparte si cand trec de 30 de saptamani sa mergem de exemplu o data in jumbo si sa dam 2-3 comenzi online si sa luam tot in 1 saptamana apoi incet, incet sa incep sa le asez. Poate e tarziu acum pentru tine cu varianta asta, noi avem cateva luni bune de cand strangem si avem cam 7000 de lei pentru asta economisiti si cu cat punem la salarul din august vom merge la sf lunii august cred sa cumparam. A fost greu pentru ca tentatia este mare sa mai iei de acolo bani :)) Iar alte familii se descurca pentru ca daca stai si pui din lista de lucruri doar cele necesare ai sa vezi ca nu sunt chiar asa multe si scumpe ( de exemplu sterilizator, incalzitor, saltea de activitati, pompa, carusel si multe altele nu sunt 100% necesare, o sa le cumpar si eu insa doar pentru ca imi usureaza mie munca insa copilul poate creste la fel de bine fara ele :))) Spor la cumparaturi si calcule/liste, stiu cum este, am facut si eu de multe ori si am cercetat pe internet :)) |
|

| Primavera, imi pare sincer rau, am fost socata cand am citit mesajul tau, credeam ca totul este in sfarsit bine. Multa putere iti doresc si refacere cat mai rapida si usoara |
|

| Mulumim, mamicilor pentru ajutor cu sfaturile si ca ati impartasit experienta voastra, este foarte important sa iti spuna cineva lucrurile astea Eu nu stiam acum cam.ce medicamente pentru bebe sa am pentru cand il aducem acasa, acum insa stiu ce sa ii cumpar Multumesc mult,mi-am notat deja tot ce am.citit de la.voi,, urmeaza doar sa le.cumpar |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| AlexandraRr wrote: Trebuie sa calculezi bine preturile, ce iti trebuie , in ce ordine, trebuie sa te organizezi bine, am incercat si eu sa iau la fiecare salar dar am vazut ca mai tare ma incurcam si nici nu cumparam multe pentru ca mai intervenea cate ceva. Pana la urma noi am decis sa punem o suma de bani din salar deoparte si cand trec de 30 de saptamani sa mergem de exemplu o data in jumbo si sa dam 2-3 comenzi online si sa luam tot in 1 saptamana apoi incet, incet sa incep sa le asez. Poate e tarziu acum pentru tine cu varianta asta, noi avem cateva luni bune de cand strangem si avem cam 7000 de lei pentru asta economisiti si cu cat punem la salarul din august vom merge la sf lunii august cred sa cumparam. A fost greu pentru ca tentatia este mare sa mai iei de acolo bani :)) Iar alte familii se descurca pentru ca daca stai si pui din lista de lucruri doar cele necesare ai sa vezi ca nu sunt chiar asa multe si scumpe ( de exemplu sterilizator, incalzitor, saltea de activitati, pompa, carusel si multe altele nu sunt 100% necesare, o sa le cumpar si eu insa doar pentru ca imi usureaza mie munca insa copilul poate creste la fel de bine fara ele :))) Spor la cumparaturi si calcule/liste, stiu cum este, am facut si eu de multe ori si am cercetat pe internet :))
Ai dreptate! Era buna varianta de luat in calcul dar noi fiind cu nunta nu am avut cum sa punem feoparte, am cheltuit destul si cu ea.. O sa reusim sa ii cumparam de toate sigur, eh poate ca ma mai plang si eu ca is multi bani dar pana la urma se merita, cum ai zis si tu ne usureaza treburile...si sunt si necesre ce e drept.. O sa fie bine pana la urma, oricum ce nu consider util pe moment nu ii voi lua.. |
|

