Gravidutzele noastre dragi - 44
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AlexandraRr
Scris: Thursday, June 28, 2018 7:32 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2017
fluturash26 wrote:
Fetele mie mi-a raspuns doctorul in seara asta si mi-a zis ca nu e nevoie sa iau nimic, e normal sa fie un pic modificate analizele in sarcina, oricum trebuie sa le repet lunar...Na, o sa merg pe mana lui, nu iau nimic momentan, sa vad ce mai zice si pe 9 cand voi merge la el...

Inseamna ca nu sunt probleme desi mi se pare ciudat daca ai anemie sa nu iti recomande fier, mie mi-a dat fier doar din cauza ca am analiza aceasta la limita inferioara a normalului, nu aveam si anemie si am luat in trimestrul 1, la ultimele analize fierul crescuse si nu mi-a mai dat nimic :*
Macar bine ca repeti curand analizele si vezi cum evolueaza. I-ai zis cum te simti? :-*
GeorgianaB
Scris: Thursday, June 28, 2018 7:40 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
AlexandraRr wrote:

Nu stiu ce sa zic, eu nu sunt de acord cu atitudinea aceasta de a cauta scuze doar ca sa facem ce ne este comod. Sper sa nu te superi pe mine dar mie mi-a zis medicul ca chiar si o tigara pe zi poate afecta dezvoltarea, daca in toate tipurile de cancer scrie la factori fumatul nu vad cum in dezvoltarea organelor unui copil este safe. Daca ai afla acum ca ai (Doamne fereste) cancer pulmonar nu te-ai lasa de fumat? Nu vad cum este mai prejos dezoltarea unei vieti.
Iar exemplul cu ce au facut mamele noastre nu cred ca este relevant, erau alta alimentatie si stil de viata atunci fata de toate toxicele la care suntem expusi acum :(
Scuze, sper sa nu te superi pe mine dar nu mi se pare ok ca tocmai un medic sa sustina asa ceva, stiu ca si ei sunt oameni insa pacientii trebuie intotdeauna sfatuiti corect, este vorba aia "fa ce spune popa, nu ce face el" :))

Nu am de ce sa ma supar si nici nu cautam scuze. Am si specificat ca fiecare isi asuma ceea ce face. Exemplul tau cu cancerul nu este cel mai relevant, forma acessta de cancer si mai ales agresiva apare la nefumatori.
Nu il voi judeca pe medicul meu pt opinia aprobatoare in anumite limite intrucat si eu la randul meu ca medic stiu care este diferenta intre realitate si industria medicala. Nu zic ca este ok doamne fereste faptul ca mai fumez din cand in cand, nu am ambitie sa ma las de tot.
AlexandraRr
Scris: Thursday, June 28, 2018 7:49 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Nu am de ce sa ma supar si nici nu cautam scuze. Am si specificat ca fiecare isi asuma ceea ce face. Exemplul tau cu cancerul nu este cel mai relevant, forma acessta de cancer si mai ales agresiva apare la nefumatori.
Nu il voi judeca pe medicul meu pt opinia aprobatoare in anumite limite intrucat si eu la randul meu ca medic stiu care este diferenta intre realitate si industria medicala. Nu zic ca este ok doamne fereste faptul ca mai fumez din cand in cand, nu am ambitie sa ma las de tot.

Ti-am inteles optiunea, nu am eu dreptul sa judec pe nimeni doar ca si eu sunt medic si nu am spus niciodata nimanui ca este ok sa fumeze chiar si 2-3 tigari pe zi chiar daca eu fumam 1 pachet. Si sunt familiarizata si eu cu toate efectele fumatului (sunt chirurg cardiovascular) de aceea incerc mereu cat pot sa sfatuiesc oamenii din jurul meu sa renunte, mai ales in sarcina, insa la urma urmei, cum ai zis si tu, fiecare decide singur pentru sanatatea lui.
Probabil mi s-a parut mie din exprimarea ta ca esti impacata cu ideea si nu mai incerci de aceea am spus.
Ma bucur ca nu te-ai suparat, nu aceasta a fost intentia mea.
L.E. operam si copii cu malformatii la inima si la etiologie scrie peste tot fumatul in timpul sarcinii, probabil de aceea sunt eu mai insistenta, impactul este mai mare la mine, mai ales ca operatiile nu sunt 100% succes mereu
fluturash26
Scris: Thursday, June 28, 2018 8:12 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
AlexandraRr wrote:

