Gravidutzele noastre dragi - 44
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AlexandraRr
Scris: Thursday, June 28, 2018 4:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2017
diana.ng wrote:
Mirunah, mult succes cu cezariana, sa fiti sanatosi si sa decurga totul bine! topai

Alexandra, Primavera si Nicole...iubesc pisicile, ale voastre sunt tare faine! am si eu una si nu as putea renunta la ea...si Dia...am si catel (akita inu japonez) ras ras

Nela, felicitari!!! hearts

eu tocmai am venit de la hematolog si sunt putin speriata ca mi a zis sa intrerup de maine Aspenterul si sa fac Clexane de 0,2 si sa fac 3 analize (hemoleucograma, imr ap aptt si d dimeri) iar marti ma intorc la ea cu rezultatele

Nu te speria, respecta ce ti-a zis medicul si va fi bine pupici atata timp cat bebe este bine nu te speria Cheek Kiss
Dia_N
Scris: Thursday, June 28, 2018 5:09 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/19/2018
AlexandraRr wrote:

vai, vai coeur coeur au fete amandoi de nastrusnici :)) super simpatici hearts nici eu nu o sa il separ, doar noaptea ca sa pot dormi linistita, in rest vor sta impreuna sub atentia mea coeur

pupici Da, sunt niste zapaciti. Fata, cea neagra, este mai cuminte dar si cand o apuca :)) Goldenul, cand era finuta noastra inca in burtica, statea cu capul numai pe burtica mamicii. Acum este dragoste mare intre ei.Ea este topita dupa el, el este topit dupa jucariile ei :))
Diana, akita este printre rasele mele preferate. Tare destepti si frumosi sunt! Nu te speria, prietena mea a facut clexane toata sarcina si acum am o finuta minunata.
O sa fie bine, stai linistita. pupici
Nicole2018
Scris: Thursday, June 28, 2018 5:31 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2018
Marina85 wrote:

Sunt bine, chiar foarte bine, dar asa imi e frica sa ma bucur. Stau in pat si astept sa treaca timpul. Lunea viitoare am primul control de la cerclaj si sper sa fie totul bine cu colul. Abia astept sa o vad si pe cea mica, care este foarte activa pentru ca nu am mai vazut-o de la 18 saptamani.computerlove

Ce ma bucur ca sunteti bine! Te apreciezi ca nu te plangi, desi ai restrictia de a sta la pat, ba chiar te simti recunoscatoare ca esti bine! Imi imaginez ca te bucura si te motiveaza f tare sa iti simti bebelina activa.

Mult succes si la control! Eu va tin pumnii sa fie totul bine si poate scapi si de restrictia de a sta la pat! DistanceKiss grup
oanatm
Scris: Thursday, June 28, 2018 5:36 PM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2017
Dia_N wrote:

Ce de pisicute frumoasecoeur Dar catei are cineva? Eu am doi, sunt copiii mei.. Desi stam la curte si sunt niste catelandri maari, ai mei dorm in casa. Nu m a lasat inima deloc sa i tin in curte, mai ales ca sunt dependenti de noi. Nu stiu cum vom face cand o veni bebe, nu vreau sa l izolez de ei dar nici sa mi pape blana lor...

Eu stau la casa ?i am doi ca?ei shih tzu pe care îi ?in în casa ?i mai am doi de curte...?i o pisica. ?i ca?eii no?tri sunt dependen?i de noi, pe unul din ei l-am crescut de la 6 sapt in Italia. E foarte ata?at de copii, îi plac indiferent ca sunt mici sau mari. Cu siguran?a va vrea sa stea doar lânga bebelina. Sigur va trebui sa ne ocupam mai mult de ei atunci, dar sub nici o forma nu mai gândesc sa renun? la ei ?i nici afara din casa nu îi scot.
Lolly
Scris: Thursday, June 28, 2018 5:45 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/3/2017
Gravidute dragi voi ati zburat in jur de 26 sapt? Cum a fost? Vi s-au umflat picioarele? Vi s a recomandat sa va miscati la 45 min?
GeorgianaB
Scris: Thursday, June 28, 2018 5:47 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
maria2013 wrote:
Fetelor, am o alta problema: voua vi s-a recomandat testul Panorama? Medicul hematolog mi-a zis ieri ca ma va trimite sa îl fac. Am citit si m-a dat rau peste cap... Noi nu am avut în neam nicio problema de tipul celor descrise acolo. Motivul invocat de dumneaei a fost sarcina pierduta acum doi ani.

