Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/9/2017 Mesaje: 188
| Mirunah wrote:Fetelor, ieri am facuf curatenie vreo doua ore, m-am tot aplecat pana am constatat ca ma doare in partea dreapta, jos, uterul cred. Si acum mai simt durerea asta la anumite miscari, e scurta...dar stau cu frica. Ce o fi? Eu am patit asa , cred ca de trei ori pana acum, De la efort (o data am tras de canapea, a doua oare am facut pe eroina cu cumparaturile, a treia oara mi s-a tras de la un stranut). Imediat m-am pus in pat si am stat cuminte ca sa treaca durerea. Cred ca sunt intinderi de ligamente , cum spune si Chris. E bine sa faci un mic repaus in situatile astea. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| AriaM wrote:Multumesc mult fetelor ca v-ati gandit la mine. Karin s-a nascut la 09:45, 49 cm, 2380 g. E la prematuri acum, am pupacit-o tare la nastere si o data in salon cand au venit sa mi-o arate. Eu sunt la reanimare, trag tare de mine sa ma misc cat mai repede ca sa pot ajunge la ea. Am avut un mare, mare noroc, ca am fost sub supraveghere si ca am facut cezariana la timp: Karin a mea avea tripla circulara, lichidul amniotic verde, iar eu, am aflat azi, intrasem in preeclampsie. Cezariana in sine a fost o experienta ok, anestezia nu e dureroasa, punerea sondei nu am simtit-o deloc, pe bebe au scos-o in maxim 10 min, vreo 25 minute au scos placenta, m-au curatat si cusut. Iar acum, cel mai greu lucru mi se pare intorsul de pe o parte pe alta. Si faptul ca eu nu o pot avea pe Karin langa mine... dar maine se remediaza problema! As pune si poza cu bebelina, sa vad cum ma descurc cu siteul acela imgur...  LE: poza e prea mare iar pe imgur nu reusesc sa ma inregistrez de pe tel. Promit o poza cand ajung acasa. Felicitari Aria! Sa-ti traiasca minunea! Recuperare usoara si sa mergeti cat mai repede acasa
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Felicitari Aria!! Recuperare usoara si sanatate la cea mica sa urce rapid in greutate! Bine ca a mers totul ok, si la timp, vezi cum toate se aseaza cum trebuie.. la ultimul eco nu se vedea cordonul? A mai avut loc sa faca tumbe?
Pentru poze mai poti incerca imgbb.com, nu iti trebuie cont.
Sa te folosesti cu tupeu de patul care se ridica, cand te cobori din pat sau sa te lasi, ca sa nu folosesti asa mult muschii abdominali in prima faza. Daca nu te-ai uitat inainte la youtube pt miscari dupa cezariana, cum sa te misti in pat, cauta cand poti ca iti da o idee cum e mai usor. Nici eu nu l-am avut pe bebe in prima noapte, nici in vizita ca restul colegelor la terapie ca a trebuit sa stea la incubator si asa am plans toata noaptea.. dar a venit a doua zi si a fost minunat. Oricum o sa ti-l puna in pat cu tine ca altfel ti-e greu tu sa te ridici sa il iei din patutul lui. Asa statea ore langa mine si dormeeeeea sau ii dadeam sanul. Eram asa blonduta ca nu stiam cat tre sa stea la san si il lasam continuu cat vroia, cred ca a stat si 2 ore continuu :))
Te asteptam la mamiiiiiici!! |
|

Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 1062
| AriaM wrote:Multumesc mult fetelor ca v-ati gandit la mine. Karin s-a nascut la 09:45, 49 cm, 2380 g. E la prematuri acum, am pupacit-o tare la nastere si o data in salon cand au venit sa mi-o arate. Eu sunt la reanimare, trag tare de mine sa ma misc cat mai repede ca sa pot ajunge la ea. Am avut un mare, mare noroc, ca am fost sub supraveghere si ca am facut cezariana la timp: Karin a mea avea tripla circulara, lichidul amniotic verde, iar eu, am aflat azi, intrasem in preeclampsie. Cezariana in sine a fost o experienta ok, anestezia nu e dureroasa, punerea sondei nu am simtit-o deloc, pe bebe au scos-o in maxim 10 min, vreo 25 minute au scos placenta, m-au curatat si cusut. Iar acum, cel mai greu lucru mi se pare intorsul de pe o parte pe alta. Si faptul ca eu nu o pot avea pe Karin langa mine... dar maine se remediaza problema! As pune si poza cu bebelina, sa vad cum ma descurc cu siteul acela imgur...  LE: poza e prea mare iar pe imgur nu reusesc sa ma inregistrez de pe tel. Promit o poza cand ajung acasa. j
Cat ma bucur ca este totul ok in ciuda a ce ai scris ca se putea intampla :* sper sa ajungi langa karin cat mai reed !!!:*
|
|