Inseamna ca nu sunt probleme desi mi se pare ciudat daca ai anemie sa nu iti recomande fier, mie mi-a dat fier doar din cauza ca am analiza aceasta la limita inferioara a normalului, nu aveam si anemie si am luat in trimestrul 1, la ultimele analize fierul crescuse si nu mi-a mai dat nimic :*
Macar bine ca repeti curand analizele si vezi cum evolueaza. I-ai zis cum te simti? :-*

Da de simtit i-am zis cand am fost la el si de asta a hotarat sa imi dea concediu medical...
Acum si mie mi s-a parut ciudat dar sper sa fie ok daca nu iau nimic, am niste nuci, o sa incerc sa le sparg si sa mai mananc asa un pumn pe zi, parca ele aveau fier...si sa mananc alimente ce contin fier..sa vad cum vor iesi analizele tura viitoare uff
AlexandraRr
Scris: Thursday, June 28, 2018 8:20 PM
Nivel

fluturash26 wrote:

Da de simtit i-am zis cand am fost la el si de asta a hotarat sa imi dea concediu medical...
Acum si mie mi s-a parut ciudat dar sper sa fie ok daca nu iau nimic, am niste nuci, o sa incerc sa le sparg si sa mai mananc asa un pumn pe zi, parca ele aveau fier...si sa mananc alimente ce contin fier..sa vad cum vor iesi analizele tura viitoare uff

Am inteles,nu mai ai mult.de asteptat pupici
Incearca sa mananci zilnic carne (fara grasime, eu imi iau pui,curcan si vita de obicei), spanac, ficat, oua(cam 2-3 pe saptamana pentru ca galbenusul.are si mult colesterol), fasole,mazare,varza etc si stiu ca vitamina C ajuta sa se absoarba mai bine fierul, eu, de exemplu, iau vitamina (ma refer la vitaminele prenatale, au si ele fier in compozitie) dimineata cu un pahar de suc de fructe stoarse atunci ca sa ajut macar cat pot :))
fluturash26
Scris: Thursday, June 28, 2018 8:29 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Am inteles,nu mai ai mult.de asteptat pupici
Incearca sa mananci zilnic carne (fara grasime, eu imi iau pui,curcan si vita de obicei), spanac, ficat, oua(cam 2-3 pe saptamana pentru ca galbenusul.are si mult colesterol), fasole,mazare,varza etc si stiu ca vitamina C ajuta sa se absoarba mai bine fierul, eu, de exemplu, iau vitamina (ma refer la vitaminele prenatale, au si ele fier in compozitie) dimineata cu un pahar de suc de fructe stoarse atunci ca sa ajut macar cat pot :))

da, eu asa faceam suc dimineata inainte sa raman insarcinata, acum sunt mai lenesa dar promit sa revin si eu la obiceiul acesta pentru ca este sanatos...
O sa incerc sa vad daca are vreun efect pentru urmatoarele analize. Eu carne am mancat cam de 2 ori maxim pe saptamana de cand am ramas insarcinata, nu suport gustul nici sa ma batihohot da uite ca nu e bine..
AlexandraRr
Scris: Thursday, June 28, 2018 8:36 PM
Nivel

fluturash26 wrote:

da, eu asa faceam suc dimineata inainte sa raman insarcinata, acum sunt mai lenesa dar promit sa revin si eu la obiceiul acesta pentru ca este sanatos...
O sa incerc sa vad daca are vreun efect pentru urmatoarele analize. Eu carne am mancat cam de 2 ori maxim pe saptamana de cand am ramas insarcinata, nu suport gustul nici sa ma batihohot da uite ca nu e bine..

