Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/4/2016 Mesaje: 1018
| anemona30 wrote:pai acum chiar ca o fac dupa ce am vazut ce ai scris tu, ma stii doar a sunt paranoica  .. oricum eu cam am facut tot ce ai scris
si eu sunt paranoica..l-am zapacit pe medic |
|

Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 1062
| AleC wrote: Am intrebat medicul daca trombofilia este un impediment pt nasterea naturala si mi-a zis ca nu, atat timp cat nu exista alte probleme care sa duca la cezariana, nu e este cazul. Eu natural am ales.
abia astept sa nasti ca sa im povestesti tot mie imi place ca sunt dupa tine si lixandra .. |
|

| AleC wrote:Si mie imi este greata dimineata, de vreo 3 sapt, insa cum mananc ceva mai consistent, dispar. Incerc sa imi incep si eu ziua sanatos, cu fructe...da de unde, dupa am nevoie de ceva mai mult.
exact la fel sunt si eu, daca nu pap dimineata imi este fff greata..ma simt ingrozitior de rau daca amm stomacul gol cum pap, gata .a si trecut |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| lixandra_alexandra wrote:Buna dimineata fetelor, Eu am fost ieri la dr. si mi-a dat antibiotic pentru streptococ, a zis ca o sa mai facem secretie dupa ce terminam (10 zile Augmentin). Problema mai mare este diabetul gestational, sambata ma duc la diabetolog. Din cauza asta bebe este mai mare cu 2 saptamani si are deja 1300 g... Sper sa fie totul bine
Multa bafta, sa scapi de streptoccocul ala nenorocit. Tin minte ca dupa fiecare tura de antibiotic, repetam analiza dupa 7 zile de la terminarea tratamentului. Asa ti-a zis si tie doc ginecolog?
Si legat de diabet, hai ca poate nu o sa fie nevoie de cine stie ce tratament, de insulina sa nu mai zic. Regimul meu a fost destul de permisiv si chiar mi-a prins bine sa mananc mai sanatos, incepusem sa ma porcesc rau de tot cu scuza ca sunt gravida. Trebuie sa ai grija la carbohidrati, nu sunt ok cand ai diabet gestational. Dulciurile e bine sa fie eliminate, iar fructele cu masura. Ca un exemplu, cand am fost eu la diabetolog, aparusera ciresele alea suuuuper bune si mi-a zis sa mananc de pofta un pumn, nu 1 kg (eu as fi mancat si 2 kg, iti dai seama:)) |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/30/2016 Mesaje: 754
| BabyGimi wrote:
Multa bafta, sa scapi de streptoccocul ala nenorocit. Tin minte ca dupa fiecare tura de antibiotic, repetam analiza dupa 7 zile de la terminarea tratamentului. Asa ti-a zis si tie doc ginecolog?
Si legat de diabet, hai ca poate nu o sa fie nevoie de cine stie ce tratament, de insulina sa nu mai zic. Regimul meu a fost destul de permisiv si chiar mi-a prins bine sa mananc mai sanatos, incepusem sa ma porcesc rau de tot cu scuza ca sunt gravida. Trebuie sa ai grija la carbohidrati, nu sunt ok cand ai diabet gestational. Dulciurile e bine sa fie eliminate, iar fructele cu masura. Ca un exemplu, cand am fost eu la diabetolog, aparusera ciresele alea suuuuper bune si mi-a zis sa mananc de pofta un pumn, nu 1 kg (eu as fi mancat si 2 kg, iti dai seama:))
Buna!Poti sa imi zici, te rog, cam cat aveai glicemia in sarcina?Si ce ti-a zis doctorul despre asta?Mersi! |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Glicemia masurata a jeun (asa cum se procedeaza cand recoltezi pt analizele obisnuite) nu are nici o relevanta , ci ne intereseaza raspunsul insulinogenic al pancreasului - asa se poate stabili daca ai dezvoltat rezistenta la insulina si deci daca exista vreun risc de diabet gestational. In sarcina majoritatea femeilor dezvolta rezistenta la insulina (starile de rau din primul trimestru sunt un prim semn), chiar daca inainte erau "insulin sensitive", adica puteau manca carbohidrati cu nemiluita si aparent pancreasul secreta suficienta insulina pt a regla nivelul de glucoza din sange. Adesea se face referire la diabetul gestational ca fiind "severe carbohidrate intolerance", de aici si numele testului folosit pt diagnosticare, adica "test de toleranta la glucoza". Iar cheia in a gestiona diabetul gestational e limitarea drastica a carbohidratilor, asa cum bine spune BabyGimi. Stilul de alimentatie e alegerea fiecaruia, insa eu sunt de parere ca in sarcina limitarea carbohidratilor ajuta foarte mult, nu doar pt a preveni diabetul gestational, ci si pentru a evita alte probleme precum ingrasatul excesiv, inflamatia sau retentia de apa.
|
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| Alexis21 wrote: Buna!Poti sa imi zici, te rog, cam cat aveai glicemia in sarcina?Si ce ti-a zis doctorul despre asta?Mersi!
Buna! Nu mai stiu cat era, ca sa fiu sincera, dar intotdeauna a fost in interval. La testul de toleranta la glucoza am avut glicemia dupa 1 ora de 190, iar limita superioara din interval era 180. Ginecologul m-a trimis la diabetolog, iar diabetologul mi-a spus, in mare, ce am scris mai sus :) Nu a fost diferenta considerabila incat sa fie nevoie de un regim drastic sau alte masuri (gen luat glicemia acasa dupa fiecare masa, insulina etc). |
|