| fetelor cu trombofilii, am o intrebare : Am facut dimerii azi si am 1,14 , este cazul sa ma panichez? .la dr uscatescu ajung sapt viitoare dupa morfo 2 ca sa ii arat si ecografiile etc... Bebe misca tot timpul, este tare agitat asa ca macar din punctul asta de vedere sunt linistita .. |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| AriaM wrote:Multumesc mult fetelor ca v-ati gandit la mine. Karin s-a nascut la 09:45, 49 cm, 2380 g. E la prematuri acum, am pupacit-o tare la nastere si o data in salon cand au venit sa mi-o arate. Eu sunt la reanimare, trag tare de mine sa ma misc cat mai repede ca sa pot ajunge la ea. Am avut un mare, mare noroc, ca am fost sub supraveghere si ca am facut cezariana la timp: Karin a mea avea tripla circulara, lichidul amniotic verde, iar eu, am aflat azi, intrasem in preeclampsie. Cezariana in sine a fost o experienta ok, anestezia nu e dureroasa, punerea sondei nu am simtit-o deloc, pe bebe au scos-o in maxim 10 min, vreo 25 minute au scos placenta, m-au curatat si cusut. Iar acum, cel mai greu lucru mi se pare intorsul de pe o parte pe alta. Si faptul ca eu nu o pot avea pe Karin langa mine... dar maine se remediaza problema! As pune si poza cu bebelina, sa vad cum ma descurc cu siteul acela imgur...  LE: poza e prea mare iar pe imgur nu reusesc sa ma inregistrez de pe tel. Promit o poza cand ajung acasa.
Felicitari!!!!! bine ca ai nascut la timp sa nu sufere rea in burtica. Imediat o sa rexupereze greutatea. Noi deja avem 2.500g, o sa creasca vazand cu ochii. Scuza.ma ca nu am retinut, unde ai nascut?
Pupici la bebelusa si o felicit ca a stat cuminte pana la termen. Refacere usoara, o sa vezi ca bebelina iti da forta sa iti revii. |
|

Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| AliceAndreea wrote:Eu am patit asa , cred ca de trei ori pana acum, De la efort (o data am tras de canapea, a doua oare am facut pe eroina cu cumparaturile, a treia oara mi s-a tras de la un stranut). Imediat m-am pus in pat si am stat cuminte ca sa treaca durerea. Cred ca sunt intinderi de ligamente , cum spune si Chris. E bine sa faci un mic repaus in situatile astea.
Acum mi-am adus aminte ca ieri dimineata stateam intr-o pozitie mai aiurea si am stranutat si m-a durut. Cred ca efortul de aseara a amplificat senzatia de durere. Problema e ca observ ca ma doare asa scurt si cand stau intinsa. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 10/27/2017 Mesaje: 50
| anemona30 wrote:fetelor cu trombofilii, am o intrebare : Am facut dimerii azi si am 1,14 , este cazul sa ma panichez? .la dr uscatescu ajung sapt viitoare dupa morfo 2 ca sa ii arat si ecografiile etc... Bebe misca tot timpul, este tare agitat asa ca macar din punctul asta de vedere sunt linistita ..
Fix astazi am primit si eu rez la d dimeri si ii am la fel. Si hematologul a zis ca sunt bine. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Aria felicitariiii si multa, multa sanatate amandurora Mie de la 22s mi-au spus de dubla circulara si de atunci la urmatoarele eco cand am intrebat, mi-au spus ca nu se vede nimic..e destul de aiurea sa nu vada..pentru ca asta stiu ca dauneaza fatului in travaliu.. |
|

| Andreea0702 wrote:
Fix astazi am primit si eu rez la d dimeri si ii am la fel. Si hematologul a zis ca sunt bine.
Ce valoare au ? Ca avem cam acelasi nr de sapt la sarcina |
|

