Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 1062
| lixandra_alexandra wrote:Buna dimineata fetelor, Eu am fost ieri la dr. si mi-a dat antibiotic pentru streptococ, a zis ca o sa mai facem secretie dupa ce terminam (10 zile Augmentin). Problema mai mare este diabetul gestational, sambata ma duc la diabetolog. Din cauza asta bebe este mai mare cu 2 saptamani si are deja 1300 g... Sper sa fie totul bine
hai ca m-ai speriat cu diabetul asta..eu am glicemie 70 si bebe este cu o sapt mai mare decat trebuie ..este cazul sa ma ingrijorez? eu nu pap dulciuri ca nu mi plac dar mananc f multe fructe si astea au zaharuri si mai poftesc la paine care la fel are glucide etc |
|

Inregistrat: 11/4/2016 Mesaje: 1018
| anemona30 wrote:
hai ca m-ai speriat cu diabetul asta..eu am glicemie 70 si bebe este cu o sapt mai mare decat trebuie ..este cazul sa ma ingrijorez? eu nu pap dulciuri ca nu mi plac dar mananc f multe fructe si astea au zaharuri si mai poftesc la paine care la fel are glucide etc
si mie mi-a iesit glicemia 74, apoi la o ora dupa glucoza mi-a iesit in limite, in schimb la 2 ore mi-a iesit mult peste. Nu stiu ce sa spun. Dr. mi-a spus ca nu este de la duclciuri, nici nu este cunoscut motivul real pt acest lucru (mai conteaza si daca in familie ai rude cu astfel de probleme). Oricum, daca iti da sa faci analiza, se face intre sapt 26 - 28, parca.
Acum depinde si de medicul tau, am inteles ca nu toti medicii dau aceasta analiza obligatoriu. Poate doar e bebe mai mare si nu are legatura cu asa ceva.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| lixandra_alexandra wrote:
La cum da si se simte inca e intro parte...sper sa se intoarca, ca nebunii astia de aici intai incearca sa o intoarca ei si daca nu reusesc ma baga in cezariana ...au o mare problema astia cu cezariana... |
|

| delia.c.yaya wrote:La cum da si se simte inca e intro parte...sper sa se intoarca, ca nebunii astia de aici intai incearca sa o intoarca ei si daca nu reusesc ma baga in cezariana  ...au o mare problema astia cu cezariana...
Am inteles..., poate nu o sa fie cazul. Eu nu inteleg de ce atata impotrivire pentru cezariana...
|
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| anemona30 wrote:
hai ca m-ai speriat cu diabetul asta..eu am glicemie 70 si bebe este cu o sapt mai mare decat trebuie ..este cazul sa ma ingrijorez? eu nu pap dulciuri ca nu mi plac dar mananc f multe fructe si astea au zaharuri si mai poftesc la paine care la fel are glucide etc
doar in urma testului de toleranta la glucoza se poate pune diagnosticul asta. Se face in sapt 26-28, dar nu toti medicii il dau gravidutelor. In plus mie mi s-a spus ca e irelevant ca mereu ai avut glicemia in limite daca la testul de toleranta nu este.
Nu e cazul sa te stresezi pana atunci |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
Am inteles..., poate nu o sa fie cazul. Eu nu inteleg de ce atata impotrivire pentru cezariana...
Asa sunt astia de aici...doar de asta a si tipat la mine ca mam ingrasat...ca mia zis ca sa nu cred ca daca ma ingras prea mult si la nastere nu pot impinge din cauza greutatii, ca pot cere cezariana...ei is pe nasterile naturale... |
|

| alina89 wrote:doar in urma testului de toleranta la glucoza se poate pune diagnosticul asta. Se face in sapt 26-28, dar nu toti medicii il dau gravidutelor. In plus mie mi s-a spus ca e irelevant ca mereu ai avut glicemia in limite daca la testul de toleranta nu este. Nu e cazul sa te stresezi pana atunci
Ai dreptate, dar sa stii ca nu este irelevant. tocmai din cauza asta ti se iau probele la 1 ora si 2 ore. Normal dupa 2 ore, pancreasul trebuie sa produca insulina ca sa scada glicemia. In cazul meu si a celor care au aceasta problema, se pare ca din cauza hormonilor din sarcina, actiunea insulinei produse, este influentata si din aceasta cauza glicemia in loc sa scada, creste in continuare. Eu sunt sigura ca nu e ceva grav, dar se pare ca necesita regim si in functie de ce considera diabetologul, tratament. O sa revin sambata cu informatii.
|
|