Testul panorama are legatura cu dezvoltarea fatului, anomalii genetice etc

O singura sarcina pierduta nu este motiv pt analize amanuntite, doar daca ai probleme in a ramane insarcinate, se fac analize de sange, dozari hormonale, spermograma etc

Teste precum panorama mi se par destul de scumpe si nejustificate daca la ecografii si la morfologia de primul trimestru medicul are dubii sau vede ceve nelalocul lui.

Daca ati avut curiozitatea sa cititi pe anumite morfologii ei specifica acolo inclusiv la dublu test ca sunt statistice si pot scapa anumite anomalii sau defecte ale copilului. Este modul medicilor de a se proteja.
GeorgianaB
Scris: Thursday, June 28, 2018 5:56 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
bianchi22 wrote:
fetelor ati fost careva fumatoare inraite inainte de sarcina si ati reusit sa va lasati? eu pana sa aflu ca sunt gravida fumam 1 pachet pe zi - acum am ajuns la performanta de a fuma 3-4 tigari pe zi dar cu foarte mult control. Din pacate acum cand trebuie nu reusesc sa gasesc de fel o motivatie sa renunt. Am incercat sa nu fumez deloc intr-o zi dar nu vreti sa va spun ce sevraj a fost :) plansete peste plansete..
cred ca nu mai are rost sa spun ca stiu extraordinar de mult cat de toxic e fumul si stiu ce ar trebui sa fac. Aveti ceva tips&tricks de share-uit?

Si eu tot un pachet de tigari fumam cam in 2 zile. In primul trimestru nu am fumat deloc pt ca imi era rau de la fum, nu suportam nici macar cafeaua. Apoi din sapt 16 am mai trisat, 1-2 pe zi. Am o prietena care trebuie sa nasca si nu s-a lasat, le-a mai rarit in unele zile.
Am vb cu medicul meu despre asta si mi-a spus ca de la medic la medic ca pana in 6 tigari pe zi nu este o tragedie si ca de cele mai multe ori este mai rau sa te lasi brusc de fumat pt poti intra in sevraj, sa iti creasca tensiunea etc.
Daca fumezi mult copilul poate avea greutate scazuta la nastere sau poate sa fie mai bolnavicios.
Acum nu zic ca este bine sau nu sa mai fumezi cate o tigara dar fiecare isi asuma. Doar fumatul nu este un factor decisiv in evolutia unei sarcini, am prietene care s-au lasat definitiv si tot au avut probleme in timpul sarcinii chiar au nascut inainte de termen. Mama a fumat normal cand era insarcinata cu mine si nu am avut vreo problema, nu stiu ce este aia boala, spital, injectii.
AlexandraRr
Scris: Thursday, June 28, 2018 6:44 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
GeorgianaB wrote:

Si eu tot un pachet de tigari fumam cam in 2 zile. In primul trimestru nu am fumat deloc pt ca imi era rau de la fum, nu suportam nici macar cafeaua. Apoi din sapt 16 am mai trisat, 1-2 pe zi. Am o prietena care trebuie sa nasca si nu s-a lasat, le-a mai rarit in unele zile.
Am vb cu medicul meu despre asta si mi-a spus ca de la medic la medic ca pana in 6 tigari pe zi nu este o tragedie si ca de cele mai multe ori este mai rau sa te lasi brusc de fumat pt poti intra in sevraj, sa iti creasca tensiunea etc.
Daca fumezi mult copilul poate avea greutate scazuta la nastere sau poate sa fie mai bolnavicios.
Acum nu zic ca este bine sau nu sa mai fumezi cate o tigara dar fiecare isi asuma. Doar fumatul nu este un factor decisiv in evolutia unei sarcini, am prietene care s-au lasat definitiv si tot au avut probleme in timpul sarcinii chiar au nascut inainte de termen. Mama a fumat normal cand era insarcinata cu mine si nu am avut vreo problema, nu stiu ce este aia boala, spital, injectii.