| MaryPoppins wrote:Glicemia masurata a jeun (asa cum se procedeaza cand recoltezi pt analizele obisnuite) nu are nici o relevanta , ci ne intereseaza raspunsul insulinogenic al pancreasului - asa se poate stabili daca ai dezvoltat rezistenta la insulina si deci daca exista vreun risc de diabet gestational. In sarcina majoritatea femeilor dezvolta rezistenta la insulina (starile de rau din primul trimestru sunt un prim semn), chiar daca inainte erau "insulin sensitive", adica puteau manca carbohidrati cu nemiluita si aparent pancreasul secreta suficienta insulina pt a regla nivelul de glucoza din sange. Adesea se face referire la diabetul gestational ca fiind "severe carbohidrate intolerance", de aici si numele testului folosit pt diagnosticare, adica "test de toleranta la glucoza". Iar cheia in a gestiona diabetul gestational e limitarea drastica a carbohidratilor, asa cum bine spune BabyGimi. Stilul de alimentatie e alegerea fiecaruia, insa eu sunt de parere ca in sarcina limitarea carbohidratilor ajuta foarte mult, nu doar pt a preveni diabetul gestational, ci si pentru a evita alte probleme precum ingrasatul excesiv, inflamatia sau retentia de apa.
Multumesc pentru raspuns. Eu nu am diabet gestational , eu am diabet....l-am descoperit de vreo 2 ani.Este diabet tip 2 si luam tratament pentru asta.Evident, acum ca sunt insarcinata, nu mai pot lua tratament si trebuie sa o tin din scurt numai din mancare. Am facut si hemoglobina glicozilata care, spre surprinderea mea, a iesit 6. Asta inseamna doar risc de diabet si nu diabet instalat, ceea ce a facut-o pe diabetoloaga si nutritionista mea sa renunte definitiv la ideea de insulina.Eu am glicemii intre 95 si 120 maxim. Mi-a explicat ca astea sunt glicemii normale si ca e perfect. In schimb, doamna doctor Uscatescu, la care ma tratez pentru trombofilie, m-a disperat ca trebuie musai sa fac insulina. Diabetoloaga mi-a explicat ca singura forma de insulina care se da in sarcina este foarte puternica, chiar si in doze foarte mici si ca risc sa scad glicemia sub limita normalului, avand in vedere glicemiile mele. Asta ar putea sa imi afecteze creierul meu si al bebelusului. Insa doamna Uscatescu insista. Eu cred ca mai in masura este diabetologul si nutritionistul sa spuna daca trebuie sau nu insulina. Mi s-a zis ca atunci cand sarcina avaseaza, daca se modifica tare glicemia si nu o mai pot tine in frau, abia atunci ne gandim la insulina. Doctorul ginecolog Vythoulkas mi-a zis ca ce e pana in 150 e ok , nu se intampla nimic cu bebe.Eu insa nu am sarit de 120 si asta fara tratament. Ce parere aveti? |
|