Te cred, eu cand stiu ca trebuie sa spal storcatorul imi vine sa fug :)) eu mai luam sucuri din kaufland de la olympia sau ceva de genul, era pasteurizat si nu avea conservanti insa nu se compara cu fructele proaspat stoarse, au mai multe vitamine :*
Carne eu in primul trimestru nu am mancat deloc din cauza greturilor si nu am fost nici inainte sau acum mare fan :)) insa la o masa incerc sa mamanc o bucatica de carne (de obicei in supa ;))) ). Mie nu imi plac nici ficatul, nici spanacul :)) si nu ma fortez sa mananc, incerc sa compensez cu celelalte alimente, sper sa fie ok, si eu eram la limita cu anemia :(
fluturash26
Scris: Thursday, June 28, 2018 8:41 PM
Nivel

AlexandraRr wrote:

Te cred, eu cand stiu ca trebuie sa spal storcatorul imi vine sa fug :)) eu mai luam sucuri din kaufland de la olympia sau ceva de genul, era pasteurizat si nu avea conservanti insa nu se compara cu fructele proaspat stoarse, au mai multe vitamine :*
Carne eu in primul trimestru nu am mancat deloc din cauza greturilor si nu am fost nici inainte sau acum mare fan :)) insa la o masa incerc sa mamanc o bucatica de carne (de obicei in supa ;))) ). Mie nu imi plac nici ficatul, nici spanacul :)) si nu ma fortez sa mananc, incerc sa compensez cu celelalte alimente, sper sa fie ok, si eu eram la limita cu anemia :(

Exact si eu is la fel cand stiu cat am de spalat!!hohot
O sa incerc si eu usor usor sa introduc macar putina carne in alimentatie, ca si sotul sufera, el e fan carne:)) noroc ca ne mai trimit ai mei snitele si etc care au carne in componenta si le mananca pe toate aproape el, eu daca iau 2-3 bucatele :))
Na si nu imi permit sa stau numai in bucatarie sa ii gatesc lui separat, nu asta e scopul meu in viata hohot sa stau doar in bucatarie..
Nicole2018
Scris: Thursday, June 28, 2018 9:42 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2018
Lolly wrote:
Gravidute dragi voi ati zburat in jur de 26 sapt? Cum a fost? Vi s-au umflat picioarele? Vi s a recomandat sa va miscati la 45 min?

Buna, eu am zburat la aproximativ 22 de saptamani, nu m-am umflat, nu mi s-a intamplat nimic special sau diferit in timpul zborului.
Este indicat sa te ridici, eu personal nu am facut asta Blushing m-am luat cu altele si am uitat si au trecut cele 2 ore si un pic de zbor... mi se mai intampla si la birou sa treaca mai mult de o ora fara sa ma ridic de pe scaun...
AliceAndreea
Scris: Thursday, June 28, 2018 10:21 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/9/2017
topai vin si eu cu vesti bune/rele .. am fost la control azi, mi-am vazut grasutul , are 3,180kg coeur si este destul de activ cu toate ca este foarte ingramadit Lol ,Se pare ca lichidul amniotic este si mai putin asa ca va trebuii sa beau si mai multa apa (cca 4L/zi) , Caldura din ultima perioada ma dat foarte tare peste cap si nu am realizat ca ma neglijez ... sper sa reusesc sa fiu mai bine pana saptamana viitoare la control si sa nu fim nevoiti sa il grabim pe bebe sa vina pe lume. partea buna e ca examenul de secretii a iesit ok .... acum imi ramane sa astept si sa beau muuuulta apaLol

