Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| diana.ng wrote:fete, am o intrebare (din nou  ) oare daca nu iau 2 zile metafolin (acid folic) e problema mare? ca mai am pana sambata si daca Marti am control si totul e bine, cred ca imi va da sa iau vitamine care deja contin si acid folic si in cazul acesta nu as mai comanda de pe net inca o cutie de Metafolin (precizez ca e de 400), ce ziceti?
Nu e nici o problema. La inceput abia daca reuseam sa tin pastilele in stoma vreo 5min. De la 6_7 saptamani vomitam si apa si pastilele. Pana pe la 12 saptamani nu stiu daca am reusit sa iau macar de vreo 10 ori pastilele si sa le tin in stomac. Mie pana la 20 saptamani mia dat si vitamine si acid folic. |
|
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| maria2013 wrote: O, ce fata mare are mama! Super! Si noi am fost azi la eco. Am crescut de alaltaieri, când sacul avea 0,88 cm, la 1,38 cm azi. Ecografic, am 5s3z. Se pare ca intuitia mea nu a dat gres. Si eu sunt nerabdatoare sa merg la urmatoarea ecografie, saptamâna viitoare vineri, cel mai probabil. Tot atunci se pare ca vom auzi si inimioara!
Multumesc frumos ...Ma bucur pt voi sa cre?teti la fel de frumos in continuare |
|
|
| fluturash26 wrote:Super fain!!!  sa creasca mare si sa fie cumintica acolo in burtica!!
Mul?umesc frumos ! Când mergem la doctor e cea mai cuminte, în rest o zburdalnica |
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/26/2017 Mesaje: 518
| multumesc fetelor pt raspunsuri! eu avand trombofilie genetica (2 mutatii) mi a indicat dr hematolog sa nu iau acid folic clasic, pt ca nu se absoarbe deloc, l as lua degeaba si atunci iau Metafolin (Folate) de la Solgar. Pana la urma, cred ca ajunge sotul meu pe la Bucuresti in weekend si atunci imi va lua de la farmacia tei, ca sa nu mai comand de pe net, ca aici la Cluj nu am gasit. |
|

| oanatm wrote:Buna fetele, Azi mi-am vazut buburuza...Are 858g ?i ecografic e cu 6 zile mai maricica  ...Are o fatuca a?a dulcica  ...Abia a?tept urmatorul eco sa o vad felicitari!! sa fie sanatoasa! |
|

Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| oanatm wrote:Buna fetele, Azi mi-am vazut buburuza...Are 858g ?i ecografic e cu 6 zile mai maricica  ...Are o fatuca a?a dulcica  ...Abia a?tept urmatorul eco sa o vad
Bravooo! Ma bucur ca sunteti bine, sa o tineti tot asa! Te cred ca esti nerabdatoare... :) |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 96
| oanatm wrote:Buna fetele, Azi mi-am vazut buburuza...Are 858g ?i ecografic e cu 6 zile mai maricica  ...Are o fatuca a?a dulcica  ...Abia a?tept urmatorul eco sa o vad
Buna Oana , Si eu am fost la eco azi. Ecografic are 26 saptamâni ?i 840g dar nu a avut deloc stare sa o vedem ?i noi mai bine Bine ca acum am urmatoare eco peste 3 saptamani |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/26/2018 Mesaje: 377
| diana.ng wrote:fete, am o intrebare (din nou  ) oare daca nu iau 2 zile metafolin (acid folic) e problema mare? ca mai am pana sambata si daca Marti am control si totul e bine, cred ca imi va da sa iau vitamine care deja contin si acid folic si in cazul acesta nu as mai comanda de pe net inca o cutie de Metafolin (precizez ca e de 400), ce ziceti? Eu iau Femibion 2 acum dar bineinteles ca la inceput si cu vreo 2 luni inainte am luat Femibion 1. Acestea au si acid folic si metafolin. Eu zic ca 2 zile nu se intampla nimic. Sunt atâtea femei care nu iau deloc si au bebei sanatosi, 2 zile nu o fi foc. E adevarat ca acidul folic se elimina repede din organism dat totusi nu cred ca 2 zile e asa mare problema. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/26/2018 Mesaje: 377
| Fetele, va intreb si eu ceva. Voi pe perioada sarcinii ati consumat pate de ficat la conserva sau ton? Ma refer la produse de la firme bune, cat mai aproape de natural. Ma tot gandesc la o felie de pâine cu pate de ceva timp si as manaca uneori si ton dar stiu ca la conserva e problema aia cu toxina botulinica. |
|
| diana.ng wrote:felicitari!! sa fie sanatoasa!
Mul?umesc frumos! |
|
| Nicole2018 wrote:Bravooo! Ma bucur ca sunteti bine, sa o tineti tot asa! Te cred ca esti nerabdatoare... :)
Mul?umesc frumos |
|

Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| Ratonita wrote:Fetele, va intreb si eu ceva. Voi pe perioada sarcinii ati consumat pate de ficat la conserva sau ton? Ma refer la produse de la firme bune, cat mai aproape de natural. Ma tot gandesc la o felie de pâine cu pate de ceva timp si as manaca uneori si ton dar stiu ca la conserva e problema aia cu toxina botulinica.
Eu am mancat pate de ficat, dar nu de multe ori. Maxim de 5 ori. |
|
| Yna86 wrote:Buna Oana , Si eu am fost la eco azi. Ecografic are 26 saptamâni ?i 840g dar nu a avut deloc stare sa o vedem ?i noi mai bine Bine ca acum am urmatoare eco peste 3 saptamani
Super! Eu urmatorul consult il am la 29 saptamâni ?i între timp mi-a dat sa fac analizele uzuale. La a mea ii era foame d-aia a stat a?a cuminte, era cu degetul in gura. |
|
| Ratonita wrote:Fetele, va intreb si eu ceva. Voi pe perioada sarcinii ati consumat pate de ficat la conserva sau ton? Ma refer la produse de la firme bune, cat mai aproape de natural. Ma tot gandesc la o felie de pâine cu pate de ceva timp si as manaca uneori si ton dar stiu ca la conserva e problema aia cu toxina botulinica.
Eu am mâncat ?i una ?i alta, darde maxim 4-5 ori ca nu sunt adepta conservelor. |
|

| Ratonita wrote: Eu iau Femibion 2 acum dar bineinteles ca la inceput si cu vreo 2 luni inainte am luat Femibion 1. Acestea au si acid folic si metafolin. Eu zic ca 2 zile nu se intampla nimic. Sunt atâtea femei care nu iau deloc si au bebei sanatosi, 2 zile nu o fi foc. E adevarat ca acidul folic se elimina repede din organism dat totusi nu cred ca 2 zile e asa mare problema. merci! nu cred ca are nimic daca gusti o feliuta daca ti e pofta tare, dar stiu de pe net ca nu e indicat (eu inainte sa aflu ca am ramas insarcinata am mancat fructe de mare si nici alea nu-s indicate...) |
|
|
|