Nu stiu ce sa zic, eu nu sunt de acord cu atitudinea aceasta de a cauta scuze doar ca sa facem ce ne este comod. Sper sa nu te superi pe mine dar mie mi-a zis medicul ca chiar si o tigara pe zi poate afecta dezvoltarea, daca in toate tipurile de cancer scrie la factori fumatul nu vad cum in dezvoltarea organelor unui copil este safe. Daca ai afla acum ca ai (Doamne fereste) cancer pulmonar nu te-ai lasa de fumat? Nu vad cum este mai prejos dezoltarea unei vieti.
Iar exemplul cu ce au facut mamele noastre nu cred ca este relevant, erau alta alimentatie si stil de viata atunci fata de toate toxicele la care suntem expusi acum :(
Scuze, sper sa nu te superi pe mine dar nu mi se pare ok ca tocmai un medic sa sustina asa ceva, stiu ca si ei sunt oameni insa pacientii trebuie intotdeauna sfatuiti corect, este vorba aia "fa ce spune popa, nu ce face el" :))
Nicole2018
Scris: Thursday, June 28, 2018 6:46 PM
Nivel

Dia_N wrote:

Ce de pisicute frumoasecoeur Dar catei are cineva? Eu am doi, sunt copiii mei.. Desi stam la curte si sunt niste catelandri maari, ai mei dorm in casa. Nu m a lasat inima deloc sa i tin in curte, mai ales ca sunt dependenti de noi. Nu stiu cum vom face cand o veni bebe, nu vreau sa l izolez de ei dar nici sa mi pape blana lor...

Am vazut poza, catelusii tai sunt absoluuut adoraaabiiilliii hearts hearts hearts

Avem si noi si o catelusa, o zapacita de ciobanesc german e tanara inca, ea are casuta ei in curte.

Noi am fost un pic mai stricti cu animalele in casa, doar pisica are acces si nici ea nu are oricand si pe oriunde....in felul asta ne simplificam noua munca...

Vara pisica sta majoritatea timpului pe afara, ocazional mai vine in casa, in sezonul rece (adica vreo 5-6 luni pe an :))) ) seara intra in casa (spalam labutele de fiecare data) si doarme in casa. Dupa ce a descoperit cat de interesanta e viata afara, nu prea ii mai arde de stat toata ziua in casa, deci si in toiul iernii ziua vrea afara.

Sunt sufletelele noastre dragi, parte din familia noastra. coeur
Nicole2018
Scris: Thursday, June 28, 2018 6:52 PM
Nivel

Primavera7 wrote:

Pot sa spun ca poza ta este visul meu, doar ca Bica mea e zburdalnica rau si nu cred ca o sa vrea.
Ai o pisica foarte frumoasa love

Multumesc! :)
Dulceata ta de pisica pare tinerica, se va mai linisti pe masura ce creste. A noastra are aproape 2 ani, nici ea cand era mica nu era asa de dornica de stat in brate si tors, acum asa ii place cand prinde ocazia sa vina si sa ne iubeascaaaa, si sa se alintee coeur
De la inceputurile sarcinii s-a prins ca ceva s-a schimbat si statea serile exclusiv in bratele mele (inainte nu aveam exclusivitate), uneori chiar pe burtica, acum m-a amuzat ca nu s-a mai asezat pe burtica ras.
maria2013
Scris: Thursday, June 28, 2018 7:03 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Fetelor, va multumesc pt raspunsuri. Eu m-am documentat de multa vreme si stiu ce reprezinta acest test, precum si altele asemanatoare (gen Harmony). Curiozitatea mea era daca vreunuia dintre voi i-a fost recomandata sau facuta. Am fost foarte contrariata doar de lejeritatea cu care mi-a fost recomandata. Am doar 6s si un pic, nu am niciun semnal de alarma tras de ginecolog.... Din aceasta cauza m-am necajit. Voi vorbi, oricum, cu ginecologul si ma voi sfatui cu el.
Nicole2018
Scris: Thursday, June 28, 2018 7:09 PM
Nivel