| Alexis21 wrote: Multumesc pentru raspuns. Eu nu am diabet gestational , eu am diabet....l-am descoperit de vreo 2 ani.Este diabet tip 2 si luam tratament pentru asta.Evident, acum ca sunt insarcinata, nu mai pot lua tratament si trebuie sa o tin din scurt numai din mancare. Am facut si hemoglobina glicozilata care, spre surprinderea mea, a iesit 6. Asta inseamna doar risc de diabet si nu diabet instalat, ceea ce a facut-o pe diabetoloaga si nutritionista mea sa renunte definitiv la ideea de insulina.Eu am glicemii intre 95 si 120 maxim. Mi-a explicat ca astea sunt glicemii normale si ca e perfect. In schimb, doamna doctor Uscatescu, la care ma tratez pentru trombofilie, m-a disperat ca trebuie musai sa fac insulina. Diabetoloaga mi-a explicat ca singura forma de insulina care se da in sarcina este foarte puternica, chiar si in doze foarte mici si ca risc sa scad glicemia sub limita normalului, avand in vedere glicemiile mele. Asta ar putea sa imi afecteze creierul meu si al bebelusului. Insa doamna Uscatescu insista. Eu cred ca mai in masura este diabetologul si nutritionistul sa spuna daca trebuie sau nu insulina. Mi s-a zis ca atunci cand sarcina avaseaza, daca se modifica tare glicemia si nu o mai pot tine in frau, abia atunci ne gandim la insulina. Doctorul ginecolog Vythoulkas mi-a zis ca ce e pana in 150 e ok , nu se intampla nimic cu bebe.Eu insa nu am sarit de 120 si asta fara tratament. Ce parere aveti?
Alexis, imi pare rau sa aud ca ai diabet tip 2. Putem discuta mai multe in privat, daca vrei. Daca nu te deranjeaza pot sa-ti recomand niste surse pentru lectura care sa te ajute in a gestiona parerile diferite ale celor 2 medici. Din pacate, si o spun cu toata raspunderea, medicii din Romania gestioneaza foarte prost problema diabetului. Cu stilul de alimentatie cum stai? Oricat ar parea de banal si de cliseu, totul pleaca de aici. In lumea civilizata diabetul tip 2 nu mai e de mult privit ca o boala cronica, ci ca a "dietary disease", asa ca il rezolvi tot asa cum a si aparut, prin alimentatie. |
|

| MaryPoppins wrote:
Alexis, imi pare rau sa aud ca ai diabet tip 2. Putem discuta mai multe in privat, daca vrei. Daca nu te deranjeaza pot sa-ti recomand niste surse pentru lectura care sa te ajute in a gestiona parerile diferite ale celor 2 medici. Din pacate, si o spun cu toata raspunderea, medicii din Romania gestioneaza foarte prost problema diabetului. Cu stilul de alimentatie cum stai? Oricat ar parea de banal si de cliseu, totul pleaca de aici. In lumea civilizata diabetul tip 2 nu mai e de mult privit ca o boala cronica, ci ca a "dietary disease", asa ca il rezolvi tot asa cum a si aparut, prin alimentatie.
Tocmai asta ziceam, il controlez foarte bine, din alimentatie. |
|

| Alexis21 wrote: Tocmai asta ziceam, il controlez foarte bine, din alimentatie.
Atunci continua ce faci si repeta hemoglobina glicolizata cand se fac din nou 3 luni de la ultima testare. Acum stii si tu ca trebuie sa fie bine sub 6 ca sa se nu se mai puna problema diabetului. Insulina e cu dus si intors in diabetul de tip 2 si de cele mai multe ori nu-si are rostul. Glicemiile tale nu-s tocmai ideale, chiar daca in teorie s-ar incadra in limite normale ale laboratoarelor. Valoriile de care spui sunt masurate au jeun sau post prandial? Te intereseaza reactia pancreasului dupa ce ai mancat - diabetul tip 2 "se rezolva" numai atunci cand ai rezolvat rezistenta la insulina. |
|
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| Alexis, banuiesc ca ai glucometru sa-ti poti masura glicemia periodic; nu cred ca e cazul de insulina la tine, o tii in frau din alimentatie si, in afara de asta, mai sunt tratamente pt diabet, nu doar insulina ... parca se accepta metforminul in sarcina in doze moderate ... Cand mergi la eco? |
|

