Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Ratonita wrote:Fetele, ajutati-ma va rog cu un sfat. La sfâr?itul lunii plecam la mare si am nelamuriri legate de costumul de baie. Tot citesc pe net dar informatiile sunt contradictorii. Eu nu o sa innot deoarece mi-e teama de infec?ii generale date de microbii din apa dar as vrea sa stau la plaja - clar cu protec?ie înalta si la ore rezonabile, caci oricum asa faceam si inainte. Nelamurirea aici vine- ce fel de costum se baie sa imi iau? Clasicul sutien si slip sau tankini format din slip si maieu care sa acopere burtica? Buna, eu mi-am luat maieu si slip insa medicul mi-a zis sa nu stau deloc la plaja, nici macar in orele permise, a spus sa stau doar sub umbrela si de inotat se poate, eu am mai fost de cand s-a incalzit la piscina si in mare/ocean apa este mult mai curata si nici nu este apa statatoare. Cel mai bine eu zic sa intrebi medicul, eu am intrebat pentru ca plecam din tara la mare si am vrut ss luam bilete de avion din timp pentru ca sunt mai ieftine. Eu o sa stau doar la umbra, m-am impacat cu ideea :))) |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| AlexandraRr wrote: Buna, eu mi-am luat maieu si slip insa medicul mi-a zis sa nu stau deloc la plaja, nici macar in orele permise, a spus sa stau doar sub umbrela si de inotat se poate, eu am mai fost de cand s-a incalzit la piscina si in mare/ocean apa este mult mai curata si nici nu este apa statatoare. Cel mai bine eu zic sa intrebi medicul, eu am intrebat pentru ca plecam din tara la mare si am vrut ss luam bilete de avion din timp pentru ca sunt mai ieftine. Eu o sa stau doar la umbra, m-am impacat cu ideea :)))
Da alexandra, si mie tot la fel mi-a zis, sa stau foar sub umbrela si sa nu ma expun prea mult la plaja, doar plimbari etc...asadar nu stiu nici eu ce costum imi voi lua...ma gandeam din ala intreg da nu stiu ce marime ar veni sau e foarte buna si ideea ta. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/19/2017 Mesaje: 364
| Ella, ma bucur ca s-a oprit sangerarea, sper din suflet sa fiti bine si tu si bobita! Miruna, esti superba! Ratonita, eu am avut costum din doua piese dar mai tot timpul am stat sub umbrela sau cu o plasa peste. Am intrat si in ocean si in piscina, mie medicul mi-a zis doar sa ma relaxez, sa evit soarele puternic, nici inainte nu stateam la soare de la 11 la 4. Week-end placut, fetelor! |
|

| fluturash26 wrote:Da alexandra, si mie tot la fel mi-a zis, sa stau foar sub umbrela si sa nu ma expun prea mult la plaja, doar plimbari etc...asadar nu stiu nici eu ce costum imi voi lua...ma gandeam din ala intreg da nu stiu ce marime ar veni  sau e foarte buna si ideea ta. Nu cred ca trebuie neaparat acoperita burtica, mai ales ca stai si mult la umbla, eu am ales asa model pentru ca vroiam mai de mult sa imi iau si mereu ma gandeam ca ma bronzez aiurea :)) acum nu mai este cazul pentru ca nu o sa ma bronzez tare la umbra :)) insa sigur voi intra in apa, asta este cea mai mare placere la mare :)) Eu costum mi-am comandat de pe bonprix, ce am gasit in magazinele sin Iasi nu erau pentru gravide si chilotul era deranjant la burtica de pe acum sau erau foarte scumpe :*
|
|

| AlexandraRr wrote: Nu cred ca trebuie neaparat acoperita burtica, mai ales ca stai si mult la umbla, eu am ales asa model pentru ca vroiam mai de mult sa imi iau si mereu ma gandeam ca ma bronzez aiurea :)) acum nu mai este cazul pentru ca nu o sa ma bronzez tare la umbra :)) insa sigur voi intra in apa, asta este cea mai mare placere la mare :)) Eu costum mi-am comandat de pe bonprix, ce am gasit in magazinele sin Iasi nu erau pentru gravide si chilotul era deranjant la burtica de pe acum sau erau foarte scumpe :*
E o idee destul de buna cum ai luat tu...m-am uitat si eu pe site-ul ala si am vazut faine cu doua piese..da acum eu am emotii sa vina...ar trebui sa ma masor sa vad ce marime imi corespunde.. Si eu intru in apa dar nu stiu sa inot, deci doar ma scald ca o rata |
|

