Gravidutzele noastre dragi - 42
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Dea22
Scris: Monday, February 5, 2018 10:30 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/7/2017
Anemone25 wrote:
la Ghilezan dar mi-a dat doza dubla de aspenter cu care nu ma impac ca riscul de hemoragie e mare de aceea mai vroiam o parere. O sa merg la Ionita.mersi

Si eu tot la Ghilezan am fost pana acum 2 luni,dar cand m am dus la ea cu d dimeri crescuti nu prea avea habar ce sa-mi faca,plus ca nu imi place ce nu rapunde la tel nici in caz de urgente.
Dea22
Scris: Monday, February 5, 2018 11:27 AM
Nivel

MaryPoppins wrote:
Neata, fetelor grup

La mine saptamana 30 a debutat cu peripetii, mai intai contractii iar acum niste durerei groaznice de spate, niciodata nu am avut asa ceva. Ieri a fost oribil, parca imi facea cineva disectie pe coloana. Simt cum mi s-a schimbat centrul de greutate si am probleme in a-mi mentine echilibrul. Sper sa fie un episod izolat si sa se amelioreze, ca altfel o iau razna in 2 luni cat au mai ramas. Am tras de mine acum sa ma pun pe scaun si sa lucrez, dar parca is teleghidata uff

Aceleasi dureri am inceput sa am si eu. Vineri seara am fost la urgente cu dureri de burta,dureri de spate si niste intepaturi in uter la fiecare 5 min (cred ca erau contractii). Am sunat o pe dr si mi a zis sa merg la urgente. Acolo mi au zis ca e totul ok si probabil m am fortat prea tare,desi eu toata ziua statusem doar pe scaun. Cand i am spus la dr ca nu am facut nimic in afara de stat pe scaun la birou mi a zis ca asta e mai grav decat efortul si mersul pe jos.
Sambata si duminica cat nu am mers la birou si nu am stat pe scaun mi a fost mult mai bine,cu toate ca am facut treaba prin casa,am fost pe la mall...tind sa cred ca mie statul pe scaun la birou nu imi face bine.
Mai testez sapt asta si daca o sa mi fie din nou rau nu mai vin la lucru.
MaryPoppins
Scris: Monday, February 5, 2018 11:46 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2017
Dea22 wrote:

Aceleasi dureri am inceput sa am si eu. Vineri seara am fost la urgente cu dureri de burta,dureri de spate si niste intepaturi in uter la fiecare 5 min (cred ca erau contractii). Am sunat o pe dr si mi a zis sa merg la urgente. Acolo mi au zis ca e totul ok si probabil m am fortat prea tare,desi eu toata ziua statusem doar pe scaun. Cand i am spus la dr ca nu am facut nimic in afara de stat pe scaun la birou mi a zis ca asta e mai grav decat efortul si mersul pe jos.
Sambata si duminica cat nu am mers la birou si nu am stat pe scaun mi a fost mult mai bine,cu toate ca am facut treaba prin casa,am fost pe la mall...tind sa cred ca mie statul pe scaun la birou nu imi face bine.
Mai testez sapt asta si daca o sa mi fie din nou rau nu mai vin la lucru.

Da, statul pe scaun e groaznic, cea mai proasta pozitie posibila. Eu ieri am si gatit cateva ore, abia m-am tarait prin bucatarie si cand m-am pus in pat era deja prea tarziu, durerile erau atroce. Stateam pe o parte si cu genunchii ghemuiti si gemeam de durere, fara exagerare. Mi-as fi luat concediu medical, dar nu am nenorocitul ala de card de sanatate, asta e alta poveste care imi amplifica tot stresul deja existent...
Lena94
Scris: Monday, February 5, 2018 1:36 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/19/2017
Salutare mamici Cheek Kiss

Cate burtici frumoase pe aici, mai aveti asa putin, va tinem pumnii fetelor si majoreta sunt pregatite pentru marea veste.
La mine weekendul a fost de groaza. Am fost la socri peste noapte si apoi la printii mei, si nu mi a tihnit deloc !
M-a durut burta tare in partea dreapta jos, in zona ovarelor ca sa zic asa, am luat no spa la 8 ore si parca tot ma durea. Nu puteam sa duc genunchiul drept la piept, nu puteam sa mi strang burta si daca apasam acolo usor ma durea foarte tare. Am crezut ca fac apendicita insa vad ca de azi nu ma mai doare deloc...sper sa nu mai revina durerile.
De maine revin la servici, am fost in concediu medical pana acum. Nu am niciun chef !!! E asa bine acasa Cray la cate saptamani pot intra in prenatal ? Eu am probleme cu statul in fund, desi nu am burtica mare, daca stau foarte mult incep sa am crampe in partea de jos si daca nu ma intind nu ma lasa de nicio culoare. Stiti cum trebuie sa procedez cu scurtarea orelor de munca ? Am nevoie de recomandare de la medic sau este suficient sa vorbesc la servici ?
MaryPoppins
Scris: Monday, February 5, 2018 1:41 PM
Nivel

