Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/4/2016 Mesaje: 470
| Pff crede ma ca nu mai am rabdare. Cred ca o sa nasca si cory înaintea mea |
|
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Dana_ wrote:Mul?umesc fetelor ,suntem bine , am avut probleme cu tel ?i n-am reu?it sa va scriu , acu scriu de pe tel so?ului Na?terea baie?elului meu David a fost rapida , nici nu visam sa fie a?a , având în vedere experien?a primei nasteri . Am mers la control diminea?a la 9 , Dr a zis gata hai ca e?ti dilatata 2cm te internez. Aveam un zâmbet mare dar ?i teama in acela?i timp. Am urcat sus in camera de travaliu, so?ul era cu mine. Dr a trebuit sa plece iar dupa 2 ore când a revenit aveam 4cm ?i dureri mai mici decât la menstrua?ie. La monitorizare erau contrac?ii 90 - 100 iar moa?a spunea ca unele femei simt aceste contrac?ii ?i se cam urca pe pere?i..Nu îmi venea sa cred ca am eu a?a noroc mare sa nu le simt dureroase. Apoi mi s-au rupt apa dar pu?in iar Dr a încercat sa ajute sa rupa mai mult..sa mearga mai rapid. Între timp mi-au venit rezultatele de la analiza de sânge facuta în acea diminea?a iar trombocitele mele erau la limita , aveam risc de a face hematom daca faceam epidurala iar Dr parea îngrijorata . In scurt timp au început durerile ca la menstrua?ie...iar a mele in general sunt mari atât de burta cât ?i de spate. Eram dilatata 7cm ...am zis ca mai rezist ?i nu risc cu epidurala. Pe la 15:30 au inceput dureri mari de toate felurile...burta spate , fund...o presiune mare pt ca bb se împingea . Sus pe masa dilata?ie 9 ...iar la 16:10 am intrat în sala de na?tere pt ca sim?eam nevoia sa împing. Dilata?ie 10 , daca eram mai cooperanta cu împinsul îl scoteam in 5 min dar tot ce ?tiam sau auzeam îmi ie?ea pe alta ureche a?a ca expulzia a durat pu?in dar la 16:30 am reu?it. Natural , fara epidurala ?i fara epiziotomie ...asta a fost bonus , n-a? fi crezut sa scap a?a. A zis Dr ca îmi ridica statuie lol. Per total travaliul a fost vreo 3 ore din care 1 ora cu dureri mari. Recomand tuturor sa încerce natural dar cu epidurala cred ca e cel mai bine , dupa mine au nascut doua primipare super rapid deci se poate.
Felicitari Dana!sa fie sanatos si fericit bebele tau!sa va bucurati de el |
|
Inregistrat: 1/19/2017 Mesaje: 292
| Diana îti tin pumnii. Dana multumesc pentru incurajare. Aria îti închipui ca am fost foarte frustrata mai ales stiu cum sunt contractiile din proprie experienta si nu aveam nici un dubiu ca a sosit timpul.Eu cred totusi ca travaliul a încetat pt ca bebe nu a putut sa coboare din cauza cordonului. Sa speram ca e cuminte pâna vineri desi eu sunt speriata ca de bombe de operatie. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Cory wrote:Diana îti tin pumnii. Dana multumesc pentru incurajare. Aria îti închipui ca am fost foarte frustrata mai ales stiu cum sunt contractiile din proprie experienta si nu aveam nici un dubiu ca a sosit timpul.Eu cred totusi ca travaliul a încetat pt ca bebe nu a putut sa coboare din cauza cordonului. Sa speram ca e cuminte pâna vineri desi eu sunt speriata ca de bombe de operatie.
O sa fie bine! Noi am mai povestit pe aici cum a fost la noi, dar toate nasterile sunt diferite fie naturale, fie prin cezariana.
Eu eram setata pe naturala, dar daca asa a fost sa fie m-am adaptat si nu imi pare rau. Important a fost sa fie bebicu bine si sa nu aiba complicatii.