| fluturash26 wrote:E o idee destul de buna cum ai luat tu...m-am uitat si eu pe site-ul ala si am vazut faine cu doua piese..da acum eu am emotii sa vina...ar trebui sa ma masor sa vad ce marime imi corespunde.. Si eu intru in apa dar nu stiu sa inot, deci doar ma scald ca o rata Din experienta te sfatuiesc sa iti iei haine cu un numar mai mic, eu am facut mai multe comenzi acolo si blugi pentru gravidute am prins la 50 de lei si de calitate, bluze, pijamale, am luat si pentru sot tricouri si toate cu o marime mai mica si sunt bune. Trebuie din timp sa te gandesti pentru ca dureaza 3 saptamani pana vin produsele :)) eu am facut si retur la haine la ei si am primit banii in cont fara probleme. Poate tu esti mai norocoasa si gasesti prin magazine, nu stiu nici cat timp mai ai pana la concediu :* Nici eu nu stiu sa inot :)) mi-am luat anul trecut o placa de aia de care te tii cu mainile si dau si eu din picioare :)))) |
|
Inregistrat: 2/26/2018 Mesaje: 377
| Fetele mersi de raspunsuri. Probabil voi alege ceva din doua piese cu maieu si le mai am si pe cele vechi care înca imi vin ca burtica e micu?a. Eu o sa imi iau de la Jolidon. Imi iau de ceva timp de la ei lenjerie si costume de baie ?i imi stiu marimile si chiar se potrivesc iar produsele sunt foarte bune. La soare nu ma expuneam la ore nepotrivite nici inainte. De înnotat, tot balaceala ca altceva nu stiu dar nu cred ca o sa intru in apa. |
|

| Ratonita wrote:Fetele mersi de raspunsuri. Probabil voi alege ceva din doua piese cu maieu si le mai am si pe cele vechi care înca imi vin ca burtica e micu?a. Eu o sa imi iau de la Jolidon. Imi iau de ceva timp de la ei lenjerie si costume de baie ?i imi stiu marimile si chiar se potrivesc iar produsele sunt foarte bune. La soare nu ma expuneam la ore nepotrivite nici inainte. De înnotat, tot balaceala ca altceva nu stiu dar nu cred ca o sa intru in apa. Cu drag :* cel mai sigur si ca sa stai tu linistita intreaba medicul :* iar despre inot este sanatos si recomandat si in sarcina, nu am auzit pana acum de astfel de interdictii insa tu faci cum crezi :* Cand plecati la mare? :* |
|

Inregistrat: 2/7/2018 Mesaje: 406
| Ratonita wrote:Fetele mersi de raspunsuri. Probabil voi alege ceva din doua piese cu maieu si le mai am si pe cele vechi care înca imi vin ca burtica e micu?a. Eu o sa imi iau de la Jolidon. Imi iau de ceva timp de la ei lenjerie si costume de baie ?i imi stiu marimile si chiar se potrivesc iar produsele sunt foarte bune. La soare nu ma expuneam la ore nepotrivite nici inainte. De înnotat, tot balaceala ca altceva nu stiu dar nu cred ca o sa intru in apa.
Si eu eram ingrijorata de aspectul mare. In iulie dorim sa mergem doua zile si o colega mi-a zis ca ar fi risc de avort in apa sarata. Chiar m-a speriat. Oricum o sa intreb doctorita la control. |
|

