Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| Mgeorgiana85 wrote:Neata fete! Multumesc tuturor pt urari E frumos sa stii ce se ascunde in burtica Acum incepe cautarea numelui, mi se pare cea mai dificila parte
Al nostru baiat inca nu are nume |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/23/2017 Mesaje: 286
| Andreea06 wrote: Testele gen panorama sau harmony, dar sunt f scumpe si nu merita, doar pt a afla sexul mai repede.. sunt pe la 3000 lei parca.
Hmm da are sens de ce nu isi face lumea testul asta. Cine stie poate nu a platit nimic altfel mi se pare extrem de scump pana si 300 lei mi se parea scump...pot rezista inca o luna ca sa aflu |
|
Inregistrat: 11/7/2017 Mesaje: 303
| Luna48 wrote:Salut fetelor ia uitati ce coc in cuptor https://ibb.co/is2x9xHematomul aproape ca nici nu mai conteaza. Avem un puls de 135 si am dat dib fundulet pt tati si mami ca sa aratam cat de distrati suntem noi. Felicitari georgiana pt baietel . Sa ai sarcina usoara! Auziti fetelor am o intrebare mi-a zis o colega ca ceva prietena de-a ei si -a facut ceva test care iti zice exact sexul pe la 3 luni. Zicea ca fata a aflat destul de repede ca are 2 fetite. Ce test e acela? Eu stiam doar de ecografie dupa 12 sapt poate 16 sapt si de doua Teste care se fac doar cand se gaseste ceva problema si sunt destul de periculoase. Stiti ceva de asta?
Eu am facut testul harmony la 10/11 sapt. Am aflat intradevarul sexul,dar pe langa asta se testeaza riscul de sindrom Down (trisomie 21) si alte doua afectiuni genetice, trisomia 18 (sindromul Edwards) si trisomia 13 (sindromul Patau). Eu am ales sa fac harmony in loc de dublu test si a costat 1570 lei . |
|
Inregistrat: 11/23/2017 Mesaje: 286
| Dea22 wrote:
Eu am facut testul harmony la 10/11 sapt. Am aflat intradevarul sexul,dar pe langa asta se testeaza riscul de sindrom Down (trisomie 21) si alte doua afectiuni genetice, trisomia 18 (sindromul Edwards) si trisomia 13 (sindromul Patau). Eu am ales sa fac harmony in loc de dublu test si a costat 1570 lei .
Hmm multumesc pentru informatie. Tot mi se pare scump si asa. Daca iti da informatii extra fata de dublu test sa zicen ca merita dar si asa... Oricum cred ca conteaza si varsta mamei. Poate ati vrut sa aflati mai multe chestii nu doar riscul de sindrom si sexul. Oricum e bine de stiut ca sunt astfel de teste. |
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Multumesc fete! Inca nu m-am obisnuit cu gandul...indiferent ce era. Acum parca ma ia o teama...teama de a fi mamica. Am o mie si una de intrebari ce mi le pun...nu stiu de ce m-a luat asa dintr-o data |
|
| Mgeorgiana85 wrote:Multumesc fete! Inca nu m-am obisnuit cu gandul...indiferent ce era. Acum parca ma ia o teama...teama de a fi mamica. Am o mie si una de intrebari ce mi le pun...nu stiu de ce m-a luat asa dintr-o data
Eu te inteleg perfect...cand am aflat ca o sa avem un baietel ma gandeam numai daca o sa fiu o mama de baiat buna. In capul meu era mai usor sa cresc o fetita, avand experienta personala.
Dar sa stii ca acum mi-a trecut si chiar cred ca o sa fiu o mama buna.
Asa ca stai linistita, e normal ce simti tu acum. |
|
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| Luna48 wrote:Salut fetelor ia uitati ce coc in cuptor https://ibb.co/is2x9xHematomul aproape ca nici nu mai conteaza. Avem un puls de 135 si am dat dib fundulet pt tati si mami ca sa aratam cat de distrati suntem noi. Felicitari georgiana pt baietel . Sa ai sarcina usoara! Auziti fetelor am o intrebare mi-a zis o colega ca ceva prietena de-a ei si -a facut ceva test care iti zice exact sexul pe la 3 luni. Zicea ca fata a aflat destul de repede ca are 2 fetite. Ce test e acela? Eu stiam doar de ecografie dupa 12 sapt poate 16 sapt si de doua Teste care se fac doar cand se gaseste ceva problema si sunt destul de periculoase. Stiti ceva de asta?
He he ce minuntie ai si tu acolo. Sa fiti sanatosi si sa se dezvolte frumos.
Testele despre care intrebi sunt teste de ADN fetal, nu au nici un risc se recolteaza sange de la mama si apoi ei separa din sangele recoltat cumva "partea" copilului si ii studiaza ADNul. Scopul testului este in primul rand sa verifice anomalii genetice, verificand ADNul pot evident detecta si sexul copilului. Exista mai multe teste si din ce am vazut preturile variaza de la 1400 pana la aprox 3000 lei, dar in mare fac cam acelasi lucru si au aceeasi acuratete.
Testul echivalent (pentru anomalii genetice) si mult mai ieftin este dublul testul, care cred ca se poate face incepand cu 12 saptamani (aici fetele care au facut stiu mai bine). Testele de ADN fetal se pot face chiar mai repede unele de la 9 altele de la 10 saptamani.
Atat dublul testul cat si testele de ADN fetal au un rezultat de tip statistic, adica iti spun ca sunt X% sanse sa aiba bebe o anomalie genetica sau ca e risc scazut/mare etc. Diferenta mare intre dublu test si testele de ADN fetal este ca dublul testul are o acutatete considerabil mai scazuta, iar cele de ADN fetal au o acuratete f mare, aprox 99%.