| fluturash26 wrote: Ai dreptate! Era buna varianta de luat in calcul dar noi fiind cu nunta nu am avut cum sa punem feoparte, am cheltuit destul si cu ea.. O sa reusim sa ii cumparam de toate sigur, eh poate ca ma mai plang si eu ca is multi bani dar pana la urma se merita, cum ai zis si tu ne usureaza treburile...si sunt si necesre ce e drept.. O sa fie bine pana la urma, oricum ce nu consider util pe moment nu ii voi lua..
Te cred, stiu cum este cand ai multe cheltuieli si pentru nunta toate sunt scumpe :( :* Vei reusi sigur sa iei de toate, eu as incepe cu bagajul pentru maternitate :) Eu, de exemplu nu o sa ii cumpar inainte scaun auto, iau cosulet de ala pentru masina pentru ca imi va folosi si cand mergem in vizita, o iau cu tot cu cosul ala, scaun vara viitoare o sa ii iau, la prima plecare in concediu sau daca vad ca devine prea grea sa o car asa :)) Carucior la fel, ii cumpar dupa nastere, o sa dau comanda online ca sa nu trebuiasca sa ma plimb prin magazine. Asta pentru ca daca deja ninge sau e frig nu o scot in carucior la plimbare, eu as vrea sa imi cumpar marsupiu dar nu stiu cat de util este si asta, o sa mai intreb. Sunt atat de multe de cumparat, intr-un fel abia astept dar ma sperie si faptul ca de cand incep sa ii cumpar se apropie momentul nasterii :))) :* |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Clar la inceput e suficienta scoica, e si cea mai ok ca pozitie. Abia cand creste bebe peste ea sau nr max de kg recomandat de scoica tre scaun auto. Scaunul tre testat cu bebe in el deci nici nu e cazul ca nou nascut, tre sa stea in fundic ca sa vezi pozitia ca e ok, sa compari cu masina ta, inclinatia banchetei conteaza la pozitia de somn.
Scoica e utila ca o poti lua cu tine, bebeii dorm mult la inceput si sigur leganatul masinii ii va adormi, sa nu ii trezesti cand ajungi la destinatie ii iei cu totul, e f practic. Noi acum avem scaun auto si mi-e dor de functia asta a scoicii :) |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Pt fetele care nasteti toamna/iarna, un wrap elastic e ideal, foarte usor de pus si ii tine cald de cald lui bebe |
|

| Mamici, multumesc pentu raspunsuri, va mai intreb ceva. Ce este mai util? O cadita sau un suport de plus pentru chiuveta (atasez poza). Pretul este acelasi la cadita+suport si acest suport moale pentru chiuveta, de aceea intreb (chiuveta la baie este mai mare decat cea din poza, as avea loc si nu ar sta ingramadit dar stiu ca dureaza 2-3 luni pana sa isi poata sustine capul, sa nu fie incomod pentru bebe). La inceput de cate ori pe saptamana il spalati pe bebe? Citisem undeva ca trebuie de 2-3 ori. Ma gandeam ca sportul acela mi-ar fi poate mai comod pentru ca nu ma mai aplec iar dupa utilizare se spala la masina de spalat si vreau sa folosesc servetele umede doar cand megem in vizita sau daca noaptea imi este prea somn sa il clatesc, in rest stiu ca este mai bine sa il spalam repede inainte sa ii schimbam scutecul. Dupa nastere va sta sotul cu mine 2 saptamani insa dupa aceea raman singura cu bebe o parte din zi si ma gandesc ca sa ma misc mai repede cu schimbatul oare este mai comod in chiuveta decat in balie? Voi cum v-ati descurcat? AlexandraRr attached the following image(s):