O sa fie greu ca nu ai voie sa o ridici apoi pe pitica ta, dar toate trec. Sa ai recuperare usoara si sa mai stea bebe linistit pana la operatie. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Cand am nascut in sala de travaliu mai era o fata care a nascut la 2 ore dupa mine. Tot natural ?i nemedicalizat, iar bebe avea tripla circulara de cordon!! Doctorul stia asta si totusi nu a considerat ca e periculos. Iar bebe nu a avut nicio problema. Nu inteleg diferenta asta puternica de opinie intre medici, unii te baga in cezariana instant iar altii considera ca nu e un motiv întemeiat ca sa tai o burtica. Hmm... |
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Diferenta asta de opinii poate sa fie data si de lungimea cordonului ombilical, care difera de la copil la copil. Una e sa fie tripla circulara la un cordon de un metru jumate si complet altceva o tripla circulara la o lungime totala de 30 cm...
Citire tot din cursul Lamaze de aseara... Care, apropo, m-a bulversat foarte mult pt ca am vorbit de travaliu in nasterea vaginala. Pana aseara eram destul de florica, ma gandeam ca ma duc, ma doare si nasc, dar nu e chiar asa de simplu, sunt multe alte aspecte de care nu stiam...
LE: si mai depinde si de starea fizica a femeii... Cat de obosita este, cat timp a trecut, daca mai are contractii... Ca fara contractii nu ai cum sa nasti nici in 100 de ani, apoi starea fatului, puls, tensiune, etc. Sunt multe aspecte (pe care noi le putem doar intui) care fac doctorii sa actioneze diferit. Nu e de vina doar miserupismul doctorilor si dorinta lor de a ajunge acasa mai repede, motive de care ii tot acuzam.
(eu acum incerc partial sa ma imbarbatez pe mine insami, sunt foarte demoralizata dupa cursul de aseara, toate fetele nasteau la privat, eu singura la stat si sa nu va spun ce mi-au auzit urechile... )
laura513 wrote:Cand am nascut in sala de travaliu mai era o fata care a nascut la 2 ore dupa mine. Tot natural ?i nemedicalizat, iar bebe avea tripla circulara de cordon!! Doctorul stia asta si totusi nu a considerat ca e periculos. Iar bebe nu a avut nicio problema. Nu inteleg diferenta asta puternica de opinie intre medici, unii te baga in cezariana instant iar altii considera ca nu e un motiv întemeiat ca sa tai o burtica. Hmm... |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Si eu am avut dubla circulara si desi doctora mea era pro cezariana mi-a zis ca aspectul asta nu reprezenta nici un impediment pt nasterea naturala. Totusi eu mai aveam si lichid la limita inferioara, bebe era ceva in urma la masuratori si fluxurile aproape ca se echilibrasera. Sigur unele masuratori puteau fi fortate astfel incat sa aleg cezariana, dar eu una nu am fost dispusa sa testez teoria asta punand in risc sanatatea mea sau a copilului.
Se pun foarte multe etichete mamicilor cu cezariana, dar parerea mea este ca modul cum nasti nu te face mai mult sau mai putin mama. Fiecare ar trebui sa decida care este optiunea cea mai safe in contextul sarcinii lor nu din experienta altcuiva. |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| [quote=Adina Mariana] felicitari Dana Ma bucur pt.tine si iti doresc multa,multa sanatate si recuperare rapida te mai astept si pe la aspirante sa ne spui cum e bebe.Fetelor scuzati ca am scris aici dar asteptam sa vad cum o nascut Dana si am simtit sa o felicit aici [/quote
Mul?umesc , eu cred ca vine barza la tine , e un semn pt ca ai venit pe la gravidute. |
|
| Andreea06 wrote:Dana noi si acum inca avem icter.. a facut in penultima zi de spital, a stat la lampa dar tot ne-a externat cu icter inca.. Sper sa va treaca repede Ce tare ca ai scapat si repede si fara epiziotomie..
Am sperat dar nu ne lasa azi acasa . Stam cât e nevoie pt ca acasa nu am cum sa-l tratez iar la lampa zice ca e mai ok |
|
| alina89 wrote:Felicitari, Dana! suntem mamici de Daviduti amandoua sanatate multa la amandoi? Cat a avut bebe?