Lena94 wrote:
Salutare mamici Cheek Kiss

Cate burtici frumoase pe aici, mai aveti asa putin, va tinem pumnii fetelor si majoreta sunt pregatite pentru marea veste.
La mine weekendul a fost de groaza. Am fost la socri peste noapte si apoi la printii mei, si nu mi a tihnit deloc !
M-a durut burta tare in partea dreapta jos, in zona ovarelor ca sa zic asa, am luat no spa la 8 ore si parca tot ma durea. Nu puteam sa duc genunchiul drept la piept, nu puteam sa mi strang burta si daca apasam acolo usor ma durea foarte tare. Am crezut ca fac apendicita insa vad ca de azi nu ma mai doare deloc...sper sa nu mai revina durerile.
De maine revin la servici, am fost in concediu medical pana acum. Nu am niciun chef !!! E asa bine acasa Cray la cate saptamani pot intra in prenatal ? Eu am probleme cu statul in fund, desi nu am burtica mare, daca stau foarte mult incep sa am crampe in partea de jos si daca nu ma intind nu ma lasa de nicio culoare. Stiti cum trebuie sa procedez cu scurtarea orelor de munca ? Am nevoie de recomandare de la medic sau este suficient sa vorbesc la servici ?

Lena, recomandare de la medic neaparat pt reducerea programului de lucru, legea spune ca medicul de familie da (in teorie in baza recomandarii ginecologului), insa eu am dus direct de la gine si a fost ok. La prenatal trebuie sa-ti faci bine calculele, daca nasti natural e mai dificil de anticipat si trebuie sa te asiguri ca iti lasi cele 42 zile obligatorii de dupa nastere. Daca planifici cezariana atunci in jurul a 30 saptamani poti intra deja.
Lena94
Scris: Monday, February 5, 2018 1:49 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Lena, recomandare de la medic neaparat pt reducerea programului de lucru, legea spune ca medicul de familie da (in teorie in baza recomandarii ginecologului), insa eu am dus direct de la gine si a fost ok. La prenatal trebuie sa-ti faci bine calculele, daca nasti natural e mai dificil de anticipat si trebuie sa te asiguri ca iti lasi cele 42 zile obligatorii de dupa nastere. Daca planifici cezariana atunci in jurul a 30 saptamani poti intra deja.

Super, pai voi suna mai intai doctorita de familie sa vad daca ma poate ajuta ea ca are cabinetul la 2 min de servici si mi e mai usor sa ajung, daca nu voi vb cu doctorita mea de gineco. Eu mi am calculat de la 40 saptamani, daca ar fi sa nasc, cu cele 42 de zile obligatorii dupa nastere si as putea sa intru la 28 de saptamani in prenatal. As vrea sa nasc natural insa ma gandesc ca pana la 40 de saptamani nasc, doctorita mea la primul control asa mi-a calculat data. Pentru acest prenatal am nevoie de foaie de la medic sau doar anunt angajatorul data ?
MaryPoppins
Scris: Monday, February 5, 2018 2:07 PM
Nivel

Lena94 wrote:

Super, pai voi suna mai intai doctorita de familie sa vad daca ma poate ajuta ea ca are cabinetul la 2 min de servici si mi e mai usor sa ajung, daca nu voi vb cu doctorita mea de gineco. Eu mi am calculat de la 40 saptamani, daca ar fi sa nasc, cu cele 42 de zile obligatorii dupa nastere si as putea sa intru la 28 de saptamani in prenatal. As vrea sa nasc natural insa ma gandesc ca pana la 40 de saptamani nasc, doctorita mea la primul control asa mi-a calculat data. Pentru acest prenatal am nevoie de foaie de la medic sau doar anunt angajatorul data ?

Pentru prenatal (concediu sarcina si lauzie) exista un formular ca si pentru concediile medicale, doar ca are un cod special (cod 08). Il poate elibera direct medicul de familie sau ti-l poate da si ginecologul dar mai apoi trebuie vizat de medicul de familie. Nu se acorda pt cele 126 zile deodata, ci pt luna in curs. Cele 126 zile le-ai calculat calendaristic, da? La nasterea naturala e mai greu sa iti dea cineva de la 28s, insa vorbeste cu medicul tau si vezi ce spune.
delia.c.yaya
Scris: Monday, February 5, 2018 2:14 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Offf fetelorCray chiar nu stiu ce sa mai fac cu insomniile astea...nu ma odihnesc deloc...si de vreo doua zile ma doare spatele ingrozitor, si oasele jos, si asta mica cand loveste jos chiar doarepale ma simt tare intepenita, nici miscarea nici statul nu ma ajuta...e asa greu cu burtica, nu pot respira bineuff sper sa rezist pana la final...poate pe la 38s a vrea sa iasa totusi...
Lena94
Scris: Monday, February 5, 2018 2:21 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:

Pentru prenatal (concediu sarcina si lauzie) exista un formular ca si pentru concediile medicale, doar ca are un cod special (cod 08). Il poate elibera direct medicul de familie sau ti-l poate da si ginecologul dar mai apoi trebuie vizat de medicul de familie. Nu se acorda pt cele 126 zile deodata, ci pt luna in curs. Cele 126 zile le-ai calculat calendaristic, da? La nasterea naturala e mai greu sa iti dea cineva de la 28s, insa vorbeste cu medicul tau si vezi ce spune.