sper ca si voi fetelor sunteti bine .. eu am mai intrat sa citesc pe forum dar nu am mai reusit sa "semnez contica"pupici pupici pupici daca acum abea scriu cate ceva , nu stiu ce va fi cand vine bebe :))

as vrea sa ma ajutati cu o parere (daca tot am reusit sa scriu in sfarsit)Lol . Stiu ca dupa cezariana ,in perioada petrecuta la reanimare, va trebuii sa port acele absorbante uriase confectionate din vata cu pansament steril. mi se pare foarte naspa ideea de a avea vata hohot asa ca am comparat un pachet de 12 tampoane pentru incontinenta urinara, le-am desfacut sunt destul de mari si par sa fie puternic absorbante. oare ma vor ajuta mai mult decat vata? stiti pe cineva care a incercat varianta asta ?

va pupicesc fetelorpupici pupici
Mirunah
Scris: Thursday, June 28, 2018 10:35 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
AliceAndreea wrote:
topai vin si eu cu vesti bune/rele .. am fost la control azi, mi-am vazut grasutul , are 3,180kg coeur si este destul de activ cu toate ca este foarte ingramadit Lol ,Se pare ca lichidul amniotic este si mai putin asa ca va trebuii sa beau si mai multa apa (cca 4L/zi) , Caldura din ultima perioada ma dat foarte tare peste cap si nu am realizat ca ma neglijez ... sper sa reusesc sa fiu mai bine pana saptamana viitoare la control si sa nu fim nevoiti sa il grabim pe bebe sa vina pe lume. partea buna e ca examenul de secretii a iesit ok .... acum imi ramane sa astept si sa beau muuuulta apaLol

sper ca si voi fetelor sunteti bine .. eu am mai intrat sa citesc pe forum dar nu am mai reusit sa "semnez contica"pupici pupici pupici daca acum abea scriu cate ceva , nu stiu ce va fi cand vine bebe :))

as vrea sa ma ajutati cu o parere (daca tot am reusit sa scriu in sfarsit)Lol . Stiu ca dupa cezariana ,in perioada petrecuta la reanimare, va trebuii sa port acele absorbante uriase confectionate din vata cu pansament steril. mi se pare foarte naspa ideea de a avea vata hohot asa ca am comparat un pachet de 12 tampoane pentru incontinenta urinara, le-am desfacut sunt destul de mari si par sa fie puternic absorbante. oare ma vor ajuta mai mult decat vata? stiti pe cineva care a incercat varianta asta ?

va pupicesc fetelorpupici pupici

Ce putin mai ai si tu.

Nu stiu ce sa zic. S-ar putea sa fie mai comode.

Eu nici nu am intrebat ce imi pun pt scurgerile de dupa, mie imi dau tot de acolo.

Dar pt drum si pt acasa mi-am comandat de pe bebetei tampoane postanale. Sunt facute asa cum zici, cu vata si tifon.
AliceAndreea
Scris: Thursday, June 28, 2018 11:07 PM
Nivel

Inregistrat: 12/9/2017
Mirunah wrote:

Ce putin mai ai si tu.

Nu stiu ce sa zic. S-ar putea sa fie mai comode.

Eu nici nu am intrebat ce imi pun pt scurgerile de dupa, mie imi dau tot de acolo.

Dar pt drum si pt acasa mi-am comandat de pe bebetei tampoane postanale. Sunt facute asa cum zici, cu vata si tifon.

asa am inteles si eu , ca cel putin la reanimare este posibil sa mi se dea absorbante din spital , dar vreau sa fiu pregatita ptr orice eventualitate ..

