Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Fetelor am o intrebare mai...speciala.. Voiam sa va intreb daca voi mai faceti sex? Caci eu da..dar o data la o saptamana si ceva..o avea ceva? Doctorul nu mi-a zis nimic legat de asta..dar atunci cand ai orgasm se contracta uterul si nu stiu daca il afecteaza pe bebe. |
|
Inregistrat: 3/23/2017 Mesaje: 626
| Andreea0196 wrote:Fetelor am o intrebare mai...speciala.. Voiam sa va intreb daca voi mai faceti sex? Caci eu da..dar o data la o saptamana si ceva..o avea ceva? Doctorul nu mi-a zis nimic legat de asta..dar atunci cand ai orgasm se contracta uterul si nu stiu daca il afecteaza pe bebe.
Andreea, noi n-am mai facut de cand am aflat ca sunt insarcinata. Dar astept sa treaca trimestrul I si o sa intreb medicul daca avem voie, ca parca mi-e dor si mie :)))) Acum sa vad daca tati va vrea, ca el e tare panicat sa nu i faca rau lui bebe :)) |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| Andreea0196 wrote:Fetelor am o intrebare mai...speciala.. Voiam sa va intreb daca voi mai faceti sex? Caci eu da..dar o data la o saptamana si ceva..o avea ceva? Doctorul nu mi-a zis nimic legat de asta..dar atunci cand ai orgasm se contracta uterul si nu stiu daca il afecteaza pe bebe.
Eu am luat o pauza cand am avut secretia maronie de 2 sapt, pana cand am ajuns la medic si am intrebat daca am voie si mi-a zis ca da. Asa ca noi facem...dar mult mai rar...tot la o saptamana si ceva. Daca doctorul nu ti-a interzis, cred ca poti sta linistita. |
|
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Da oricum se face cu grija nu imi e de asta. Imi era de orgasm..dar am citit si pe net ca cica nu ii face niciun rau bebelului. Multumesc fetelor |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
Mai rarut in ultima perioada, din pacate ptr domnu meu nu prea ma simt confortabil..mai ales cand mai da cate una si asta mica deja strica tot cheful |
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Trebuia sa pun hranit in ghilimele. Era vorba de un hormon de sustinere a sarcinii, progesteron daca nu ma insel, si care e fabricat de acel corp galben pana se formeaza placenta si functia e preluata apoi de placenta.
Chris wrote:
Serios? Ce tare! Adica bebe manca? Doar ce am terminat si eu de mancat micul dejun :)))))
Da, si eu ma gandeam dimineata ce o fi, ca nu e tare, asa intepat usurel cateva secunde, dar repetat. M-am gandit ca o fi pe fond nervos ca ieri si azi am aflat doua vesti nu tocmai bune: ca o fosta colega are baietelul de 2 -3 anisori bolnav de leucemie si azi noapte tatal meu s-a simtit rau, a chemat salvarea si acum e la spital. Incerc sa stau cat mai relaxata posibil sa nu il afecteze pe bebe.
|
|
| Mie doctorul nu imi interzisese, dar o lasasem eu mai moale pt ca de indata ce ma excitam mi se intarea burta. Ce sa mai zic de orgasm...burta tare si dureroasa ioooi. Pe la sfarsitul trim2 remarcasem ca nu mai aveam probleme asa ca am reluat exercitiile
Andreea0196 wrote:Fetelor am o intrebare mai...speciala.. Voiam sa va intreb daca voi mai faceti sex? Caci eu da..dar o data la o saptamana si ceva..o avea ceva? Doctorul nu mi-a zis nimic legat de asta..dar atunci cand ai orgasm se contracta uterul si nu stiu daca il afecteaza pe bebe. |
|
| AriaM wrote:Trebuia sa pun hranit in ghilimele. Era vorba de un hormon de sustinere a sarcinii, progesteron daca nu ma insel, si care e fabricat de acel corp galben pana se formeaza placenta si functia e preluata apoi de placenta.