|
|

| Mgeorgiana85 wrote:Eu am cumparat cate putin pentru ca sunt si scumpe si mi se pare mult sa cumperi tot odata. Eu am comandat si de la tipa aia ike@ cu diana vlad, asa o gasiti pe facebook, azi mi-a ajuns alta comanda: 3 paturici subtiri, 2 museline, un prosop mare si a gasit klorane 2 buc la 58,5 la 500 de ml fiecare sticla.Am cumparat impreuna cu nasa mea, o sticla imi ajunge. Am intrat in farmacie si am cumparat si un port suzeta Am cautat un pieptene des pt bebe dar nu am gasit, am luat doar o perie moooaaaleee pt parul strumfului, o cadita am cumparat. Putin cate putin De unde ai cumparat peria? Eu doar online am cautat pana acum dar nu pot sti daca chiar are perii moi sau nu |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| AlexandraRr wrote:Mamici, multumesc pentu raspunsuri, va mai intreb ceva. Ce este mai util? O cadita sau un suport de plus pentru chiuveta (atasez poza). Pretul este acelasi la cadita+suport si acest suport moale pentru chiuveta, de aceea intreb (chiuveta la baie este mai mare decat cea din poza, as avea loc si nu ar sta ingramadit dar stiu ca dureaza 2-3 luni pana sa isi poata sustine capul, sa nu fie incomod pentru bebe). La inceput de cate ori pe saptamana il spalati pe bebe? Citisem undeva ca trebuie de 2-3 ori. Ma gandeam ca sportul acela mi-ar fi poate mai comod pentru ca nu ma mai aplec iar dupa utilizare se spala la masina de spalat si vreau sa folosesc servetele umede doar cand megem in vizita sau daca noaptea imi este prea somn sa il clatesc, in rest stiu ca este mai bine sa il spalam repede inainte sa ii schimbam scutecul. Dupa nastere va sta sotul cu mine 2 saptamani insa dupa aceea raman singura cu bebe o parte din zi si ma gandesc ca sa ma misc mai repede cu schimbatul oare este mai comod in chiuveta decat in balie? Voi cum v-ati descurcat?
Pt baita depinde, noi am luat o cadita si un suport de burete. Dar Ana plangea la inceput la baita, ne-am dat seama apoi ca ii e frig si ii place sa fie acoperita cu apa pana la gat, asa ca ii faceam baie doar in cadita si ii sustineam capul cu mana. Apoi pe la o luna am inceput sa ii facem baie direct in cada pe burete, dar musai sa tinem dusul cu apa tot timpul pe ea :)) e draguta floricica aia, dar nu stiu daca merge pt un nous nascut..
Legat de baita in sine, la inceput ii faceam o data la 2 zile, ca asa ramasese sotul setat cu ce a auzit la cursuri, desi toti pediatrii cu care am interactionat noi ziceau de baita in fiecare zi. Si f rapid am inceput sa ii facem in fiecare zi, a mea se linisteste foarte bine in apa. Si acum aplic baita ca metoda de relaxare cand e maraita si altceva nu functioneaza.
Cat desere servetele umede, asa am zis si eu la inceput dar sa stii ca mi-au iesit repede filmele din cap :)) trebuie schimbat de multe ori pe zi, mi se pare chinuiala sa bagi copilul sub apa de atatea ori, ii e frig, se zbate, iti aluneca etc...am incercat si noi la inceput dar era mai mult chinuiala si pt ea si pt noi. Exista servetele umede numai pe baza de apa, gen waterwipes (dar cam scumpe) si huggies pure, noi folosim huggies pure (le iau cu 5 lei de la bebetei) si waterwipes am cate un pachet in geanta de scutece. Daca chiar nu vrei servetele umede mai poti folosi dischete de bumbac inmuiate in apa, desi mie mi se pare ca iesi mai scump asa si risipa e mai mare. |
|

| MaryPoppins wrote:
Pt baita depinde, noi am luat o cadita si un suport de burete. Dar Ana plangea la inceput la baita, ne-am dat seama apoi ca ii e frig si ii place sa fie acoperita cu apa pana la gat, asa ca ii faceam baie doar in cadita si ii sustineam capul cu mana. Apoi pe la o luna am inceput sa ii facem baie direct in cada pe burete, dar musai sa tinem dusul cu apa tot timpul pe ea :)) e draguta floricica aia, dar nu stiu daca merge pt un nous nascut..
Legat de baita in sine, la inceput ii faceam o data la 2 zile, ca asa ramasese sotul setat cu ce a auzit la cursuri, desi toti pediatrii cu care am interactionat noi ziceau de baita in fiecare zi. Si f rapid am inceput sa ii facem in fiecare zi, a mea se linisteste foarte bine in apa. Si acum aplic baita ca metoda de relaxare cand e maraita si altceva nu functioneaza.
Cat desere servetele umede, asa am zis si eu la inceput dar sa stii ca mi-au iesit repede filmele din cap :)) trebuie schimbat de multe ori pe zi, mi se pare chinuiala sa bagi copilul sub apa de atatea ori, ii e frig, se zbate, iti aluneca etc...am incercat si noi la inceput dar era mai mult chinuiala si pt ea si pt noi. Exista servetele umede numai pe baza de apa, gen waterwipes (dar cam scumpe) si huggies pure, noi folosim huggies pure (le iau cu 5 lei de la bebetei) si waterwipes am cate un pachet in geanta de scutece. Daca chiar nu vrei servetele umede mai poti folosi dischete de bumbac inmuiate in apa, desi mie mi se pare ca iesi mai scump asa si risipa e mai mare.
Am inteles. Multumesc mult:* Stiu ca difera mult teoria de practica, de aceea am si intrebat :)) Multumesc :* |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| AlexandraRr wrote:De unde ai cumparat peria? Eu doar online am cautat pana acum dar nu pot sti daca chiar are perii moi sau nu Acestea le-a comandat sotul de pe Amazon. Stiu ca sunt disponibile si pe iherb. Sunt atât de dragute!
https://ibb.co/bZxS3d |
|
|