oanatm wrote:

Eu stau la casa ?i am doi ca?ei shih tzu pe care îi ?in în casa ?i mai am doi de curte...?i o pisica. ?i ca?eii no?tri sunt dependen?i de noi, pe unul din ei l-am crescut de la 6 sapt in Italia. E foarte ata?at de copii, îi plac indiferent ca sunt mici sau mari. Cu siguran?a va vrea sa stea doar lânga bebelina. Sigur va trebui sa ne ocupam mai mult de ei atunci, dar sub nici o forma nu mai gândesc sa renun? la ei ?i nici afara din casa nu îi scot.

oanatm, diana.ng ma bucur ca aveti si voi niste sufletele vesele si blanoase acasa. ras
Sunt convinsa ca bebeii din burtici vor ajunge sa lege o relatie frumoasa cu ei in timp. Buddy1
Nicole2018
Scris: Thursday, June 28, 2018 7:17 PM
Nivel

Nela wrote:
Buna fetelor ! Am fost ieri la primul control. va ziceam ca aveam emotii in legatura cu doctorul pentru ca nu gaseam aproape nicio informatie despre el , dar s-a dovedit a fi exact ce aveam nevoie. Si cat timp am asteptat sa intru , am mai vorbit cu alta viitoare mamica care la fel este foarte multumita de el. Am vorbit despre tot istoricul meu cu el si mi-a dat sa fac mai multe analize, printre care si profilul torch. Mi-a dat sa mai iau utrogestan inca 2 saptamani pana cand ne vedem iar si .... mi-a dat si aspenter. Aici ma cam intreb ...oare e bine ? El a zis ca imi da aspenterul din cauza sarcinilor din trecut. Dar oare n-o sa dauneze ? Si.... mi-am vazut si bobita mica, mica de vreo 2 mm. I-am ascultat si inimioara dar mi-a zis sa nu ne bucuram inca, sa avem rabdare. Cam asta s-a intamplat ieri . hearts

Felicitari!

Eu despre Aspenter nu stiu ce sa iti spun, insa asa multe fete am citit aici ca iau, incat ma gandesc ca este ok pt sarcina, nu e cazul sa te ingrijorezi.

Toti medicii tind sa fie mai precauti la inceput de sarcina, e firesc.

Tu ai grija de tine, ai incredere in bobita ta si roaga-te sa se faca mare si puternica, fii optimista. computerlove

maria2013
Scris: Thursday, June 28, 2018 7:22 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Si eu iau aspenter în sarcina, din cauza trombofiliei. Tu ai facut profilul de trombofilie? Întreb, pentru ca, uneori, doar aspenter nu e suficient. La fel cum, daca nu ai trombofilie, exista posibilitatea declansarii unei hemoragii daca nu ai nevoie de el. Într-adevar, în sarcina creste riscul de hipercoagulare a sângelui, dar eu evit sa iau pastile fara analize prealabile.
fluturash26
Scris: Thursday, June 28, 2018 7:25 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Fetele mie mi-a raspuns doctorul in seara asta si mi-a zis ca nu e nevoie sa iau nimic, e normal sa fie un pic modificate analizele in sarcina, oricum trebuie sa le repet lunar...Na, o sa merg pe mana lui, nu iau nimic momentan, sa vad ce mai zice si pe 9 cand voi merge la el...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.