Am glumit iti dai seama :)) Da, corpul galben secreta progesteronul... si de-acum sa inteleg ca se formeaza placenta si se dizolva corpul galben. Oricum eu sustin inca cu progesteron suplimentar de 2 ori pe zi, utrogestan, sa vad pana cand. Ei, mai e putin pana luni si imi vad si eu bebelinul sau bebelina Si o sa intreb daca-mi amintesc si de intepaturile astea, de curiozitate... |
|
| Si eu astept lunea asta ce vine de vreo 2 saptamani. Uneori trece asa de greu timpul uff.
Chris wrote:Am glumit iti dai seama :)) Da, corpul galben secreta progesteronul... si de-acum sa inteleg ca se formeaza placenta si se dizolva corpul galben. Oricum eu sustin inca cu progesteron suplimentar de 2 ori pe zi, utrogestan, sa vad pana cand. Ei, mai e putin pana luni si imi vad si eu bebelinul sau bebelina Si o sa intreb daca-mi amintesc si de intepaturile astea, de curiozitate... |
|
Inregistrat: 12/31/2016 Mesaje: 653
| Buna fetelor. Am revenit, m-am tinut un pic departe de tot felul de informatii pentru ca sunt foarte stresata. Am fost marti la eco la 5 sapt si 5 zile. S-a vazut vezicula vitelina (1.6mm) si sacul gestational. Medicul a zis ca este mai mica sarcina cu cateva zile (eu am avut ovulatia in ziua 19 a cm). Abia pe 27 am urmatoarea programare. Nu reusesc sa ma linistesc deloc. Asta pentru ca nu am simptome Astazi am 6 saptamani si 1 zi si efectiv nu simt nimic. Ma mai dor sanii din cand in cand (dar destul de vag, nu ca saptamanile trecute), nu am greturi, nu sunt balonata (am fost asa din cand in cand si nu rau), nu nimic. Imi este foarte foarte frica. |
|
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Chris wrote:Am glumit iti dai seama :)) Da, corpul galben secreta progesteronul... si de-acum sa inteleg ca se formeaza placenta si se dizolva corpul galben. Oricum eu sustin inca cu progesteron suplimentar de 2 ori pe zi, utrogestan, sa vad pana cand. Ei, mai e putin pana luni si imi vad si eu bebelinul sau bebelina Si o sa intreb daca-mi amintesc si de intepaturile astea, de curiozitate... Am avut intepaturile respective, chiar si usoare sangerari, corpul galben era usor hemoragic, mi-a spus medicul. Am luat Utrogestan, pe care inca il iau, doar am scazut doza, de la 2/zi la 1/seara. |
|
| cybele wrote:Buna fetelor. Am revenit, m-am tinut un pic departe de tot felul de informatii pentru ca sunt foarte stresata. Am fost marti la eco la 5 sapt si 5 zile. S-a vazut vezicula vitelina (1.6mm) si sacul gestational. Medicul a zis ca este mai mica sarcina cu cateva zile (eu am avut ovulatia in ziua 19 a cm). Abia pe 27 am urmatoarea programare. Nu reusesc sa ma linistesc deloc. Asta pentru ca nu am simptome Astazi am 6 saptamani si 1 zi si efectiv nu simt nimic. Ma mai dor sanii din cand in cand (dar destul de vag, nu ca saptamanile trecute), nu am greturi, nu sunt balonata (am fost asa din cand in cand si nu rau), nu nimic. Imi este foarte foarte frica.