Legat de fumat , am aflat de la un educator prenatal , ca s-au facut studii in care s-a observat ca bebelusii a caror mame au fumat pe parcursul sarcinii nu inghiteau lichid amniotic cu o pofta la fel de mare ca a celora a caror mamici nu erau fumatoare, de aici vine si problema cu greutatea mai mica la copii din mamici fumatoare sii oxigenarea proasta care duce la nasteri premature. nu as vrea sa sperii pe nimeni , dar cred ca este destul de important sa incercati macar sa micsoratii cantitatea de tutun daca nu reusiti sa va lasati ..si eu am fumat inainte de sarcina , pana in ziua in care am vazut testul pozitiv Lol
MaryPoppins
Scris: Thursday, June 28, 2018 11:40 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2017
Legat de scurgerile de dupa cezariana, mie mi-au pus pampers, nu strans ca la bebelusi, ci cat sa stea asa sub mine. Am trecut la chilot de unica folosinta si absorbant din ala mare de a doua zi dimineata cand mi-au scos sonda. Iar la prima mobilizare seara (am nascut la 11 dimineata), mi-au tras un chilot de unica folosinta peste pampers si sonda Lol Cat am avut pampers nu stiu cat a curs, ca imi schimbau asistentele si imi faceau toaleta, dar de a doua zi cand am mers singura la pipi am vazut ca nu e mult, mai putin ca la menstruatie (la ceza se curata bine uterul). La stat nu stiu cum e, posibil sa puna improvizatii din alea cu tifon si vata. Alice, daca ai posibilitatea verifica la spital ce e nevoie sa aduci, pt ca in mod cert e mai comod in prima faza cu pampers.

Miruna, eu am un dulap plin de absorbante care mai de care mai mari, dar am plecat din maternitate cu absorbant de zi ras deci am stoc serios pt cand o veni prima mentsruatie (sper nu prea curand).
Dia_N
Scris: Friday, June 29, 2018 7:06 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/19/2018
Nicole2018 wrote:

Am vazut poza, catelusii tai sunt absoluuut adoraaabiiilliii hearts hearts hearts

Avem si noi si o catelusa, o zapacita de ciobanesc german e tanara inca, ea are casuta ei in curte.

Noi am fost un pic mai stricti cu animalele in casa, doar pisica are acces si nici ea nu are oricand si pe oriunde....in felul asta ne simplificam noua munca...

Vara pisica sta majoritatea timpului pe afara, ocazional mai vine in casa, in sezonul rece (adica vreo 5-6 luni pe an :))) ) seara intra in casa (spalam labutele de fiecare data) si doarme in casa. Dupa ce a descoperit cat de interesanta e viata afara, nu prea ii mai arde de stat toata ziua in casa, deci si in toiul iernii ziua vrea afara.

Sunt sufletelele noastre dragi, parte din familia noastra. coeur

Multumeeesc fetelor pupici Chiar aseara am ramas socata cand m a intrebat cineva daca nu scap de catei cand o veni bebe.. Ca e chinul mare cu 2 si bebe, ca fac mizerie.. Am ramas socata de a dreptul. Nu inteleg oamenii care abandoneaza animalele pentru ca se plictisesc de ele sau apare ceva mai interesant. Eu trag de 4 ani ponoasele unui astfel de om. Traumele cu care a ramas catelusa mea, nu sunt putine.. Numai eu stiu cate ore am stat cu ea intinsa pe jos ca s o llinistesc. Oricum, sunt studii facute pe copiii care au crescut cu animale de companie si ei zic ca au imunitatea mult mai buna. Abia astept sa i vad cum o sa aiba grija de bebe coeur
Marina85
Scris: Friday, June 29, 2018 9:08 AM
Nivel

Inregistrat: 3/9/2018
Buna dimineata, fetelor! Atasez si eu o poza cu maimutica mea, cea care imi tine de urathearts Are obiceiul de a sta lipita de burtica mea si bebelina o simte si de cate ori e lipita de mine, bebe se misca foarte mult si foarte tare. Cateodata Sophie, catelusa, adoarme si cand ii da cea mica cate un ghiont, tresare si are o privire asa nedumeritahohot

Marina85 attached the following image(s):
img_20180627_142402_500-674x674.jpg

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.