Inregistrat: 12/31/2016 Mesaje: 653
| Mirunah wrote:
Acum mi-am adus aminte ca ieri dimineata stateam intr-o pozitie mai aiurea si am stranutat si m-a durut. Cred ca efortul de aseara a amplificat senzatia de durere. Problema e ca observ ca ma doare asa scurt si cand stau intinsa. Patesc acelasi lucru de alaltaieri. Numai ca la mine e in stanga jos (mai jos de ovare) si se simte ca o intepatura/arsura. Are sens ce spun? Am simtit prima data marti cand m-am dat jos de la volan si am facut o miscare aiurea cu piciorul stang. Atunci am simtit ca un junghi. Am avut si ieri un episod cand m-am ridicat repede de la scaun si azi de cateva ori dar mai random, chiar si cand stau simt din cand in cand ca ma inteapa ca o arsura. Sunt cam speriata si nu stiu ce sa fac, daca e cazul sa ma duc maine la doctor sau nu. Durerea nu persista. Doar apare din cand in cand acel junghi. Offf :( |
|

| Aria ma bucur ca sunteti bine |
|

| cybele wrote: Patesc acelasi lucru de alaltaieri. Numai ca la mine e in stanga jos (mai jos de ovare) si se simte ca o intepatura/arsura. Are sens ce spun? Am simtit prima data marti cand m-am dat jos de la volan si am facut o miscare aiurea cu piciorul stang. Atunci am simtit ca un junghi. Am avut si ieri un episod cand m-am ridicat repede de la scaun si azi de cateva ori dar mai random, chiar si cand stau simt din cand in cand ca ma inteapa ca o arsura. Sunt cam speriata si nu stiu ce sa fac, daca e cazul sa ma duc maine la doctor sau nu. Durerea nu persista. Doar apare din cand in cand acel junghi. Offf :(
Da, da. Asa simt si eu. Doar apare si dispare rapid, dar cateodata e destul de intensa. Eu cred ca e uterul...la cat s-a marit...o fi mai sensibil.
LE: se pare ca sunt normale aceste dureri. Iata ce informatii am gasit: Durerea de ligament rotund apare in zona pelvina si este cauzata de intinderea ligamentelor rotunde aparand mai frecvent pe partea dreapta a bazinului.
Uterul, in mod normal este de marimea unei pere si este tinut in suspensie de cateva ligamente printre care si ligamentul rotund. In timpul sarcinii uterul creste in dimensiuni si greutate ceea ce face ca ligamentele sa se lungeasca si subtieze. Acestea ating structurile si fibrele nervoase din apropiere, provocand durere. Desi aceasta durere este inconfortabila, este normala. Crampele, contractiile involuntare declanseaza de obicei o durere ascutita. Aceste spasme se gasesc mai frecvent pe partea dreapta decat pe stanga din cauza tendintei uterului de a se intoarce spre dreapta. |
|

| Mirunah wrote:
Da, da. Asa simt si eu. Doar apare si dispare rapid, dar cateodata e destul de intensa. Eu cred ca e uterul...la cat s-a marit...o fi mai sensibil.
100% asa e si la mine. Apare, dispare, uneori mai intens, alteori doar o jena. Ufff, sper sa nu fie nimic. Eu am luni programare la medic si inca nu stiu ce sa fac, daca sa insist sa ma vada maine sau sa astept cuminte pana luni. Mi-este cam frica. Ps: la mine e pe stanga (dar tot ce am simtit in sarcina pana acum a fost pe stanga, dea ovulatie, la implantare, pana si burta e mai mare pe stanga) |
|

| cybele wrote: 100% asa e si la mine. Apare, dispare, uneori mai intens, alteori doar o jena. Ufff, sper sa nu fie nimic. Eu am luni programare la medic si inca nu stiu ce sa fac, daca sa insist sa ma vada maine sau sa astept cuminte pana luni. Mi-este cam frica. Ps: la mine e pe stanga (dar tot ce am simtit in sarcina pana acum a fost pe stanga, dea ovulatie, la implantare, pana si burta e mai mare pe stanga)
Ti-am dat si mesaj. Eu zic sa stai linistita pana luni, nu cred ca e cazul de panica, inseamna ca uterul tau s-a intors spre stanga si forteaza ligamentele alea.
Eu ma bucur ca il simt pe bebe si ma linisteste, dar cand apare junghiul asta sunt cu ochii in patru, noroc ca trece foarte repede.
Sa ne spui si noua dupa control ce a zis de durerile astea. Eu la cautari pe Google am gasit ca ar fi normale. |
|
|