Medicul meu a avut multe paciente la care dublul testul a avut rezultat fals pozitiv, si inclusiv eu cunosc persoana care a avut fals pozitiv la ambii copii. Asta inseamna mult stres pentru mamica, care cel mai adesea opteaza pentru o amiocenteza care poate diagnostica clar o anomalie, insa este invaziva si aduce riscuri pentru bebe.
Eu am 30 de ani, nu e varsta neaparat o problema, insa am ales sa fac ADN fetal pentru a afla mai repede un raspuns credibil pentru anomaliile genetice, ca sa ma protejez de stresul cauzat de un posibil rezultat fals pozitiv la dublu test, nicidecum pentru a afla sexul copilului mai repede. Admit ca daca nu dispuneam de banutii necesari pentru test (sau daca era un efort financiar prea mare pentru mine) probabil nu l-as fi facut.
In situatia trista in care testul indica anomalii faptul ca aflii mai repede iti da timp sa mai faci alte investigatii si sa iei o decizie cu privire la ce se va intampla cu sarcina (legal ai voie sa renunti la sarcina pana la un anumit nr de saptamani, apoi nu mai ai voie).
Sper din tot sufletul sa fie bun rezultatul meu .
|
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| AlexandraRr wrote: Am inteles :* eu stiu ca am ovulat in ziua 14 (cm 28 zile), am facut teste de ovulatie pentru ca a trebuit sa iau progesteron la 2 zile dupa ovulatie. Eu ma gandisem sa nu fie cumva vina mea, poate nu mananc calitativ sau eu stiu? Numai prostii imi trec prin cap :)) acum s-au mai dus greturile si varsaturile, nu de tot dar este mult mai bine, imi este greata doar dupa ce mananc insa chiar si asa mananc fructe si legume multe, carne mai rar insa voi reveni eu la normal, ma bucur ca pot baga in mine vitamine macar si apa, ma apropii de 2 litri pe zi, s-au dezumflat si picioarele si mainile. Multumesc mult :* eu pe 24 aprilie am urmatorul control, va fi prima morfologie, am emotii insa si abia astept :) :*
Si noi suntem in urma cu 5 zile Alexandra, nu iti fa griji, doctorul a zis ca va recupera...nu e nimic de speriat... |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| AlexandraRr wrote: Eu daca am baiat vreau sa ii pun numele Teodor :)) iar fata Ana-Maria sau Carina :)
Teodora e dorinta mea la fata dar sotul nu si nu sustine... Nu stiu eu presimt ca va fi fata la mine, dar mai avem de asteptat :D:001009: |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/31/2016 Mesaje: 653
| Neata. Buburuza mea e foarte activa de azi dimineata. Cred ca a avut si ea niste zile mai fara chef, ca tot omul :)) Va multumesc ca sunteti mereu aici cu un sfat sau o vorba buna |
|
| cybele wrote:Neata. Buburuza mea e foarte activa de azi dimineata. Cred ca a avut si ea niste zile mai fara chef, ca tot omul :)) Va multumesc ca sunteti mereu aici cu un sfat sau o vorba buna
Da, si al meu a fost mai linistit ieri. Dar cred ca mai depinde si de pozitie in care se afla. Atat timp cand simtim miscare e bine totul. |
|
| Mirunah wrote:
Da, si al meu a fost mai linistit ieri. Dar cred ca mai depinde si de pozitie in care se afla. Atat timp cand simtim miscare e bine totul.
Sa stii ca am senzatia ca si-a schimbat iarasi pozitia. Asta este, emotii cred ca vom avea pana cand se nasc, iar dupa ce se nasc incep altele :) |
|
| cybele wrote:
Sa stii ca am senzatia ca si-a schimbat iarasi pozitia. Asta este, emotii cred ca vom avea pana cand se nasc, iar dupa ce se nasc incep altele :)
Eu sunt foarte ZEN azi, sunt inca sub efectul ecografiei de ieri Azi nu am nicio grija, decat cu kilogramele
Al meu la morfo acum 2-3 sapt era cu capul in stanga jos, acum are capul in dreapta sus langa buric
Si de data asta a specificat doctorul ca nu s-a intors. Oare trebuia sa se intoarca pana acum?
AH, si am zis ca sunt Zen azi |
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| cybele wrote:
Sa stii ca am senzatia ca si-a schimbat iarasi pozitia. Asta este, emotii cred ca vom avea pana cand se nasc, iar dupa ce se nasc incep altele :)
Cybele,eu cred ca partea asta este cea mai usoara. Si cred ca dupa ce nastem vine greul. |
|
| Mirunah wrote:Eu sunt foarte ZEN azi, sunt inca sub efectul ecografiei de ieri Azi nu am nicio grija, decat cu kilogramele Al meu la morfo acum 2-3 sapt era cu capul in stanga jos, acum are capul in dreapta sus langa buric Si de data asta a specificat doctorul ca nu s-a intors. Oare trebuia sa se intoarca pana acum? AH, si am zis ca sunt Zen azi Asa sunt si eu dupa ce ies de la ecografie, ma simt ca dupa 3 pahare cu vin rosu :))))))))) Asa era si la mine acum, capul sus langa buric, fundul jos si picioarele in stanga. Nu cred ca trebuia sa se intoarca deja. Unii bebei se intorc mai devreme dar am citit ca in general se intorc cam dupa 28 de saptamani. |
|
|