Am inteles cum sta treaba. Atunci la urmatorul control voi vorbi mai pe indelete cu doctorita. Mie medicul mi a spus ca ar trebui sa nasc pana pe 6 iulie ( 40 saptamani). De pe 6 iulie am numarat descrescator 84 de zile calendaristice si mi a iesit 13 aprilie ( 28 saptamani). Oricum ar fi daca nasc natural, nu as vrea sa depasesc termenul pentru ca am inteles ca sunt cam micuta pt o nastere naturala iar bebel e marisor deja ecografic si fiind prima nastere e destul de greu sa depasesc termenul. As prefera cumva daca e intors bebele sa mi induca nasterea mai repede sau daca trec de 40 saptamani optez pentru cezariana. Ma bucura faptul ca doctorita e pro naturala si sigur gasim o solutie sa fie bine atat pentru mine cat si pentru bebe.Multumesc mult pentru detalii Cheek Kiss
Mirunah
Scris: Monday, February 5, 2018 2:42 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
M-a apucat si pe mine calculatul si m-am hotarat sa intru in prenatal de la 1 Mai.

Lena, tu simti ca misca bebe? Ce simti?
Lena94
Scris: Monday, February 5, 2018 3:06 PM
Nivel

Mirunah wrote:
M-a apucat si pe mine calculatul si m-am hotarat sa intru in prenatal de la 1 Mai.

Lena, tu simti ca misca bebe? Ce simti?

E nebunie cu prenatalul asta Lol nu mai am rabdare.
Daaa, am cam 3 zile de cand stiu ca sigur e bebele. Eu cred ca l am simtit prima data pe la 16 saptamani insa nu stiu daca erau intestinele sau bebele. Am patit si eu ca si tine...n am simtit nici fluturasi nici vibratii, a lovit din prima tare Bravoo aseara stateam cu mana pe burtica si a lovit asa tare ca am simtit si la mana.
Numai tati e suparat cand pune mana pe burtica nu mai misca bebele Lol
AriaM
Scris: Monday, February 5, 2018 3:06 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Bebelina mea are restrictie de crestere uterin, desi ecografic nu se vede nimic in neregula, dopplerul ok, placenta tanara, lichid destul. 2 dr au stat calare pe mine, la una masuratorile i-au iesit chiar mai mici decat cele de acum o luna. La dr mea macar am avut crestere, dar nu in parametrii. Ma internez maine pt monitorizare si analize. Tineti pumnii va rog bebelinei mele sa fie in regula.
Lena94
Scris: Monday, February 5, 2018 3:21 PM
Nivel

AriaM wrote:
Bebelina mea are restrictie de crestere uterin, desi ecografic nu se vede nimic in neregula, dopplerul ok, placenta tanara, lichid destul. 2 dr au stat calare pe mine, la una masuratorile i-au iesit chiar mai mici decat cele de acum o luna. La dr mea macar am avut crestere, dar nu in parametrii. Ma internez maine pt monitorizare si analize. Tineti pumnii va rog bebelinei mele sa fie in regula.

Sunt sigura ca totul va fi bine si mai e putin si ti vei tine puiutul in brate Buddy1 asteptam vesti si ti tinem pumnii majoreta majoreta majoreta
Dea22
Scris: Monday, February 5, 2018 3:27 PM
Nivel

Eu am fost optimista sa cred ca pot veni la lucru pana in sapt 34/35 Big Surprise ma gandeam ca acasa o sa ma plictisesc si o sa mi treaca f greu timpul.
Acum la 29 de sapt imi dau seama ca nu am fost deloc realista...imi este tot mai greu sa stau la birou cate 5/6 ore pe zi.
Fetelor,ramaneti acasa cat mai devreme posibil! ras
Mirunah
Scris: Monday, February 5, 2018 3:28 PM
Nivel

Inregistrat: 10/23/2017
Lena94 wrote:

E nebunie cu prenatalul asta Lol nu mai am rabdare.
Daaa, am cam 3 zile de cand stiu ca sigur e bebele. Eu cred ca l am simtit prima data pe la 16 saptamani insa nu stiu daca erau intestinele sau bebele. Am patit si eu ca si tine...n am simtit nici fluturasi nici vibratii, a lovit din prima tare Bravoo aseara stateam cu mana pe burtica si a lovit asa tare ca am simtit si la mana.
Numai tati e suparat cand pune mana pe burtica nu mai misca bebele Lol

Da, eu ma mir de fiecare data de unde are atata forta bebe, de o saptamana simt asa. Si eu am simtit la mana o lovitura. Dar sunt scurte, 5 secunde maxim pana acum legat.

Aria, totul o sa fie bine, o sa vezi.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.