Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Hm, ma bucur pt mamica respectiva ca are un bebelus sanatos, insa menstruatia peste sarcina e doar un mit. Sangerarile alea cu siguranta erau de alta natura, la ea a fost un caz fericit insa stim foarte bine cate neplaceri pot aparea in primul trimestru si multe sarcini sunt salvate doar pt ca s-a intervenit prompt dvpdv medical. |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Mirunah, daca ai tensiometru e bine sa monitorizezi cat mai des tensiunea, mai ales acum cu durerile de cap. Si nu mai tin minte daca/pt ce ai zis ca iei Aspenter, insa mi se pare ca pt varsta asta de sarcina iei mult prea mult progesteron. Cum a motivat medicul faptul ca iti mentine dozele astea? Iar combinatia asta de Duphaston cu Utrogestan/Arefam eu sincer nu o prea inteleg, dar nah, si medicii astia au protocoalele lor proprii si personale. Dar in orice caz, la cat Duphaston iei oral nici nu e de mirare ca ai avut greturi/varsaturi exagerate iar acum dureri de cap, se stie foarte clar ce reactii adverse poate avea porgesteronul administrat oral. Cefalee si migrene sunt listate pe prospectul de la Duphaston ca reactii adverse frecvente (afecteaza intre 1 si 10 pacienti din 100 pacienti tratati). |
|

Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 1062
| delia.c.yaya wrote:Fetelor, ce ziceti de patul asta?! https://imgur.com/zynpHhBMil da cu tot cu saltea,paracolpi,lenjerie,plapuma ..tot cu 100€.. Oare sal iau?!
de ce iei patut de lemn?
eu o sa imi iau unul asa :
http://www.nichiduta.ro/patut-pliabil-cu-doua-nivele-friend-purple-128869
mi se pare mult mai practice si mai usor de folosit
|
|

| CrisM wrote:Eu cred ca e mai mult retentia de apa la tine!  Eu am DPN pe 04 iunie deocamdata. Initial aveam pe 8 dar bebele era mai mare la dublu test cu 4 zile asa ca mi-a modificat data. Si eu incerc sa merg la munca pana pe 20 aprilie asa cu conditia sa ma simt bine
sa vezi tu daca noi nu vom naste in acelas timp..eu aveam dnp pe 12 iunie dar bebe deja este cu o sapt mai mare deci dnp este 5 iunie |
|

Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| MaryPoppins wrote:Mirunah, daca ai tensiometru e bine sa monitorizezi cat mai des tensiunea, mai ales acum cu durerile de cap. Si nu mai tin minte daca/pt ce ai zis ca iei Aspenter, insa mi se pare ca pt varsta asta de sarcina iei mult prea mult progesteron. Cum a motivat medicul faptul ca iti mentine dozele astea? Iar combinatia asta de Duphaston cu Utrogestan/Arefam eu sincer nu o prea inteleg, dar nah, si medicii astia au protocoalele lor proprii si personale. Dar in orice caz, la cat Duphaston iei oral nici nu e de mirare ca ai avut greturi/varsaturi exagerate iar acum dureri de cap, se stie foarte clar ce reactii adverse poate avea porgesteronul administrat oral. Cefalee si migrene sunt listate pe prospectul de la Duphaston ca reactii adverse frecvente (afecteaza intre 1 si 10 pacienti din 100 pacienti tratati).
Sincer, au mai fost zile cand am luat doar 2 Duphaston pe zi si fara sa iau Utrogestan. Nu a motivat nicicum, nici nu l-am intrebat, cand am fost cu rezultatul la Dublu test, mi-a zis sa continui tratamentul asa. Aspenter nu stiu de ce iau, si pe asta il mai omit din cand in cand.
Cred ca s-a speriat de secretia aceea maronie din saptamana 5 de sarcina care a trecut in cateva ore, dar a trecut deja de mult si nu am mai avut nicio chestie de genul asta.
O sa il intreb pe 29 cand am programare pentru urmatoarea ecografie.
Dar oricum pana la 10 saptamani aveam de luat 6 Duphaston pe zi!!! Nu cred ca am luat niciodata 6, dupa ce ca ma simteam rau, simteam ca ma simt si mai rau de la atata duphaston + utrogestan.
|
|

Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| Mirunah wrote:O sa imi iau si tensiunea. Apropo, ceva ce mi s-a parut si de ras, dar si de plans. Sambata am fost la un botez si cand am discutat cu mamica am ramas masca. M-a intrebat in cat sunt, i-am zis ca in 14 saptamani si ea cica: Si eu am aflat la 16 saptamani ca sunt insarcinata. Cand m-am dus la prima ecografie mi-a spus si ce este. Am intrebat-o daca nu i-a intarziat si cica i-ar fi venit peste si ca i s-a parut ei ceva ciudat. Dar sotul o intreba: Se misca ceva si nu stiai ce? Are o fetita sanatoasa, vioaie. Deci se fac copii sanatosi si fara nu stiu cate pastile cum iau eu acum si 4 Duphaston pezi si 1 Aspenter si un ovul Utrogestan, desi simt ca le iau degeaba. Sora mea este in Spania, are 2 fete, acolo in afara de acid folic si vitamine nu-ti da nici-o pastila. Cand i-am spus ca iau progesteron si aspenter m-a intrebat de ce? Am probmele? Si i-am raspuns ca nu...doar ca aici asa se da. A zis ca ea nu a auzit de asa ceva. Iar mai am o cunostinta in Anglia, acolo se fac 3 ecografii toata sarcina, fara pastile fara nimic...Sincer numai la noi am auzit de progesteron si aspenter. |
|

| Mgeorgiana85 wrote: Sora mea este in Spania, are 2 fete, acolo in afara de acid folic si vitamine nu-ti da nici-o pastila. Cand i-am spus ca iau progesteron si aspenter m-a intrebat de ce? Am probmele? Si i-am raspuns ca nu...doar ca aici asa se da. A zis ca ea nu a auzit de asa ceva. Iar mai am o cunostinta in Anglia, acolo se fac 3 ecografii toata sarcina, fara pastile fara nimic...Sincer numai la noi am auzit de progesteron si aspenter.
in cazul meu sunt benefice ambele, fara ele nu stiu daca puteam pastra sarcina oricum, eu recomand tuturor cunostiintelor mele sa isi faca analizele de trombofilie prevenztiv..deja 2 pers mi-au multumit pt asta deoarece aveau mthfr homozigot si factorul xii din pacate |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/17/2017 Mesaje: 103
| Salutare burtici! Toate ave?i niste burtici superbe. Din pacate nu am mai reusit sa intru de mult însa am reusit in sfarsit sa citesc tot ce ati postat. Andrea iti doresc sa ai multa putere si sa te concentrezi pe ce ii mai important acuma pt tine. Trebuie sa fi optimista si sa gânde?ti pozitiv. Si eu sunt printre putinele care nu a luat medicamente in sarcina. 3 saptamani progesteron si acid folic de la început pe toata durata sarcinii. Din cauza ca am fumat de craciun so?ul ia zis doctorului sa imi dea vitamine. Am luat o luna.deci pt sarcina nu am luat medicamente. In schimb sapt trecuta am mai suferit o interven?ie chirurgicala tot din cauza unui abces. De data asta in zona inghinala. Am fost anesteziata total si iau 5 zile antibiotic zinnat. Sper sa fie ok bebe si sa nu il fi afectata ceva. Apropo mi-a facut dr. Ecograf si a zis ca e fetita. De ce la 13 sapt a zis dr. Ca e baiat sigur si alt doctor ca e fetita? Eh mai are si glumesc cu so?ul si ii zic ca poate is 2. Si inca nu l-am sim?it. O fi mai amor?it din cauza anesteziei? |
|

Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Frumoasa bobita, sanatosi sa fiti egal ce e! Pe la 16 sapt o sa afli sigur ce e... Sau daca sunt gemeni
Pisicutza30 wrote:Salutare burtici! Toate ave?i niste burtici superbe. Din pacate nu am mai reusit sa intru de mult însa am reusit in sfarsit sa citesc tot ce ati postat. Andrea iti doresc sa ai multa putere si sa te concentrezi pe ce ii mai important acuma pt tine. Trebuie sa fi optimista si sa gânde?ti pozitiv. Si eu sunt printre putinele care nu a luat medicamente in sarcina. 3 saptamani progesteron si acid folic de la început pe toata durata sarcinii. Din cauza ca am fumat de craciun so?ul ia zis doctorului sa imi dea vitamine. Am luat o luna.deci pt sarcina nu am luat medicamente. In schimb sapt trecuta am mai suferit o interven?ie chirurgicala tot din cauza unui abces. De data asta in zona inghinala. Am fost anesteziata total si iau 5 zile antibiotic zinnat. Sper sa fie ok bebe si sa nu il fi afectata ceva. Apropo mi-a facut dr. Ecograf si a zis ca e fetita. De ce la 13 sapt a zis dr. Ca e baiat sigur si alt doctor ca e fetita? Eh mai are si glumesc cu so?ul si ii zic ca poate is 2. Si inca nu l-am sim?it. O fi mai amor?it din cauza anesteziei? |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 12/19/2017 Mesaje: 89
| Mirunah wrote:
Sincer, au mai fost zile cand am luat doar 2 Duphaston pe zi si fara sa iau Utrogestan. Nu a motivat nicicum, nici nu l-am intrebat, cand am fost cu rezultatul la Dublu test, mi-a zis sa continui tratamentul asa. Aspenter nu stiu de ce iau, si pe asta il mai omit din cand in cand.
Cred ca s-a speriat de secretia aceea maronie din saptamana 5 de sarcina care a trecut in cateva ore, dar a trecut deja de mult si nu am mai avut nicio chestie de genul asta.
O sa il intreb pe 29 cand am programare pentru urmatoarea ecografie.
Dar oricum pana la 10 saptamani aveam de luat 6 Duphaston pe zi!!! Nu cred ca am luat niciodata 6, dupa ce ca ma simteam rau, simteam ca ma simt si mai rau de la atata duphaston + utrogestan.
Hei si eu am aceeasi problema cu durerile de cap, de sambata seara ma doare in continuu si astazi am avut niste treaba prin oras si parca fiecare pas pe care l faceam imi accentua durerea. Pe mine ma doare pe toata partea dreapta si nu mi trece nici cu no spa, apa, masaje, cu nimic ! Pastile de alt fel decat no spa n am avut curaj sa iau pana acum insa daca mai continua pana maine voi lua un paracetamol. Si eu am cosuri pe fata (si inainte de sarcina n am avut niciodata, imi ieseau asa 1-2 pe frunte la ciclu), as dormi non stop si sunt tot timpul palida. Mai mult saptamana trecuta mi a curs nasul si am avut o tentativa de tuse dar mi a trecut cu multe ceaiuri si bai fierbinti. Nici mie nu mi prieste trimestrul 2 se pare, abia astept sa nasc bebelul si sa mi revin.
Aspenter iau si eu de la 6 saptamani pt ca ii batea inimioara incet, la 12 saptamani si a revenit bebelul insa doctorul mi a zis sa l iau pana imi zice el sa ma opresc. Iau Arefam 2 ovule pe zi plus uractiv mami ca am niste pb cu infectiile urinare si Acifol. Deci cred ca e bun aspenterul asta daca l iei si tu. N-am luat atatea pastile in viata mea dar speram sa l ajute pe bebe daca rezolvi cu durerile de cap, spune mi si mie, poate ma ajuta cumva. Te pup mamico |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Eu am luat progesteron pana in s9, mie mi-a dat fiole vaginale crinone de 85mg si atat, in rest doar femosun am luat toata sarcina.
Progesteronul e preventiv sa ajute in caz ca nu se formeaza destul de corpul nostru, cine nu vrea sa ia poate sa isi faca analizele si sa vada daca e nevoie.. dar si cocktailul acela de duphaston si arefam sau utrogestan mi se pare prea mult, de ce trebuie combinate? Si asa multe.. Eu luam unul pe zi, atat.. plus ca pastilele luate oral au efecte adverse deseori. La mine fiolele nu mi-au facut nimic diferit, as fi simtit ca eu nici nu am avut greturi sau stari de rau in primul trim.. |
|

Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Tocmai ce am revenit de la gine: mi s-a facut si mie bacteorologicul, am ceva proteine in urina dar nu e loc de panica - imi monitorizez tensiunea mai departe. Iar bebelina are 2595g, va trece de 3 kile si colul este luuung si inchis, AleC sigur nu sar peste tine 
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/17/2017 Mesaje: 103
| AriaM wrote:Frumoasa bobita, sanatosi sa fiti egal ce e! Pe la 16 sapt o sa afli sigur ce e... Sau daca sunt gemeni Am aproape 18 saptamani. Unul mi-a zis la 13 sapt ca e băiat, altul la 17 sapt ca e fata. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| AriaM wrote:Tocmai ce am revenit de la gine: mi s-a facut si mie bacteorologicul, am ceva proteine in urina dar nu e loc de panica - imi monitorizez tensiunea mai departe. Iar bebelina are 2595g, va trece de 3 kile si colul este luuung si inchis, AleC sigur nu sar peste tine  Asa, sa stati la rand, sa mai creasca bebelina. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
|
Am deja doua din alea....dar bebe e prea aproape de podea si aici e foarte frig...imi trebuie un pat cat mai inalt...si patul meu e foarte inalt ca abia ma.urc in el... |
|
|