Inregistrat: 11/4/2016 Mesaje: 1018
| BabyGimi wrote:
Si legat de diabet, hai ca poate nu o sa fie nevoie de cine stie ce tratament, de insulina sa nu mai zic. Regimul meu a fost destul de permisiv si chiar mi-a prins bine sa mananc mai sanatos, incepusem sa ma porcesc rau de tot cu scuza ca sunt gravida. Trebuie sa ai grija la carbohidrati, nu sunt ok cand ai diabet gestational. Dulciurile e bine sa fie eliminate, iar fructele cu masura. Ca un exemplu, cand am fost eu la diabetolog, aparusera ciresele alea suuuuper bune si mi-a zis sa mananc de pofta un pumn, nu 1 kg (eu as fi mancat si 2 kg, iti dai seama:))
Multumesc Nu mi-a zis la cate zile, dar clar tre sa fac pauza cel putin 1 sapt dupa antibiotic. Si eu zic ca ma baga pe un regim...tratratament sincer nu-mi doresc. M-am saturat de medicamente. Si eu cand ma pun pe cirese..nu le mai las |
|

| Alexis21 wrote: Multumesc pentru raspuns. Eu nu am diabet gestational , eu am diabet....l-am descoperit de vreo 2 ani.Este diabet tip 2 si luam tratament pentru asta.Evident, acum ca sunt insarcinata, nu mai pot lua tratament si trebuie sa o tin din scurt numai din mancare. Am facut si hemoglobina glicozilata care, spre surprinderea mea, a iesit 6. Asta inseamna doar risc de diabet si nu diabet instalat, ceea ce a facut-o pe diabetoloaga si nutritionista mea sa renunte definitiv la ideea de insulina.Eu am glicemii intre 95 si 120 maxim. Mi-a explicat ca astea sunt glicemii normale si ca e perfect. In schimb, doamna doctor Uscatescu, la care ma tratez pentru trombofilie, m-a disperat ca trebuie musai sa fac insulina. Diabetoloaga mi-a explicat ca singura forma de insulina care se da in sarcina este foarte puternica, chiar si in doze foarte mici si ca risc sa scad glicemia sub limita normalului, avand in vedere glicemiile mele. Asta ar putea sa imi afecteze creierul meu si al bebelusului. Insa doamna Uscatescu insista. Eu cred ca mai in masura este diabetologul si nutritionistul sa spuna daca trebuie sau nu insulina. Mi s-a zis ca atunci cand sarcina avaseaza, daca se modifica tare glicemia si nu o mai pot tine in frau, abia atunci ne gandim la insulina. Doctorul ginecolog Vythoulkas mi-a zis ca ce e pana in 150 e ok , nu se intampla nimic cu bebe.Eu insa nu am sarit de 120 si asta fara tratament. Ce parere aveti?
Ai fost întâmplator la medsana Intr o sâmbata la Uscatescu ? Prin decembrie |
|

Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Neata fetele!
Am primit hainutele de la liloo.ro. Sunt superbe, imprimeuri frumoase, culorile ca pe site, material moale si placut la atingere mai gros decat decat materialul hainutelor de la karababy. Zilele acestea vreau sa le spal la masina si va voi spune si cum se comporta imprimeurile si culorile la spalat.
O singura chestie am de comentat: am comandat 2 body-uri marimea 56-62 si sunt vizual diferite ca marime, un body pare mai degraba un 56. Acum nu stiu daca a fost o greseala de etichetare sau croiul diferit presupune picioare mai scurte/lungi... O sa ii contactez si revin cu raspunsul lor.
O zi faina sa aveti! |
|
|