| AlexandraRr wrote: Din experienta te sfatuiesc sa iti iei haine cu un numar mai mic, eu am facut mai multe comenzi acolo si blugi pentru gravidute am prins la 50 de lei si de calitate, bluze, pijamale, am luat si pentru sot tricouri si toate cu o marime mai mica si sunt bune. Trebuie din timp sa te gandesti pentru ca dureaza 3 saptamani pana vin produsele :)) eu am facut si retur la haine la ei si am primit banii in cont fara probleme. Poate tu esti mai norocoasa si gasesti prin magazine, nu stiu nici cat timp mai ai pana la concediu :* Nici eu nu stiu sa inot :)) mi-am luat anul trecut o placa de aia de care te tii cu mainile si dau si eu din picioare :))))
si eu la fel fac...parca sunt eu cand povestesti Fix 3 sapt mai am..cred ca o sa iau din magazin atunci sa vad ce gasesc, dar model din asta cum ai zis tu...mi se pare interesant.. Si o sa urmaresc si eu sa imi dau o data comanda de ceva sa vad cum e.. |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Fetele, nu va mai ingrijorati atat, bucurati-va de mare si de concediu! Eu eram in primul trimestru si plecata in Grecia in vacanta cand m-au apucat sangerarile, dar nici doctorita mea si nici cei doi medici la care am fost in Grecia nu mi-au spus sa ma feresc de soare sau de apa. Doar sa nu conduc, sa nu fac efort prea mult si sa ma odihnesc. Unde ai putea sa te odihnesti mai bine, daca nu in vacanta. Am mers mult pe jos, am inotat si m-am expus la soare (cu masura) chiar si in miezul zilei - contrar recomandarilor medicilor de la noi, vitamina D sintetizezi doar cand ai raze UVB in jurul pranzului. |
|
| MaryPoppins wrote:Fetele, nu va mai ingrijorati atat, bucurati-va de mare si de concediu! Eu eram in primul trimestru si plecata in Grecia in vacanta cand m-au apucat sangerarile, dar nici doctorita mea si nici cei doi medici la care am fost in Grecia nu mi-au spus sa ma feresc de soare sau de apa. Doar sa nu conduc, sa nu fac efort prea mult si sa ma odihnesc. Unde ai putea sa te odihnesti mai bine, daca nu in vacanta. Am mers mult pe jos, am inotat si m-am expus la soare (cu masura) chiar si in miezul zilei - contrar recomandarilor medicilor de la noi, vitamina D sintetizezi doar cand ai raze UVB in jurul pranzului. Bine punctat MaryPoppins. Si eu tot in Grecia merg si mergem cu masina dar eu nu conduc. În schimb conduc aproape zilnic dar prin oras iar pe bebe l-am tot scos la plimbare cu masina. Mie medicul atat mi-a recomandat, sa astept sa treaca trimestrul 1 si de aceea am ales sa plec la începutul saptamânii 14. De soare si altele nu l-am întrebat ca e si el in concediu si nu il stresez cu astea dar el e destul de open mind si nu imi interzice prea multe. Noi suntem prevazatori in legatura cu calatoria- o facem din mai multe buca?i ca sa evitam oboseala si am ales o zona apropiata de un ora? mare unde au spital. Legat de expunerea in timpul prânzului nu stiu ce sa zic, nu stateam nici inainte asa ca o sa stau la soare dar evit supraincalzirea corpului si il protejeze pe bebe. În rest cum vrea Dumnezeu. Ne rugam sa fie totul bine. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/30/2016 Mesaje: 754
| Buna, fetelor! Încet, încet, sunt mai aproape de momentul în care o sa îmi cunosc cap?unica! Îmi pare rau ca nu pot sa intru mai des ?i sa împarta?esc cu voi orice moment dar înca sunt prinsa în tot felul de activita?i dupa care cad, franta de oboseala. Totu?i, partea buna e ca nu m-am îngra?at deloc, datorita mi?carii permanente. Mai am un hop cu licen?a ?i apoi gata, ma ocup numai de venirea bebelinei. Va pup pe toate!!!! |
|
| Primavera7 wrote:
Si eu eram ingrijorata de aspectul mare. In iulie dorim sa mergem doua zile si o colega mi-a zis ca ar fi risc de avort in apa sarata. Chiar m-a speriat. Oricum o sa intreb doctorita la control.
Primavera legat de risc de avort nu stiu dar pot sa iti zic ca medicul meu a zis ca prefera sa plec dupa ce trece trimestrul 1. Eu aveam nelamuriri legate de drumul lung cu masina ca noi pâna în Grecia avem vreo 1300 km plus ferry dar a zis ca daca facem drumul din mai multe buca?i si ma mi?c periodic nu e nici o problema. Dar cel mai bine iti întrebi medicul ca unele chestii sunt mituri. |
|
| AlexandraRr wrote: Cu drag :* cel mai sigur si ca sa stai tu linistita intreaba medicul :* iar despre inot este sanatos si recomandat si in sarcina, nu am auzit pana acum de astfel de interdictii insa tu faci cum crezi :* Cand plecati la mare? :*
Pe 24 Alexandra, la aproape 14 saptamani. Noi in fiecare an plecam in iunie ca nu e chiar asa aglomerat si nici nu e exagerat de cald . Pe medic nu il mai intreb ca e si el in concediu si nu l-a? mai deranja cu astea. El e dragu? si imi raspunde pe whatsapp ca l-am mai întrebat ceva fara sa stiu ca e in concediu dar acum ca stiu prefer sa nu îl deranjez. |
|
|