Daviduti , i-am dat numele dupa na?tere fiindca nu eram decisa....vroiam alt nume dar am zis sa fie ?i so?ul happy. S-au nascut cu 3200 ?i 52cm , e mititel |
|
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Si al meu mi-a spus acum o luna ca avea dubla circulara de cordon..m-am panicat iar f tare..presupun ca e cordonul lung, doctorii m-au linistit spunandu-mi ca la nastere poate fi o problema. Deci cred ca el il va avea pana la nastere..ca nu cred ca s-a mai rasucit el atata incat sa se desfasoare. Ideea e ca si eu as opta in acest caz tot pentru cezariana. Adica imi este frica pentru el sincer..sora mea a stat 16 ore in travaliu..poate ca si eu voi avea un travaliu lung sau scurt nu se stie..ideea e ca e riscant si nu as vrea sa il las sa treaca prin travaliu cu cordonul acela care se poate strange si..nu stiu, asa vad lucrurile, nu stiu daca gandesc bine sau nu. Altceva este sa se infasoare la nastere si altceva e sa fie infasurat de dinainte, eu sa stiu si sa ma risc asa. Cu toate ca mi-ar fi placut sa nasc normal..am vazut ca nici cezariana nu a fost atat de groaznica..cel putin Andreea vad ca s-a recuperat destul de bine |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Dana_ wrote:[quote=Adina Mariana] felicitari Dana Ma bucur pt.tine si iti doresc multa,multa sanatate si recuperare rapida te mai astept si pe la aspirante sa ne spui cum e bebe.Fetelor scuzati ca am scris aici dar asteptam sa vad cum o nascut Dana si am simtit sa o felicit aici [/quote Mul?umesc , eu cred ca vine barza la tine , e un semn pt ca ai venit pe la gravidute. Sa te auda Dumnezeu.Chiar imi doresc ft.mult.E prima data cand am simtit sa scriu aici.M-am tare bucurat pt.tine si mai ales ca atunci cand va fi sa fie eu as vrea sa nasc natural.Asta mi-am dorit mereu. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/9/2017 Mesaje: 188
| Fetelor, vad ca se discuta intens despre nastere. As vrea o parere din partea voastra. Eu ma gandesc serios sa nasc intr-o clinica privata (Euromaterna posibil) . Inca de la 16 ani sunt in evidenta unui ginecolog de la privat si sunt multumita. Voi ce ati ales sau ce ati prefera, clinica privata sau maternitatea de stat?
|
|
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Alice daca doctorul e bun si ai incredere in el nu vad de ce sa nu nasti acolo. Eu sunt la maternitate de stat, doctorul meu este sef de sectie acolo..este un doctor bun. Si sora mea a nascut tot acolo si a fost bine ingrijita si copii la fel deci..nu am de ce sa ma duc la privat. Nu cred ca trebuie sa iti pui problema neaparat de locul nasterii..ci ca doctorul sa fie bun si implicat, indiferent ca acest doctor este la privat sau la stat :) |
|
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| AliceAndreea wrote: Fetelor, vad ca se discuta intens despre nastere. As vrea o parere din partea voastra. Eu ma gandesc serios sa nasc intr-o clinica privata (Euromaterna posibil) . Inca de la 16 ani sunt in evidenta unui ginecolog de la privat si sunt multumita. Voi ce ati ales sau ce ati prefera, clinica privata sau maternitatea de stat?
Eu inca ma mai gandesc intre maternitatea de stat de la noi, care e noua, parca un an are de cand s-a deschis, si Sanador Bucuresti...doar ca e destul de scump. Eu imi tot trec pe hartie avantajele si dezavantajele fiecarei variante si sincer, balanta inclina spre maternitatea de stat pentru ca are cea mai performanta aparatura, e curata, saloanele si totul arata ca la privat. Singurul inconvenient este programul de vizita sau faptul ca nu ai voie cu insotitor. |
|
|