cybele, sa stii ca m-am gandit la tine si chiar vroiam sa ne spui cum a fost. Stai linistita, sanii sunt un bun simptom. II simti asa grei sau plini? Am si eu o prietena care la fel nu a avut absolut nicio modificare la mancare, sau balonare sau orice si bebe e foarte bine. Si bebe si mamica. Si la fel si eu, abia mai incolo apar intensificate mirosurile si gustul amar (am avut eu), dar la fel pot manca orice si abia de cateva saptamani de la 8 in sus am inceput sa ma balonez. E totul bine, mami, trebuie sa fii cat mai destresata sa i fie bine si lui bebe ca el acum se formeaza in burtica. Ti-a dat vitamine si tratament de mentinere? |
|
Inregistrat: 12/31/2016 Mesaje: 653
| Chris wrote:cybele, sa stii ca m-am gandit la tine si chiar vroiam sa ne spui cum a fost. Stai linistita, sanii sunt un bun simptom. II simti asa grei sau plini? Am si eu o prietena care la fel nu a avut absolut nicio modificare la mancare, sau balonare sau orice si bebe e foarte bine. Si bebe si mamica. Si la fel si eu, abia mai incolo apar intensificate mirosurile si gustul amar (am avut eu), dar la fel pot manca orice si abia de cateva saptamani de la 8 in sus am inceput sa ma balonez. E totul bine, mami, trebuie sa fii cat mai destresata sa i fie bine si lui bebe ca el acum se formeaza in burtica. Ti-a dat vitamine si tratament de mentinere? Pai problema este ca nici sanii nu mai sunt cum erau saptamana trecuta cand nu puteam sa dorm nici pe-o parte, asa rau era. De 2-3 zile ma dor destul de vag (parca s-au si "desumflat" un pic), pot sa dorm pe burta fara probleme si sunt momente in care nu ma dor absolut deloc. Da, iau femosun si utrogestan de 200 de 2 ori pe zi. Nu ma pot linisti. Stiu ca daca se intampla ceva nici nu am de unde sa stiu, la cat progesteron bag in mine. Sper sa nu fie cazul, dar sincer imi doresc sa imi fie rau sau macar sanii sa ma doara ca saptamana trecuta, pentru ca imi vine sa ma sui pe pereti de frica. Pana pe 27 mai este foarte mult. |
|
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| cybele wrote:Buna fetelor. Am revenit, m-am tinut un pic departe de tot felul de informatii pentru ca sunt foarte stresata. Am fost marti la eco la 5 sapt si 5 zile. S-a vazut vezicula vitelina (1.6mm) si sacul gestational. Medicul a zis ca este mai mica sarcina cu cateva zile (eu am avut ovulatia in ziua 19 a cm). Abia pe 27 am urmatoarea programare. Nu reusesc sa ma linistesc deloc. Asta pentru ca nu am simptome Astazi am 6 saptamani si 1 zi si efectiv nu simt nimic. Ma mai dor sanii din cand in cand (dar destul de vag, nu ca saptamanile trecute), nu am greturi, nu sunt balonata (am fost asa din cand in cand si nu rau), nu nimic. Imi este foarte foarte frica.
Am foarte multe prietene care nu au avut nici macar un simpton. Eu zic sa te bucuri de sarcina, nu mai sta stresata ca nu faci bine. Mai ales ca te poti bucura asa cum trebuie pentru ca inca nu ai simptome...Sa ramana asa toata sarcina, fara simptome iti doresc! Pe mine, de exemplu, nu ma dureau sanii la 6 saptamani...mai tarziu au inceput sa ma doara.
Fetelor, nu mai fiti negativiste pentru ca va stresati bobita...Ganditi pozitiv, atrageti lucrurile pozitive spre voi! |
|
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| cybele wrote: Pai problema este ca nici sanii nu mai sunt cum erau saptamana trecuta cand nu puteam sa dorm nici pe-o parte, asa rau era. De 2-3 zile ma dor destul de vag (parca s-au si "desumflat" un pic), pot sa dorm pe burta fara probleme si sunt momente in care nu ma dor absolut deloc. Da, iau femosun si utrogestan de 200 de 2 ori pe zi. Nu ma pot linisti. Stiu ca daca se intampla ceva nici nu am de unde sa stiu, la cat progesteron bag in mine. Sper sa nu fie cazul, dar sincer imi doresc sa imi fie rau sau macar sanii sa ma doara ca saptamana trecuta, pentru ca imi vine sa ma sui pe pereti de frica. Pana pe 27 mai este foarte mult.
In primul rand trebuie sa fii linistita. Eu am avut sangerari chiar si cand luam Utrogestan, asa ca nu te baza ca progesteronul ar ascunde o eventuala problema. La mine simptomele au aparut pe la 7 saptamani, atat de puternice, incat am ajuns la perfuzii. Dupa 2 zile de perfuzii, simtomele au disparut Complet..iti dai seama cat m-am speriat..dar totul a fost ok. Nu e obligatoriu sa te simti rau, poate esti mai norocoasa. |
|
|