| lixandra_alexandra wrote:si mie mi-a iesit glicemia 74, apoi la o ora dupa glucoza mi-a iesit in limite, in schimb la 2 ore mi-a iesit mult peste. Nu stiu ce sa spun. Dr. mi-a spus ca nu este de la duclciuri, nici nu este cunoscut motivul real pt acest lucru (mai conteaza si daca in familie ai rude cu astfel de probleme). Oricum, daca iti da sa faci analiza, se face intre sapt 26 - 28, parca. Acum depinde si de medicul tau, am inteles ca nu toti medicii dau aceasta analiza obligatoriu. Poate doar e bebe mai mare si nu are legatura cu asa ceva.
pai tocmai asta este ca am in familie ruda de gradul unul cu diabet tip 2, 3 insuline/ zi :) vroiam sa sar peste analiza asta, dar o voi face.. dulcele imi provoaca greata, d aia nu vroiam sa o fac |
|

| anemona30 wrote:pai tocmai asta este ca am in familie ruda de gradul unul cu diabet tip 2, 3 insuline/ zi :) vroiam sa sar peste analiza asta, dar o voi face.. dulcele imi provoaca greata, d aia nu vroiam sa o fac
Este o analiza foarte scarboasa. Dar mai bine o faci, crede-ma. Mai ales ca ai rude de gradul 1 cu diabet. Chiar daca nu ti-o da medicul tau, sa o ceri. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| lixandra_alexandra wrote:Ai dreptate, dar sa stii ca nu este irelevant. tocmai din cauza asta ti se iau probele la 1 ora si 2 ore. Normal dupa 2 ore, pancreasul trebuie sa produca insulina ca sa scada glicemia. In cazul meu si a celor care au aceasta problema, se pare ca din cauza hormonilor din sarcina, actiunea insulinei produse, este influentata si din aceasta cauza glicemia in loc sa scada, creste in continuare. Eu sunt sigura ca nu e ceva grav, dar se pare ca necesita regim si in functie de ce considera diabetologul, tratament. O sa revin sambata cu informatii.
Eu imi luam periodic glicemia si i-am aratat valorile doctorei, toate erau 68-70 si a zis ca degeaba e in limite, ca trebuie sa fac si testul de toleranta ca doar asa putem depista o problema. Eu am avut sub intervalul de referinta a doua valoare si ultima la limita, a zis ca e ok asa, dar nu prea am inteles de ce. |
|

| alina89 wrote:
Eu imi luam periodic glicemia si i-am aratat valorile doctorei, toate erau 68-70 si a zis ca degeaba e in limite, ca trebuie sa fac si testul de toleranta ca doar asa putem depista o problema. Eu am avut sub intervalul de referinta a doua valoare si ultima la limita, a zis ca e ok asa, dar nu prea am inteles de ce.
Nici eu nu m-as fi gandit ca pot sa am o problema, cand glicemia mai mare de 75-80 nu a fost niciodata. Ciudat si organismul asta... |
|

eu as vrea sa nasc natural..ma vindec extrem de greu la taieturi etc..crezi ca este vreo probl in cazul nostru cele cu trombofilii?
|
|

| lixandra_alexandra wrote:Este o analiza foarte scarboasa. Dar mai bine o faci, crede-ma. Mai ales ca ai rude de gradul 1 cu diabet. Chiar daca nu ti-o da medicul tau, sa o ceri.
pai acum chiar ca o fac dupa ce am vazut ce ai scris tu, ma stii doar a sunt paranoica .. oricum eu cam am facut tot ce ai scris |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| anemona30 wrote:
eu as vrea sa nasc natural..ma vindec extrem de greu la taieturi etc..crezi ca este vreo probl in cazul nostru cele cu trombofilii?
Am intrebat medicul daca trombofilia este un impediment pt nasterea naturala si mi-a zis ca nu, atat timp cat nu exista alte probleme care sa duca la cezariana, nu e este cazul. Eu natural am ales. |
|

| anemona30 wrote:
Eu sunt cu cezariana Nu am auzit ca ar fi contraindicatii...nici dr. nu mi-a spus nimic, nu cred ca e o problema. |
|
|